ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗ 1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

«Για τα Χανιά»
Mega Place, 6 Μαρτίου 2019
Σήμερα είναι πραγματικότητα η πρώτη ανοιχτή συνάντηση της κίνησής μας με την κοινωνία των Χανίων, με όλους εσάς.
Η εκδήλωση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την προηγούμενη Τετάρτη. Τα Χανιά, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα, συνολικά η δυτική Κρήτη βίωσαν μια δεινή δοκιμασία. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και οι καταστροφές είναι τεράστιες. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ως αυτοδιοικητική κίνηση από την αρχή επισημάναμε ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανοικοδόμησης, με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Προστασίας. 
Η αποψινή συνάντηση είναι ένα κομβικό σημείο σε μια πορεία που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες. Με μια ομάδα που όλο αυτό το διάστημα διευρύνεται και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα μέλη . Σήμερα απαντάμε για πρώτη φορά σε μια σειρά εύλογα ερωτήματα που κάθε πολίτης των Χανίων θα ήθελε να μας θέσει.

Γιατί δημιουργήθηκε η αυτοδιοικητική κίνηση«Για τα Χανιά»
Ποιοι είμαστε 
Τι διαφορετικό κομίζουμε 
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της ομάδας
Γιατί αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά
Η πρωτοβουλία μας ξεκίνησε με τρεις βασικές διαπιστώσεις: 
(1) τα χαρακτηριστικά του Δήμου Χανίων 
Ένας δήμος μητροπολιτικός, ένας τόπος προικισμένος, με μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που κατά γενική ομολογία έχει αναπτύξει μια εξαιρετική δυναμική τα τελευταία χρόνια σε ποσοτικούς όρους, ιδιαίτερα στον τουρισμό και συνολικά στο επιχειρείν. Το στοίχημα είναι να περάσουμε, με μια σύγχρονη αντίληψη, από αυτή την ποσοτική μεγέθυνση σε ένα άλλο επίπεδο, σε μια ουσιαστική ανάπτυξη με ποιοτικούς όρους. Κατ’ εξοχήν αρμόδιος για αυτό είναι ο Δήμος Χανίων. Διαθέτει τα εργαλεία, έχει τη δυνατότητα να χαράξει μια μακρόπνοη στρατηγική με ορίζοντα 20ετίας. Να ορίσει το πλαίσιο για την επόμενη μέρα. Να καθορίσει, τελικά, μια νέα προσέγγιση στη σχέση με τους πολίτες.
(2) ανθρώπινο δυναμικό αιρετών στον Δήμο Χανίων και ρυθμός ανανέωσης
Ένας «καθιερωμένος» τρόπος επιλογής προσώπων οδηγεί στον εξαιρετικά αργό ρυθμό ανανέωσης του αυτοδιοικητικού προσωπικού, με μια σοβαρή παθογένεια: την ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων υποψηφίων που μετακινούνται από τον ένα συνδυασμό στον άλλο με όρους παραγοντισμού, προσωπικής εκλογικής επιβίωσης και ανέλιξης και μόνο.
Σε αντιδιαστολή με αυτή την πραγματικότητα, στα Χανιά δραστηριοποιούνται πολλές συλλογικότητες (πολιτιστικές, κοινωνικές, προσφοράς στον συνάνθρωπο, επιστημονικές, αθλητικές) με σημαντική δράση, εξωστρεφείς και αποτελεσματικές.
Η πρόκληση για εμάς ήταν πώς θα πετύχουμε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις συλλογικότητες, οι οποίοι με αυτή την έννοια ασχολούνται ήδη και επιτυχώς με τα κοινά, να ασχοληθούν και με την αυτοδιοίκηση.
(3) Η πεποίθησή μας ότι η κοινωνία των Χανίων είναι πλέον, περισσότερο από ποτέ, ανοικτή σε μια νέα προσέγγιση. Η πίστη ότι κάτι έχει αλλάξει.
Με αυτές τις σκέψεις ξεκινήσαμε πριν από έξι μήνες μια καινούργια αυτοδιοικητική κίνηση. Αποφασίσαμε να συνθέσουμε δυνάμεις όχι απλώς να αθροίσουμε μονάδες. Η πρόκληση είναι να δώσουμε το κίνητρο να ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση σε ανθρώπους με διακριτό αποτύπωμα, με διαδρομή σε διαφορετικούς χώρους δράσης, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Σε ανθρώπους που αισθάνονταν μέχρι σήμερα ότι η αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που δεν τους αφορά. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπό κανονικές συνθήκες η συμμετοχή τους θα ήταν αυτονόητη. Αυτό ήρθε η ώρα να γίνει. Ήρθε η ώρα να αρθεί μία σοβαρή στρέβλωση, είναι ζήτημα δημοκρατίας.
