Λασίθι - Τελευταία νέα και ειδήσεις

Στο ΠΕΚ Κρήτης η χρηματοδότηση τμήματος του ΝΟΑΚ

Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της άμβλυνσης του αναπτυξιακού ελλείμματος της ενδοχώρας του Ρεθύμνου μπαίνει με την χρηματοδότηση τμήματος του ΝΟΑΚ στο ΠΕΠ Κρήτης. Πρόκειται για έργο που θα διευκολύνει τη σύνδεση βορά - νότου του Ρεθύμνου, αλλά και των Χανίων με τα νότια του Ηρακλείου και του Λασιθίου κατ' επέκταση. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε σήμερα από το Ρέθυμνο την ένταξη, εν αναμονή και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων.

ΟΙ ΧΑΙΝΗΔΕΣ ΑΛΛΟΤΙΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Από  τους πρώτους κιόλας χρόνους της τουρκικής εισβολής στην Κρήτη, πολλοί χριστιανοί νέοι, κατέφυγαν στα βουνά και προσέβαλλαν τους Τούρκους με νυκτερινές καταδρομές. Οι Τούρκοι τους ονόμαζαν Χαΐνηδες (από την αραβική λέξη χαΐν, που σημαίνει τον επίβουλο, τον προδότη, τον αχάριστο) και λειτουργούσαν ως αντίπαλο δέος προς τους γενίταρους-γερλήδες.

Δραστική παρέμβαση: Αποκατάσταση ζημιών από το Δήμο στο Γυμνάσιο-Λύκειο Οροπεδίου Λασιθίου (pics)

Δραστική παρέμβαση του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την αποκατάσταση των χώρων του Γυμνασίου και Λυκείου στο Τζερμιάδων που ως σχολικό συγκρότημα είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια μεγάλες φθορές με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό έργο να πραγματοποιείται κάτω α

Εργατικό ατύχημα στο Λασίθι: Εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε ΙΧ και απορριμματοφόρο

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένας υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Αγίου Νικολάου, όταν κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων παρασυρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο...

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Την Πέμπτη 18 Μαΐου  2017  συμμετείχαμε ως αιρετοί στην τακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΠΥΣΠΕ:

Γυναίκες στη Μάχη της Κρήτης: Οι αντάρτισσες, οι νοσοκόμες, οι αγωνίστριες που εκτελέστηκαν απ’ τους ναζί | Φωτογραφικά ντοκουμέντα

gynaikes maxh

Οι Γερµανοί µετά τη κατάληψη του Νησιού, δεν µπορούν να συγχωρήσουν τη συµµετοχή του Κρητικού λαού σε µια τόσο οδυνηρή γι' αυτούς αντίσταση. Αρχίζει µία νέα περίοδος µε αιµατηρές θυσίες και σκληρά αντίποινα σε βάρος του.

Στρατόπεδα συγκέντρωσης, οµαδικές εκτελέσεις, πυρπολήσεις χωριών, φόνοι ανεξάρτητα από ηλικία, συµπληρώνουν το έργο των βοµβαρδισµών.

Συνάντηση Περιφερειάρχη -φορέων στο Οροπέδιο Λασιθίου για το αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής

Την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στα έργα υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συνάντηση-σύσκεψη εκπροσώπων της Εκκλησίας, φορέων και παραγωγικών τάξεων που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Γιάνν

Κρητικοί καλλιτέχνες τραγουδούν για το μικρό Γιώργο

Μεγάλη κρητική βραδιά οργανώνεται στο Λασίθι για να βοηθηθεί ο μικρός Γιώργος που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Στις 5 Ιουνίου, ανημέρα του Αγίου Πνεύματος στις 19.00 στον Άγιο Γεώργιο Οροπεδίου, κρητικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους σε μια ξεχωριστή βραδιά, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της οικογένειας με την ελπίδα να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας ο μικρός Γιώργος. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι: Κ. Σαριδάκης, Μ.Ι. Κουνάλης, Α.Παπαδάκης ,Ν Σαμόλης ,Μ.Κουνάλης Μ. Αλεξάκης, , Γ.

