Νέα και ειδήσεις Κισσάμου

Την ένταξη του τμήματος «Χανιά – Κίσσαμος» στη μελέτη για τον ΒΟΑΚ ζητούν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κρήτης

boak

Στην ένταξη σε επίπεδο μελέτης ολοκληρωμένα στον ΒΟΑΚ του τμήματος «Χανιά-Κίσσαμος» ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς την Περιφέρεια, και τον ΟΑΚ οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων του Νομού, Εμποροβιομηχανικού  Γ. Μαργαρώνης, Τεχνικού, Σ. Σοφιανός και Οικονομικού, Π. Πετσετάκης.

Αναλυτικά στο αίτημα τους αναφέρουν:

ΒΟΑΚ: Εκτός σχεδιασμού το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά

Η νέα προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης έρχεται να τροποποιήσει την υφιστάμενη ώστε να συμπεριληφθεί στη μελέτη και το τμήμα του Αγίου Νικολάου, όπως είχε εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υποδομών στο αναπτυξιακό συνέδριο. Μεταθέτει όμως στο μέλλον την ένταξη του τμήματος Κίσσαμος Χανιά, με το αιτιολογικό ότι είναι δευτερευούσης σημασίας.

Στην Κίσσαμο η φλόγα του Μαραθωνίου Κρήτης

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης εκπροσωπώντας την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Κρήτης παρέλαβε το Σάββατο 11/11/17 την φλόγα του Μαραθωνίου από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλο.

Αληθινές ιστορίες απ’ τον πόλεμο του ‘40: Μαρία Γλυμιδάκη – Μανωλαράκη η ηρωίδα απ’ το Μούλετε (Χρυσαυγή Κισσάμου)

auswitch

Είναι η ιστορία του κοριτσιού που πήγε αιχμάλωτη στο Άουσβιτς, επέζησε και μετά από πολλές περιπέτειες δραπέτευσε και επέστρεψε στο χωριό της, τη Χρυσαυγή Κισσάμου, περπατώντας. Τότε λεγόταν Μούλετε Κισσάμου.

Σελίδες