Επανέρχεται στη δημοσιότητα το ζήτημα του κτιρίου στο Λόφο Καστέλι – Αδράνησε η διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης και δεν κατάγγειλε τη Σύμβαση;

Στα μέσα του 2017 είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη των Χανίων η πληροφορία πως η - απερχόμενη τότε - Διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης σκόπευε να παραχωρήσει τα κτίρια της παλιάς Μεραρχίας Κρήτης, στο λόφο Καστέλι πάνω από το ενετικό λιμάνι για τη δημιουργία Τουριστικής Μονάδας.

Αντιδράσεις υπήρξαν πολλές, από τοπικούς φορείς, μεγάλο μέρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους 4 βουλευτές, σημαντικές προσωπικότητες με καταγωγή από τα Χανιά και από μεμονωμένους συμπολίτες μας, που ήταν γνώστες τόσο των ιστορικών – αρχαιολογικών πλευρών του θέματος, όσο και της αρχιτεκτονικής και χωροταξικής διάστασής του.

Για το συγκεκριμένο θέμα κατατέθηκε και επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας από τον βουλευτή Χανίων ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη, που περιλάμβανε στοιχεία για την ακυρότητα της επιχειρούμενης εκποίησης. Η αντίδραση του Υπουργού Παιδείας υπήρξε κατηγορηματική ως προς την ανάγκη να ερευνηθεί η νομιμότητα της σύμβασης εκμίσθωσης. Δόθηκε  η υπόσχεση ότι το Υπουργείο θα προβεί στις αναγκαίες έρευνες, δίχως όμως να υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Τη σύμβαση τελικά υπέγραψε η Πρυτανεία στις 4.8.2017.

Θυμίζομε ότι λίγο μετά εκδόθηκε η γνωστή απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) με την οποία κηρύχθηκε προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Λόφος Καστέλι, κάτι βεβαίως που δεν έχει αποτρέψει από την πραγματοποίηση έργων σε άλλες "υπό επένδυση" περιοχές...

Πάντως, στα Χανιά, το θέμα παρέμεινε έκτοτε σε ακινησία, τουλάχιστον στην επιφάνεια. Έγινε γνωστό ότι η Εταιρία («Belvedere») που είναι η μισθώτρια, έχει μεν έδρα τα Χανιά, πλην όμως ο μοναδικός μέτοχός της είναι μια άλλη εταιρία, ονόματι CYDON (“Κύδων») που εδρεύει στην Κύπρο αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Αν και προκλήθηκαν δημόσια προς τούτο οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης με πρώτο τον τέως Πρύτανη κ. Βασίλη Διγαλάκη, αλλά και η επίσημη εκπροσώπηση του Πολυτεχνείου Κρήτης δεν έχουν εμφανίσει το ή τα φυσικά πρόσωπα που είναι μέτοχοι της εταιρίας CYDON, που, μόνη, κατέχει το 100% της Belvedere.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη, το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι το μόνο «τρωτό» της σύμβασης:

Όπως ανέφερε σε διαδικτυακό άρθρο του, δύο κυρίως είναι τα επίμαχα σημεία που καθιστούν μη νόμιμη τη σύμβαση μίσθωσης των κτιρίων στο Καστέλι:

Το πρώτο έχει να κάνει με το άρθρο 109 του Συντάγματος που απαγορεύει την αλλαγή σκοπού μιας κοινωφελούς δωρεάς. Τα κτίρια ανήκαν στον Ελληνικό Στρατό και είχαν παραχωρηθεί στο νεοσύστατο τότε Πολυτεχνείο Κρήτης επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου με αντίτιμο (100.000.000 δρχ.) το οποίο είχε καταβάλλει τότε το Ελληνικό Δημόσιο. Γι΄ αυτό γίνεται λόγος για δωρεά με κοινωφελή σκοπό, δηλαδή την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών του Πολυτεχνείου Κρήτης, που δεν επιτρέπεται να μεταβληθεί.

Ο δεύτερος λόγος ανάγεται ακριβώς στο ότι δεν είναι γνωστό το ή τα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν στη μετοχική σύνθεση της μισθώτριας εταιρίας.

