ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ 1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

«Για τα Χανιά»
Mega Place, 6 Μαρτίου 2019
Σήμερα είναι πραγματικότητα η πρώτη ανοιχτή συνάντηση της κίνησής μας με την κοινωνία των Χανίων, με όλους εσάς.
Η εκδήλωση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την προηγούμενη Τετάρτη. Τα Χανιά, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα, συνολικά η δυτική Κρήτη βίωσαν μια δεινή δοκιμασία. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και οι καταστροφές είναι τεράστιες. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ως αυτοδιοικητική κίνηση από την αρχή επισημάναμε ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανοικοδόμησης, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Προστασίας. 
Η αποψινή συνάντηση είναι ένα κομβικό σημείο σε μια πορεία που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες. Με μια ομάδα που όλο αυτό το διάστημα διευρύνεται και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα μέλη . Σήμερα απαντάμε για πρώτη φορά σε μια σειρά εύλογα ερωτήματα που κάθε πολίτης των Χανίων θα ήθελε να μας θέσει.

Γιατί δημιουργήθηκε η αυτοδιοικητική κίνηση«Για τα Χανιά»
Ποιοι είμαστε 
Τι διαφορετικό κομίζουμε 
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας
Γιατί αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά
Η πρωτοβουλία μας ξεκίνησε με τρεις βασικές διαπιστώσεις: 
(1) τα χαρακτηριστικά του Δήμου Χανίων 
Ένας δήμος μητροπολιτικός, ένας τόπος προικισμένος, με μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που κατά γενική ομολογία έχει αναπτύξει μια εξαιρετική δυναμική τα τελευταία χρόνια σε ποσοτικούς όρους, ιδιαίτερα στον τουρισμό και συνολικά στο επιχειρείν. Το στοίχημα είναι να περάσουμε, με μια σύγχρονη αντίληψη, από αυτή την ποσοτική μεγέθυνση σε ένα άλλο επίπεδο, σε μια ουσιαστική ανάπτυξη με ποιοτικούς όρους. Κατ’ εξοχήν αρμόδιος για αυτό είναι ο Δήμος Χανίων. Διαθέτει τα εργαλεία, έχει τη δυνατότητα να χαράξει μια μακρόπνοη στρατηγική με ορίζοντα 20ετίας. Να ορίσει το πλαίσιο για την επόμενη μέρα. Να καθορίσει, τελικά, μια νέα προσέγγιση στη σχέση με τους πολίτες.
(2) ανθρώπινο δυναμικό αιρετών στον Δήμο Χανίων και ρυθμός ανανέωσης
Ένας «καθιερωμένος» τρόπος επιλογής προσώπων οδηγεί στον εξαιρετικά αργό ρυθμό ανανέωσης του αυτοδιοικητικού προσωπικού, με μια σοβαρή παθογένεια: την ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων υποψηφίων που μετακινούνται από τον ένα συνδυασμό στον άλλο με όρους παραγοντισμού, προσωπικής εκλογικής επιβίωσης και ανέλιξης και μόνο.
Σε αντιδιαστολή με αυτή την πραγματικότητα, στα Χανιά δραστηριοποιούνται πολλές συλλογικότητες (πολιτιστικές, κοινωνικές, προσφοράς στον συνάνθρωπο, επιστημονικές, αθλητικές) με σημαντική δράση, εξωστρεφείς και αποτελεσματικές.
Η πρόκληση για εμάς ήταν πώς θα πετύχουμε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις συλλογικότητες, οι οποίοι με αυτή την έννοια ασχολούνται ήδη και επιτυχώς με τα κοινά, να ασχοληθούν και με την αυτοδιοίκηση.
(3) Η πεποίθησή μας ότι η κοινωνία των Χανίων είναι πλέον, περισσότερο από ποτέ, ανοικτή σε μια νέα προσέγγιση. Η πίστη ότι κάτι έχει αλλάξει.
