Ξεσπάθωσε και ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος για την κατολίσθηση στον Σταλό: “Σοβαρευτείτε κύριοι της όποιας εξουσίας”

Μέχρι και ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος ξεσπάθωσε γισ την κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, στο ύψο του Σταλού και την αδυναμία των υπεύθυνων - ανεύθυνων να καθαρίσουν το σημείο ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των οχημάτων.

Με επιστολή του προς την εφημερίδα μας αναφέρεται στις συνέπειες της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενώ κατακεραυνώνει τους "υπεύθυνους - ανεύθυνους" και "αρμόδιους - αναρμόδιους".

Διαβάστε την επιστολή του:

“Επί ένα και πλέον μήνα γινόμαστε μάρτυρες σε ένα… θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές τους… υπεύθυνους – ανεύθυνους και τους… αρμόδιους-αναρμόδιους! Ο Δήμος λέει η Περιφέρεια, η Περιφέρεια λέει το Υπουργείο, το Υπουργείο λέει τα αντίθετα και…. ξανά προς την δόξα τραβά!!

Το μέγα βέβαια πρόβλημα και θέμα είναι ότι τις συνέπειες της ανευθυνότητας όλων των… υπεύθυνων-ανεύθυνων και… αρμόδιων-αναρμόδιων… τις συνέπειες όλης αυτής της αλλόκοτης και αδικαιολόγητης συμπεριφοράς και αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού θέματος και προβλήματος πληρώνει ο μισός και πλέον πληθυσμός του Νομού Χανίων, ίσως και περισσότεροι, εάν θα συνυπολογίσει κανείς τους εκατοντάδες δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους (εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία, κλπ) που κινούνται στον περίφημο και περιβόητο Βόρειο Οδικό Άξονα και συγκεκριμένα στο ύψος της Εθνικής οδού Χανίων- Κισάμου, στο ύψος του Σταλού, καθώς περί του ΒΟΑΚ ο… λόγος!!!

Σύμφωνα δε με νέα ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ο δρόμος κλείνει επ΄ αόριστον, αναιρώντας άλλες ενημερώσεις ότι θα ανοίξει το ένα ρεύμα, θα τοποθετηθούν φανάρια, κλπ. Προφανώς η Αστυνομία προστατεύοντας τους πολίτες οφείλει να μεριμνήσει για την ασφάλεια των στους δρόμους και καλώς πράττει και παίρνει τα μέτρα αυτά, ή όποια άλλα μέτρα κρίνει αναγκαία και απαραίτητα.

Εύλογο όμως και αναπάντητο τίθεται, από κάθε καλοπροαίρετο πολίτη αυτού του τόπου ο οποίος ζητά τα αυτονόητα και δεδομένα, το ερώτημα: Γιατί κύριοι της εξουσίας τόση ανευθυνότητα σε ένα μείζονος σημασίας θέμα, το οποίο δεν αφορά απλώς την ποιότητα ζωής των πολιτών ενός τόπου (που σαφώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα και απαίτηση η ποιότητα της ζωής), εν προκειμένω όμως αφορά αυτή καθεαυτή την ζωή, καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από όλη αυτή την ακαταλόγιστη αδιαφορία και ανευθυνότητα αγγίζουν το μέγιστο αγαθό που είναι η ζωή; Πολλαπλασιάζεται ο χρόνος κίνησης στον δρόμο, το κομμάτι της παλαιάς εθνικής οδού που καλείται να διασχίσει ο οδηγός και οι συνεπιβάτες του είναι τελείως ακατάλληλο, γεμάτο λακκούβες και.. χαβούζες με νερό που λόγω του νερού καθίστανται επικίνδυνες.

Μόλις σήμερα το απόγευμα πηγαίνοντας Χανιά το 2ο μπροστινό αυτοκίνητο έπεσε σε μία απ΄ αυτές τις… χαβούζες με αποτέλεσμα να σχιστεί το λάστιχο του αυτοκινήτου. Σταμάτησε ο οδηγός, κατέβηκε με καταρρακτώδη βροχή από το αυτοκίνητο του, διαπίστωσε το γεγονός και… δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να σκεφτεί κανείς το… τι ακολούθησε!