Ο Νόμος (άρθρο 2 Ν.3310/2005) επιβάλλει την «ονομαστικοποίηση» των μετοχών της συγκεκριμένης εταιρίας μέχρι του φυσικού προσώπου. Κάτι τέτοιο, απ’ όσο ξέρουμε, δεν έγινε, πράγμα που καθιστά μη νόμιμη τη συμμετοχή της Belvedere στο διαγωνισμό και, συνεπώς, άκυρη την παραχώρηση.

***

Τελευταία υπήρξε και ένα ακόμα «αγκάθι», στη δημιουργία τουριστικής μονάδας στο Λόφο Καστέλι.

Σύμφωνα με το άρθρο 4.6 της σύμβασης η συμφωνημένη προκαταβολή ύψους 161.280€ δεν θα καταβάλλονταν παρά μόνο μετά την αποδειγμένη έναρξη των εργασιών και, πάντως, «όχι αργότερα» από την παρέλευση 18 μηνών από την υπογραφή.

Δηλαδή το αργότερο μέχρι τις 4.2.2019 η μισθώτρια εταιρία, εφόσον αποδειγμένα δεν είχε αρχίσει τις εργασίες, όφειλε να έχει καταβάλλει στο Πολυτεχνείο 161.280€. Μάλιστα είχε δοθεί και δεκαπενθήμερη προθεσμία επιπλέον. Έτσι , μετά τις 24.2.2019 και αν μέχρι τότε δεν είχε καταβληθεί το ποσόν, το Πολυτεχνείο είχε το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση και να ζητήσει ό,τι άλλο προβλέπεται νομικά σε περίπτωση υπαίτιας διάρρηξης μιας συμφωνίας.

***

Εκ των πραγμάτων η τωρινή διοίκηση του Πολυτεχνείου πρέπει να διαχειριστεί την κληρονομιά που της άφησε η περίοδος Διγαλάκη.

Εάν έχει επιλέξει να αδρανήσει και έχει αφήσει ανεκμετάλλευτη την δυνατότητα να καταγγείλει τη σύμβαση, που έτσι κι αλλιώς φαίνεται ανεφάρμοστη, προφανώς δημιουργείται ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις στην Χανιώτικη κοινωνία.

Εξηγήσεις, τέλος, πρέπει να δώσει και το Υπουργείο Παιδείας για το εάν έλεγξε τη νομιμότητα της σύμβασης όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Μπαλωμενάκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου απαντώντας στην ερώτηση στις 6 Νοεμβρίου του 2017 είχε τονίσει ότι συμμερίζεται 100% τις ανησυχίες του Βουλευτή και ότι, κατά το Υπουργείο, η προωθούμενη αλλαγή χρήσης είναι «απολύτως αντισυνταγματική» καθότι το χρηματικό ποσό της απόκτησης του κτιρίου δόθηκε από το Κράτος για συγκεκριμένη εκπαιδευτική και ερευνητική χρήση που είναι απαγορευμένο ν΄ αλλάξει.

Ο κ. Γαβρόγλου είχε ζητήσει πίστωση χρόνου για να παραλάβει τα πλήρη πρακτικά της Συγκλήτου, δεδομένου ότι όπως είχε πει οι μέχρι σήμερα εξηγήσεις της Συγκλήτου κρίνονται ως απολύτως ανεπαρκείς, προαναγέλλοντας ότι το Υπουργείο σκοπεύει να απευθυνθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τις Εισαγγελικές Αρχές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο τότε πρύτανης κ. Β. Διγαλάκης με άμεση απάντησή του στο Υπουργείο Παιδείας είχε αναφερθεί σε "κατάλυση της νομιμότητας" ενώ σημείωνε ότι δεν υφίσταται υποχρέωση πλήρους ονομαστικοποίησης των μετοχών των εταιρειών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Σημείωνε επίσης ότι στον τίτλο κτήσης κυριότητας δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την χρήση των εν λόγω κτιρίων.