Προχωράμε με βάση την αξιακή συνοχή της ομάδας. Χωρίς κομματικά και πολιτικά κριτήρια και αποκλεισμούς - εξαιρούνται αυτονόητα οι ακραία αντιδημοκρατικές φωνές. Είμαστε μια ομάδα με νεωτερικά χαρακτηριστικά, όχι μια ομάδα νέων. Με ξεκάθαρο κίνητρο συμμετοχής την αγάπη προς τον τόπο μας, την πίστη στις δυνατότητές του και διάθεση για προσφορά. Αυτό το στοίχημα το κερδίζουμε μέρα με τη μέρα!
Πιστεύουμε ότι πλέον ετερόκλητες ομάδες, που απλώς αποτελούν άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Το έχουμε δει στο παρελθόν. Πιο πρόσφατο παράδειγμα: η παρούσα δημοτική αρχή. Δυστυχώς και σε αυτές τις εκλογές βλέπουμε το ίδιο φαινόμενο να επαναλαμβάνεται. Κάποιοι ακόμα και σήμερα δεν έχουν διδαχθεί από τα παραδείγματα του παρελθόντος. Με μεταγραφές, με ποδοσφαιρικούς όρους, απαξιώνουν κατά τη γνώμη μας την εκλογική διαδικασία. Όμως για όλα αυτά υπάρχει τριπλή ευθύνη:
(1) Οι ίδιοι οι περιφερόμενοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι 
(2) οι επικεφαλής των συνδυασμών που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Με μια λογική ψηφοθηρίας, στρατολογούν ανθρώπους αποδεδειγμένα αναξιόπιστους και αναποτελεσματικούς, επιβραβεύουν παντός είδους καιροσκόπους. Δημιουργείται έτσι ένα τοξικό περιβάλλον και απωθούνται όσοι βλέπουν τα κοινά ως πεδίο προσφοράς και όχι βολέματος.
(3) Και ο πολίτης έχει ασφαλώς ευθύνη. Όταν για κάποιους, κριτήριο ψήφου αποτελούν αποκλειστικά οι πάσης φύσεως διαπροσωπικές σχέσεις. 
Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτές τις λογικές. Δεν κάναμε καμία έκπτωση στα πρόσωπα που απαρτίζουν την ομάδα, στους υποψηφίους, στις προγραμματικές μας αρχές.
Η ομάδα μας και το όραμά μας για τον Δήμο Χανίων σηματοδοτεί αυτή την αλλαγή.
Όλο το προηγούμενο διάστημα εξελίσσεται μια πρωτόγνωρη διεργασία. Μια ελπιδοφόρα διαδικασία συμμετοχικού σχεδιασμού. Ορίσαμε πέντε προγραμματικούς άξονες. Συγκροτήσαμε αντίστοιχες επιτροπές εργασίας. Κάθε μέλος της ομάδας, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, μετέχει στην αντίστοιχη επιτροπή. 
Τα μέλη της ομάδας μας με κέφι, με θετική διάθεση, με ορμή, με αγάπη για τον τόπο μας, με πίστη σε ένα καλύτερο αύριο, σε ένα αύριο που είναι εφικτό: 
-Καταγράφουν και ιεραρχούν τα προβλήματα 
-Καταθέτουν τις προτάσεις τους για το πώς οραματίζονται τον δήμο 
-Εξειδικεύουν τις παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν
Ευχαριστώ από καρδιάς τους δεκάδες εθελοντές μας, τα μέλη της ομάδας, τους υποψηφίους μας, για τις ατελείωτες ώρες εργασίας που έχουν προσφέρει και θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα, με ακόμα μεγαλύτερη ορμή. 
Δεν θα προχωρήσω απόψε σε λεπτομερή παρουσίαση του προγράμματός μας. Ήδη οι προτάσεις των επιτροπών εξειδικεύονται, συνθέτουν ένα πρωτοποριακό πλαίσιο προγραμματικών αρχών, το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία το επόμενο διάστημα να το παρουσιάσουμε αναλυτικά στο πλαίσιο θεματικών εκδηλώσεων το επόμενο διάστημα.
