Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Εβδομάδα δράσεων 25 Ιουνίου-1 Ιουλίου


Mε ένα πρόγραμμα πλούσιων δράσεων, εκθέσεων, παραστάσεων, λογοτεχνικών διαδρομών, προσκεκλημένων ξένων και Ελλήνων συγγραφέων, συλλογών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μικρούς και μεγάλους στην πόλη, συνεχίζει η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αναλυτικά:

Μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιουνίου συνεχίζεται η παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου “Πορνοστάρ – Η αόρατη βιομηχανία του σεξ”, της Έλενας Πέγκα. Η παράσταση εντάσσεται στην ενότητα Το Βιβλίο και οι Τέχνες και στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου με το Φεστιβάλ Αθηνών με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων. Με μια πυκνή, λογοτεχνική γλώσσα, το έργο του Ρομπέρτο Μπολάνιο. ξεδιπλώνει τις ιστορίες πρωταγωνιστών του «πλαστικού» κόσμου του πορνό, ενός κόσμου γεμάτου κλισέ, καθρέφτη του μοναχικού σώματος του καθενός. Πέρα από στερεότυπα και χαρακτηρισμούς, κυριαρχεί η αναζήτηση μιας αληθινής ταυτότητας

Χώρος: Πειραιώς 260, Κτίριο Δ’. Ώρα: 21:00. Είσοδος: με εισιτήριο από 15€

Την Τρίτη 26 μέχρι την Πέμπτη 28 Ιουνίου, και πάλι στην ενότητα Το Βιβλίο και οι Τέχνες και στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου με το Φεστιβάλ Αθηνών με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων πραγματοποιείται η Οπτικοακουστική παράσταση «Violet Louise: Παράξενες Ιστορίες του Έντγκαρ Άλλαν Πόε», βασισμένη στη διασκευή ποιημάτων και διηγημάτων του συγγραφέα. Τα πιο γνωστά ποιήματα και αφηγήματα του Πόε διασκευάζονται σε συναυλία/ηχητική παρτιτούρα. Ο λόγος γίνεται ήχος και μεταφέρει σε εικόνες τον σκοτεινό και μυστηριώδη κόσμο του Πόε.

Χώρος: Πειραιώς 260, Κτίριο Β’. Ώρα: 21:00. Είσοδος: με εισιτήριο από 10€

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου γίνεται η παρουσίαση του προγράμματος «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® για πολύ μικρούς αναγνώστες», που συνδιοργανώνει η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου με την αστική πολιτιστική εταιρεία Πύρνα, στο πλαίσιο της ενότητας Εκπαιδευτικές Δράσεις. Η παρουσίαση φιλοξενείται στα «Ανοιχτά Σχολεία» του Δήμου Αθηναίων και ειδικότερα στο 76ο ∆ημοτικό Σχολείο Αθηνών, Κυκλώπων 6 & Θεσσαλονίκης, Άνω Πετράλωνα με παρεμβάσεις ειδικών και έξι βιωματικά εργαστήρια.

Από το Σεπτέμβριο 2018 τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στους 72 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, με 13 βαλίτσες γεμάτες καινούργια βιβλία γνώσεων, παραμύθια, εικονογραφημένα, μουσικά, αφής, αραβικά και φαρσί για τα προσφυγόπουλα, καθώς και βιβλία που θα βοηθήσουν τους γονείς στο μεγάλωμα των παιδιών τους.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου και μέχρι τις 29 Ιουλίου στο πλαίσιο της ενότητας Το Βιβλίο και οι Τέχνες, η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, το Φεστιβάλ Αθηνών και το Μουσείο Μπενάκη με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων διοργανώνουν την έκθεση Werkraum: Αγαθόφρων / Ο Άτλaς του συλλέκτη.

