Ο Ρεθυμνιώτης πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης του Olympia Palace

Cpt Νίκος Λιοδάκης. Με καταγωγή από το Ρέθυμνο της Κρήτης, για 23 συνεχόμενα χρόνια, προσφέρει αδιάλειπτα τις  υπηρεσίες στον “Πρίγκηπα” των Μινωικών Γραμμών. Το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ είχε την τύχη, πέρσι τον Νοέμβρη, να τον συναντήσει στο αφιέρωμα που πραγματοποίησε στο OLYMPIA PALACE  και να γνωρίσει τόσο τον αδαμάντινο χαρακτήρα του όσο και τις αρετές και τις γνώσεις που έχει στην πλοιαρχία ενός τέτοιου πλοίου. Αυτή τη φορά επανερχόμαστε και πραγματοποιούμε μία χαλαρή συζήτηση μαζί του για θέματα που αφορούν τον Έλληνα ναυτικό, την ελληνική ακτοπλοία αλλά και την εταιρία που υπηρετεί.
Καπετάν Νίκο πες μας πως ξεκίνησες τη σταδιοδρομία σου?

Ξεκίνησα από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων στις Οινούσσες το 1974 από την οποία απεφοίτησα το 1976. Πρωτομπαρκάτησα στην εταιρία του Μεθενίτη με το φορτηγό ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ, χωρητικότητας 13000 κόρων. Κάθισα στο συγκεκριμένο πλοίο 15 μήνες, 3 μήνες σαν Δόκιμος και 12 σαν Ανθυποπλοίαρχος χωρίς δίπλωμα. Έπειτα πήγα σε ένα πλοίο του Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου. Εκεί αρχιπλοίαρχος ήταν ο καπετάν Βαγγέλης Αρικαλάκης από την Παλαιόχωρα Χανίων, ο οποίος  με υποστήριξε πάρα πολύ. Στην συγκεκριμένη εταιρία έμεινα 10 χρόνια. Συμπληρώνοντας την υπηρεσία μου, τους 18 μήνες που ήταν τότε, πήρα το δίπλωμα μου και πήγα φαντάρος για 2 χρόνια. Επιστρέφοντας ξαναμπαρκάρω με την ίδια εταιρία και κάνω σε πολλά από τα πλοία τους. Εκεί κάθομαι μέχρι το 1987 οπότε κι έρχομαι στις Μινωικές Γραμμές. Αύγουστο του 1987 φεύγουμε για τη παραλαβή του KING MINOS από την Ιαπωνία, το οποίο και το φέρνουμε στην Ελλάδα σαν φορτηγό. Παραμένω  στο πλοίο για τη μετασκευή του και από κει μεταφέρομαι στο παλιό ΑΡΙΑΔΝΗ στη γραμμή των Χανίων, στο οποίο κάθομαι 1 χρόνο ακριβώς. Αφήνοντας το ΑΡΙΑΔΝΗ φεύγω πάλι για την Ιαπωνία για να φέρουμε το ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ. Στο πλοίο κάθομαι 3μιση χρόνια, 1 χρόνο μετασκευή και μετά δρομολόγια από το Πειραιά στο Ηράκλειο. Πολύ ωραίο πλοίο και σύγχρονο για την εποχή του. Στη συνέχεια περνάω από τη ΚΕΣΕΝ από την οποία αποφοιτώ και παίρνω το δίπλωμα του Υποπλοιάρχου. Σειρά έχει το EL GRECO,για 2 χρόνια, με το οποίο κάνουμε ταξίδια Ελλάδα-Ιταλία. Ακολουθεί το MINOAN PRINCE, νυν GOLDEN PRINCE στο οποίο κάθισα 4 σεζόν.

Καπετάνιε, πότε πρωτοανέλαβες Πλοίαρχος και που?