Επιγραμματικά μόνο θα μιλήσω για τους άξονες που έχουμε ορίσει
Πρώτος άξονας: Δημόσιος χώρος-κυκλοφοριακό
Ο δημόσιος χώρος είναι ο πυρήνας της ζωής στον Δήμο. Ο χώρος που ζούμε και αναπνέουμε, ο χώρος της επικοινωνίας μας, της συναναστροφής μας, της επιχειρηματικότητάς μας. Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση του πολίτη με δημόσιο χώρο. Η φιλοσοφία μας: αντιμετωπίζουμε τον δημόσιο χώρο ως ένα ενιαίο σύνολο με διάθεση ολιστικής προσέγγισης όχι με αποσπασματικές παρεμβάσεις. Δημιουργούμε μια δομή, ένα γραφείο Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού που 
-διαχειρίζεται τις επεμβάσεις στον δημόσιο χώρο με μια συνολική και ενιαία αντιμετώπιση
-διαχειρίζεται τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό και δίνει λύσεις
-εποπτεύει τις υποδομές της πόλης και των περιαστικών περιοχών και παρεμβαίνει αποτελεσματικά

Ενθαρρύνουμε στην πράξη τη συμμετοχικότητα, δίνουμε χώρο στις συλλογικότητες, στοχεύουμε στην ανάδειξη της γειτονιάς και του χωριού σε κύτταρο ζωής και πολιτισμού μέσα από πρωτοποριακές δράσεις 
Δεύτερος άξονας - Διοίκηση, έξυπνος δήμος
Αξιοποιούμε τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας. Με στόχο τον ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Χανίων.
Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση του πολίτη με τις δημοτικές υπηρεσίες. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, αξιοποιούμε καλές πρακτικές - δεκάδες τα παραδείγματα από άλλους δήμους της Ελλάδας και διεθνώς. Για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της διαφάνειας. Για την απελευθέρωση ανθρώπινων πόρων και την αξιοποίησή τους σε παραγωγικές δραστηριότητες. Ήδη έχουμε διαθέσιμη μια ψηφιακή πλατφόρμα, ο πολίτης μέσα από δοκιμασμένες και λειτουργικές τεχνολογίες, μέσω διαδικτύου, από το κινητό του ενημερώνει τον δήμο για προβλήματα, παραλείψεις, κάνει επισημάνσεις, παρακολουθεί την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος, αξιολογεί την αντιμετώπισή του από τον Δήμο.
Τρίτος άξονας: Παιδεία-Πολιτισμός-Αθλητισμός-Κοινωνική Αλληλεγγύη-Συλλογικότητες
Αξιοποιούμε ένα από τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη μας συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου: έντονη δραστηριοποίηση ομάδων και συλλογικοτήτων. Με στόχο τη διασύνδεση του πολιτισμού με την εκπαίδευση αξιοποιούμε την εμπειρία από το Πρόγραμμα Μελίνα και προσαρμόζουμε το Πρόγραμμα Αμάλθεια, που είχα τη χαρά να εισηγηθώ ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, στις ανάγκες του δήμου Χανίων. Στόχος οι σημερινοί μαθητές να διαμορφώσουν μια νεωτερική αντίληψη για τον τόπο τους. Κορμός της πρότασής μας για τα Χανιά του αύριο, για τα Χανιά των επόμενων γενιών. Ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τη δράση των συλλογικοτήτων, ομάδων κοινωνικής αλληλεγγύης.
Τέταρτος άξονας: Βιώσιμη Ανάπτυξη
Τουρισμός, επιχειρηματικότητα, παραγωγική δραστηριότητα εν γένει. Θέλουμε ζωντανή πόλη όλο τον χρόνο. Θέλουμε ζωντανή ενδοχώρα. Δουλεύουμε προτάσεις για την εξασφάλιση όρων αρμονικής συνύπαρξης κατοίκων και επισκεπτών. Στόχος μας οι επισκέπτες του τόπου μας να γνωρίσουν βιωματικά την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την καθημερινότητα των Χανίων και των περιαστικών περιοχών. Ενθαρρύνουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού με συστηματικό τρόπο. Προτεραιότητά μας η διασύνδεση πρωτογενούς–τριτογενούς τομέα, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Δίνουμε χώρο στις νεοφυείς επιχειρήσεις. 