Με αυτές τις σκέψεις ξεκινήσαμε πριν από έξι μήνες μια καινούργια αυτοδιοικητική κίνηση. Αποφασίσαμε να συνθέσουμε δυνάμεις όχι απλώς να αθροίσουμε μονάδες. Η πρόκληση είναι να δώσουμε το κίνητρο να ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση σε ανθρώπους με διακριτό αποτύπωμα, με διαδρομή σε διαφορετικούς χώρους δράσης, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Σε ανθρώπους που αισθάνονταν μέχρι σήμερα ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που δεν τους αφορά. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπό κανονικές συνθήκες η συμμετοχή τους θα ήταν αυτονόητη. Αυτό ήρθε η ώρα να γίνει. Ήρθε η ώρα να αρθεί μία σοβαρή στρέβλωση, είναι ζήτημα δημοκρατίας.
Προχωράμε με βάση την αξιακή συνοχή της ομάδας. Χωρίς κομματικά και πολιτικά κριτήρια και αποκλεισμούς - εξαιρούνται αυτονόητα οι ακραία αντιδημοκρατικές φωνές. Είμαστε μια ομάδα με νεωτερικά χαρακτηριστικά, όχι μια ομάδα νέων. Με ξεκάθαρο κίνητρο συμμετοχής την αγάπη προς τον τόπο μας, την πίστη στις δυνατότητές του και διάθεση για προσφορά. Αυτό το στοίχημα το κερδίζουμε μέρα με τη μέρα!
Πιστεύουμε ότι πλέον ετερόκλητες ομάδες, που απλώς αποτελούν άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Το έχουμε δει στο παρελθόν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα: η παρούσα δημοτική αρχή. Δυστυχώς και σε αυτές τις εκλογές βλέπουμε το ίδιο φαινόμενο να επαναλαμβάνεται. Κάποιοι ακόμα και σήμερα δεν έχουν διδαχθεί από τα παραδείγματα του παρελθόντος. Με μεταγραφές, με ποδοσφαιρικούς όρους, απαξιώνουν κατά τη γνώμη μας την εκλογική διαδικασία. Όμως για όλα αυτά υπάρχει τριπλή ευθύνη:
(1) Οι ίδιοι οι περιφερόμενοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι 
(2) οι επικεφαλής των συνδυασμών που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Με μια λογική ψηφοθηρίας, στρατολογούν ανθρώπους αποδεδειγμένα αναξιόπιστους και αναποτελεσματικούς, επιβραβεύουν παντός είδους καιροσκόπους. Δημιουργείται έτσι ένα τοξικό περιβάλλον και απωθούνται όσοι βλέπουν τα κοινά ως πεδίο προσφοράς και όχι βολέματος.
(3) Και ο πολίτης έχει ασφαλώς ευθύνη. Όταν για κάποιους, κριτήριο ψήφου αποτελούν αποκλειστικά οι πάσης φύσεως διαπροσωπικές σχέσεις. 
Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτές τις λογικές. Δεν κάναμε καμία έκπτωση στα πρόσωπα που απαρτίζουν την ομάδα, στους υποψηφίους, στις προγραμματικές μας αρχές.
Η ομάδα μας και το όραμά μας για τον Δήμο Χανίων σηματοδοτεί αυτή την αλλαγή.
Όλο το προηγούμενο διάστημα εξελίσσεται μια πρωτόγνωρη διεργασία. Μια ελπιδοφόρα διαδικασία συμμετοχικού σχεδιασμού. Ορίσαμε πέντε προγραμματικούς άξονες. Συγκροτήσαμε αντίστοιχες επιτροπές εργασίας. Κάθε μέλος της ομάδας, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, μετέχει στην αντίστοιχη επιτροπή. 
Τα μέλη της ομάδας μας με κέφι, με θετική διάθεση, με ορμή, με αγάπη για τον τόπο μας, με πίστη σε ένα καλύτερο αύριο, σε ένα αύριο που είναι εφικτό: 
-Καταγράφουν και ιεραρχούν τα προβλήματα 
-Καταθέτουν τις προτάσεις τους για το πώς οραματίζονται τον δήμο 
-Εξειδικεύουν τις παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν
Ευχαριστώ από καρδιάς τους δεκάδες εθελοντές μας, τα μέλη της ομάδας, τους υποψηφίους μας, για τις ατελείωτες ώρες εργασίας που έχουν προσφέρει και θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα, με ακόμα μεγαλύτερη ορμή. 
