Λασίθι - Τελευταία νέα και ειδήσεις

ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΧΑΥΓΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Το φαράγγι του Χαυγά είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τόπος με εξωτική ομορφιά και σπάνια γεωλογικά χαρακτηριστικά. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Καλαμαύκα σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την Ιεράπετρα και σε υψόμετρο 480 μέτρων. Είναι εύκολα προσβάσιμο και η διάσχισή του ευχάριστη και ξεκούραστη. 

Το δημοτικό σχολείο Μιλάτου απο το έτος 1800

Το δημοτικό σχολείο Μιλάτου είναι ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία του νομού Λασιθίου. Ξεκίνησε τη λειτουργία του ως εκκλησιαστικό σχολείο το 1800 και στεγαζόταν στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και σε οικείες. Το σχολείο της Μιλάτου ήταν μαζί με αυτό της Κριτσάς τα πρώτα που λειτούργησαν στο Λασίθι. Πρώτος δάσκαλος ο Ι. Κατσαράκης από το Καρύδι Μεραμβέλλου, ο οποίος έμαθε τα πρώτα του γράμματα στην ιερά μονή Αρετίου και στη συνέχεια παντρεύτηκε κι έμεινε στη Μίλατο.

Οι εργασιακές συνθήκες στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Λασιθίου (Vieo)

«Η συνάντηση έγινε για να συζητήσουμε ορισμένα θέματα που σχετίζονται με την εργασία που προσφέρουν οι άνθρωποι στο χώρο του τουρισμού, τις συνθήκες εργασίας και παράλληλα να παρακαλέσουμε για ορισμένα θέματα όπως της μαθητείας,

Έκτακτη συνάντηση την Παρασκευή στο Δήμο για το ΤΕΙ

Με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις για το ΤΕΙ και μετά και τις επαφές του δήμαρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, στην Αθήνα παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή Λασιθίου, κ. Μανώλη Θραψανιώτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Ιωάννη Δραγασάκη και κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπουργό Παιδείας, κ.

Ιεράπετρα: Κλειστός ο Δήμος για το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης

Κλειστός επ' αόριστο μένει ο Δήμος Ιεράπετρας, μέχρι να ανάψει το πράσινο φως της Διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης για την επαναλειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης Ιεράπετρας, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έδωσε τη διαβεβαίωση της στον κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, ότι θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του. «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Ο κόσμος της Ιεράπετρας έχει αναστατωθεί και αγωνιά για την τύχη του ΤΕΙ. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας είχε μια συνάντηση στην Αθήνα , με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ.

Aπαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην παραλιακή της Σητείας για όλα τα βαρέα οχήματα.

Aπαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην παραλιακή της Σητείας για όλα τα βαρέα οχήματα.Σήμερα το πρωί από κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη με σκοπό την εξεύρεση άμεσης λύσης του προβλήματος του παραλιακού της Σητείας μετά και την πτώση χθες ενός επιπλέον τμήματος στο σημείο της μεγάλης καθίζησης, δημιουργώντας τη παρούσα επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.

Στα μονοπάτια του χρώματος στην Αρχαία Κρήτη

Αριστέα-Ιωάννα Παπαδημητρίου, Αθανασία Τσατσαρού-Μιχαλάκη, Ε.Κ.Π.Α.
Εισαγωγή 
Μια από τις πρώτες ανακαλύψεις του προϊστορικού ανθρώπου ήταν η ιδιότητα κάποιων ουσιών να αφήνουν έγχρωμα σημάδια. Έτσι πριν ακόμα, αρχίσει να γράφει, αισθάνθηκε την ανάγκη αξιοποιώντας τις έγχρωμες αυτές ουσίες να απεικονίσει τη ζωή του, να ομορφύνει τον τόπο της κατοικίας του, να εξυμνήσει με το δικό του μοναδικό τρόπο τα κατορθώματά του, να γράψει τη δική του ιστορία.