Πέμπτος αλλά όχι έσχατος άξονας: Περιαστικές περιοχές
Ο δήμος πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας ενιαίος οργανισμός. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουμε το γεγονός ότι άλλα είναι τα χαρακτηριστικά της αστικής περιοχής και άλλα των περιαστικών περιοχών. Άλλα των Κεραμιών, άλλα της Παλιάς Πόλης ή της Νέας Κυδωνίας. Στοχευμένες παρεμβάσεις φέρνουν και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις περιαστικές περιοχές του δήμου. 
Με αυτούς τους άξονες θεωρούμε ότι καλύπτουμε το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τους δημότες και άπτονται της λειτουργίας του Δήμου
Συγκριτικό πλεονέκτημα της ομάδας μας, που μας δίνει αισιοδοξία ότι κάτι νέο και ελπιδοφόρο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη: Με τη δουλειά που έγινε από τους εθελοντές μας, δεν έχουμε μόνο μία απλή καταγραφή, αλλά μια πρωτοφανή διαδικασία πρωτογενούς παραγωγής προτάσεων, μια διαδικασία συμμετοχική, με σύγχρονη λογική, για τα Χανιά της επόμενης μέρα, και μια πορεία από κάτω προς τα πάνω.
Είναι μια ανοιχτή διαδικασία, θα έχετε την ευκαιρία όλοι σας να παρακολουθείτε και να συμμετέχετε σε αυτήν τη διαρκή διαβούλευση που για πρώτη φορά ξεκίνησε στον Δήμο είτε μέσω της πλατφόρμας της αυτοδιοικητικής μας κίνησης είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων. 
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δούλεψαν στις επιτροπές, αποτελούν τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου μας, για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Είναι η δύναμή μας. 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΑΛΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣ - ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ
ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ -ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ
ΒΑΡΔΑΚΗ  ΕΛΙΑ - ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ                
ΒΙΔΑΛΑΚΗ ΝΑΤΑΣΣΑ - ΔΙΟΙΚ. ΥΠΑΛΛ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ ΧΑΝΙΩΝ                 
ΓΕΝΤΕΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΟΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ        
ΓΙΟΥΡΜΕΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ   
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΕ 70, ΔΑΣΚΑΛΑ   
ΗΛΙΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ     
ΚΑΛΟΓΡΙΔΗ ΑΡΙΣΤΕΑ - ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ & ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
ΚΑΜΗΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΑΠΛΑΝΗ ΜΑΡΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ                 
ΚΟΝΤΕΖΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ
ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΑΝΝΑ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ            
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ       
ΛΑΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ - ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ          
ΛΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΛΤΑ ΧΑΝΙΩΝ              
ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ  ΑΛΕΞΙΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ      
ΜΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - DEEJAY, ΘΕΟΛΟΓΟΣ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΜΑΡΕΝΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ       
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
ΜΑΡΜΑΡΙΤΣΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ - ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ             
ΜΙΧΑΗΛΑΚΗΣ    ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜΠΑΛΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ         
ΜΠΑΤΣΑΡΗ ΈΦΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΕΜΠΑΥΛΑΚΗ ΆΝΝΑ - ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ                 
ΝΤΕΡΜΑΝΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ(ΛΙΑ) - ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ        
ΞΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ  - ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
ΠΑΛΙΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΘΩΡΑΚΟΣ  
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΠΕΤΡΑΚΗ ΙΝΩ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ                
ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ    ΕΙΡΗΝΗ - ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΝΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ
ΠΕΤΣΕΤΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ - ΔΟΚΙΜΟΣ ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ              
ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ        
ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΆΝΝΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ    
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ)
ΤΖΟΥΓΚΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΣ ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΤΣΙΚΑ-ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΒΑΣΩ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ         
ΤΣΟΥΠΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΦΤΥΛΙΤΑΚΗ ΝΙΚΗ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ
ΧΑΖΙΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ


Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

Κρήτη: «Έσχισε» τους αιθέρες 17χρονη πιλότος πάνω από την παρέλαση (vid, pics)
Κρήτη: «Έσχισε» τους αιθέρες 17χρονη πιλότος πάνω από την παρέλαση (vid, pics)
Ο Δίκταμος, ένα σπουδαίο βότανο της Κρήτης
Προβληματισμός από την αστάθεια στην τιμή του ελαιολάδου - Επηρεάζουν καιρός και ασθένειες
Ιεράπετρα - Μετά από 28 ώρες βρέθηκε κρεβάτι σε ΜΕΘ για τον 43χρονο που «πνίγηκε» με τροφή
Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη
Σητεία – Δυνατός σεισμός ανατολικά της Κρήτης!
