Επαληθεύει και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης όσα γράφει ο “Αγώνας της Κρήτης”: 103 εκ. δραχμές το κόστος της παραχώρησης των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι – Έντονη συζήτηση με κατάθεση και άλλων εγγράφων

digalakis 2

Με έγγραφο που ανέρτησε στη σελίδα του στο facebook o πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης επαληθεύει τα δημοσιεύματα του "Αγώνα της Κρήτης" σύμφωνα με τα οποία τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι αγοράστηκαν με χρήματα του Υπουργείο Παιδείας που κατατέθηκαν προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όμως, ο κ. Διγαλάκης θεωρεί ότι το έγγραφο αυτό αποδεικνύει ότι τα κτίρια δεν παραχωρήθηκαν δωρεάν στο Πολυτεχνείου.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Με αφορμή την ανάρτηση της Δάφνης Μανουσάκη, η οποία αποκατέστησε την αλήθεια σχετικά με το σχεδιασμό για την ανάπτυξη του Πολυτεχνείου σε ενιαίο campus στο Ακρωτήρι, θα ήθελα να αναφερθώ και σε άλλες ανακρίβειες που διαδίδονται σχετικά με την αγορά των κτιρίων στην παλιά πόλη: ότι, δήθεν, κάποια από τα κτίρια (οι Φυλακές) παραχωρήθηκαν δωρεάν (!) στο Πολυτεχνείο, ενώ τα υπόλοιπα αγοράστηκαν σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή ...

Επισυνάπτω το Πωλητήριο του ακινήτου στο Καστέλι της Παλιάς Πόλης, το οποίο περιλαμβάνει και τα τρία κτίρια (Στρατώνες, Φυλακές, Μεραρχία). Το τίμημα, 103 εκ. δραχμές το 1986, αποπληθωρισμένο με βάση το γενικό δείκτη τιμών καταναλωτή, σήμερα αντιστοιχεί σε 4 εκατομμύρια ευρώ. Αποπληθωρισμένο και με το δείκτη τιμών ακινήτων, το τίμημα αντιστοιχεί σήμερα σε περισσότερο από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε το έγγραφο:

politirio-ktiria-polytexneio

 

Να σημειώσουμε ότι η σημερινή ανάρτηση του πρύτανη του Πολυτεχνείου ήρθε μετά από ανάρτηση της καθηγήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης και υποψήφια βουλευτίνα με το "Ποτάμι" κ. Δάφνης Μανουσάκη η οποία ανέφερε τα εξής:

Δεν ήθελα να επανέλθω σε ένα θέμα που πιθανότατα έχει κουράσει τους Χανιώτες. Αλλά αναγκάζομαι να το κάνω, μετά το σχόλιο του κ. Ανδριανάκη και την αναφορά του στον πατέρα μου. Στο σχόλιό του, ο κ. Μιχάλης Ανδριανάκης, αναφέρει:

<<Και στην ιδέα αυτή της αξιοποίησης των διατηρητέων κτηρίων και σύνδεσής τους με την πόλη, χωρίς να θέλω να πολιτικοποιήσω το θέμα (εξάλλου δεν ζουν), έπαιξαν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και ο Μανούσος ο Μανουσάκης, που το έβλεπαν σαν μια λύση. >>

Ο κ. Ανδριανάκης, αναφέρει τον πατέρα μου, επειδή ήταν, από το 1960, πρωτεργάτης στην ίδρυση του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η συνεργασία Μανούσου Μανουσάκη - Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ήταν ένα <<αχτύπητο δίδυμο>>: μέσα από τη στενή τους συνεργασία διαμορφώθηκαν προὐποθέσεις για να μπουν τα θεμέλια μιας πανεπιστημιακής μονάδας στα Χανιά.
Η περιοχή για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής μονάδας είχε ήδη προταθεί από το 1963, όταν επισκέφτηκε την πόλη μας ο καθηγητής Δ. Κάππος. Σε πολλές επιστολές που είχαν εμφανιστεί στον τύπο της εποχής, φαίνεται ότι ο κ. Κάππος είχε προτείνει η μαθηματική σχολή Χανίων, η πρώτη σχολή που είχε προταθεί για την πανεπιστημιακή μονάδα Χανίων, να χτιστεί κοντά στους τάφους των Βενιζέλων.