3.696 βιβλία μεταφέρονται το 1840 από το Παρίσι στην Ανδρίτσαινα. Ο Αγαθόφρων Νικολόπουλος στέλνει τη συλλογή του χωρίς να καταφέρει ποτέ να φτάσει ο ίδιος. Τα βιβλία συνεχίζουν ορφανά το ταξίδι τους. Το 1931, ο Walter Benjamin στο «Αποσυσκευάζοντας τη βιβλιοθήκη μου/ Λόγος για τη συλλεκτική δραστηριότητα» καταγράφει σκέψεις που θα μπορούσε να είχε κάνει ο ίδιος ο Αγαθόφρων αν είχε ζήσει. Μια βιωματική εγκατάσταση διαμορφωμένη in situ.

Χώρος: αίθριο Μουσείου Μπενάκη. Ημέρες & Ώρες: Πε & Κυ10:00-18:00, Πα & Σα 10:00-22:00. Είσοδος: ελεύθερη

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου στην ενότητα Εκπαιδευτικές Δράσεις, ξεκινά “Το μεγάλο ταξίδι από τη γειτονιά του Μεταξουργείου στον κόσμο του βιβλίου”! σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και νεολαίας του δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.):

Με μια αυτοσχέδια «βάρκα» από χρωματιστά ύφασμα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Οι Έλληνες καλλιτέχνες και το Βιβλίο 1914-1964», η Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων οργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις με τα παιδιά της γειτονιάς του Μεταξουργείου που θα μας διηγηθούν ιστορίες από τη χώρα τους και τη γειτονιά τους. Με τα υλικά αυτά θα δημιουργήσουν στο εικαστικό εργαστήρι έργα εμπνευσμένα από τις βιωματικές τους εμπειρίες.

Για παιδιά 4-7 ετών. Πληροφορίες: 210 5202420. Χώρος: Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων Κτίριο Β΄ Μεταξουργείου. Ώρα: 13:30-14:30

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο της ενότητας Το Βιβλίο και οι Τέχνες, ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Μελοποιημένη Ποίηση» με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων. Συμπράττουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Χώρος: Εθνικός Κήπος. Ώρα:19:30. Είσοδος: ελεύθερη

Το Σάββατο 30 Ιουνίου ο διακεκριμένος Αμερικανός συγγραφέας George Saunders έρχεται στην Αθήνα! Συνεχίζοντας την πολύ πετυχημένη ενότητα Ξένοι Συγγραφείς και σε συνδιοργάνωση με τις εκδόσεις Ίκαρος, ο νικητής του βραβείου Man Booker 2017, George Saunders, συνομιλεί με τον μεταφραστή των βιβλίων του στην Ελλάδα, Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη για το παρόν και το μέλλον της Αμερικανικής Λογοτεχνίας. Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας, Γρηγόρης Μπέκος.

Γλώσσα: αγγλικά. Χώρος: ΠΟΛΙΣ ArtCafé. Ώρα: 19:00

Το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 17:00 στον Εθνικό κήπο η οργάνωση We Need Books και το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων μας καλούν για “Παραμύθια που μας φέρνουν κοντά: αφήγηση παραμυθιών από όλο τον κόσμο σε διαφορετικές γλώσσες”. Το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα θα πραγματοποιείται αφήγηση παραμυθιών για τα παιδιά και τους επισκέπτες της πόλης που τα ελληνικά δεν είναι η πρώτη τους γλώσσα. Παραμύθια από όλο τον κόσμο, στα φαρσί, τα αραβικά, τα κουρμαντζί, τα γαλλικά και τα αγγλικά!

Γλώσσα: αγγλικά. Συμμετοχή: ελεύθερη με κράτηση στο [email protected]

Το Σάββατο 30 Ιουνίου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) εγκαινιάζει στην ενότητα Το Βιβλίο και οι Τέχνες δυο πολύ σημαντικές εικαστικές εκθέσεις σε επιμέλεια Ντένη Ζαχαρόπουλου συνδεδεμένες με το βιβλίο που διαρκούν μέχρι τις 21 Οκτωβρίου:

-“Οι Έλληνες Καλλιτέχνες και το Βιβλίο, 1914-1964” – Παρουσιάζονται οι συνεργασίες μεταξύ σημαντικών εικαστικών καλλιτεχνών και σύγχρονων ποιητών και συγγραφέων που πάνε πέρα από την συνηθισμένη έννοια της εικονογράφησης. Από το 1914 μέχρι τη γενιά του ’70, ο εικαστικός και ο λογοτεχνικός λόγος, συνυπάρχουν στο βιβλίο και συχνά γίνονται ένα και μόνο έργο.