Στο έγκλημα οδήγησαν οι κτηματικές διαφορές
Στο έγκλημα οδήγησαν οι κτηματικές διαφορές
Γιατί πρέπει να γελάμε με τους χάρτες της …”τουρκικής Κρήτης”! Βίντεο
Η ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ – ΔΕΗ για τη γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη
23 Χανιώτικες επιχειρήσεις στην 3η FoodExpo
Σύμβαση με το ΙΤΕ για το διαδίκτυο υπογράφει ο δήμος Ηρακλείου
Σύμβαση με το ΙΤΕ για το διαδίκτυο υπογράφει ο δήμος Ηρακλείου
Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα - Μπλακ άουτ στην Κρήτη
Η παραίσθηση που κράτησε ζωντανό τον Νορβηγό που χάθηκε στα Λευκά Όρη
Υψηλός ανταγωνισμός στον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου- Τα προϊόντα που διακρίθηκαν
Άμεσα στο νέο ΕΣΠΑ οι κόμβοι Αρκαλοχωρίου και Κουνάβων!
Οδικά έργα προϋπολογισμού 550.000 ευρώ στους δήμους Αποκορώνου και Αμαρίου
Άμεσα στο νέο ΕΣΠΑ οι κόμβοι Αρκαλοχωρίου και Κουνάβων!
Ικανοποίηση στη Μονή Τοπλού για το Προεδρικό Διάταγμα για την επένδυση
Το λάδι της Κριτσάς εντυπωσίασε στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης
Οδικά έργα προϋπολογισμού 550.000 ευρώ στους δήμους Αποκορώνου και Αμαρίου
Ποια είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται για τους πρόσφυγες
Έρχεται στην Κρήτη σκόνη από την Αφρική- Πώς θα προφυλαχθείτε
Έρχεται στην Κρήτη σκόνη από την Αφρική- Πώς θα προφυλαχθείτε
«Ο ρόλος της Κρήτης στο προσφυγικό»- Τι είπαν οι Δήμαρχοι με τον Γιάννη Μουζάλα
«Ο ρόλος της Κρήτης στο προσφυγικό»- Τι είπαν οι Δήμαρχοι με τον Γιάννη Μουζάλα
Nέα αναβολή στη δίκη των δώδεκα για τη νέα παραλιακή στη Νέα Αλικαρνασσό
Ο Δήμος Σητείας καλεί τους δημότες να στηρίξουν οικονομικά το 8 μηνών κοριτσάκι του αδικοχαμένου Κ. Γιαννακάκη
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον δρόμο της Μεσαράς - Έως 13 Απριλίου η γέφυρα στο Χαμέζι
Οι 51 πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης (Video)
Στη Σητεία το 44ο Προσυνέδριο των Πολιτιστικών Κέντρων ΟΤΕ Κρήτης και Νήσων
Σοκάρει η επιστολή που έγραψε ο 17χρονος μαθητής πριν αυτοκτονήσει – “Λυπάμαι γι’ αυτό που πρόκειται να κάνω αλλά…”
Σοκάρει η επιστολή που έγραψε ο 17χρονος μαθητής πριν αυτοκτονήσει – “Λυπάμαι γι’ αυτό που πρόκειται να κάνω αλλά…”
Οι στοιχειωμένοι θησαυροί της Κρήτης…
Αντιδρά η Τουρκία στην εγκατάσταση ραντάρ στην Κρήτη
Εφαρμόζουν το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα» οι Τούρκοι: Κομάντος SAS άπλωσαν την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας
Εφαρμόζουν το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα» οι Τούρκοι: Κομάντος SAS άπλωσαν την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας
Τον Μάρτιο του... 2020 η δίκη για τον Μινωικό Κούρο αξίας 1,3 εκ. €
Μαθήτρια από τη Σητεία βραβεύθηκε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
Πατέρας ζητά τη βοήθεια των κρητικών, για το παιδί του (Video)
Οι ελιγμοί του τρόμου σε δρόμους «κόλαση» στην Κρήτη (Video)
Μεγάλο καλώδιο Κρήτης: Στην αντεπίθεση πέρασε η EuroAsia Interconnector
Ελπίδες για την τσικουδιά - Ανάμικτα αισθήματα για τους καζανάρηδες