Πλοίαρχος ανέλαβα την 1η Απριλίου του 2008, στο OLYMPIA PALACE. Αυτός που μου παρέδωσε τη πλοιαρχία ήταν ο cpt Κώστας ο Νησιανάκης. Από τότε έχω κάνει Πλοίαρχος σε όλα τα παλάτια. Δεν είχα κάνει μέχρι πριν από λίγους μήνες, στο IKARUS PALACΕ και στο EUROPA PALACE, τα οποία όμως με αξίωσε ο θεός φέτος και τα έκανα. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να καπετανεύσω στα κορεάτικα (ΑΡΙΑΔΝΗ-ΔΑΙΔΑΛΟΣ) στα οποία έκανα σαν Ύπαρχος .Συγκεκριμένα με το ΔΑΙΔΑΛΟΣ ξεκίνησα σαν Ύπαρχος το 1999, με το οποίο έκανα 2 χρόνια στη γραμμή Θεσσαλονίκη –Ηράκλειο και 3 χρόνια στην γραμμή της Βενετίας. Εκεί μ έστειλε ο cpt Αντώνης ο Μανιαδάκης που τότε ήταν Αρχιπλοίαρχος στην εταιρία.

Βλέπουμε ότι για 23 ολόκληρα χρόνια παραμένεις κάτω από τη σκέπη των Μινωικών Γραμμών…….

Από τις 26 Ιουλίου 1987 δεν έφυγα ποτέ από τις Μινωικές Γραμμές. Ήρθα στην εταιρία για να δουλέψω, πιστεύω ότι ήμουν καλός συνάδελφος και πως δεν αδίκησα κανέναν. Μπορεί να υπήρξαν κάποιοι που να δυσαρεστήθηκαν μαζί μου αλλά εγώ πάντα προσπαθούσα να μαι εντάξει απέναντι σε όλους. Από κει και πέρα ο καθένας βλέπει και κρίνει. Οι Μινωικές Γραμμές ήταν το σπίτι μου, εδώ μεγάλωσα τα παιδιά μου, την οικογένεια μου, έζησα όλες τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε αυτή την εταιρία. Έχω δηλώσει πως μετά τις Μινωικές Γραμμές θα πάω στο σπίτι μου και αυτό θα κάνω.

Με τον Ιταλό Πρόεδρο στα ηνία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ έχει αλλάξει κάτι μέσα στην εταιρία?

Απολύτως τίποτα. Η εταιρία λειτουργεί όπως λειτουργούσε και παλαιότερα επί λαϊκής βάσης. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε πολύς καλές υπηρεσίες και έτσι θα παραμείνουμε.

Η πώληση του PASIPHAE PALACE σε επηρέασε καθόλου?

Σίγουρα με επηρέασε αλλά το εμπόριο έτσι είναι. Ποιος ξέρει ίσως το μέλλον τη πώληση του PASIPHAE PALACE  να ακολουθήσει μία ακόμη πώληση. Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ φροντίσανε να τακτοποιήσουμε τους ανθρώπους που δούλευαν μέσα σε αυτό , τους τακτοποιήσαμε και αυτό είναι το θετικό. Δεν έμεινε κανένας άνθρωπος χωρίς δουλειά.

Μπορούμε να εντοπίσουμε διαφορές ανάμεσα στα Παλάτια του Αιγαίου και της Αδριατικής?

Τα KNOSSOS και FESTOS PALACE έχουν κατασκευαστεί για τον επιβάτη. Άνετα, ωραία, ευρύχωρα προσφέρουν πολλές δυνατότητες στον επιβάτη. Σε αντίθεση με τα EUROPA και OLYMPIA PALACE που κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Διαφορετική διαμόρφωση χώρων, μεγαλύτερα γκαράζ. Εν τούτοις όλα παραμένουν πολύ αξιόλογα.

Τα σύγχρονα πλοία «πονάνε» κάπου?

Η ταχύτητα που έχουν αυτά τα πλοία δεν βοηθάει όταν έχουν τον καιρό στη μάσκα. Εκεί αναγκάζεσαι και κόβεις ταχύτητα για να μπορέσεις να μην κουράσεις τον επιβάτη.

Βλέπουμε να έχει αυξηθεί ο αριθμός των ταχυπλόων έναντι των συμβατικών πλοίων. Εσύ θα ήθελες κάποια στιγμή να βρεθείς στο τιμόνι ενός τέτοιου ταχύπλοου?

Ναι. Μ αρέσει η ταχύτητα και θα ήθελα να το δοκιμάσω.

