Ξεσπάθωσε και ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος για την κατολίσθηση στον Σταλό: “Σοβαρευτείτε κύριοι της όποιας εξουσίας”

Μέχρι και ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος ξεσπάθωσε γισ την κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, στο ύψο του Σταλού και την αδυναμία των υπεύθυνων - ανεύθυνων να καθαρίσουν το σημείο ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των οχημάτων.

Με επιστολή του προς την εφημερίδα μας αναφέρεται στις συνέπειες της απαγόρευσης κυκλοφορίας ενώ κατακεραυνώνει τους "υπεύθυνους - ανεύθυνους" και "αρμόδιους - αναρμόδιους".

Διαβάστε την επιστολή του:

“Επί ένα και πλέον μήνα γινόμαστε μάρτυρες σε ένα… θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές τους… υπεύθυνους – ανεύθυνους και τους… αρμόδιους-αναρμόδιους! Ο Δήμος λέει η Περιφέρεια, η Περιφέρεια λέει το Υπουργείο, το Υπουργείο λέει τα αντίθετα και…. ξανά προς την δόξα τραβά!!

Το μέγα βέβαια πρόβλημα και θέμα είναι ότι τις συνέπειες της ανευθυνότητας όλων των… υπεύθυνων-ανεύθυνων και… αρμόδιων-αναρμόδιων… τις συνέπειες όλης αυτής της αλλόκοτης και αδικαιολόγητης συμπεριφοράς και αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού θέματος και προβλήματος πληρώνει ο μισός και πλέον πληθυσμός του Νομού Χανίων, ίσως και περισσότεροι, εάν θα συνυπολογίσει κανείς τους εκατοντάδες δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους (εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία, κλπ) που κινούνται στον περίφημο και περιβόητο Βόρειο Οδικό Άξονα και συγκεκριμένα στο ύψος της Εθνικής οδού Χανίων- Κισάμου, στο ύψος του Σταλού, καθώς περί του ΒΟΑΚ ο… λόγος!!!

Σύμφωνα δε με νέα ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ο δρόμος κλείνει επ΄ αόριστον, αναιρώντας άλλες ενημερώσεις ότι θα ανοίξει το ένα ρεύμα, θα τοποθετηθούν φανάρια, κλπ. Προφανώς η Αστυνομία προστατεύοντας τους πολίτες οφείλει να μεριμνήσει για την ασφάλεια των στους δρόμους και καλώς πράττει και παίρνει τα μέτρα αυτά, ή όποια άλλα μέτρα κρίνει αναγκαία και απαραίτητα.

Εύλογο όμως και αναπάντητο τίθεται, από κάθε καλοπροαίρετο πολίτη αυτού του τόπου ο οποίος ζητά τα αυτονόητα και δεδομένα, το ερώτημα: Γιατί κύριοι της εξουσίας τόση ανευθυνότητα σε ένα μείζονος σημασίας θέμα, το οποίο δεν αφορά απλώς την ποιότητα ζωής των πολιτών ενός τόπου (που σαφώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα και απαίτηση η ποιότητα της ζωής), εν προκειμένω όμως αφορά αυτή καθεαυτή την ζωή, καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από όλη αυτή την ακαταλόγιστη αδιαφορία και ανευθυνότητα αγγίζουν το μέγιστο αγαθό που είναι η ζωή; Πολλαπλασιάζεται ο χρόνος κίνησης στον δρόμο, το κομμάτι της παλαιάς εθνικής οδού που καλείται να διασχίσει ο οδηγός και οι συνεπιβάτες του είναι τελείως ακατάλληλο, γεμάτο λακκούβες και.. χαβούζες με νερό που λόγω του νερού καθίστανται επικίνδυνες.

Μόλις σήμερα το απόγευμα πηγαίνοντας Χανιά το 2ο μπροστινό αυτοκίνητο έπεσε σε μία απ΄ αυτές τις… χαβούζες με αποτέλεσμα να σχιστεί το λάστιχο του αυτοκινήτου. Σταμάτησε ο οδηγός, κατέβηκε με καταρρακτώδη βροχή από το αυτοκίνητο του, διαπίστωσε το γεγονός και… δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να σκεφτεί κανείς το… τι ακολούθησε!