Πληροφορίες: 210 5202420. Χώρος: Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων – Κτίριο Β΄. Ημέρες και Ώρες: Τρ 10:00-21:00, Τε-Σα 10:00-19:00, Κυ 10:00-16:00. Είσοδος: ελεύθερη

-”Το βιβλίο ως έργο τέχνης” (από τα χρόνια του ’60 μέχρι σήμερα) – Από τη δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα πολλοί εικαστικοί καλλιτέχνες διεθνώς χρησιμοποίησαν το βιβλίο ως καθαυτό έργο εικαστικό και εννοιολογικό κι όχι ως μέσο εικονογράφησης. Η έκθεση παρουσιάζει μια πολύπλευρη επιλογή από σημαντικά έργα υπό μορφή βιβλίου από ιστορικούς πλέον σύγχρονους καλλιτέχνες από την Ευρώπη και Αμερική από τον Marcel Duchamp ως την arte povera.

Πληροφορίες: 210 5202420. Χώρος: Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων – Κτίριο Α΄ Μεταξουργείου. Ημέρες & Ώρες: Τρ 10:00-21:00, Τε-Σα 10:00-19:00, Κυ 10:00-16:00. Είσοδος: ελεύθερη

Κατά το ίδιο διάστημα και στο πλαίσιο των παραπάνω εκθέσεων, ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει Εκπαιδευτικές δράσεις:

-“Εδώ Πινακοθήκη! Μια συλλογή βιβλίων, μια μεγάλη πολύχρωμη ιστορία…”:

Προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων: Με αφετηρία την ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων που ενέπνευσαν Έλληνες καλλιτέχνες, οι μαθητές παρατηρούν πώς οι ίδιοι οι καλλιτέχνες κάνουν εικόνα τις λέξεις των λογοτεχνών. Έπειτα, στο εικαστικό εργαστήρι, δημιουργούν το δικό τους βιβλίο εμπνευσμένο από τα χαρακτικά της συλλογής της πινακοθήκης.

Πληροφορίες: 210 5202420. Χώρος: Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων – Κτίριο Β΄ Μεταξουργείου. Ώρα: Τρ.-Παρ.10.30-12.30

-“Φτιάχνοντας το δικό μας βιβλίο-έργο τέχνης!”: Προγράμματα μουσειακής αγωγής για σχολικές ομάδες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων: Τι να είναι ένα έργο τέχνης; Τι μπορεί να μπει σε μια Πινακοθήκη ως έργο τέχνης και τι όχι; Οι καλλιτέχνες δημιουργούν βιβλία έργα τέχνης; Μέσα από έναν γόνιμο διάλογο, οι μαθητές θα παρατηρήσουν και θα εμπνευστούν από τα έργα τέχνης και θα φτιάξουν τα δικά τους βιβλία-έργα τέχνης!

Πληροφορίες: 210 5202420. Ημέρες & Ώρες: Τρ-Παρ, 10.30-12.30. Είσοδος: ελεύθερη

-“Εγώ και η οικογένειά μου σε ένα βιβλίο έργο τέχνης!”: Ένα οικογενειακό βιβλίο, κάποιες σημαντικές οικογενειακές στιγμές που θα μπορούσαν να γίνουν έργο τέχνης! Για επιλεγμένα Σάββατα γονείς και παιδιά περιδιαβαίνοντας τους εκθεσιακούς χώρους με τις μουσειαπαιδαγωγούς, θα εμπνευστούν από την έκθεση για να φτιάξουν το δικό τους οικογενειακό βιβλίο-έργο τέχνης!