Εκτός την ταλαιπωρία του ανθρώπου, μπλόκαρε ο δρόμος και.. το χάος.. Δηλαδή: πόσων κατηγοριών και ταχυτήτων πολίτες έχουμε στην Μεγαλόνησο Κρήτη; Μήπως η Δυτική Κρήτη ανήκει στο.. άλλο ημισφαίριο του πλανήτη; Αυτά δε εν σωτηρίω έτη 2019 σε ένα τόπο, την Κρήτη και την Ελλάδα, που γέννησε το φως και τον πολιτισμό και όχι σε μία χώρα τριτοκοσμική ίσως, όπως έχουμε συνηθίσει εμείς οι… δήθεν πολιτισμένοι να ονομάζουμε τον αναπτυσσόμενο τρίτο κόσμο!! Και εδώ, εν προκειμένω, γεννάται το ερώτημα: Ιδού και άλλο ερώτημα! Τελικώς, τι εστί πολιτισμός; “Η Ελλάδα, είχε πει η μεγάλη και αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα, αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ” .

Βλέποντας και αξιολογώντας λοιπόν όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και ανάμεσα μας και, με κίνητρο και κριτήριο, το περί ου ο λόγος θέμα, τον τρόπο αντιμετώπισης του και τις συναφείς συμπεριφορές και συνέπειες, σκέφτομαι και διερωτώμαι: Μήπως… οδηγήσαμε τα βήματα μας στην εποχή ενός πολιτισμού άψυχου, ψυχρού, χωρίς ηθική, περιεχόμενο, ουσία και καλλιέργεια; Ενός πολιτισμού που κλείνει την καρδιά και πουλά την ψυχή του; Ενός πολιτισμού που αποθεώνει το κέρδος, καθιστώντας το συντελεστή της ευδαιμονίας των ανθρώπων; που, άκριτα και αβασάνιστα, υιοθετεί και επιτρέπει τα πραγματικά ήθη της ψυχής ενός λαού να διαδεχθούν ο ωχαδερφισμός, η ανευθυνότητα και η αδιαφορία; Γιατί αν… έτσι έχουν τα πράγματα, τότε μοιάζει να οδηγούμαστε στο… ΚΑΝΕΙΣ!!

Σοβαρευτείτε λοιπόν κύριοι της όποιας εξουσίας. Αναλάβετε τις ευθύνες σας, σκύψτε στο πρόβλημα, το οποίο από πολλού καιρού θα έπρεπε να είχατε λύσει. Εάν δε αρέσκεστε στο…. άθλημα του πινγκ-πόγκ, το οποίο δεν ξέρω αν είναι.. Ολυμπιακό, δεν μπορεί όμως να παίζεται εις βάρος της ασφάλειας και της ζωής εκατοντάδων-χιλιάδων πολιτών του τόπου και της Κρήτης όλης.

Και επειδή οι καιροί είναι… πονηροί και πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν παντού… σκιές και φαντάσματα, από ανασφάλεια πιθανών κινούμενοι, δηλώνω απερίφραστα ότι ο λόγος, οι σκέψεις αυτές καμία απολύτως σχέση έχουν με χρώματα και κόμματα, ιδεολογίες και θεωρίες, συμπολιτεύσεις, αντιπολιτεύσεις και άλλα… τινά!

Απελθέτω αφ΄ ημών! Εκφράζουν όμως την αγωνία και διαμαρτυρία ενός πολίτη αυτού του τόπου ο οποίος ζει και λειτουργεί, ως πρόσωπο και ως θεσμός, στο κομμάτι αυτό της Κρήτης που επί ένα και πλέον μήνα είναι αποκομμένο και αφημένο στην τύχη του, γιατί κανείς δεν είναι υπεύθυνος και αρμόδιος να δώσει λύση!! Γι΄ αυτό λοιπόν και πριν αρχίσουμε να… σιγοτραγουδούμε «Χαιρετίσματα λοιπόν στην.. εξουσία»! δώστε λύση. Εδώ και τώρα! Το οφείλετε στον τόπο και τους ανθρώπους του, στην Κρήτη όλη!

Μητροπολίτης
Κισάμου και Σελίνου
Αμφιλόχιος”

To άρθρο Ξεσπάθωσε και ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος για την κατολίσθηση στον Σταλό: “Σοβαρευτείτε κύριοι της όποιας εξουσίας” εμφανίστηκε στον Αγώνας της Κρήτης.

Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

Η Κρήτη "θεραπεύει" - Συμφωνία για την αποκατάσταση Ρώσων κοσμοναυτών σε κέντρα ευεξίας στην Κρήτη!
«Πρόσκληση στρατευσίμων 2019 Β΄ΕΣΣΟ»
Έκαναν... φτερά 74 αρνιά - Εξιχνιάστηκε η 1η μεγάλη φετινή ζωοκλοπή
Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του Πρέβελης
Τα κουνούπια στην Κρήτη «οργιάζουν» - Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι
Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη με αντιπροσωπεία των πληγέντων από την υπερχείλιση των ποταμιών Παντέλη και Σκλαβεδιάκου
Οδύνη για την 20χρονη που έφυγε πρόωρα
Απελευθερώνεται η εμπορία αποσταγμάτων μικρών παραγωγών
Θρίλερ με την τιμή του ελαιολάδου
Έρχονται… ξένα λάδια στην Κρήτη
Εκπαιδευτές από όλη την Κρήτη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Σητεία(βιντεο-φωτο)
Από 6 έως 20 Μαΐου οι εγγραφές μαθητών στα δημοτικά
Ο Γιώργος Καμίνης στο Λασίθι - Αναλυτικά το πρόγραμμα
«Ωριμάζει» η ένταξη της Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων Σητείας
Ακρωτηριασμοί σκύλων: Μια βάρβαρη… «συνήθεια» η οποία πρέπει να σταματήσει!
Σκόνη και 23 βαθμοί Κελσίου σήμερα στην Κρήτη
Mέχρι και την... Κρήτη διεκδικεί η Τουρκία - Νέο προκλητικό έγγραφο
Εξαιρετικό παράδειγμα από Κρήτη: Κράνη σε ειδικά ράφια, μέσα στις σχολικές τάξεις!!!
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευαγγ. Αποστολακης θα επισκεφθεί τη Σητεία
Από Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης
Σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά λόγω Πάσχα
«Eισβολή» αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη
Στη Σητεία για μια μοναδική πεζοπορία ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου
«ΦιλόΔημος»: «Ενίσχυση» σε Σητεία και Ανώγεια για αθλητικά έργα
Τις πλημμυρισμένες περιοχές στη Σητεία επισκέφτηκαν Ι. Πλακιωτάκης, Αλ. Μαρκογιαννάκης
Από 1 εκατ. Ιεράπετρα και Σητεία για τις καταστροφές [βίντεο]
Επίσκεψη στις πληγήσες περιοχές
Νικητής ο Γιάννης Ζερβάκης στα 10χλμ. με ρεκόρ!
ΔΗΛΩΣΗ υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη
Επιδοτήσεις με σκοπό τη… μείωση της παραγωγής
Μ.Θραψανιώτης: Επιτέλους το Λασίθι «μπαίνει στο κάδρο» της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Κρήτη
«Φωτιά» τα καύσιμα στην Κρήτη
Ιεράπετρα & Σητεία μετρούν πληγές από την κακοκαιρία - Τραγική η επόμενη μέρα
Τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα και Φυσικής Αγωγής στον Αγ. Νικόλαο στο νέο «Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης»
Εικόνες αποκάλυψης: “Πνίγηκε” η Κρήτη από τη σφοδρή κακοκαιρία – Κινδύνεψαν άνθρωποι, πνίγηκαν ζώα, εκτεταμένες καταστροφές (vids, pics)
Εικόνες αποκάλυψης: “Πνίγηκε” η Κρήτη από τη σφοδρή κακοκαιρία – Κινδύνεψαν άνθρωποι, πνίγηκαν ζώα, εκτεταμένες καταστροφές (vids, pics)
Με προσοχή πρέπει να γίνεται η κίνηση στους δρόμους της Σητείας, ανοιχτοί είναι οι δρόμοι
Κατολισθήσεις και κλειστοί δρόμοι στην Κρήτη λόγω κακοκαιρίας
Μύρτος: Γέφυρα 100 ετών «απειλείται» - Το ποτάμι «θέριεψε» - Εικόνες σοκ
Πασχαλινό παζάρι από το Χαμόγελο του Παιδιού στη Σητεία – Συγκέντρωση ειδών για παιδιά του Λασιθίου
Οργή αγροτών: «Πληρώνουμε τον ΕΛΓΑ αλλά δεν μας αποζημιώνει»
Βροχές στα νότια της Κρήτης και μεταφορά αφρικανικής σκόνης