Παρεμβάσεις για το θέμα είχε κάνει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τασσόμενος υπέρ της τουριστικής "αξιοποίησης" του ιστορικού κτιρίου. Μάλιστα, φαίνεται ότι ήθελε

Συγκεκριμένα σε άρθρο του ανέφερε ότι:

H ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει τρία «οφθαλμοφανή προβλήματα… Πρόβλημα πρώτο, η περιορισμένη χρηματοδότηση, κάτι που δεν συναρτάται μόνο με την κρατική επιχορήγηση, αλλά και με τη δυνατότητα των πανεπιστημίων να βρίσκουν οικονομικούς πόρους” και εκφράζει την πεποίθησή του ότι για το πρώτο πρόβλημα η λύση είναι «να ψάξουμε πόρους από την αγορά, αλλά και από την αξιοποίηση της περιουσίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων». 

Και μετά πιο συγκεκριμένα:

“Τα πανεπιστήμια έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία την όποια πρέπει να εκμεταλλευτούν.  Το παράδειγμα του Πολυτεχνείου Κρήτης δείχνει τον δρόμο αλλά αναδεικνύει ταυτόχρονα και τις απίστευτες αγκυλώσεις που τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ξεπεράσουν.”

Ποιος είναι οι “απίστευτες αγκυλώσεις”; Προφανώς οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας…

Με την τότε στάση του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επαλήθευε το άρθρο του “Αγώνα της Κρήτης” από 29 Ιουνίου όπου τονίζαμε ότι τα Χανιά μετατρέπονται σε ένα “πειραματόζωο”.

Γράφαμε σχετικά:

“… η Νέα Δημοκρατία θέλει να δημιουργήσει ένα “παράδειγμα” με την αξιοποίηση των κτιρίων στο λόφο Καστέλι που σκοπεύει να στηρίξει ώστε να επαναληφθεί σε μία σειρά άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, που θα κληθούν και αυτά να “αξιοποιήσουν” την περιουσία τους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης. Εφόσον αυτό ισχύει, στα Χανιά, στη γενέτειρα δηλαδή του προέδρου του κόμματος που θέλει να κυβερνήσει,  έχει στηθεί ένα πείραμα. Και σε αυτό το πείραμα, δυστυχώς, οι Χανιώτες και η ιστορία τους είναι τα πειραματόζωα.”

Μεταξύ αυτών που τάχθηκαν ενάντια στην "αξιοποίηση" του κτιρίου στο Λόφο Καστέλι ήταν και ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γιάννης Φίλης, τρεις κοσμήτορες του Πολυτεχνείου αλλά και σημαντικές προσωπικότητες με καταγωγή από τα Χανιά όπως η Ιωάννα Καρυστιάνη και η Μάρω Δούκα. Ενάντια στην ξενοδοχοποίηση τάχθηκε και η Ένωση Ελλήνων Αρχαιολόγων αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της Χανιώτικης κοινωνίας.

Διαβάστε σχετικά:

- Στη Βουλή από τον Αντώνη Μπαλωμενάκη το θέμα της εκμίσθωσης των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι – Αμφισβητείται η νομιμότητα της διαδικασίας

- “Στο Μπαλκόνι των Χανίων”: Μάρω Δούκα, Ιωάννα Καρυστιάνη και άλλες σημαντικές προσωπικότητες υπογράφουν κείμενο ενάντια στην αξιοποίηση των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι

- 3 κοσμήτορες και o πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωάννης Φίλης αντιδρούν για τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι

- Αντ. Μπαλωμενάκης: Η απόφαση του ΚΑΣ αποδεικνύει ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για την προστασία του κτιρίου της 5ης Μεραρχίας στο Λόφο Καστέλι

- O Mιχάλης Ανδριανάκης απαντά στην “Καθημερινή” για την “κατάληψη στα Χανιά που έγινε μνημείο”: “Δύο μύθοι και τέσσερις αλήθειες”

- Επαληθεύει και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης: 103 εκ. δραχμές το κόστος της παραχώρησης των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι – Έντονη συζήτηση με κατάθεση και άλλων εγγράφων

- “Διάσπαση” στο Πολυτεχνείο Κρήτης με αφορμή τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι;

- Κόντρα Πολυτεχνείο Κρήτης – ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι: «Το Πολυτεχνείο Κρήτης δεν κυνηγάει ούτε μάγισσες, ούτε επενδυτές»

- Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Όχι ξενοδοχοποίηση των ιστορικών κτίριων στο λόφο Καστέλι

To άρθρο Επανέρχεται στη δημοσιότητα το ζήτημα του κτιρίου στο Λόφο Καστέλι – Αδράνησε η διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης και δεν κατάγγειλε τη Σύμβαση; εμφανίστηκε στον Αγώνας της Κρήτης.

Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

Κέντρο Διαμεσολάβησης Λασιθίου
Η "Ρενα" του Αύγουστου Κορτώ στην Σητεία
Εξόρμηση του Πανεπιστημίου των Ορέων στη Μυρσίνη Δ.Σητείας - Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019
Με αρχή στο Λασίθι και 1 εκατ. χρηματοδότηση ξεκινούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Κρήτη
ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΤΕΣΤ I.Q. ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στη MENSA - ΚΡΗΤΗ
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου καταδικάζει το περιστατικό στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης
Ασπρά Δέσποινα: Η Κρητικοπούλα που… μαγεύει με τη φωνή της…
«Χαμός» στα δικαστήρια Νεάπολης - Απομακρύνθηκε αστυνομικός λόγω… κλιματιστικού
Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι του Κινήματος Αλλαγής στο νομό Λασιθίου
«Το σαμποτάζ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (13-14 Ιουνίου 1942)
Πάνε για την «ρεβάνς» κατά του δάκου οι αγρότες της Κρήτης
Καταγγελεία Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κρήτης
Στην Κρήτη ο παγκόσμιος διαγωνισμός «Μις Τουρισμός» - Κρητικιά εκπροσωπεί την χώρα μας
«Yπόσχομαι να συμβάλλω, στην πρόοδο και ανάπτυξη της Σητείας και του Νομού Λασιθίου»
Νέα ΚΑΠ: Τι θα γίνει με τις αγροτικές ενισχύσεις
Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων της ΝΔ στο Λασίθι
Καμπανάκι κινδύνου προς ελαιοπαραγωγούς & φορείς αγροτών
«Αναστρέψιμη» η πτώση της τουριστικής κίνησης στην Κρήτη
«Ψίχουλα» τα 80 εκατ. ευρώ προς τους παραγωγούς
«Βουτιά» στις τιμές των κηπευτικών - Πού οφείλεται η πτώση
Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Υποχρεωτικό το εμφιαλωμένο ελαιόλαδο στα εστιατόρια"
Πρωτιά Μπελιμπασάκη στα "Βενιζέλεια"
Λάδι: «Χρυσός» στο εμπόριο, «ψίχουλα» στους παραγωγούς
Επιλέγουν Κρήτη για πολυτελείς διακοπές
Σε ανατροπή των αποτελεσμάτων προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι – Ξανά υποψήφιος ο Μ. Θραψανιώτης
Ομαδικό τεστ I.Q. της ΜΕΝSΑ στη Σητεία
Φόνος Καλαντζάκη: Γενετίστρια θα αποφανθεί για τον πατέρα του παιδιού της 39χρονης
Τι προβλέπει ο Κλεισθένης για τον ορισμός των Αντιδημάρχων και μεταγραφές συμβούλων από άλλες παρατάξεις
Παράταση ζωής για μονάδες της ΔΕΗ που έπρεπε να βάλουν λουκέτο
Ι. Πλακιωτάκης - Έπεσαν οι μάσκες του κ. Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
Βρήκε το ερωτικό μήνυμα στο κινητό και την… κούρεψε!
Οι Α ό ρ α τ ο ι ασκητές της Κρήτης.
Φροντίδα Ηλικιωμένων : Πότε η αμέλεια μετατρέπεται σε κακοποίηση
Προβλήματα Αστυνομικών Λασιθίου
Δήλωση Α. Μαρκογιαννάκη για την διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης
Ένωση Καταναλωτών: Δεν χρεώνεται το κουβέρ
Άγνωστοι Έλληνες: Μιχαήλ Κοθρής
Στη Σητεία το 3ο Παγκρήτιο τουρνουά Β2 τένις βετεράνων
Συγχαρητήρια επιστολή του επικεφαλής του Συνδυασμού «Η Κρήτη Μπροστά!», Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη
Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του πληθυσμού των λαγοκέφαλων στην Κρήτη
Πώς θα κυμανθούν φέτος οι τιμές για την κρητική σουλτανίνα
Το Κρητικό Casa De Papel είναι εδώ! (Video)
Πότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι
Να μην ξεχνάμε την Κύπρο, να μην ξεχνάμε τους Έλληνες της Κύπρου - Ένα κυπριακό τραγούδι σχετικό με την Μάχη της Κρήτης (Μ. Χατζημιχαήλ)
Η Εφορος Εκλογών Λασιθίου πρότεινε επανάληψη των εκλογών σε εκλογικό τμήμα της Σητείας
Η μικρή Αναστασία χρειάζεται τη βοήθεια μας (VIDEO)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ
Συνελήφθη δικαστική αντιπρόσωπος εκλογικού τμήματος στο ν. Λασιθίου
Εορταστικές εκδηλώσεις του Πολεμικού Ναυτικού «ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ»
ΠΡΟΣΟΧΗ : Η ΚΡΗΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ… ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Φέρνουν ηλεκτρογεννήτριες για να γλιτώσουμε το μπλακ άουτ
Τροποποίηση δρομολογίων πλοίου Πρέβελης
Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι ελαιοπαραγωγοί
Πώς ψηφίζουμε στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής 2 Ιουνίου
Γόρτυνα - Του ξεπάτωσαν τα μουρέλα για ... 8 ψήφους !
Η αιωνόβια Κρητικιά γιαγιά που διεκδικεί ρεκόρ ... μακροζωίας !
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (βίντεο)
Σε θέσεις... μάχης κατά του δάκου οι ελαιοπαραγωγοί
Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ...στα καταστήματα κράτησης της Κρήτης!
Ευχαριστίες Αλ. Μαρκογιαννάκη
Μάχη της Κρήτης: Ο επικός αγώνας της Σχολής Ευελπίδων
Ευρωεκλογές 2019: Πώς ψήφισε η Κρήτη
Νεκρός ο 27χρονος του τροχαίου που έγινε στον Άγιο Νικόλαο
Με ρυθμούς ... χελώνας η ενσωμάτωση των σταυρών των υποψηφίων
ΑΝΕΚΔΟΤΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ 100 ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Οι σταυροί των υποψηφίων στο νομό Λασιθίου στις Περιφερειακές εκλογές
Οι δήμαρχοι που ... καταποντίστηκαν
Συγχαρητήρια στον Στ.Αρναουτάκη από τον συνυποψήφιο του Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη
Από τους 24 Δήμους της Κρήτης η καταμέτρηση για τις δημοτικές εκλογές έχει ολοκληρωθεί μόνο σε τέσσερις
Αποτελέσματα Εκλογών
10 γραφικά χωριά της Κρήτης που αξίζει να επισκεφτείς
Λάδι, μέλι και κρασί: «Οι ξεχασμένοι θησαυροί της Μινωικής γης»
«Xρυσάφι» τα κρητικά αμπελόφυλλα με κέρδος έως και 30.000 ευρώ
Το ορφανό ζητιανάκι από τη Σητεία που έγινε Πάπας της Ρώμης
Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης συνεχίζει τις περιοδείες του
– 180 εκλογικά τμήματα (το ένα ειδικό) σε 312 αίθουσες στο νομό Λασιθίου
Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για το μεγάλο καλώδιο
Mε τι καιρό θα προσέλθουμε στις κάλπες της 26ης Μαΐου
Επιδειξίας «χτύπησε» σε γειτονιά του Ηρακλείου, προκαλώντας αναστάτωση (video)
Προφυλακίστηκαν οι 4 για τη δολοφονία της ηλικιωμένης στη Ζήρο
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο: Εγκαίνια με διαμαρτυρίες, παρουσία Γαβρόγλου
Η Κρήτη βρήκε το «αντίδοτο» στην ανεργία- Οι ειδικότητες με ρεκόρ προσλήψεων
«Ζεστό» χρήμα από τον ΕΛΓΑ για σε πληγέντες παραγωγούς
Έκαναν τραγούδι το ... φαινόμενο Airbnb στην Κρήτη !
Σοκάρουν τα στοιχεία - Πλήγμα σε ελιά και αμπέλι από την κλιματική αλλαγή
Για τον θάνατο της ηλικιωμένης στη Ζήρο απολογούνται οι τρεις δράστες σήμερα
Ρεκόρ θερμοκρασιών στην Κρήτη - Δείτε που καταγράφηκαν οι υψηλότερες