Ρέθυμνο - Τελευταία νέα και ειδήσεις

Η τελευταία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά 466 χρόνια μετά την Άλωση

Ήταν 29 Μαΐου του 1453 όταν ακούστηκε η κραυγή «Η Πόλις Εάλω» και η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων «έπεσε» στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων.

Τότε έμελε να τελεστεί και η τελευταία θεία λειτουργία μέσα στον μεγαλοπρεπή ναό. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και υπερασπιστές της Πόλης μεταλαμβάνουν και ο αυτοκράτορας εμψυχώνει το λαό να αντισταθεί γενναία λίγο πριν πέσει ηρωικά. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, η Αγιά Σοφιά έγινε τζαμί και με την επανάσταση του Κεμάλ Ατατούρκ μετατράπηκε σε μουσείο.

Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας: Το ενεργό πολιτικό σώμα έχει καταντήσει, ξένο εθελόδουλο σώμα, υπηρετώντας εις βάρος μας άθλιους θεσμούς, οικονομικούς δολοφόνους, δηλαδή, Τρόϊκα, Δ.Ν.Τ. και ομίλους

EU Summit

Ανακοίνωση Παγκρήτιου Δικτύου Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας:

Με το κλείσιμο και των φετινών εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης δε μπορούμε να μην καταθέσουμε τις εκτιμήσεις μας σαν Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας για την πρόσφατη πολιτική επικαιρότητα στη χώρα μας.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΕ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Πρόκειται για μία λίθινη τετράπλευρη σφραγίδα από βαθυκόκκινο ίασπη, η οποία φέρει εγχάρακτα σημεία της μινωικής ιερογλυφικής γραφής και στις τέσσερις επιφάνειές της. Το εύρημα είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού αποτελεί τη μοναδική έως τώρα απόδειξη της παρουσίας της αρχαιότερης γραφής των μινωιτών στη δυτική Κρήτη.

Κατήγγειλαν 63χρονο ότι ασέλγησε σε ανήλικη στο Ρέθυμνο

Όλα άρχισαν όταν, μετά από αρκετές φορές, η 11χρονη αποφάσισε να μιλήσει στη μητέρα της και εκείνη κατέφυγε στην Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα.

Αυλαία στο τουρνουά του Ρεθύμνου με το All Star Game

Όλα είναι έτοιμα για τη γιορτή του τουρνουά μπάσκετ «Cretan Kings Assist Basketball» που έχει προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή. Μετά από αρκετές εβδομάδες δράσης οι μικροί συμμετέχοντες στο τουρνουά θα ολοκληρώσουν τη χρονιά με το All Star Game, το οποίο θα ξεκινήσει στις 16:00 στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη». Για ακόμη μία χρονιά οι μαθητές των 14ων Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΙΟΥ

Ο Μουσικός Καρπός πραγματοποιεί μια «Βραδιά Πολιτισμού» αφιερωμένη στον Χρήστο Νικολόπουλο, όπου θα παρουσιαστεί η βιογραφία του και φέρει τον τίτλο «Η ζωή μου, τα τραγούδια μου». Για πτυχές και σημαντικές στιγμές της ζωής του θα μιλήσουν ο Κώστας Μπαλαχούτης και ο πρόεδρος του Μουσικού Καρπού Αντώνιος Μαυράκης.

Αύριο ξεκινά το διήμερο εκδηλώσεων για την Ειρήνη στα Χανιά – Εκατοντάδες διαδηλώτες από την Αθήνα και την υπόλοιπη Κρήτη στη διαδήλωση της Κυριακής

vasi_souda_nato

Προσκλητήριο συμμετοχής στο λαό της Κρήτης να συμμετάσχει μαζικά στο διήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνουν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μάη ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, απευθύνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης.

Ο Γιώργος Φραγκιουδάκης, μέλος της ΕΕΔΥΕ μιλώντας στην εφημερίδα μας είπε:

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Κρήτης συμμετέχουν στην Παγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας

souda

Με κείμενό τους φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Κρήτης εκφράζουν την πρόθεσή τους να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την Παγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας την Κυριακή 28 Μάη.