Δεν θα προχωρήσω απόψε σε λεπτομερή παρουσίαση του προγράμματός μας. Ήδη οι προτάσεις των επιτροπών εξειδικεύονται, συνθέτουν ένα πρωτοποριακό πλαίσιο προγραμματικών αρχών, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία το επόμενο διάστημα να το παρουσιάσουμε αναλυτικά στο πλαίσιο θεματικών εκδηλώσεων το επόμενο διάστημα.
Επιγραμματικά μόνο θα μιλήσω για τους άξονες που έχουμε ορίσει
Πρώτος άξονας: Δημόσιος χώρος-κυκλοφοριακό
Ο δημόσιος χώρος είναι ο πυρήνας της ζωής στον Δήμο. Ο χώρος που ζούμε και αναπνέουμε, ο χώρος της επικοινωνίας μας, της συναναστροφής μας, της επιχειρηματικότητάς μας. Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση του πολίτη με δημόσιο χώρο. Η φιλοσοφία μας: αντιμετωπίζουμε τον δημόσιο χώρο ως ένα ενιαίο σύνολο με διάθεση ολιστικής προσέγγισης όχι με αποσπασματικές παρεμβάσεις. Δημιουργούμε μια δομή, ένα γραφείο Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού που 
-διαχειρίζεται τις επεμβάσεις στον δημόσιο χώρο με μια συνολική και ενιαία αντιμετώπιση
-διαχειρίζεται τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό και δίνει λύσεις
-εποπτεύει τις υποδομές της πόλης και των περιαστικών περιοχών και παρεμβαίνει αποτελεσματικά

Ενθαρρύνουμε στην πράξη τη συμμετοχικότητα, δίνουμε χώρο στις συλλογικότητες, στοχεύουμε στην ανάδειξη της γειτονιάς και του χωριού σε κύτταρο ζωής και πολιτισμού μέσα από πρωτοποριακές δράσεις 
Δεύτερος άξονας - Διοίκηση, έξυπνος δήμος
Αξιοποιούμε τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας. Με στόχο τον ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Χανίων.
Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση του πολίτη με τις δημοτικές υπηρεσίες. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, αξιοποιούμε καλές πρακτικές - δεκάδες τα παραδείγματα από άλλους δήμους της Ελλάδας και διεθνώς. Για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της διαφάνειας. Για την απελευθέρωση ανθρώπινων πόρων και την αξιοποίησή τους σε παραγωγικές δραστηριότητες. Ήδη έχουμε διαθέσιμη μια ψηφιακή πλατφόρμα, ο πολίτης μέσα από δοκιμασμένες και λειτουργικές τεχνολογίες, μέσω διαδικτύου, από το κινητό του ενημερώνει τον δήμο για προβλήματα, παραλείψεις, κάνει επισημάνσεις, παρακολουθεί την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος, αξιολογεί την αντιμετώπισή του από τον Δήμο.
Τρίτος άξονας: Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός-Κοινωνική Αλληλεγγύη-Συλλογικότητες
Αξιοποιούμε ένα από τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη μας συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου: έντονη δραστηριοποίηση ομάδων και συλλογικοτήτων. Με στόχο τη διασύνδεση του πολιτισμού με την εκπαίδευση αξιοποιούμε την εμπειρία από το Πρόγραμμα Μελίνα και προσαρμόζουμε το Πρόγραμμα Αμάλθεια, που είχα τη χαρά να εισηγηθώ ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, στις ανάγκες του δήμου Χανίων. Στόχος οι σημερινοί μαθητές να διαμορφώσουν μια νεωτερική αντίληψη για τον τόπο τους. Κορμός της πρότασής μας για τα Χανιά του αύριο, για τα Χανιά των επόμενων γενιών. Ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τη δράση των συλλογικοτήτων, ομάδων κοινωνικής αλληλεγγύης.
Τέταρτος άξονας: Βιώσιμη Ανάπτυξη
Τουρισμός, επιχειρηματικότητα, παραγωγική δραστηριότητα εν γένει. Θέλουμε ζωντανή πόλη όλο τον χρόνο. Θέλουμε ζωντανή ενδοχώρα. Δουλεύουμε προτάσεις για την εξασφάλιση όρων αρμονικής συνύπαρξης κατοίκων και επισκεπτών. Στόχος μας οι επισκέπτες του τόπου μας να γνωρίσουν βιωματικά την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την καθημερινότητα των Χανίων και των περιαστικών περιοχών. Ενθαρρύνουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού με συστηματικό τρόπο. Προτεραιότητά μας η διασύνδεση πρωτογενούς–τριτογενούς τομέα, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Δίνουμε χώρο στις νεοφυείς επιχειρήσεις. 