Στην ομάδα που οραματίζονταν ένα <<πανεπιστήμιο Χανίων>>, προσετέθει ο νεαρός τότε Αντώνης Τρίτσης, και μέσω εκείνου, ο μεγάλος πολεοδόμος Mies Van Der Rohe, ο οποίος συμφώνησε στην πολεοδόμηση του Πανεπιστημίου ή της πανεπιστημιακής μονάδας Χανίων - στο Ακρωτήρι.
Τα μεγαλόπνοα αυτά σχέδια τα ανέτρεψε, δυστυχώς, η δικτατορία.

Μετά τη δικτατορία, το 1976, ενώ είχε ήδη ιδρυθεί πανεπιστήμιο Κρήτης (κατά τη διάρκεια της δικτατορίας) χωρίς να περιλαμβάνει τα Χανιά, γινόταν προσπάθειες για την ίδρυση Πολυτεχνείου στα Χανιά.

Ομάδα εργασίας του ΤΕΕ, αποτελούμενη από τους:

Γ. Κατσανεβάκη, Κ. Βαρδάκη, Χ. Σοφιανό, και Μ. Μανουσάκη, με τον Μ. Μανουσάκη ως κύριο εισηγητή, παρουσιάζουν μελέτη με τίτλο: Πολυτεχνείο Κρήτης, Συμβολή στην Ίδρυση.
Στο κείμενο αυτό, παρουσιάζεται το όραμα της ομάδας εισήγησης για το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Ειδικότερα, αναφέρεται η πρόταση προς το Υπ. Παιδείας, για την απόκτηση έκτασης 4.000 στρεμμάτων στο Ακρωτήρι, για να στεγαστούν οι δραστηριότητες του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Είχε προηγηθεί η εντολή του πατέρα μου (ως προισταμένου της ΥΠΑΚ Χανίων) προς τον μελετητή ύδρευσης Ακρωτηρίου, να προβλέψει ύδωρ για 7.000 φοιτητές οι οποίοι θα έμεναν σε φοιτητικές εστίες, μέσα στην Πολυτεχνειούπολη στο Ακρωτήρι.

Ας μη γίνονται υποθέσεις ότι ο πατέρας μου σκεφτόταν ένα Πολυτεχνείο Κρήτης, μοιρασμένο μεταξύ ακρωτηρίου και κτιρίων μέσα στην πόλη. Αυτό δεν προκύπτει από τα αρχεία του. Αντιθέτως, πίστευε στη δυναμική που δίνει σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα ένα μεγάλο, ενιαίο campus.

Τα παραδείγματα που έφερνε προς μίμηση ήταν το MIT, το Stanford, το Caltech, κ.α.

Το έγγραφο στο οποίο γίνεται αναφορά:

20031880_10155576399297072_2938704760342022465_n

 

Στην ανάρτηση της κ. Δάφνης Μανουσάκη απαντά ο πρώην Προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων κ. Μιχάλης Ανδριανάκης ως εξής:

Δεν αναφέρομαι στην "προϊστορία" της ίδρυσης του Πολυτεχνείου, που θα πρέπει να είναι έτσι ακριβώς όπως λέτε και που σαφώς δεν έρχεται σε αντίθεση με την "ιστορία" ίδρυσης, όπως εξελίχθηκε. Από ό,τι γνωρίζω πολύ καλά, εξαιτίας της υπηρεσιακής μου ιδιότητας και των σχετικών συζητήσεων κυρίως με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Καθηγητή Θαλή Αργυρόπουλο, η ιδέα της αξιοποίησης μνημείων της παλιάς πόλης για το ξεκίνημά του και η σύνδεσή του Πολυτεχνείου με την πόλη, δρομολογήθηκε από την πρώτη Διοίκηση, τον καθηγητή Π.Θεοχάρη.

Ο Π.Θεοχάρης στη διάρκεια της θητείας του στα τέλη της δεκαετίας του 1970 (δε θυμούμαι ακριβώς πότε) είχε ήδη φροντίσει για την απόκτηση των τριών κτηρίων (Μεγάλο Αρσενάλι από το Δήμο, Παλιές Φυλακές από το Υπουργείο Παιδείας, Μέγαρο οδού Ζαμπελίου από Υπουργείο Πολιτισμού). Στη διαδικασία της παραχώρησης του τελευταίου, αλλά και τη διευκόλυνση των διαδικασιών για την παραχώρηση των υπολοίπων, είχα αναμιχθεί ενεργά από την πλευρά της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Το σχέδιο φυσικά και προέβλεπε τη σταδιακή ολοκληρωμένη λειτουργία του στο Ακρωτήρι και είναι γνωστές οι προσπάθειες και του πατέρα σας για την απόκτηση αυτής της μεγάλης έκτασης. Ξεκίνησε όμως πρώτα το θέμα των διατηρητέων κτηρίων, που ήταν μια πιο άμεση και εύκολη λύση και είχε σχέση με άλλες, χρήσιμες για την πόλη παραμέτρους.

