Λασίθι - Τελευταία νέα και ειδήσεις

Σητείας Κύριλλος: ''Πειραματισμός με ολέθριες συνέπειες η συμφωνία Τσίπρα - Ιερωνύμου''

ierapitnis siteias kirillos

Την δική του άποψη σχετικά με την πρόθεση συμφωνία που ανακοίνωσαν από κοινό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδας Ιερώνυμος, δίνει ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, δύο μέρες μετά την συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, στην οποία καταγράφηκε η αντίδραση στην προτεινόμενη συμφωνία.

Με τον υπουργό Ενέργειας - Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη θα συναντηθούν οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου Λασιθίου

Συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας - Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, θα έχουν στα τέλη του μήνα οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου, οι οποίοι και ανησυχούν για το μέλλον και τη λειτουργία του σταθμού παραγωγής ρεύματος και κατ' επέκταση για το εργασιακό τους μέλλον.
Το ραντεβού με τον Σταθάκη κανονίστηκε επιτόπου στη διάρκεια συνάντησης που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου με τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη.

Έβρεξε στην πόλη του Ηρακλείου και οι ομπρέλες έκαναν την εμφάνιση τους

Έβρεξε στην πόλη του Ηρακλείου και η ομπρέλες έκαναν την εμφάνιση τους

 Σύμφωνα με το meteocrete.gr σε περιοχές της Κρήτης ο καιρός θα διαμορφωθεί ώς εξής.

Έτρεξε στην πόλη του Ηρακλείου και η ομπρέλες έκαναν την εμφάνιση τους

Έτρεξε στην πόλη του Ηρακλείου και η ομπρέλες έκαναν την εμφάνιση τους

 Σύμφωνα με το meteocrete.gr σε περιοχές της Κρήτης ο καιρός θα διαμορφωθεί ώς εξής.

Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» - σχ. έτος 2018-19

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα: 

«Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι».

Σε ψάχνουν δρόμοι, παντού Λασίθι - της Ζωής Δικταίου

Να πέφτει χιόνι, σαν παραμύθι
Ονείρου απόβραδο, ζεις στο Λασίθι
Το μέλλον άργησε μα δεν πειράζει
Ο πρώτος έρωτας εκεί ρεμβάζει
Έγειρε η θύμηση, πόσο μ’ αρέσει
Λευκό πουκάμισο έχει φορέσει.

Εγκρίθηκε η Περιβαλλοντική αδειοδότηση της Επαρχιακής Οδού 29 «Γαράζο – Ανώγεια»

Επτά μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απασχόλησαν την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή.

Στην Σητεία μια ομάδα κωφών... αφουγκράζεται την κοινωνία

Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας μέσα στην οποία ανήκουμε.
Σαφώς και όλα “τέλεια' και κοινώς “αποδεκτά” δεν μπορούν να γίνουν ποτέ σε μια κοινωνία που όλα τα “ανατρέπει”, είτε ηθελημένα, είτε χωρίς να το αντιλαμβάνεται.
Η κοινωνία της Σητείας είναι αποκομμένη απο την υπόλοιπη Κρήτη τόσο σε απόσταση, γεωγραφικά όσο και κοινωνικά, απο άποψη υποδομών, και ανάλογων συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης.

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης η εκπόνηση της μελέτης του Κέντρου Αποκατάστασης Νεάπολης.

Την απόφαση για την περιληπτική διακήρυξη της μελέτης του έργου του «Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Το έργο του Κέντρου Αποκατάστασης αποτελεί μια σημαντική υποδομή τόσο για την περιοχή του Πάνω Μεραμπέλλου όσο συνολικά για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και την Κρήτη συνολικά, αφού θα αποτελέσει μια δημόσια υποδομή που λείπει από το νησί. 

Διεξαγωγή Μαθηματικών Διαγωνισμών (Ειδική Έκτακτη Ενημέρωση)

Το προσεχές Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του 79ου Διαγωνισμού της Ε.Μ.Ε., «Θαλής» καθώς και ο 5ος Παλλασιθιώτικος Διαγωνισμός «Κωνσταντίνος Δασκαλάκης» ,για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου του νομού Λασιθίου.

Σελίδες