Στην χώρα μας τα περισσότερα πλοία είναι κατασκευασμένα είτε στην Ιαπωνία είτε σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Εσύ τι κατασκευής πλοίο προτιμάς?

Στα γιαπωνέζικα πλοία μ αρέσει η ναυπηγική τους γραμμή. Είναι πιο όμορφα εξωτερικά σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά που είναι πιο εμπορικά πιο εκμεταλλεύσιμα.


Μέχρι τώρα στις γραμμές της Αδριατικής είχαμε την ελίτ των πλοίων των ακτοπλοϊκών εταιριών. Βλέπουμε όμως το τελευταίο καιρό τα πλοία αυτά να έρχονται στο Αιγαίο και τη θέση τους να παίρνουν πλοία Ro/Pax.

Η έλλειψη επιβατικής κίνησης στις συγκεκριμένες γραμμές αναγκάζει όλες τις εταιρίες να πάρουν τα μέτρα τους και α αντισταθούν σ αυτήν την οικονομική κρίση. Είναι ασύμφορο ένα τέτοιο πλοίο να πηγαίνει πάνω κάτω και να μην έχει επιβάτες. Όσον αφορά τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ο ερχομός των CRUISE EUROPA  και CRUISE OLYMPIA, πιστεύω ότι ήταν μια καλή κίνηση η οποία βέβαια θα κριθεί στο μέλλον.

Σε όλη αυτή τη πολύχρονη σου παραμονή στις γραμμές της Αδριατικής, πως είδες να αντιμετωπίζουν οι Ιταλικές αρχές τα ελληνικά πλοία?

Εμείς σαν Μινωικές Γραμμές δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ κανένα πρόβλημα. Όσα χρόνια προσεγγίζουμε στα λιμάνια της Ανκόνα και της Βενετίας ποτέ δεν υπήρξε διαπληκτισμός και αντιπαράθεση. Οι Ιταλικές Λιμενικές Αρχές ήταν φίλοι μας και θα παραμείνουν φίλοι μας.

Παρατηρούμε το τελευταίο καιρό ένα έντονο ανταγωνισμό ανάμεσα στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο .Τί έχεις να μας πεις  γι  αυτό?

Ο υγιής και βιώσιμος ανταγωνισμός είναι πάντα καλοδεχούμενος. Από κει και πέρα αυτά είναι επιχειρηματικά σχέδια και δεν θα ήθελα να απαντήσω.

Στη γραμμή του Ηρακλείου πιστεύεις ότι στο μέλλον θα δούμε μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές που βλέπουμε τώρα από τα παλάτια?

Όχι για η τιμή των καυσίμων δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Αυτή την εποχή σε βρίσκουμε ανάμεσα στην Αδριατική και στο Αιγαίο. Εσύ ποια από τις 2 θάλασσες προτιμάς?

Το Αιγαίο. Το σπίτι μου είναι στο Ηράκλειο  και λογικό είναι να προτιμάω αυτό. Άλλωστε στην Αδριατική είμαι πολλά χρόνια μ εξαίρεση ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών το 2005 που ήμουν εδώ.

Καλές και κακές εμπειρίες που τις θυμάσαι ακόμα?

Καλές πάρα πολλές. Αυτό που θα μου μείνει όμως αξέχαστο ήταν ένα ταξίδι μας στα τέλη Νοέμβρη του 2008, την ημέρα που είχαμε το περιστατικό με το OLYMPIC CHAMPION στο λιμάνι της Πάτρας. Δύσκολος καιρός στο Ιόνιο αφού αναγκαστήκαμε όλοι να πλέουμε με 12 μίλια. Άνεμος γαρμπής με 70-75 κόμβους αέρα. Αλλά αυτά συμβαίνουν…….

Το νέο λιμάνι της Πάτρας θα βοηθήσει?

Θα βοηθήσει αλλά είναι μικρό. Μόνο 4 θέσεις. Βέβαια δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το καιρό όπως έχουμε μέχρι τώρα με το παλιό λιμάνι.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε την συγχώνευση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ μαζί με άλλα και την μετονομασία του σε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ. Τί γνώμη έχεις γι αυτό?

Το Υ.Ε.Ν. δεν έπρεπε να καταργηθεί. Έπρεπε ν αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμιστεί. Η Ναυτιλία είναι και ο τουρισμός, είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας μας. Μεγάλο λάθος.

