Λασίθι - Τελευταία νέα και ειδήσεις

Πρωτιά της Κρήτης στα ύψη βροχής σε επίπεδο Μεσογείου και πρωτιά των Χανίων στην Κρήτη

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος κ. Λέκκας, για την τρέχουσα υδρολογική περίοδο η Κρήτη «φαίνεται ότι πρωτοστατεί σε επίπεδο Μεσογείου, καθώς στο νησί καταγράφονται τα υψηλότερα βροχομετρικά».

ροβλήματα στα ελαιόδενδρα της περιοχής Σφάκας Σητείας - Τοποθέτηση αρμόδιας Υπηρεσίας.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT91tuJ81B0d1YqTHz9-clBgSUkyCQGzYPUCqJfEK5c4nUDfSvLMwΕπισυνάπτεται η απάντηση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου  στα δημοσιεύματα περί ύπαρξης του φυτοπαθογόνου οργανισμού καραντίνας Xylella Fastidio

Βρέθηκε κρεμασμένος στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος στο Λασίθι

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2018-03-29/aytokt.jpg Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ και ΕΚΑΒ
Άσχημα ξεκίνησε η μέρα για το Λασίθι. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας αλλοδαπός άντρας, Αλβανικής καταγωγής,  εντοπίστηκε κρεμασμένος στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος στον Άγιο Νικόλαο.

Το προεκλογικό κάδρο αντιπαραθέσεων, σιωπής και προσώπων που παρουσιάστηκαν στον δήμο Σητείας

Παρακολουθώντας τα πολιτικά δρώμενα του Δήμου Σητείας, θα ήθελα να σας παρουσιάσω την δημιουργία του προεκλογικού κάδρου όπως ακριβώς την αντιλαμβανόμαστε έως και σήμερα, δεδομένο ότι υποψηφιότητες συνδυασμών και φυσικών προσώπων έρχονται ή παρέρχονται.

Έρχονται εκλογές! Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την κατανομή εδρών

Προάγγελος της ετοιμότητας για τις επερχόμενες εκλογές (που μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή) είναι η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Προεδρικού Διατάγματος 117/2018 (ΦΕΚ Α 225) για τον καθορισμό των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας για τις γενικές βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με το Διάταγμα, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας, για τις γενικές βουλευτικές εκλογές με βάση τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα του νόμιμου πληθυσμού (δημοτών) της από 10 έως 24 Μαΐου 2011 γενικής απογραφής, ορίζεται ως κατωτέρω:

Στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου βρέθηκε ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/sinantisi-perifereia.jpgΣυνάντηση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργό και υποψήφιο Ευρωβουλευτή είχε το μεσημέρι της Κυριακής η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετρακη στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας.

Στην τελική ευθεία η κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας της Σπιναλόγκας για τον κατάλογο της Unesco

Με το Διαχειριστικό Σχέδιο του Φρουρίου Σπιναλόγκας να παίρνει πρόσφατα το «πράσινο φως» ομόφωνα από τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), ο φάκελος της υποψηφιότητάς του στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO είναι πλέον πλήρης. Η κατάθεσή του στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα, σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την πιθανή ένταξη της νησίδας στον κατάλογο του διεθνούς οργανισμού.

ΗΠΑ: Άγνωστες συμβάσεις που “μυρίζουν” στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα

Γράφει ο Ιωάννης Αναστασάκης, αντιπτέραρχος ε.α.*

Οι αναφορές για την στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Από πολλούς αναλυτές συνδέεται η συνεργασία αυτή με τις αντίστοιχες σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, λόγω των εξελίξεων στην Συρία.

Σε μία στρατηγική σχέση, η αμυντική – στρατιωτική συνεργασία είναι μία βασική συνιστώσα στην εξίσωση.

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου επενδύει στο τρίπτυχο εκπαίδευση-νέα γενιά-τεχνολογία

 Συγκεκριμένα αποσύρθηκαν οι παλιάς τεχνολογίας  υπολογιστές του εργαστηρίου και πλέον οι μαθητές θα έχουν στην διάθεση τους 10 σύγχρονους υπολογιστές-τελευταίας τεχνολογίας με προδιαγραφές: MS Windows 10, 4GB RAM, 250GB HDD, επίσης 10 led οθόνες 20 ιντσών και 1 φωτοτυπικό μηχάνημα για τις ανάγκες του  γραφείου καθηγητών.

Το όραμα για 600 χιλιόμετρα σιδηρόδρομου στην Κρήτη του 1908

Εν Αλμυρώ, 23 Απριλίου 1908. Μελέτη περί της κατασκευής σιδηροδρόμων εν Κρήτη. Σ.Ε. Πεζάνος». Η μελέτη, που τυπώθηκε εν Αθήναις στο Τυπογραφείο των «Δ.Γ.Ευστρατίου και Δ.Δελή» της οδού Πραξιτέλους και σώζεται σε εξαιρετική κατάσταση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, πρότεινε την δημιουργία 600 χλμ σιδηροδρομικών γραμμών στην Κρήτη με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης.

Σελίδες