Προσωπικά φυσικά και δεν γνωρίζω για το τι και πως πάρθηκαν οι αποφάσεις από την τότε Κυβέρνηση, ούτε λεπτομέρειες από τις διάφορες συζητήσεις που υπήρξαν τότε και στο απώτερο παρελθόν. Έγιναν όμως-εξακολουθώ να πιστεύω καλώς- επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας και είναι γνωστό το σκεπτικό του διορισμένου από αυτήν καθηγητή Π.Θεοχάρη, το οποίο "επέκτεινε" στη συνέχεια κατά πολύ ο διάδοχός του, χωρίς όμως να ανατρέψει το βασικό αρχικό σχεδιασμό. Υποθέτω ότι οι απόψεις και οι ενέργειες της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής δεν γινόταν ερήμην των δυο βασικότερων τότε παραγόντων των Χανιών, των οποίων η συμβολή στην υπόθεση είναι γνωστή.

Δε νομίζω πως ήταν λάθος οι απόψεις αυτές, απεναντίας πολλοί ως άτομα και φορείς τις είδαμε τότε λογικές και χρήσιμες και για την πόλη. Χρήσιμη εξάλλου και για το Πολυτεχνείο και για τον τόπο, θα ήταν και η στέγαση του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών για την Αναστήλωση κτηρίων, στο οποίο θα χρησίμευαν τα κτήρια αυτά, μετά την ανάπτυξη του Πολυτεχνείου στο Ακρωτήρι, κάτι που δυστυχώς δεν προχώρησε. Αυτό φάνηκε εξάλλου και από την τελευταία από όλες ίδρυση της Αρχιτεκτονικής Σχολής, που εξακολουθώ να πιστεύω πως μπορούσε να παραμείνει στα διατηρητέα κτήρια της πόλης (δική μου-και όχι μόνο-άποψη).

Η ακόμη παραπέρα σύνδεση του Πολυτεχνείου με τη λειτουργία Φοιτητικής Εστίας σε μια μεγάλη ομάδα από διάφορες κατηγορίες κτηρίων της παλιάς πόλης, είχε μια σημαντική διάσταση-σχεδόν προφητική-για τη ζωή και την εξέλιξή της, την οποία επιβαρύνει ακόμη περισσότερο η συζητούμενη "λύση". Σχετικό είναι και ένα έγγραφο, που βρήκα στο αρχείο μου και το οποίο σας κοινοποιώ, όπως επίσης και η αντίδρασή μου το 1994, με άρθρο μου στην εφημερίδα "Το Βήμα" για την εγκατάλειψη του σχεδίου από την τότε Διοίκηση και Κυβέρνηση (υποθέτω τη διαβάσατε).

Ξέρετε για κάποιους υπάρχει και η πόλη και ο συνδυασμός λύσεων. Αυτά για να διευκρινίσω ότι η ενασχόλησή μου με το θέμα δεν είναι ούτε πρόσφατη, ούτε μονομερής, ούτε προσωπική. Απλά λυπάμαι για τη για δεύτερη φορά αλλαγή της πολιτικής του Ιδρύματος σε ένα επί μέρους θέμα, το οποίο όμως αφορά στην πόλη και τους σχεδιασμούς του παρελθόντος. Και φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με την εξέλιξη του λαμπρού αυτού ιδρύματος στο Ακρωτήρι. Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι "και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι".

Αλλά αυτό είναι πλέον παρελθόν και όχι η ουσία της-νομίζω-ενδιαφέρουσας συζήτησης που διεξάγεται και αφορά πλέον σε μια άλλη διάσταση της όλης υπόθεσης με τη ριζική αλλαγή χρήσης του χώρου.....

[gallery columns="2" ids="238084,238085"]

To άρθρο Επαληθεύει και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης όσα γράφει ο “Αγώνας της Κρήτης”: 103 εκ. δραχμές το κόστος της παραχώρησης των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι – Έντονη συζήτηση με κατάθεση και άλλων εγγράφων εμφανίστηκε στον Αγώνας της Κρήτης.

Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

Κρήτη: Όταν πληρώνεις και για το καλωσόρισμα σε εστιατόριο
Με νέες Navtex σε Κύπρο και Ελλάδα απάντησε η Τουρκία στην ΕΕ
Κρήτη: Ανήλικοι με κουκούλες και σιδερογροθιές ξυλοκόπησαν μαθητές έξω από σχολείο!
Ο σεισμός... επισκέφθηκε πάλι την Κρήτη
Από 23 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης γεωργών για το 2018
Πότε καταγράφηκε ο μεγαλύτερος σεισμός της Μεσογείου;
Ανάβουν και πάλι τα «κόκκινα φανάρια» στο Ρέθυμνο
Προβλήματα σε οικισμούς των Σφακίων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη την Κρήτη το τριήμερο, βεβαιώθηκαν 1.353 παραβάσεις
Ανοιξιάτικος ο καιρός στην Κρήτη
Έφυγε από τη ζωή ο Αχιλλέας Κεφαλογιάννης
Εκοιμήθη ο παπα «ΓΑΛΕΖΟΣ» Χιωτάκης απο τα Νομικιανά Σφακίων
Ηράκλειο: Βίαζε την ανιψιά του από όταν αυτή ήταν 8 ετών
Κρήτη: Φοβερή φάρσα σε γαμπρό που περίμενε στην εκκλησία τη νύφη. Τι σκέφτηκαν οι κολλητοί του
Φρικτός θάνατος ηλικιωμένου στα Χανιά
Βρήκαν ποιοι έκλεψαν το λάδι
Μοναδικό βίντεο: Το φαράγγι της Σαμαριάς από ψηλά
Στο ενοίκιο γύρισαν οι Κρητικοί, "ξέχασαν" την αγορά σπιτιού
Ιστορία από τον ωραιότερο άντρα κρύβουν τα μανουσάκια Κρήτης
Συνελήφθη εκπαιδευτικός στην Ιεράπετρα, για ασέλγεια σε μαθήτριες!
Με ναρκωτικά πιάστηκε 57χρονος
Με ηρωίνη συνελήφθη ένας 32χρονος
Δύο Ι.Χ έπεσαν σε ανοιχτό φρεάτιο στο δρόμο Μοίρες-Τυμπάκι
Παίρνουν μέτρα για να μην εξαφανιστούν οι ασκορδουλάκοι
Η Χειρουργική Κλινική επέστρεψε στο δεύτερο όροφο
Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα
Κυρώσεις για τις σπατάλες νερού στην Κρήτη; (video)
Όταν το Τυμπάκι της Κρήτης ισοπεδώθηκε για να γίνει το ναζιστικό αεροδρόμιο
Το Τυμπάκι θυμάται τη γερμανική κατοχή
Το χωριό -"φάντασμα" δεν...λέει να βυθιστεί!
NA ZΗΣΕΙ Η ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΕΛΙΑ ΤΗΣ..!!!
Όταν οι μειοψηφίες θέλουν να υποτάξουν την κοινωνία
Η αποτίμηση της συζήτησης για τον ΒΟΑΚ και η επόμενη μέρα των έργων στο Νομό Λασιθίου
Μέτωπο Ιεράπετρας-Σητείας-Βιάννου και Περιφέρειας για διεκδίκηση άμεσων ενισχύσεων
Λέκκας: SOS - Δεν αρκεί πλέον το νερό στην Κρήτη
Με Πάντερ, αλλά και προβλήματα στην Κρήτη η ΑΕΚ
Το περιπετειώδες ταξίδι με καγιάκ και ο γύρος της Κρήτης!
Πάνω από 500 ποικιλίες κρασιών γεύτηκαν χιλιάδες κόσμου στα “Οινοτικά”
Εκδρομή Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου στο Παρασπόρι
Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Σητεία
Δελτίο τιμών ελαιολάδου (τελευταία ενημέρωση 06/02/2018)
18 χρόνια φυλάκιση για την εκτέλεση “συμβολαίου θανάτου”(η δολοφονία είχε γίνει το 2006 στη Σητεία)
Δήλωση Γιάννη Πλακιωτάκη για την εξαίρεση του νομού Λασιθίου από τον ΒΟΑΚ
4ος ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 16 -18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Μειωμένη η ποσότητα και χαμηλή η ποιότητα της ελαιοπαραγωγής στην Κρήτη
Χειμώνας χωρίς βροχές για την Κρήτη (video)
Με την ευθύνη αποκτούμε αυτοσυνειδησία. Γινόμαστε ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες
Δείτε αυτά τα νούμερα και επανεξετάστε… πόσα ΖΟΡ έχουμε νοτίως της Κρήτης;