Σήμερα Κυριακή τα Βασαρμίδεια 2017 στην Ιεράπετρα

Η αγωνιστική δράση του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης επισκέπτεται και πάλι το Λασίθι, καθώς αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες «Βασαρμίδεια» στο στάδιο «Πέτρος Βουζουνεράκης» οι οποίοι εξελίσσονται σε θεσμό και διεξάγονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το τοπικό σωματείο του ΓΑΣ Ιεράπετρας προς τιμήν της Ιεραπετρίτισας πρωταθλήτριας στίβου Μαρίνας Βασαρμίδου, έπειτα από τους αγώνες «Μιραμπέλο» οι οποίοι είχαν πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο κατά την περίοδο του Πάσχα.

Βασαρμίδεια 2017 στην Ιεράπετρα αύριο Κυριακή 21 Μαίου

Η αγωνιστική δράση του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης επισκέπτεται και πάλι το Λασίθι, καθώς αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες «Βασαρμίδεια» στο στάδιο «Πέτρος Βουζουνεράκης» οι οποίοι εξελίσσονται σε θεσμό και διεξάγονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το τοπικό σωματείο του ΓΑΣ Ιεράπετρας προς τιμήν της Ιεραπετρίτισας πρωταθλήτριας στίβου Μαρίνας Βασαρμίδου, έπειτα από τους αγώνες «Μιραμπέλο» οι οποίοι είχαν πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο κατά την περίοδο του Πάσχα.

Εκδήλωση µε θέµα: «Μυστικά µακροζωίας για καλύτερη ζωή» την Τετάρτη 24 Μαΐου στο Κ.Α.Π.Η. Μαλίων

Ο ∆ήµος Χερσονήσου/γραφείο κοινωνικής πολιτικής µε το ΝΠ∆∆ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του ∆ήµου- ΚΑΠΗ, την Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕ∆Χ) – ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και Κέντρο Ηµερήσιας Φροντίδας Ηλικιωµένων (ΚΗΦΗ) σε συνεργασία µε το Κέντρο Ηµέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης Λασιθίου διοργανώνει ενηµερωτική εκδήλωση µε θέµα: «Μυστικά µακροζωίας για καλύτερη ζωή» την Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 11:00 πµ στην Αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Μαλίων

Η εορτή των Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης στις 21 Μαίου με ιερούς ναούς και μονές στην Κρήτη

Η μνήμη των Αγίων θεοστέπτων βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνστα­ντίνου και Ελένης τελείται από κοινού την 21η Μαΐου, ενώ στις 11 Μαΐου η Εκκλησία μας ενθυμείται τα εγκαίνια της Βασιλίδος των πόλεων Κωνστα­ντινουπόλεως
 (11 Μαΐου 330).

Ο υπενωμοτάρχης Κουρομιχελάκης Γεώργιος, η έκθεση του ανθυπομοιράρχου Παπαδογιάννη Ευάγγελου οι πρώτες ημέρες της μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο και η δράση της Χωροφυλακής

Γράφει ο Γιώργος Καλογεράκης*

Κουρομιχελάκης Γεώργιος του Νικολάου και της Ειρήνης. Εκ Νίπους Αποκορώνου Χανίων, κλάσεως 1928. Υπενωματάρχης χωρ/κής. Πατήρ τριών τέκνων. Όνομα συζύγου Ελένη Κουρομιχελάκη το γένος Κουντάκη ή Σουλουξάκη. Εκτελέσθη υπό των Γερμανών την 14 Ιουνίου 1942. Την ιδία ημέρα που εκτελέσθησαν οι 62 εξ Ηρακλείου Μηνάς Γεωργιάδης κ.τ.λ.

20 Mαϊου 1941: Όταν οι ναζί αλεξιπτωτιστές γέμιζαν τον ουρανό της Κρήτης κι οι Κρήτες αντιστάθηκαν | Σπάνιο φωτογραφικό υλικό

KATOXH

Σαν σήμερα, το 1941, ξεκίνησε η Μάχη της Κρήτης, μια από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έμεινε στην Ιστορία τόσο για την αντίσταση που συνάντησαν οι ναζιστικές δυνάμεις όσο και για τις απώλειες που υπέστησαν στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την Κρήτη.

Εντυπωσιακή η γαστρονομική εκδήλωση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση «Κρήτη, Η μεγάλη συνάντηση»

Agrodiatrofiki-696x522

Δυναμική ήταν η παρουσία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση «Κρήτη, Η μεγάλη συνάντηση» που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.