Εκτός την ταλαιπωρία του ανθρώπου, μπλόκαρε ο δρόμος και.. το χάος.. Δηλαδή: πόσων κατηγοριών και ταχυτήτων πολίτες έχουμε στην Μεγαλόνησο Κρήτη; Μήπως η Δυτική Κρήτη ανήκει στο.. άλλο ημισφαίριο του πλανήτη; Αυτά δε εν σωτηρίω έτη 2019 σε ένα τόπο, την Κρήτη και την Ελλάδα, που γέννησε το φως και τον πολιτισμό και όχι σε μία χώρα τριτοκοσμική ίσως, όπως έχουμε συνηθίσει εμείς οι… δήθεν πολιτισμένοι να ονομάζουμε τον αναπτυσσόμενο τρίτο κόσμο!! Και εδώ, εν προκειμένω, γεννάται το ερώτημα: Ιδού και άλλο ερώτημα! Τελικώς, τι εστί πολιτισμός; “Η Ελλάδα, είχε πει η μεγάλη και αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα, αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ” .

Βλέποντας και αξιολογώντας λοιπόν όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και ανάμεσα μας και, με κίνητρο και κριτήριο, το περί ου ο λόγος θέμα, τον τρόπο αντιμετώπισης του και τις συναφείς συμπεριφορές και συνέπειες, σκέφτομαι και διερωτώμαι: Μήπως… οδηγήσαμε τα βήματα μας στην εποχή ενός πολιτισμού άψυχου, ψυχρού, χωρίς ηθική, περιεχόμενο, ουσία και καλλιέργεια; Ενός πολιτισμού που κλείνει την καρδιά και πουλά την ψυχή του; Ενός πολιτισμού που αποθεώνει το κέρδος, καθιστώντας το συντελεστή της ευδαιμονίας των ανθρώπων; που, άκριτα και αβασάνιστα, υιοθετεί και επιτρέπει τα πραγματικά ήθη της ψυχής ενός λαού να διαδεχθούν ο ωχαδερφισμός, η ανευθυνότητα και η αδιαφορία; Γιατί αν… έτσι έχουν τα πράγματα, τότε μοιάζει να οδηγούμαστε στο… ΚΑΝΕΙΣ!!

Σοβαρευτείτε λοιπόν κύριοι της όποιας εξουσίας. Αναλάβετε τις ευθύνες σας, σκύψτε στο πρόβλημα, το οποίο από πολλού καιρού θα έπρεπε να είχατε λύσει. Εάν δε αρέσκεστε στο…. άθλημα του πινγκ-πόγκ, το οποίο δεν ξέρω αν είναι.. Ολυμπιακό, δεν μπορεί όμως να παίζεται εις βάρος της ασφάλειας και της ζωής εκατοντάδων-χιλιάδων πολιτών του τόπου και της Κρήτης όλης.

Και επειδή οι καιροί είναι… πονηροί και πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν παντού… σκιές και φαντάσματα, από ανασφάλεια πιθανών κινούμενοι, δηλώνω απερίφραστα ότι ο λόγος, οι σκέψεις αυτές καμία απολύτως σχέση έχουν με χρώματα και κόμματα, ιδεολογίες και θεωρίες, συμπολιτεύσεις, αντιπολιτεύσεις και άλλα… τινά!

Απελθέτω αφ΄ ημών! Εκφράζουν όμως την αγωνία και διαμαρτυρία ενός πολίτη αυτού του τόπου ο οποίος ζει και λειτουργεί, ως πρόσωπο και ως θεσμός, στο κομμάτι αυτό της Κρήτης που επί ένα και πλέον μήνα είναι αποκομμένο και αφημένο στην τύχη του, γιατί κανείς δεν είναι υπεύθυνος και αρμόδιος να δώσει λύση!! Γι΄ αυτό λοιπόν και πριν αρχίσουμε να… σιγοτραγουδούμε «Χαιρετίσματα λοιπόν στην.. εξουσία»! δώστε λύση. Εδώ και τώρα! Το οφείλετε στον τόπο και τους ανθρώπους του, στην Κρήτη όλη!

Μητροπολίτης
Κισάμου και Σελίνου
Αμφιλόχιος”

To άρθρο Ξεσπάθωσε και ο Μητροπολίτης Κισάμου Αμφιλόχιος για την κατολίσθηση στον Σταλό: “Σοβαρευτείτε κύριοι της όποιας εξουσίας” εμφανίστηκε στον Αγώνας της Κρήτης.

Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου από τη Σητεία
Αρτεμισία: Αυτό το κρητικό βότανο καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα!
ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ
Τραγικός επίλογος στην Κρήτη: Νεκροί εντοπίστηκαν και οι τέσσερις αγνοούμενοι
Και ξαφνικά στο δρόμο μια...ελιά!
Αυτή είναι η τετραμελής οικογένεια που αγνοείται στην Κρήτη – Με αμείωτη ένταση παρά το σκοτάδι οι έρευνες για τους 4 αγνοούμενους (pics, vids)
Ὁ ἥρωας πού ἔκανε τό κορμί του κοντάρι γιά τήν σημαία
Συνελήφθη εκπαιδευτικός στην Ιεράπετρα, για ασέλγεια σε μαθήτριες!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρέθηκε εξάρτημα ΙΧ – Ελέγχεται αν ανήκει στο όχημα με τους 4 αγνοούμενους στη Κρήτη (pics)
Με ναρκωτικά πιάστηκε 57χρονος
Με ηρωίνη συνελήφθη ένας 32χρονος
Θλίψη: Νεκρή πρίν απο λίγο η σπουδαία Ελληνίδα Βικτώρια Θεοδώρου
Εξπρές διαδικασίες για το νέο ΒΟΑΚ - Το Μάρτιο τα καλά νέα
Δύο Ι.Χ έπεσαν σε ανοιχτό φρεάτιο στο δρόμο Μοίρες-Τυμπάκι
Παίρνουν μέτρα για να μην εξαφανιστούν οι ασκορδουλάκοι
Η Χειρουργική Κλινική επέστρεψε στο δεύτερο όροφο
Συνάντηση στη Σητεία για την προστασία των Οικοσυστημάτων
Τροποποίησαν τα δρομολόγιά τους τα πλοία
ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΛΥΚΤΟΣ, ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ & ΚΡΗΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
Συνάντηση Νίκου Καραμανωλάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης
Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου - Δεν αναχώρησαν τελικά τα πλοία
Πότε και πώς θα παραχωρηθεί γη σε ανέργους και φτωχούς αγρότες
Συνάντηση για την ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε)
Η προτεινόμενη διάρθρωση του νέου πανεπιστημίου Κρήτης
Έρχονται 940 προσλήψεις για τη δακοκτονία
Ζημιές σε ελαιοκαλλιέργεια της Π.Ε. Ηρακλείου από μειωμένη παραγωγή- ακαρπία, λόγω ανομβρίας, απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου
Για 9η χρονιά «The Crete Trip 2019» για την ανάδειξη της κουλτούρας της Κρήτης
Στο εδώλιο το ζευγάρι των εραστών για τη δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία
Κατηγορούμενος στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη (vid)
Κατηγορούμενος στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη (vid)
«Ευθύνεστε για την αποτυχία της δακοκτονίας και οφείλετε να εξασφαλίσετε αποζημίωση στους ελαιοπαραγωγούς για το χαμένο εισόδημα»
«Έπεσαν έξω» οι εκτιμήσεις για την παραγωγή λαδιού
Εγκρίθηκε ο κανονισμός για τη διαχείριση του νερού άρδευσης
Ένα νέο είδος εισβολέα σκαθαριού εντόπισαν οι ερευνητές στην Κρήτη
Εμμανουήλ Τσουδερός -«Οραματίζομαι την Ελλάδα… μεγαλυτέραν και υπερήφανον, περιλαμβάνουσα και την Βόρειον ΄Ηπειρον, την Μακεδονίαν, την Θράκην, την Δωδεκάνησο και την Κύπρον»
Κρήτη: Θείος και ανηψιός τσακώθηκαν με αποτέλεσμα να πέσουν πιστολιές
Αποζημιώσεις για κακοκαιρία - λειψυδρία - 120.000 ευρώ σε δήμο της Κρήτης
Η συζήτηση
"Τελεσίγραφο" στους δήμους να στείλουν τα αποθεματικά τους στην ΤτΕ
Μεγάλη υστέρηση στις βροχοπτώσεις στην ανατολική σε σχέση με τη δυτική Κρήτη
Ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου σχετικά με τις εξελίξεις στο ΤΕΙ Κρήτης
Νίκος Ξυλούρης -Ο «Αρχάγγελος» της ελληνικής μουσικής (βίντεο)
Στην Σητεία ο Στέλιος Παρλιάρος
Κατακόρυφα έπεσαν τα έσοδα από το λάδι, σημαντικό μέρος του προβλήματος οφείλεται στη δακοκτονία