Πληροφορίες: 210 5202420. Χώρος: Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων- Μεταξουργείο. Είσοδος: ελεύθερη

Το Σάββατο 1 Ιουλίου συνεχίζονται οι Αθηναϊκές Διαδρομές του Βιβλίου! Στη διαδρομή «Στις οδούς Αιόλου και Αθηνάς: ιστορικά και λογοτεχνικά στιγμιότυπα» και σε συνδιοργάνωση με τις εκδόσεις Εστία η συγγραφέας Τόνια Καφετζάκη ξεναγεί κοινό και αναγνώστες με αφορμή το βιβλίο των Θανάση Γιοχάλα και Τόνιας Καφετζάκη, «Αθήνα. Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό την ιστορία και τη λογοτεχνία» (Εστία 2012). Από το Ωρολόγιο του Κυρρήστου ως την πλατεία Μαναστηρακίου, παρακολουθεί τις μεταβολές στον χώρο και τις κοινωνικές λειτουργίες τους από τη χάραξή τους τη δεκαετία του 1830 μέχρι περίπου τις μέρες μας.

Αφετηρία: Ωρολόγιον του Κυρρήστου. Ώρα: 18:30-20:00. Συμμετοχή: ελεύθερη

Από την Κυριακή 1 μέχρι την Τρίτη 3 Ιουλίου στο πλαίσιο της ενότητας Το Βιβλίο και οι Τέχνες και σε διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών, με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων πραγματοποιείται η παράσταση “Οδυσσέας του Τζέημς Τζόυς: Ένα ορατόριο, ωδή στην καθημερινότητα, επεισόδια 11 & 18”: Η νέα παράσταση των ElephasTiliensis σε συνεργασία με τους Δημήτρης Αγαρτζίδης και Δέσποινα Αναστάσογλου, βασίζεται στα κεφάλαια «Ναυσικά» και «Πηνελόπη» του κορυφαίου έργου του Τζόυς και δημιουργεί ένα ορατόριο για έναν άντρα τραγουδιστή, μια γυναίκα ηθοποιό, ένα χορό γυναικών (Σειρήνες) και μια μουσική μπάντα. Πρόκειται για μια «φιλοσοφική stand up comedy» που θέτει στο επίκεντρο την Πηνελόπη και δυναμιτίζει την εικόνα του Οδυσσέα και, στο πρόσωπό του, τον δυτικό πατριαρχικό τρόπο σκέψης.

Χώρος: Πειραιώς 260, κτίριο Η’ . Ώρα: 21:00. Είσοδος: με εισιτήριο από 15€

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στο πλαίσιο της δημοφιλούς ενότητας Έλληνες Συγγραφείς πραγματοποιείται η τρίτη Σκυταλοδρομία Λόγου. Η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη δίνει τη σκυτάλη στους Δημήτρη Δασκαλόπουλο και Μαρία Στασινοπούλου, περνώντας έτσι από την Πεζογραφία στη Βιογραφία – Εργοβιογραφία. Αφορμή είναι τα έργα τους για τον Καβάφη, τον Σεφέρη και η υπό έκδοση εργοβιογραφία του Μανόλη Αναγνωστάκη,και αφετηρία αποτελεί ειδικότερα το βιβλίο τους “Ο βίος και το έργο του Κ.Π. Καβάφη”, εκλδ μεταίχμιο 2002 και 2013. Συντονιστές θα είναι ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου και ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς. Η εκδήλωση είναι μ,ια διοργάνωση της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη και τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Χώρος: αίθουσα Τελετών Δημαρχείου Αθηνών. Ώρα: 19:30. Είσοδος: ελεύθερη

Από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και μέχρι την Κυριακή 15 Ιουλίου στο πλαίσιο της πρωτόυπης και επιτυχημένης ενότητας Ανοιχτές Συλλογές το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων διοργανώνει την έκθεση “Γιάννης Τσαρούχης: εικονογραφήσεις βιβλίων και τυπογραφία”: Ο Γιάννης Τσαρούχης είχε φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων, προμετωπίδες, αφίσες και εξώφυλλα προγραμμάτων θεάτρου, εικονογραφήσεις συλλογών πολλών ποιητών όπως ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, ο Καβάφης, κ.α. Εκτός αυτού , έκανε την επιμέλεια των ημερολογίων της Ιονικής και Εμπορικής Τράπεζας.