«Η χειρότερη χρονιά της τελευταίας 30ετίας... βροχομετρικά»!
Κρήτη: Το κοριτσάκι που αρνείται τη μαμά του για το χαμένο θησαυρό
Νοτιάδες & εκτόξευση υδραργύρου στους 27°C στην Κρήτη
Κρήτη: Καυγάς αγροτών on air για τους συνδικαλιστές
Συνεχίζεται το χειμωνιάτικο καλοκαίρι στην Κρήτη, άφαντες οι βροχές
Ευχαριστήριο για την στήριξει στο θέμα του υβριδικού
Στα αζήτητα η δωρεά της οικογένειας Λεμπιδάκη
Οι γρίφοι του Δίσκου της Φαιστού - τι σημαίνει Ι-QE-KU-RJA;
Βιβλιοπώλης στην Σητεία περιμένει 10 χρόνια την Αστυνομία να του εξοφλήσει το χρέος - Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ανακαλείται ο τίτλος στον ιστορικό Χάινς Ρίχτερ για το θέμα της Μάχης της Κρήτης
Κάνει τον περίπλου της Κρήτης με κανόε καγιάκ (video)
Αντιδράσεις για να μην κοπούν οι αγροτικές επιδοτήσεις
Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ για τον ΒΟΑΚ
Γεμάτη από το καύσιμο του μέλλοντος η Κρήτη!!!
Από την Κρήτη ερχόμαστε για την Μακεδονία - Υψώνουμε τα λάβαρα για την Ελευθερία.
Πολύνεκρο Kρήτη: Ο πατέρας δεν γνωρίζει ακόμη ότι στο τροχαίο «χάθηκαν» σύζυγος και κόρη
Γνωρίζατε πως 3.000 από τους 6.000 Μακεδονομάχους ήταν Κρητικοί; Tα ονόματα των 39 Kαπεταναίων
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Κρήτης που χτυπήθηκαν από την ανεμοθύελλα
Δωρεάν εισιτήρια από την ΑΝΕΚ για οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΜΕ ΘΈΜΑ :ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟY ΟΔΙΚΟY ΑΞΟΝΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΒΟΑΚ) ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΊΟΥ
Η αεροπορική εταιρία Condor, προσθέτει φέτος νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Σητείας
Υβριδικό ΤΕΡΝΑ και ενεργειακή πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης
Οι αγρότες "ισοπεδώθηκαν" -στις χωματερές τα προϊόντα
Εσείς θα πηγαίνατε με ποδήλατο στη Φινλανδία; Γιατί μια οικογένεια Φινλανδών έφτασε στα Χανιά με ορθοπεταλιές
Σύνδεση μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων των Χανίων θέλει να αναπτύξει το υπ. Πολιτισμού
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ KΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Παραιτήθηκε ο διευθυντής του σχολείου όπου σηκώθηκε η αλβανική σημαία
Νέα στοιχεία για την τραγωδία με τον πατέρα και τον γιο που βρέθηκαν νεκροί στην Κρήτη
Κατασκευαστική επιχείρηση στο ν. Λασιθίου έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία 190.000 ευρώ
Το Μανιφέστο της Κρήτης για το συλλαλητήριο στην Αθήνα (4 Φλεβάρη 2018)
Δωρεάν προληπτικός έλεγχος με υπέρηχο μαστού και ενημέρωση Σητεία
Η ισχύς εν τη ενώσει ... για τα κρητικά προϊόντα στο εξωτερικό!
Χιονιάς στην Κρήτη - δεμένα τα πλοία - που χρειάζονται αλυσίδες /vid
Μαθητές στην Κρήτη δώσανε «ραντεβού» για να παίξουν ξύλο
Στ. Αρναουτάκης: Διεκδικούμε Περιφέρεια – φορείς τον ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία
Σαμαριά και Ψηλορείτης, Σητεία και Κριτσά
Στην "κατάψυξη" η χώρα - Η Κρήτη θα "κάνει τη διαφορά"
Ο γύρος της Κρήτης με καγιάκ… ο Μανώλης Λουδάρος στο Βάι
Η πρόταση Πρωτονοτάριου για τρένο στην Κρήτη