Ιεράπετρα: Το πλοίο αναχωρεί,αλλά επιμένουν σε αποζημιώσεις

Η ΠΝΟ μπορεί να αποφάσισε την αναστολή της απεργιακής της κινητοποίησης, οι αγρότες της Ιεράπετρας και της Σητείας όμως, αν και πήραν κουράγιο από αυτήν την απόφαση, γνωρίζουν ότι είναι οι ίδιοι εκείνοι που καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της αναμέτρησης της ΠΝΟ με την κυβέρνηση.

Λασίθι: Απαντήσεις για τα προβλήματα στην υγεία (Ηχητικό)

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Υπεραμύνεται της Κυβερνητικής Πολιτικής για την υγεία και την εικόνα αυτής ιδιαίτερα στην περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Στέλιος Δημητρακόπουλος μέσα από το Ράδιο 9,84.

Στην Αθήνα και οι αστυνομικοί του Λασιθίου για τις περικοπές στους μισθούς

Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις και από την πλευρά των ενστόλων όλων της χώρας οι οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα το τελευταίο διήμερο προχωρόντας σε κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές που προβλέπονται με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστ

Τιμούνται τα 150 χρόνια από την ιστορική Μάχη του Λασιθίου

Τα 150 χρόνια από την ιστορική Μάχη του Λασιθίου, που πραγματοποιήθηκε στις 20 – 30 Μαΐου 1867 θα τιμήσει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 ώρα 10:00 π.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Κρουσταλλένιας Οροπεδίου Λασιθίου και θα ακολουθήσει εκδήλωση στο πάρκο Ελευθερίας στον χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Κρουσταλλένιας. «Χίλια καλώς μας όρισε, τ’ Ομέρ Πασά τ’ ασκέρι, όπ’ άρματα δεν είχαμε και ήρθε να μας φέρει».

Απάντηση στην ΥΠΕ: Επικοινωνιακά δεν λύνεις προβλήματα στην υγεία

Σε επικοινωνιακή πολιτική που δεν συνάδει με την πραγματικότητα της υγείας στα νοσοκομεία του Λασιθίου αποδίδει τα όσα ανέφερε στο Ράδιο 9,84 ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Στους 256 ήταν οι μόνιμοι υπάλληλοι το 2015, στους 256 παραμένουν και το 2017. Τα νοσοκομεία δεν χρειάζονται προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ και συμβασιούχους αλλά μόνιμους. Στις κλινικές δεν βγαίνουν οι εφημερίες.

Οροπέδιο: "Άνοιξαν οι ουρανοί" στην καρδιά του Μάη

Εικόνες γνώριμες από τον πρόσφατο χειμώνα με χιονοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις να πρωταγωνιστούν, εμφάνισε σήμερα το Οροπέδιο Λασιθίου.

Εκδήλωση µε θέµα: «Μυστικά µακροζωίας για καλύτερη ζωή» την Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 11:00 πµ στην Αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Μαλίων

Ο ∆ήµος Χερσονήσου/γραφείο κοινωνικής πολιτικής µε το ΝΠ∆∆ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του ∆ήµου- ΚΑΠΗ, την Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕ∆Χ) – ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και Κέντρο Ηµερήσιας Φροντίδας Ηλικιωµένων (ΚΗΦΗ) σε συνεργασία µε το Κέντρο Ηµέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης Λασιθίου διοργανώνει ενηµερωτική εκδήλωση µε θέµα: «Μυστικά µακροζωίας για καλύτερη ζωή» την Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 11:00 πµ στην Αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Μαλίων

Προκαλεί ο Ιωνικός, απαντά άμεσα ο Εργοτέλης!

Ακόμα και την τελευταία αγωνιστική ο Ιωνικός και ο Εργοτέλης είπαν... να μη χαλάσουν την παράδοση και υπάρχει νέος κύκλος ανακοινώσεων για τη διαιτησία!Την αρχή βέβαια έκανε ο Ιωνικός, ο οποίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το αίτημα για αξιολογημένους διαιτητές εκτός κοντινών Ενώσεων στους αγώνες Ιωνικός-ΙΝΚΑ κσι Εργοτέλης-Θύελλα δεν βρήκε ανταπόκριση και με τον ορισμό διαιτητή από το Λασίθι στο Παγκρήτιο, πλήττεται η αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Σελίδες