Χώρος: Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη. Ημέρες & Ώρες: Τρ-Κυ 10:00-14:00. Είσοδος: ελεύθερη

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ‘Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου’ υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

https://athens2018.gr/

Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

Κέντρο Διαμεσολάβησης Λασιθίου
Η "Ρενα" του Αύγουστου Κορτώ στην Σητεία
Εξόρμηση του Πανεπιστημίου των Ορέων στη Μυρσίνη Δ.Σητείας - Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
Με αρχή στο Λασίθι και 1 εκατ. χρηματοδότηση ξεκινούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Κρήτη
ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΕΣΤ I.Q. ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στη MENSA - ΚΡΗΤΗ
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου καταδικάζει το περιστατικό στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης
Ασπρά Δέσποινα: Η Κρητικοπούλα που… μαγεύει με τη φωνή της…
«Χαμός» στα δικαστήρια Νεάπολης - Απομακρύνθηκε αστυνομικός λόγω… κλιματιστικού
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του Κινήματος Αλλαγής στο νομό Λασιθίου
«Το σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (13-14 Ιουνίου 1942)
Πάνε για την «ρεβάνς» κατά του δάκου οι αγρότες της Κρήτης
Καταγγελεία Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κρήτης
Στην Κρήτη ο παγκόσμιος διαγωνισμός «Μις Τουρισμός» - Κρητικιά εκπροσωπεί την χώρα μας
«Yπόσχομαι να συμβάλλω, στην πρόοδο και ανάπτυξη της Σητείας και του Νομού Λασιθίου»
Νέα ΚΑΠ: Τι θα γίνει με τις αγροτικές ενισχύσεις
Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων της ΝΔ στο Λασίθι
Καμπανάκι κινδύνου προς ελαιοπαραγωγούς & φορείς αγροτών
«Αναστρέψιμη» η πτώση της τουριστικής κίνησης στην Κρήτη
«Ψίχουλα» τα 80 εκατ. ευρώ προς τους παραγωγούς
«Βουτιά» στις τιμές των κηπευτικών - Πού οφείλεται η πτώση
Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Υποχρεωτικό το εμφιαλωμένο ελαιόλαδο στα εστιατόρια"
Πρωτιά Μπελιμπασάκη στα "Βενιζέλεια"
Λάδι: «Χρυσός» στο εμπόριο, «ψίχουλα» στους παραγωγούς
Επιλέγουν Κρήτη για πολυτελείς διακοπές
Σε ανατροπή των αποτελεσμάτων προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι – Ξανά υποψήφιος ο Μ. Θραψανιώτης
Ομαδικό τεστ I.Q. της ΜΕΝSΑ στη Σητεία
Φόνος Καλαντζάκη: Γενετίστρια θα αποφανθεί για τον πατέρα του παιδιού της 39χρονης
Τι προβλέπει ο Κλεισθένης για τον ορισμός των Αντιδημάρχων και μεταγραφές συμβούλων από άλλες παρατάξεις
Παράταση ζωής για μονάδες της ΔΕΗ που έπρεπε να βάλουν λουκέτο
Ι. Πλακιωτάκης - Έπεσαν οι μάσκες του κ. Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
Βρήκε το ερωτικό μήνυμα στο κινητό και την… κούρεψε!
Οι Α ό ρ α τ ο ι ασκητές της Κρήτης.
Φροντίδα Ηλικιωμένων : Πότε η αμέλεια μετατρέπεται σε κακοποίηση
Προβλήματα Αστυνομικών Λασιθίου
Δήλωση Α. Μαρκογιαννάκη για την διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης
Ένωση Καταναλωτών: Δεν χρεώνεται το κουβέρ
Άγνωστοι Έλληνες: Μιχαήλ Κοθρής
Στη Σητεία το 3ο Παγκρήτιο τουρνουά Β2 τένις βετεράνων
Συγχαρητήρια επιστολή του επικεφαλής του Συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά!», Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη
Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του πληθυσμού των λαγοκέφαλων στην Κρήτη
