Λασίθι - Τελευταία νέα και ειδήσεις

Τα μικρά Μετέωρα της Κρήτης

ΚΑΛΑΜΑΥΚΑ - Ο ΠΕΤΡΙΝΟΣ ΘΕΟΣ... Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΥΚΑ
Μία από τις πολλές ελληνικές πόλεις που είχαν την επωνυμία Λάρισα ήταν και αυτή της Κρήτης.
Η πόλη αυτή αναπτύχθηκε από τα Μινωϊκά χρόνια, εκεί όπου σήμερα απλώνεται το γραφικό χωριό της Καλαμαύκας (25 km από τον Άγιο Νικόλαο στο Νομό Λασιθίου).

Να χαιρόμαστε την αισθητική μας και θα πάμε μπροστά

Η συγκεκριμένη φωτογραφία βρίσκεται στον Νομό Λασιθίου λίγο μετά το Αγιο Γεώργιο Σεληνάρι στον δρόμο που οδηγεί απο την εθνική οδό πρός Βραχάσι.
Την μοιράζομαι μαζί σας για να δούμε όλοι μαζί το πώς παντρεύεται το χθές... με το σήμερα...

Προφυλακίστηκαν οι 4 για τη δολοφονία της ηλικιωμένης στη Ζήρο

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/Image/201712/doc_20171230_1899865_giagia.jpgΗ άτυχη 88χρονη είχε πέσει θύμα ληστείας από τους δράστες και μία ημέρα μετά άφησε την τελευταία της πνοή

Ίδρυση Μουσικού Σχολείου Λασιθίου στην Τ.Κ. Καβουσίου

Eπειτα από προσπάθειες τριών ετών, τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων (απ. 48/2016, 244/2017 & 290/2018) και την με αρ.πρωτ.11499/12-10-2018 επιστολή του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφασίστηκε (ΦΕΚ 1746/Β/17-5-2019) η ίδρυση του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου με έδρα το Καβούσι.

Μνημεία πεσόντων ηρώων και προτομές σε περιοχές της Κρήτης

Η ιστορία κάθε τόπου γράφεται απο τους αγώνες που έχει κάνει για να αποκτήσει και να διατηρήσει το βέλτιστο αγαθό: την ελευθερία.ιμώντας λοιπόν αυτούς που έδωσαν την ζωή τους στους αγώνες της πατρίδας μας, τα χωρια, σαν ελάχιστο φόρο τιμής τους έχουνι αφιερώσει το "Μνημείο των πεσόντων ηρώων", για να θυμούνται οι παλιοί και να αφυπνίζονται οι νέοι.

Επίσκεψη Traver Bloggers στο Λασίθι

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου φιλοξένησε τις προηγούμενες μέρες μέλη των Travel Bloggers Greece με σκοπό την προώθηση της περιοχής, σαν τουριστικός προορισμός στις αγορές του εξωτερικού.

Και στην αθάλη του καιρού, Λασίθι τόπος μέγας - της Ζωής Δικταίου

Λύνεται ο κύκλος της ζωής λες κι είναι ίσιος δρόμος
σκοντάφτω, χάνω το κερί, το χέρι στο μαχαίρι
δεν είναι για το εφτάζυμο, δεν είναι για τον άρτο,
μήτε και για τ’ αντίδωρο ή για χατίρι αγάπης,
μα στο μεγάλο χαλασμό φίλος μου κι αδερφός μου.

Σελίδες