Το ΤΕΙ να μείνει στην Σητεία
ΤΕΙ Σητείας- παίζουμε με τη φωτιά
Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Κουρουπάκης συμμετείχε σε ημεριδα της περιφέρειας Κρήτης προκειμένου νά ενημερωθεί γιά τά νέα προγράμματα πού αφορούν τήν διαχείρηση τών απορριμάτων από τούς Δήμους
Πιο κοντά στην υλοποίηση των υδατοδρομίων -Τι θα γίνει στην Κρήτη
Δήμαρχος Σητείας: «Πέφτει στο κενό η ευκαιρία να ενισχυθεί ο Ν. Λασιθίου»
Πως ... γεμίζει το Φράγμα Αποσελέμη - Εντυπωσιακό βίντεο!
Σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες του Λασιθίου, γίνεται πράξη το μεταφορικό ισοδύναμο για την Κρήτη
Ένοχος ερήμην ο 46χρονος που έκαψε με... οξύ 6 εργάτες στο Λασίθι
Το πόρισμα της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ανάπτυξη του ΤΕΙ Κρήτης
Σάλος στα Χανιά: Επιχείρηση έκανε… “προξενιά” σε ηλικιωμένους και τους έτρωγε λεφτά
Ζαρός, ένα πανέμορφο και γραφικό κεφαλοχώρι του Ηρακλείου (pics)
Θρήνος για τον χαμό της 6χρονης στην Κρήτη – Τι είπε ο συντετριμμένος πατέρας της
Θρήνος για τον χαμό της 6χρονης στην Κρήτη – Τι είπε ο συντετριμμένος πατέρας της
Σε κλοιό της αφρικανικής σκόνης και πάλι η Κρήτη - Ποια θα είναι η πιο δύσκολη μέρα;
Πλήθος προσκυνητών στον Αγιο Ισίδωρο (Video)
Τελικά, πόσους τουρίστες θέλουμε; Τα προβλήματα & οι λύσεις για την Κρήτη
Διπλώματα Οδήγησης: Απέχουν οι Εξεταστές, σε απόγνωση οι Εκπαιδευτές(βιντεο-φωτο)
Δεύτερος γύρος ερευνών για τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης
Απίστευτες εικόνες! Πήρε παραμάζωμα τραπέζια και καρέκλες στα Χανιά (pics)
Απίστευτες εικόνες! Πήρε παραμάζωμα τραπέζια και καρέκλες στα Χανιά (pics)
Νέος αέρας ανανέωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση της ΝΔ!
Φεβρουάριος 2019: Καλό Μήνα!
Αμπάς: O καταρράκτης που προκαλεί δέος! (βίντεο)
Μ. Χαιρέτης: Το σχέδιο της ΝΔ οδηγεί τον πρωτογενή τομέα σε μια κουλτούρα επιχειρηματικότητας
Στα βιβλιάρια οι αποζημιώσεις για τους αγρότες - Ποιοι δεν θα πάρουν χρήματα
Κώστας Μουντάκης -Ό,τι άγγιζε του ‘δινε νέα πνοή κι ας είχε πίσω του παράδοση αιώνων
Μαρτυρία σοκ: Από τη σχιζοφρένεια στη μαύρη μαγεία και τους εξορκισμούς (vid)
Γιατί πουλάμε φθηνά το κρητικό ελαιόλαδο
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ... Καταλαμβάνουν Σχολεία για την Μακεδόνία...!!! 5 Σχολεία στα χέρια Ελλήνων Μαθητών...!
Χανιά: Αυτοθυσία ενός Λιμενικού – Έπεσε στα παγωμένα νερά για να σώσει έναν 71χρονο
Χανιά: Αυτοθυσία ενός Λιμενικού – Έπεσε στα παγωμένα νερά για να σώσει έναν 71χρονο
Γεώργιος Ψυχουντάκης – Βοσκός, ήρωας πολέμου και συγγραφέας, ο «Φειδιππίδης» της νεότερης ιστορίας
Δεν θα μείνει «λέπι»: Μαζική πώληση εκατοντάδων ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα ΛΟΓΩ ΦΟΡΩΝ – Τα «πάντα» στο «πιάτο» της Νέας Τάξης (ΒΙΝΤΕΟ)
Από την Κρήτη στα κολαστήρια του θανάτου…
Πνίγηκαν 200 κατσίκες λόγω των έντονων βροχών στην Βιάννο
Επιτέλους ιδρύθηκε Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας
Δίκη Λεμπιδάκη: Αυτή είναι η πρόταση της εισαγγελέως για τους 12 της απαγωγής
Δίκη Λεμπιδάκη: Αυτή είναι η πρόταση της εισαγγελέως για τους 12 της απαγωγής
Mπλόκο αγροτών με ουρά από τρακτέρ στα Πραιτώρια
Απίστευτος “ντελιβεράς” στα Χανιά: Δείτε τι φόρτωσε στο μηχανάκι του (pics)
Απίστευτος “ντελιβεράς” στα Χανιά: Δείτε τι φόρτωσε στο μηχανάκι του (pics)
Έπεσε… νεκρός μέσα σε καφενείο
Έπεσε… νεκρός μέσα σε καφενείο