Ο καιρός έχει θρέψει τους «εχθρούς» της ελιάς - Ψεκάστε με χαλκό
Ξεσηκωμός στο Λασίθι για τον ΒΟΑΚ
Καταψηφίστηκε η τροπολογία για τη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων
Ο Παναγιώτης από τη Σητεία μόλις 1,5 ετών συγκλονίζει το Πανελλήνιο
Εγκύκλιος για τις εκλογικές δαπάνες και την προβολή των συνδυασμών και των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Ανοιχτή πρόσκληση σε δήμους για δωρεάν wifi
Αντιδράσεων συνέχεια για το ΒΟΑΚ: "Το Λασίθι ... δεν είναι Κρήτη"
Πράσινο φως 95 εκατ. ευρώ για το «μικρό» καλώδιο της Κρήτης
Συμμετοχή του Γεωπάρκου Σητείας στην 43η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO στο Άαλεν της Γερμανίας
ΒΟΑΚ: Αυτά είναι τα πλέον επικίνδυνα σημεία
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική
Δόθηκε παράταση για τις απλήρωτες εισφορές – Τι σημαίνει αυτό για τους παραγωγούς
Ευμένιος Ξηρουδάκης -Ο δυναμικός Μητροπολίτης που κοντραρίστηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο
Τρεις ισχυρές κακοκαιρίες μέσα σε 45 ημέρες στην Κρήτη!
Ενεργειακή τράπεζα με το βλέμμα στην… Κρήτη
Eπιδοτήσεις: Τροπολογία «φέρνει» τα πάνω - κάτω
Συγκλονιστικό βίντεο – “Ήρωας” καπετάνιος: Το Blue Horizon προσπαθεί να δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου για τουλάχιστον 1.5 ώρα
ΒΟΑΚ: Λασίθι, ο φτωχός συγγενής
Επίσκεψη στο Γεωπάρκο Σητείας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Europe in My Region 2019»
Ο Γιώργος Ζερβάκης για τον ΒΟΑΚ
Νικόλαος Πλάτων -Μια σπουδαία μορφή της αρχαιολογίας
Ακόμα δεν έχει πληρωθεί κανένας λογαριασμός για τα έργα στη γέφυρα Χαμεζίου
Μεγάλους όγκους νερού θα δεχτεί πάλι η Κρήτη, λόγω της νέας κακοκαιρίας
H Κρήτη στους 4 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως
1.4 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΑΞΙΑΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Κρήτη.
Ολοκαίνουριος ΒΟΑΚ χωρίς διόδια για τους… μόνιμους κάτοικους της Κρήτης
Αυτοί είναι 25 κορυφαίοι προορισμοί του κόσμου - Ανάμεσά τους η Κρήτη
Αυτό είναι το ελληνικό χωριό όπου δεν καπνίζει κανείς εδώ και 40 χρόνια (vid)
Αυτό είναι το ελληνικό χωριό όπου δεν καπνίζει κανείς εδώ και 40 χρόνια (vid)
Άυλη πολιτιστική κληρονομιά οι κτηνοτρόφοι του Ψηλορείτη
Σοκ από αλκοολικό: «Έβλεπα αράχνες στο αυτοκίνητο και σκυλιά να με κυνηγούν» (Video)
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΜΕΑ
Ο καιρός στην Κρήτη: Θυελλώδεις βοριάδες, βροχές και τσουχτερό κρύο
Κόκκινη κάρτα... σε Δήμους της Κρήτης - Κόπηκαν κατά ριπάς αιτήματα για χρηματοδοτήσεις
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθεί η γέφυρα στο Χαμέζι
Μερομήνια: Ψυχρή εισβολή μέχρι τέλη Μάρτη και βροχερή Ανάσταση
Κρήτη: «Έσχισε» τους αιθέρες 17χρονη πιλότος πάνω από την παρέλαση (vid, pics)
Κρήτη: «Έσχισε» τους αιθέρες 17χρονη πιλότος πάνω από την παρέλαση (vid, pics)
Ο Δίκταμος, ένα σπουδαίο βότανο της Κρήτης
Προβληματισμός από την αστάθεια στην τιμή του ελαιολάδου - Επηρεάζουν καιρός και ασθένειες
Ιεράπετρα - Μετά από 28 ώρες βρέθηκε κρεβάτι σε ΜΕΘ για τον 43χρονο που «πνίγηκε» με τροφή
Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη
Σητεία – Δυνατός σεισμός ανατολικά της Κρήτης!
Στο έγκλημα οδήγησαν οι κτηματικές διαφορές