Λασίθι - Τελευταία νέα και ειδήσεις

Συζητούν για την «Xylella fastidiosa»: Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα στην Περιφέρεια Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους: ΓΕΩΤΕΕ Π.Κ. –ΤΕΙ Κρήτης - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΥΠΑΑΤ: ΔΑΥ Κρήτης, διοργανώνει εκπαιδευτική εσπερίδα την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρες 18.00-21.00 στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων τ

Κρήτη: Γαμπρός πήγε στην εκκλησία με ποδήλατο – Τον συνόδευσαν οι μαθητές του (Photos)

 

Συνοδεία των μαθητών του και… ποδηλατώντας, έφτασε στην εκκλησία ο γαμπρός. Ο πρωτότυπος γάμος πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νεάπολη Λασιθίου.

Πρωτοπορεί η Κρήτη στην Ανακύκλωση – Tι δείχνουν τα στοιχεία για τα Χανιά

dedisa2

Πρωτοπόρος στον τομέα της ανακύκλωσης μπορεί να χαρακτηρισθεί η Περιφέρεια Κρήτης με την Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων και τον Ενιαίο Σύνδεσμο Απορριμμάτων Κρήτης να έχουν αναλάβει δράση.

Η ευθύνη της ανακύκλωσης για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και για το Ρέθυμνο ανήκει στη ΔΕΔΙΣΑ.

Δραματική οπισθοχώρηση της ακτογραμμής στην Κρήτη

ELAFONHSI

Το 65,8 % των παραλιών βρίσκεται υπό διάβρωση, με την οπισθοχώρηση να φτάνει σε κάποιες περιοχές τα 30 μέτρα!

Πρώτη στη λίστα με τις πιο διαβρωμένες ακτογραμμές της Ελλάδας βρίσκεται η Κρήτη, ενώ στη χώρα μας συνολικά το 28,6% της ακτογραμμής  έχει υποστεί διάβρωση.

Ετοιμάζονται για την παγκόσμια παρουσίαση της Porsche Cayenne στην Κρήτη!

Εικόνες από τα νέα πολυτελή οχήματα που έφτασαν στο νησί και φιγουράρουν σε περίοπτο σημείο κρητικού θέρετρου...

Στο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων Daios Cove του δήμου Αγίου Νικολάου παρκαρισμένη η νέα Porsche Cayenne για την παγκόσμια πρώτη παρουσίαση

Στο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων Daios Cove στο Βαθύ του δήμου Αγίου Νικολάου βρίσκεται πάνω σε υδάτινη στέγη η νέα  Porsche Cayenne, εν αναμονή της πρώτης παγκόσμιας παρουσίασης του πολυτελούς οχήματος.

Συνεόρτασαν Μητροπολίτης και Αστυνομία στη Νεάπολη

Διπλή γιορτή και χαρά χθες στη Νεάπολη Λασιθίου και στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, αφού είχαμε την εορτή της Αστυνομίας για τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο και συνάμα την ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου.

Απειλούνται με διάβρωση οι ακτογραμμές της χώρας

Τέταρτη στη λίστα με τις πιο διαβρωμένες ακτογραμμές της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα, με το 28,6% της ακτογραμμής να έχει υποστεί...

Ο Ελβετός - Κρητικός οδοντίατρος Julien Grivel

Έχουν περάσει ακριβώς σαράντα πέντε χρόνια, από εκείνο το βροχερό φθινοπωρινό απόγευμα του Οκτώβρη του 1972, όταν ένας νεαρός οδοντογιατρός από τη Γενεύη, διάβαινε για πρώτη φορά το κατώφλι του αντιλεπρικού σταθμού, στο νοσοκομείο Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω. Η καρδιά του χτυπούσε δυνατά. Περίεργα και πρωτόγνωρα συναισθήματα τον είχαν κυριέψει ολόκληρο, γνωρίζοντας ότι θα συναντούσε παραμορφωμένους ανθρώπους που διαρκώς η μοίρα, τους είχε σφυρηλατήσει στο καμίνι της προσωπικής κόλασης που υπέμεναν. 

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ ΛΑΓΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΑΓΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Το χωριό του Λαγού οφείλει το όνομα του στον πρώτο οικιστή, που λεγόταν Θωμάς Λαγός. Γύρω από το χωριό έχουν βρεθεί διάφορα αρχαϊκά αντικείμενα, αγγεία και συλημένοι θολωτοί τάφοι, που μαρτυρούν ότι η περιοχή είχε κατοικηθεί από το 650-550 π.Χ.