ΝΟΔΕ Λασιθίου: «Φτάνει πια η κοροϊδία κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ»

«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου σχετικά με την κατάργηση πλέον μετά το 2018, του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμιση του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα. Αλήθεια, πόση υποκρισία μπορεί να αντέξει ο λαός του Λασιθίου. Αλήθεια, για πόσο ακόμα νομίζουν ότι μπορούν να μας παρουσιάζουν το άσπρο, μαύρο. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Λασιθίου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το κλείσιμο των τμημάτων του ΤΕΙ Ιεράπετρας.

Την ίδρυση μουσικού σχολείου στο Λασίθι ζητά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/syriza_160416_000633.jpg?mtime=20160416000627Είναι ο μόνος νομός της Κρήτης που δε διαθέτει
Ψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για το Μουσικό Σχολείο :

Η ξομπλιαστή γαμοκουλούρα

Η επίσημη ονομασία είναι ξομπλιαστής γαμοκουλούρας. Σύμφωνα με το λεξικό ξόμπλι σημαίνει: πρότυπο, παράδειγμα / σχέδιο, στόλισμα / κέντημα / απόδειξη / (μεταφορικά) κακολογία, κουτσομπολιό.

Το ποδόσφαιρο θέλει ενότητα, όχι… διχόνοια!

Μηνύματα ενότητας και ομαδικού πνεύματος, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να δει καλύτερες μέρες έστειλε η χθεσινή εκδήλωση της ΕΠΣ ηρακλείου για την κοπή της πίτας. Η συσπείρωση των σωματείων και η παρουσία και των τεσσάρων ποδοσφαιρικών Ενώσεων της Κρήτης στο «Mylos Stage», αποτελούν «οδηγό» για το… αύριο.

Για την ταυτότητα του τόπου συζητούν στον Άγιο Νικόλαο

Συνεχίζεται η συζήτηση στο θέμα «Ποια είναι η ταυτότητα του τόπου;» στο Δήμο Αγίου Νικολάου, που μετά την ημερίδα με θέμα «Στρατηγικές ανάπτυξης και προβολής τόπου», που πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2016 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου, προσκαλεί την τοπική κοινωνία σε μια συμμετοχική διαδικασία ανάδειξης της ταυτότητας του τόπου. Η ημερίδα και το εργαστήριο με θέμα: «Ποια είναι η ταυτότητα του τόπου;» θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Φεβρουαρίου στον Άγιο Νικόλαο.

Θέσεις εργασίας χάνονται στο νομό Λασιθίου από τα φτηνά χέρια «μαθητείας» από την Ανατολική Ευρώπη (Video)

Σημαντικά θέματα περιελάμβανε η ατζέντα της σύσκεψης των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης, καθώς συζητήθηκαν τα τρέχοντα εργασιακά ζητήματα.

Διαβάστε περισσότερα »

Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ οργανώνονται και στην Ιεράπετρα

Μετά από πολλά χρόνια αδιαφορίας οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ αποφασίζουν να οργανωθούν και στην Ιεράπετρα. Φτιάχνουν το παράρτημα Ιεράπετρας του Σωματείου Συνταξιούχων Νομού Λασιθίου, ένα δικό τους συλλογικό συνδικαλιστικό όργανο, για να δίνουν καθημερινά τη μάχη της διεκδίκησης λύσεων στα άλυτα προβλήματά τους, αλλά και για να συμπαραστέκονται στους αγώνες που δίνουν οι δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση κοινωνικές τάξεις.

Ξεχώρισαν Μπελιμπασάκη-Μπαλαμούτη, πολλά μετάλλια η Κρήτη

Η Μαρία Μπελιμπασάκη και η Ζωή Μπαλαμούτη έκλεψαν την παράσταση από κρητικής πλευράς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ. Η Κρήτη συνολικά είχε πολλές επιτυχίες κατακτώντας τρία χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια, ενώ ο Ελ. Βενιζέλος ήταν 3ος στη βαθμολογία στους άνδρες και 2ος στις γυναίκες. Ωστόσο η εξαιρετική εμφάνιση της Μαρίας Μπελιμπασάκη του Παναξιακού έκλεψε την παράσταση.

Σελίδες