Πέμπτος αλλά όχι έσχατος άξονας: Περιαστικές περιοχές
Ο δήμος πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας ενιαίος οργανισμός. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουμε το γεγονός ότι άλλα είναι τα χαρακτηριστικά της αστικής περιοχής και άλλα των περιαστικών περιοχών. Άλλα των Κεραμιών, άλλα της Παλιάς Πόλης ή της Νέας Κυδωνίας. Στοχευμένες παρεμβάσεις φέρνουν και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις περιαστικές περιοχές του δήμου. 
Με αυτούς τους άξονες θεωρούμε ότι καλύπτουμε το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τους δημότες και άπτονται της λειτουργίας του Δήμου
Συγκριτικό πλεονέκτημα της ομάδας μας, που μας δίνει αισιοδοξία ότι κάτι νέο και ελπιδοφόρο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη: Με τη δουλειά που έγινε από τους εθελοντές μας, δεν έχουμε μόνο μία απλή καταγραφή, αλλά μια πρωτοφανή διαδικασία πρωτογενούς παραγωγής προτάσεων, μια διαδικασία συμμετοχική, με σύγχρονη λογική, για τα Χανιά της επόμενης μέρα, και μια πορεία από κάτω προς τα πάνω.
Είναι μια ανοιχτή διαδικασία, θα έχετε την ευκαιρία όλοι σας να παρακολουθείτε και να συμμετέχετε σε αυτήν τη διαρκή διαβούλευση που για πρώτη φορά ξεκίνησε στον Δήμο είτε μέσω της πλατφόρμας της αυτοδιοικητικής μας κίνησης είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων. 
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δούλεψαν στις επιτροπές, αποτελούν τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου μας, για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Είναι η δύναμή μας. 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΑΛΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣ - ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ
ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ -ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ
ΒΑΡΔΑΚΗ  ΕΛΙΑ - ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ                
ΒΙΔΑΛΑΚΗ ΝΑΤΑΣΣΑ - ΔΙΟΙΚ. ΥΠΑΛΛ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ ΧΑΝΙΩΝ                 
ΓΕΝΤΕΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΟΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ        
ΓΙΟΥΡΜΕΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ   
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕ 70, ΔΑΣΚΑΛΑ   
ΗΛΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ     
ΚΑΛΟΓΡΙΔΗ ΑΡΙΣΤΕΑ - ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ & ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
ΚΑΜΗΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΑΠΛΑΝΗ ΜΑΡΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ                 
ΚΟΝΤΕΖΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ
ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΑΝΝΑ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ            
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ       
ΛΑΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ          
ΛΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΛΤΑ ΧΑΝΙΩΝ              
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ  ΑΛΕΞΙΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ      
ΜΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - DEEJAY, ΘΕΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΜΑΡΕΝΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ       
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
ΜΑΡΜΑΡΙΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ - ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ             
ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ    ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜΠΑΛΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ         
ΜΠΑΤΣΑΡΗ ΈΦΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΕΜΠΑΥΛΑΚΗ ΆΝΝΑ - ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ                 
ΝΤΕΡΜΑΝΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ(ΛΙΑ) - ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ        
ΞΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ  - ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΟΣ  
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΙΝΩ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ                
ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ    ΕΙΡΗΝΗ - ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΝΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ
ΠΕΤΣΕΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ - ΔΟΚΙΜΟΣ ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ              
ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ        
ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΆΝΝΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ    
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ)
ΤΖΟΥΓΚΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΣ ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΤΣΙΚΑ-ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΒΑΣΩ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ         
ΤΣΟΥΠΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΦΤΥΛΙΤΑΚΗ ΝΙΚΗ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ
ΧΑΖΙΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ


Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

«Για την Σητεία»
Natura: Σχέδια διαχείρισης για Βάι, Χρυσή και Σαμαριά
«Χίτλερ να μην το καυχηθείς πως πάτησες στην Κρήτη» (βίντεο)
«Σήμα κινδύνου» για το ελαιόλαδο: Τεράστια πτώση στις εξαγωγές
Ποιους «δίνει» για την δολοφονία της γιαγιάς μάρτυρας - κλειδί
Σαν σήμερα 20 Μαΐου ξεκινά η..."unternehmen Merkur" κατά της Κρήτης! (βίντεο)
Μάχη της Κρήτης – Το «Νεκροταφείο των Γερμανών αλεξιπτωτιστών»
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά! Νήπια από την Κρήτη τίμησαν τον Ποντιακό Ελληνισμό και...βραβεύτηκαν
Κτηματολόγιο 2019: Οι νέες προθεσμίες μετά την παράταση
Εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (βιντεο -φωτο)
Η Μάχη του Φραγκοκάστελλου και οι Δροσουλίτες
«Έρχονται» έξι Open Mall στην Κρήτη
Έλληνες ήρωες: Χατζημιχάλης Νταλιάνης
Αυτοψία μηχανικών στον ποταμό Παντέλη (βιντεο-φωτο)
Με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ συναντήθηκε οι Αστυνομικοί Ηρακλείου - Λασιθίου
Συγχαρητήρια επιστολή Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου για την υπόθεση της Ζήρου
«Η ποιότητα θα σώσει το λάδι μας»
Περιοδεία Σταύρου Αρναουτάκη και υποψηφίων περ. Συμβούλων στη Σητεία
Συλλήψεις για τη δολοφονία της ηλικιωμένης στη Ζήρο - Πρωινή αστυνομική επιχείρηση
Και επισήμως ... Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ο καιρός μας κάνει «νούμερα» - Σήμερα αστάθεια και από αύριο «θερμή εισβολή» με 32αρια
Νέα κατηγορία «Premium Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου»
Eπίσκεψη στην Σητεία του Περιφερειακού Διευθυντή Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος κ.Λαγουδάκη(βιντεο-φωτο)
Η Κάτια Δανδουλάκη έχει γενέθλια!
Στο έλεος της Xylella οι ελαιοπαραγωγοί - Δεν υπάρχει λύση για το βακτήριο
Μήνυμα εκλογικής νίκης στην Παρουσίαση Συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά»
ΕΑΣ Σητείας - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ
O υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου στη Σητεία (βιντεο-φωτο)
Μπέρδεψαν τα… καλώδια τους για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης
Οι παραλίες Κρήτης που βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία για το 2019
Αυγενάκης: «Κωμωδία τα χρίσματα ΣΥΡΙΖΑ σε υποψηφίους δημάρχους»
Ντόρα Μπακογιάννη: «Η ΝΔ πρώτη δύναμη στο Λασίθι» (βίντεο)
ΣΥΡΙΖΑ: «Το κάλεσμα μας δεν δηλώνει κομματική εξάρτηση αλλά εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων»
AΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.ΠΩΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ
Ενεργοποίηση δικαιωμάτων: Έρχεται παράταση στην ημερομηνία λήξης
3 εκ. ευρώ ενισχύσεις de minimis για τους κτηνοτρόφους Ηρακλείου & Λασιθίου
Στη Σητεία η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα!
Εξευτελιστικές τιμές για το λάδι - Αισιοδοξία για τη νέα ελαιοκομική περίοδο
Κρήτη: Μπλόκο σε 12.000 λίτρα ρακής
Μία «γροθιά» οι Κρητικοί: 10.000 ευρώ για το 8 μηνών βρέφος
Η μελέτη για το Καστέλλι, η γωνία...προσγείωσης των αεροσκαφών και το κόπι πάστε!
ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΙΝ 5,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΟΡΘΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ - Ομιλία του Γ. Λεκάκη - βίντεο
Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στην 78η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης
Κρήτη - Σάλος με τον άντρα που πήγε για εξέταση αίματος και βγήκε... έγκυος
Δολοφονία καρδιολόγου Σητεία: Τι λέει η απόφαση για την «μαύρη χήρα»
Σητεία: Ένοχος αλλά ατιμώρητος ο πατέρας που σκότωσε το παιδί του πετώντας το κινητό!