Επιτυχίες του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σητείας στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Τένις Ε3
Σήμερα η δίκη για τον μινωικό κούρο του 1,3 εκατ. ευρώ
Καζάνι που βράζει η Κρήτη - "Εξαφανίζεται" η ρακή
Χτύπησε τον γιο του επειδή δεν ήπιε την… κούπα
«Εξαφανίζουν» τη ρακή – Αφαιρούν τη λέξη τσικουδιά
Οπλοκατοχή στην Κρήτη – Η εκπομπή “360°” συναντούν στα χωριά της Κρήτης ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν με τα όπλα (vid)
Οπλοκατοχή στην Κρήτη – Η εκπομπή “360°” συναντούν στα χωριά της Κρήτης ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν με τα όπλα (vid)
Ο 25χρονος Μάριος από το Ηράκλειο Κρήτης χρειάζεται την βοήθεια όλων μας
Ο 25χρονος Μάριος από το Ηράκλειο Κρήτης χρειάζεται την βοήθεια όλων μας
Κρητικοπούλα τραγουδά «Ερωτόκριτο» στο Ευρωκοινοβούλιο (βίντεο)
Λάδι: Μειωμένη η παραγωγή στην Κρήτη - «Σαρώνει» η Ισπανία
Νέα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων – Τους ζητούν μεγάλα ποσά για δήθεν τροχαία
Ο καιρός στην Κρήτη - Επιτέλους... άνοιξη
Αυτό είναι το σχέδιο για την ενεργειακή απεξάρτηση της Κρήτης
Αλλαγές στο ανάγλυφο της Κρήτης προκάλεσαν οι βροχές
Παράταση για τις δηλώσεις ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στο νομό Λασιθίου
Υπόμνημα ΣΕΔΗΚ για ριζική λύση του προβλήματος της Δακοκτονίας
Θα είναι μια δύσκολη χρονιά από άποψη πυρκαγιών το 2019 για το νομό Λασιθίου
Κεφαλή Μινώταυρου 7.000 χρόνων βρέθηκε στην Σερβία! Η «λατρεία των βουκρανίων» από την Κρήτη και την Θράκη στα κεντρικά Βαλκάνια
Νεαρή ΑμΕΑ “τιμώρησε” οδηγό που της απέκλεισε την πρόσβαση στο πεζοδρόμιο!
Ο εμβολιασμός στα φαρμακεία «άναψε φωτιές» μεταξύ γιατρών & φαρμακοποιών Κρήτης
“Πάτωσε η Περιφέρεια Κρήτης στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ”
Αυτός είναι ο 48χρονος παιδόφιλος της Κρήτης – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Αυτός είναι ο 48χρονος παιδόφιλος της Κρήτης – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Το Brexit «χτυπά» την Κρήτη: Οι συνέπειες σε προϊόντα και τουρισμό
Τα κρητικά προϊόντα στα ξενοδοχεία του νησιού
Πρόγραμμα για αειφόρο τουρισμό στην Κρήτη
Σοκαριστικό τροχαίο στην Κρήτη: Χαροπαλεύει η μητέρα – Τραυματισμένα δυο παιδιά (pic)
200.000 τόνους σταφίδας με... κλήματα από την Κρήτη έβγαλαν οι Κινέζοι
Διαδοχικές αλλαγές στο σκηνικό του καιρού αυτή την εβδομάδα
Σεισμός με το καλημέρα στην Κρήτη
Θα πωλούν την τσικουδιά τους χωρίς μεσάζοντες οι Κρητικοί
Προσοχή στους δρόμους το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας -Στήνει μπλόκα η ΕΛ.ΑΣ
Έγκλημα Σητεία: Αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες ο φερόμενος συζυγοκτόνος
Τέσσερις Ιεραπετρίτισες εξηγούν γιατί είναι... απίθανο πλάσμα η γυναίκα
Απολογείται σήμερα ο 36χρονος Σητειακός
Γέφυρα με τη Γερμανία τα κρητικά προϊόντα
‘Πονοκέφαλο’ προκαλεί το Κτηματολόγιο – Τρίμηνη παράταση
Το Εμιράτο της Κρήτης -Η απελευθέρωση από τους Άραβες
Εμημέρωση και προληπτικός έλεγχος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Επιδότηση ενοικίου: Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τους δικαιούχους
Τσέχοι στην Κρήτη - Μια νέα αγορά για τον κρητικό τουρισμό