Πώς θα κυμανθούν φέτος οι τιμές για την κρητική σουλτανίνα
Το Κρητικό Casa De Papel είναι εδώ! (Video)
Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι
Να μην ξεχνάμε την Κύπρο, να μην ξεχνάμε τους Έλληνες της Κύπρου - Ένα κυπριακό τραγούδι σχετικό με την Μάχη της Κρήτης (Μ. Χατζημιχαήλ)
Η Εφορος Εκλογών Λασιθίου πρότεινε επανάληψη των εκλογών σε εκλογικό τμήμα της Σητείας
Η μικρή Αναστασία χρειάζεται τη βοήθεια μας (VIDEO)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
Συνελήφθη δικαστική αντιπρόσωπος εκλογικού τμήματος στο ν. Λασιθίου
Εορταστικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού «ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ»
ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ΚΡΗΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ… ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Φέρνουν ηλεκτρογεννήτριες για να γλιτώσουμε το μπλακ άουτ
Τροποποίηση δρομολογίων πλοίου Πρέβελης
Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι ελαιοπαραγωγοί
Πώς ψηφίζουμε στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 2 Ιουνίου
Γόρτυνα - Του ξεπάτωσαν τα μουρέλα για ... 8 ψήφους !
Η αιωνόβια Κρητικιά γιαγιά που διεκδικεί ρεκόρ ... μακροζωίας !
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (βίντεο)
Σε θέσεις... μάχης κατά του δάκου οι ελαιοπαραγωγοί
Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ...στα καταστήματα κράτησης της Κρήτης!
Ευχαριστίες Αλ. Μαρκογιαννάκη
Μάχη της Κρήτης: Ο επικός αγώνας της Σχολής Ευελπίδων
Ευρωεκλογές 2019: Πώς ψήφισε η Κρήτη
Νεκρός ο 27χρονος του τροχαίου που έγινε στον Άγιο Νικόλαο
Με ρυθμούς ... χελώνας η ενσωμάτωση των σταυρών των υποψηφίων
ΑΝΕΚΔΟΤΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ 100 ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Οι σταυροί των υποψηφίων στο νομό Λασιθίου στις Περιφερειακές εκλογές
Οι δήμαρχοι που ... καταποντίστηκαν
Συγχαρητήρια στον Στ.Αρναουτάκη από τον συνυποψήφιο του Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη
Από τους 24 Δήμους της Κρήτης η καταμέτρηση για τις δημοτικές εκλογές έχει ολοκληρωθεί μόνο σε τέσσερις
Αποτελέσματα Εκλογών
10 γραφικά χωριά της Κρήτης που αξίζει να επισκεφτείς
Λάδι, μέλι και κρασί: «Οι ξεχασμένοι θησαυροί της Μινωικής γης»
«Xρυσάφι» τα κρητικά αμπελόφυλλα με κέρδος έως και 30.000 ευρώ
Το ορφανό ζητιανάκι από τη Σητεία που έγινε Πάπας της Ρώμης
Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης συνεχίζει τις περιοδείες του
– 180 εκλογικά τμήματα (το ένα ειδικό) σε 312 αίθουσες στο νομό Λασιθίου
Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το μεγάλο καλώδιο
Mε τι καιρό θα προσέλθουμε στις κάλπες της 26ης Μαΐου
Επιδειξίας «χτύπησε» σε γειτονιά του Ηρακλείου, προκαλώντας αναστάτωση (video)
Προφυλακίστηκαν οι 4 για τη δολοφονία της ηλικιωμένης στη Ζήρο
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Εγκαίνια με διαμαρτυρίες, παρουσία Γαβρόγλου
Η Κρήτη βρήκε το «αντίδοτο» στην ανεργία- Οι ειδικότητες με ρεκόρ προσλήψεων
«Ζεστό» χρήμα από τον ΕΛΓΑ για σε πληγέντες παραγωγούς
Έκαναν τραγούδι το ... φαινόμενο Airbnb στην Κρήτη !
Σοκάρουν τα στοιχεία - Πλήγμα σε ελιά και αμπέλι από την κλιματική αλλαγή
Για τον θάνατο της ηλικιωμένης στη Ζήρο απολογούνται οι τρεις δράστες σήμερα
Ρεκόρ θερμοκρασιών στην Κρήτη - Δείτε που καταγράφηκαν οι υψηλότερες