Διακρίσεις στους Παγκρήτιους Αγώνες Τραμπολίνο για τον Σύλλογο Γυμναστικής Σητείας
Τιμητική διάκριση στην Ιερά Μονή Τοπλού στο 10ο Διεθνές Συνέδριο «ΒΙΟΝΑΝΟΤΟΧ 2019»
Διαλέξεις στους αστυνομικούς του Λασιθίου για την προστασία των ζώων
Οι swingers βρίσκονται ήδη στην Κρήτη για να... ανταλλάξουν συντρόφους
Εκλογές στην Κρήτη: Η ακτινογραφία των υποψηφίων - Ξεπερνούν το 41% οι γυναίκες
Κρήτη: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε χωράφι
Εποχική η απασχόληση στην Κρήτη, καταγράφει σημαντική αύξηση, ιδιαίτερα για τις γυναίκες
Σε συνάντησεις για το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο απόφοιτοι του ΑΤΕΙ Κρήτης
Κρητικοί τιμούν τη Μάχη της Κρήτης στην Αθήνα
Από… «το κακό στο χειρότερο» το Κρητικό ελαιόλαδο
Έτος Ερωτόκριτου και έτος Βιτσέντζου Κορνάρου
5.376 υποψήφιοι της Κρήτης - Γιατί δεν ανακοινώθηκαν όλα τα ονόματα;
Καταληκτικές ημερομηνίες για το Κτηματολόγιο στην Κρήτη
Οδηγίες...κυκλοφορίας στη νέα γέφυρα
Γέφυρα Χαμεζίου: Δείτε τη μεγαλύτερη γέφυρα της Κρήτης (Video)
Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης, Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την επίσκεψη Τσίπρα στη Κρήτη
Πλακιωτάκης: «Είναι ένα έργο που μας ενώνει»
Χρ. Σπίρτζης: «Ο ΒΟΑΚ πρέπει να φτάσει μέχρι τη Σητεία»
Εγκαινιάστηκε η γέφυρα Χαμεζίου (Video)
Χαμέζι: Παραδίδεται στην κυκλοφορία η μεγαλύτερη γέφυρα στην Κρήτη
Ηγετική εμφάνιση Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη. ΣΕΙΣΤΗΚΕ η Μεγαλόνησος στην ομιλία του. @atsipras
Μαντάμ Ορτάνς -Από ιερόδουλη, διπλωμάτης
Η τηλέμαχία των υποψήφιων δημάρχων Σητείας στο KPHTH TV (Video)
Αρχισε η αντιπυρική περίοδος, τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες
Αγροτικά… «μυστικά» για οπωροκηπευτικά, ελιές και αμπέλι
Τον Αποσελέμη θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός, δεν θα πάει στη Σητεία
Ο δίσκος της Φαιστού
Τρομάζουν οι εκτιμήσεις του ΔΕΔΔΗΕ - Εφιαλτικά τα σενάρια για την ηλεκτρική ενέργεια της Κρήτης
Ανακοίνωση Υποψηφιότητας του Κώστα Ξενικάκη
Κακά μαντάτα για τα αμπέλια - Χρονιά περονοσπόρου η φετινή
Στη ναυτική βάση στο Κάβο Σίδερο ο Αλέξης Τσίπρας
Πότε φτάνει το Άγιο Φως στην Κρήτη;
Έρχεται νέος «Καλλικράτης»; 5 δήμοι στην Κρήτη ζητούν αυτονόμηση
Πάσχα στο Λασίθι θα κάνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Ελληνική καινοτοµία ανιχνεύει τη νοθεία στο ελαιόλαδο µέσω του DNA
Ο καιρός το Πάσχα: Σούβλισμα του οβελία με υψηλές θερμοκρασίες
Η απαγωγή του υποστράτηγου Κράιπε
Την ίδρυση δικτύου για την αναγέννηση της καλλιέργειας της χαρουπιάς αποφάσισαν επιστήμονες
Ο καιρός στην Κρήτη θυμίζει καλοκαίρι: Στους 30°C η μέγιστη θερμοκρασία
Άγιο Φως: Τι ώρα φτάνει στην Κρήτη;
Άνοιξαν 571 προσλήψεις συμβασιούχων σε ΟΤΑ - Προσλήψεις και στην Κρήτη