Ήρθαν οι πρώτες νταλίκες με τον εξοπλισμό για την παρουσίαση της νέας Porsche Cayenne

Η Porsche «ψηφίζει» Ελλάδα ,ψηφίζει Κρήτη και Σητεία,και πραγματοποιεί την παγκόσμια παρουσίαση της 3ης γενιάς της Cayenne στη χώρα μας.

Εκπαιδευτική εσπερίδα για τον κίνδυνο της “Xylella”

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους: ΓΕΩΤΕΕ Π.Κ. –ΤΕΙ Κρήτης - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΥΠΑΑΤ: ΔΑΥ Κρήτης, διοργανώνει εκπαιδευτική εσπερίδα την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρες 18.00-21.00 στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου, οδός Κούνδουρου 17. Σκοπός της εσπερίδας είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη - αντικειμενική και απρόσκοπτη ενημέρωση του κοινού, σχετικά με το παθογόνο βακτήριο Ξυλέλλα.

Ξεκινά σήμερα το τριήμερο λόγου και τέχνης στον Άγιο Νικόλαο έως 22 Οκτωβρίου

Κινηματοθέατρο REX, Άγιος Νικόλαος, 20-22 Οκτωβρίου 2017, Ώρα 19:00
Διοργάνωση:
Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ)

Στις 11 Νοεμβρίου ο 78ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός «ο Θαλής»

Το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ανακοινώνει ότι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, θα διεξαχθεί ο 78ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «ο Θαλής» (ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές των β’, γ΄ τάξεων του Γυμνασίου και τω

Κρήτη: Νεκρές χελώνες καρέτα-καρέτα στην Ελούντα- υποψίες για εγκληματική ενέργεια

Αίσθηση έχει προκαλέσει την περιοχή της Ελούντας στην Κρήτη ο εντοπισμός νεκρών χελωνών καρέτα-καρέτα, που θεωρείται ότι σκοτώθηκαν από ανθρώπους.

Στην Σητεία οι πρώτες νταλίκες με τον εξοπλισμό για την 1η παγκόσμια παρουσίαση της νέας porsche

Η Porsche «ψηφίζει» Ελλάδα ,ψηφίζει Κρήτη και Σητεία,και πραγματοποιεί την παγκόσμια παρουσίαση της 3ης γενιάς της Cayenne στη χώρα μας. 
Μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής ξεκίνησε να ξετυλίγεται στη Σητεία, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή του Νομού Λασιθίου μέσω της φιλοξενίας μίας «διαφορετικής» για τα τοπικά δεδομένα διοργάνωσης. Ο λόγος για την πρώτη παρουσίαση σε παγκόσμιο επίπεδο του νέου μοντέλου της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche.

Τέταρτη στη λίστα με τις πιο διαβρωμένες ακτογραμμές της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα

Τέταρτη στη λίστα με τις πιο διαβρωμένες ακτογραμμές της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα, με το 28,6% της ακτογραμμής να έχει υποστεί διάβρωση. Σε χειρότερη θέση βρίσκονται η Πολωνία (55%), η Κύπρος (37,8%) και η Λεττονία (32,8%). Σίγουρα η παράκτια διάβρωση δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα. Όμως με δεδομένο ότι το ένα τρίτο της ευρωπαϊκής παράκτιας ζώνης βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους, τα νέα στοιχεία περιγράφουν μια ακόμη πιο ζοφερή εικόνα.

Τριήμερο λόγου και τέχνης στον Άγιο Νικόλαο απο 20 έως 22 Οκτωβρίου

Κινηματοθέατρο REX, Άγιος Νικόλαος, 20-22 Οκτωβρίου 2017, Ώρα 19:00
Διοργάνωση:
Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ)

Τρία νέα περιστατικά με νεκρές χελώνες στον Κόλπο της Ελούντας

Δεκατρία περιστατικά έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους

Tρία νέα περιστατικά με νεκρές χελώνες καταγράφηκαν συνολικά από τη Δευτέρα στον Κόλπο της Ελούντας!

Όπως είπε η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου Αντιπλοίαρχος Δήμητρα Χασιώτη, σήμερα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο για μια ακόμη νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα στην ακτή μέσα στον κόρφο, ανεβάζοντας σε 13 συνολικά τις νεκρές χελώνες στην περιοχή, από τις αρχές του 2017!

Σελίδες