Σε σχετικό κείμενο που συνυπογράφουν αναφέρουν τα εξής:

ΔΕΝ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟικές ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Eπιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι οι Μυλοποταμίτες έχουν ένα μοναδικό γονίδιο που προστατεύει την καρδιά τους

617346380893C755DE8BDA0FFA9456BD

Ένα γονίδιο που προστατεύει την καρδιά όσων ζουν στα χωριά του Μυλοπόταμου Ρεθύμνου, έφερε στο φως μια έρευνα βρετανών και ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι ανέλυσαν πλήρως το γονιδίωμα 250 κατοίκων της περιοχής.

Νέα αποπλάνηση: Κορίτσι έζησε τις ανώμαλες ορέξεις 60χρονου

Σοκ στο Ρέθυμνο με τη νέα υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου. Συνταξιούχος φέρεται να αποπλάνησε επανειλημμένα ένα 11χρονο κορίτσι με καταγωγή από τη Ρουμανία.

Μια υπόθεση αποπλάνησης 11χρονης εξετάζουν οι δικαστικές αρχές του Ρεθύμνου

Μία υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης εξέτασαν οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου την προηγούμενη εβδομάδα μετά από καταγγελία. Πρόκειται για μια 11χρονη, ρουμανικής καταγωγής, η οποία έχει δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

Ένα μοναδικό γονίδιο προστατεύει την καρδιά των κατοίκων του Μυλοπόταμου Κρήτης

Ένα γονίδιο που προστατεύει την καρδιά όσων ζουν στα χωριά του Μυλοπόταμου Ρεθύμνου, έφερε στο φως μια έρευνα βρετανών και ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι ανέλυσαν πλήρως το γονιδίωμα 250 κατοίκων της περιοχής.

Γονίδιο προστατεύει την καρδιά των κατοίκων του Μυλοποτάμου

Ένα γονίδιο που προστατεύει την καρδιά όσων ζουν στα χωριά του Μυλοπόταμου Ρεθύμνου, έφερε στο φως μια έρευνα βρετανών και Ελλήνων επιστημόνων

Πλάτων Μονοκρούσος: «Μόνο αν επιτύχουμε συνεχόμενη ανάπτυξη 3,3% και για 10 χρόνια, θα βγούμε από την κρίση»

H σωρευτική πτώση του ΑΕΠ της Ελλάδας την περίοδο 2007-2015 ανέρχεται σε 26,4%. Το 2016 η ελληνική οικονομία παρέμεινε στάσιμη καταγράφοντας ετήσιο πραγματικό ρυθμό μεταβολής του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος 0,0%, ενώ για το τρέχον έτος αναμένεται επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα του 1ου τριμήνου, αναφέρει μελέτη που παρουσίασε στο Go In Crete ο επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης της Eurobank Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος.

Κρήτη: Η θάλασσα γέμισε πετρέλαιο σε παραλία της Κρήτης

Με πετρέλαιο γέμισε η θαλάσσια περιοχή Γεροποτάμου, μπροστά από το τουριστικό λιμάνι ΜΕΤΑ Α.Ε. στο Ρέθυμνο...

Αγωνιούν καρκινοπαθείς, στη σύνταξη ογκολόγος νοσοκομείου

Κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία 70 καρκινοπαθών που δέχονται χημιοθεραπεία και φαρμακευτική από το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ρέθυμνο.

Η Εθνική Ηρακλείου – Ρεθύμνου απέκτησε… φωτορυθμικά (video)

Για γέλια, αλλά και για κλάματα είναι οι στύλοι φωτισμού στην εθνική Οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου. Φαίνεται πως «τρελάθηκαν» οι στύλοι φωτισμού στην Εθνική Οδό και συγκεκριμένα στο ύψος του Γαζίου, καθώς αναβοσβήνουν σα... φωτορυθμικά!

Πότε θα επισκεφτούν χωριά του Ρεθύμνου οι γιατροί;

Χωριά του Ρεθύμνου επισκέπτονται ειδικευμένοι γιατροί της γενικής ιατρικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ, η υπηρεσία σε συνεργασία με Ιατρούς της των Κέντρων Υγείας, προγραμμάτισε μηνιαίες επισκέψεις ειδικευμένων Ιατρών Γενικής Ιατρικής στη ΜΥ – ΠΕΔΥ Ρεθύμνου, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής κάλυψης του Ν. Ρεθύμνου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε από το μήνα Οκτώβριο 2016.

Σελίδες