Η τεχνολογία βοηθάει τον νέο ναυτικό?

Και βέβαια τον βοηθάει αρκεί να προσέχει και ο ίδιος. Γιατί τα πλοία είναι μεγάλα, τα λιμάνια, ειδικά η Πάτρα, έχουν πολλά προβλήματα και ο κίνδυνος παραμονεύει.

Το AIS έχει επηρεάσει αρνητικά η θετικά τη δουλειά του καπετάνιου?

Εμένα προσωπικά δεν με έχει ενοχλήσει αλλά πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να είναι στη διάθεση του απλού χρήστη του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Διότι μετά βγαίνουν στα forum, κρίνουν και γίνονται καπετάνιοι όλοι., χωρίς να είναι γνώστες.Είσαι μανουβραδόρος?

Μου αρέσει η καλή και γρήγορη μανούβρα!!!

Στο αφιέρωμα μας στο OLYMPIA PALACE, το περασμένο Νοέμβριο διακρίναμε μία ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα για τους νέους ανθρώπους που αποτελούσαν το πλήρωμα σου. Το ίδιο αισθανθήκαμε να νοιώθουν και αυτοί για σένα. Πες μας 2 λόγια.

Δεν είδα ποτέ τους υφιστάμενους μου κατώτερους. Εγώ πάντα τους βλέπω συναδέλφους. Άσχετα εάν βρίσκομαι σε αυτή τη θέση τώρα, εγώ πέρασα από εκεί και ξέρω τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ο καθένας. Όταν βλέπεις ο άλλος πως είναι σοβαρός, προσπαθεί να μάθει, δεν θα τον βοηθήσεις? Οι Μινωικές Γραμμές φροντίζουν να επανδρώνουν τα πλοία τους πάντα με καλούς και συνεπείς αξιωματικούς.

Με τη Μηχανή του πλοίου υπάρχει κόντρα?

Όχι ποτέ. Εδώ στις Μινωικές Γραμμές δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Όλα αυτά τα χρόνια πως ήταν μακριά από την οικογένεια?

Οικογένεια και θάλασσα δεν μπορείς να τα παντρέψεις. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν μόνα τους, δυστυχώς. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν θέλησα και κάποιο από τα παιδιά μου ν ακολουθήσει το ναυτικό επάγγελμα.

Όταν με το καλό πάρεις τη σύνταξη σου, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου?

Θ ασχοληθώ με τη περιουσία μου, με τα αμπέλια μου και με τις ελιές μου.

Εάν αύριο ξεκίναγες πάλι από την αρχή θα ξαναγινόσουν καπετάνιος?

Ναι. Το μόνο που λείπει σε εμάς τους ναυτικούς είναι το σπίτι μας. Εργασιακά είμαστε μια χαρά. Γνωρίζουμε κόσμο, αναπτύσσουμε φιλίες και κοινωνικές σχέσεις αλλά αυτό που μας λείπει είναι η οικογένεια μας.

Η άποψη σου για τα ναυτιλιακά forum και site που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο?

Μ αρέσει η ενημέρωση. Είμαι υποστηρικτής της σωστής ενημέρωσης και όχι της λανθασμένης πληροφόρησης. Υπάρχουν αρνητικά στοιχεία στην ναυτική οικογένεια αλλά δεν θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε συνέχεια σε αυτά.

Κλείνοντας να μας πεις 2 λόγια για το site μας.

Εύχομαι να συνεχίσετε έτσι και να παραμείνετε στο πλευρό του έλληνα ναυτικού. Το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ προσπαθεί να είναι αντικειμενικό απέναντι σ όλες τις εταιρίες και να μην κρατάει εμπάθεια απέναντι σε καμία. Συνεχίστε έτσι ενημερώνοντας πάντα με καλές ειδήσεις το ναυτικό κόσμο και όχι μόνο. 


Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

Λαδοκουραμπιέδες -Νηστίσιμοι κρητικοί κουραμπιέδες!
Το κρυφό σημείο του πλοίου που έκρυβε τόνους χασίς
«Τρέχουν» και οι δύο για το μεγάλο καλώδιο Κρήτης – Αττικής
Δεν έχουν τελειωμό: Νέα καταγγελία βιασμού 13χρονης συγκλονίζει τα Χανιά
Αυτοί οι Δήμοι της Κρήτης θα έχουν δωρεάν wi-fi - Ηχηρές… απουσίες
Κνωσός: Ανακαλύφθηκε το πιο σημαντικό εύρημα μετά το δίσκο της Φαιστού (ΦΩΤΟ)
Ξέσπασε "πόλεμος" πάνω από το ... "αντικριστό" !
Καιρικό... κοκτέιλ με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
Στην Ε.Ε. οι ελπίδες για αποζημιώσεις
Πολύτιμες οι βροχές στην Κρήτη - Σημαντικά ύψη σε όλο το νησί
Ο νεολιθικός πολιτισμός της Κρήτης ξεκινά 11.000 χρόνια πριν από σήμερα... - του W. Durant
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το πλοίο με το ύποπτο φορτίο
Τέσσερις στο σκαμνί για τον μινωικό κούρο - Η αξία του ανέρχεται στο 1,3 εκ. ευρώ
Σπάνια και ενδημικά φυτά που κινδυνεύουν με εξαφάνιση
Συνεχίζονται οι έρευνες στο πλοίο στον Αθερινόλακκο
Συναγερμός στις αρχές για «ύποπτο» πλοίο στην Σητεία
Αλλάζει πάλι η κυκλοφορία στο ΒΟΑΚ - Ξανά παράκαμψη λόγω έργων
Πότε μπαίνουν οι επιδοτήσεις - Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για παραγωγούς
Εμπρησμός Ιεράπετρα: Ραγδαίες εξελίξεις - Συνελήφθη ένα άτομο
Μνήμες από τον τραγικό χαμό του βρέφους από τη Σητεία - Αναβλήθηκε η δίκη με κατηγορούμενο τον πατέρα
Ημερίδες μαθητικής δημοσιογραφίας σε Ιεράπετρα, Σητεία και Άγιο Νικόλαο
Οι ντόπιοι ... δεν καταδέχονται να πάνε στις ελιές!
Έρχονται 42 εκατομμύρια ευρώ για τους κτηνοτρόφους
H Eλλάδα «πυξίδα» του κόσμου – Ποια καλοριφέρ; Οι Έλληνες είχαν ενδοδαπέδια θέρμανση και βιοκλιματικά παλάτια το 7.000 πχ όταν οι «Ευρωπαίοι» δεν είχαν ούτε καλύβια
Ελαιόλαδο: Ο αναξιοποίητος θησαυρός της κρητικής γης
Το λάφυρο του παράνομου κυνηγιού: Τα 2000 τελευταία αγρίμια της Κρήτης που κινδυνεύουν με εξαφάνιση
Απίστευτη αγγελία για σπίτι στα Χανιά: 400 ευρώ για ένα δυάρι και μια… περίεργη προϋπόθεση για τον ενοικιαστή
Απίστευτο: Χωρίς τουαλέτα 43.000 σπίτια στην Κρήτη!
37 άδειες για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στην Κρήτη
«Jackal Stone»: Ισλαμιστές «χτύπησαν» κοντά στην Κρήτη
Το περιβαλλοντικό παραμύθι της Δέσποινας Τζιάκη ( Το Λεμονόσπιτο ) στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων αύριο Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου
Αλλαγές στα δρομολόγια του ΠΡΕΒΕΛΗΣ, λόγω καιρικών συνθηκών
32,5 χιλ. ο αριθμός των μεταναστών στην Κρήτη, τι γίνεται στο νομό Λασιθίου
Το βιβλίο «Το παιδί: η ζωή μας» του Παιδιάτρου Τάσου Αναστασάκη (βίντεο)
«Ζεστό χρήμα» 80 εκατ. ευρώ από τις επιδοτήσεις για τους αγρότες
Η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα
620.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για έργα στο Δήμο Σητείας
Ιταλικό κανάλι στο Λασίθι
Nέα «όπλα» κατά του δάκου
Που «έβρεξε με το τουλούμι» - Ο καιρός στην Κρήτη
Υλοποιείται άλλο ένα εμβληματικό έργο που θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής του ρεύματος σε όλη τη χώρα. Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου
Με..προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη οι Εφορίες σε Ηράκλειο και Λασίθι
Αγώνας δρόμου σε δημόσια οδό του Γεωπάρκου της Σητείας
ΕΑΣ Σητείας - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ
Δεν υπάρχει στήριξη υποψηφίου ή συνδυασμού στο Δήμο Σητείας από τη Νέα Δημοκρατία
Σε απεργιακό κλοιό και η Κρήτη
Μικρή «ανάσα» στο ελαιόλαδο με... αυξημένες οξύτητες - Ποια περιοχή «στέγνωσε» από λάδι
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΑΓΝΗ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ! ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ!
Εξόρυξη Υδρογονανθράκων στην Κρήτη
Προσοχή στο ράβδισμα λόγω... πουλιών
Το πρόσωπο της ... ημέρας!
Πως το ελαιόλαδο της Ισπανίας θα «κατατροπώσει» το ελληνικό
Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες από σήμερα στην Κρήτη
Νεαροί στην Κρήτη επιτέθηκαν σε φαντάρο και του έσκισαν το εθνόσημο
Ηράκλειο - Έκαναν μπίζνες με ηρωίνη σε μορφή βράχου
Φωτιά σε εστιατόριο στην Ιεράπετρα - Κάηκε ολοσχερώς
Η ιστορία για τα δολοφονημένα Κρητικόπουλα από τους Γερμανούς Ναζί συγκλονίζει μέχρι σήμερα | ΦΩΤΟ
Συνελήφθη στη Σητεία γιατί διατηρούσε ζώα συντροφιάς μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας
90 προστατευόμενες περιοχές με σπάνια είδη απειλούνται από τις έρευνες και την εξόρυξη πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη
Απαισιόδοξοι οι Κρητικοί για την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης
Καμπανάκι κινδύνου για το ελαιόλαδο
Εσπερίδα στη Σητεία για τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στην υγεία του ανθρώπου και στο περιβάλλον
Ολοι για τον Κωστή και την Δήμητρα……
Ιδομενέας: Ποιος ήταν ο γενναίος Κρητικός Βασιλιάς που πολέμησε τους Τρώες; | ΦΩΤΟ
Σε χωριά της Σητείας η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης
O καιρός θα μας «τρελάνει»: Στην Κρήτη επέστρεψε το… καλοκαίρι
Πως διασφαλίζεις την τροφοδοσία της Κρήτης με νερό;
Ανεβαίνουν οι τιμές για το κρητικό ελαιόλαδο
«Σαρώνει» η ηπατίτιδα C στην Κρήτη - Κινδυνεύουν 5.000 Κρητικοί
Βίντεο: Η στιγμή που υδροστρόβιλος «χτυπά» την Κρήτη
Η επόμενη μέρα για το ΤΕΙ Κρήτης
Οι βροχές στην Κρήτη «όνειρο» ήταν; Νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα
Πρόγραμμα επίσκεψης κινητού συνεργείου μαστογραφίας στα χωριά της Σητείας
Kαταιγίδες, κεραυνοί και ανεμοστρόβιλοι στην Κρήτη - Που έβρεξε περισσότερο;
Θρήνος στην Κρήτη για τη 19χρονη Μελανθία που βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της (pics)
Κρήτη: Εντοπίστηκε νεκρή 19χρονη στο σπίτι της
Συγκινεί 11χρονη από το Ηράκλειο Κρήτης: Αυτά ζήτησε ως δώρο για τα γενέθλιά της
Ο αερολιμένας Σητείας είχε άνοδο 103,8%, διακίνησε 59.446 επιβάτες το δεκάμηνο του 2018
Ο καιρός στην Κρήτη: Που θα βρέξει το Σαββατοκύριακο;
«Τρέχουν» για το καλώδιο χωρίς την Κομισιόν...
Ξανά στο Βάι το κόκκινο σκαθάρι (Video)
Π. Πετράκη: Ενδιαφέρον ξανά για την Περιφέρεια Κρήτης στις ερχόμενες εκλογές
Ένα βήμα πιο κοντά στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής
4ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα πορτοκαλί γηπέδου
Ανοιχτές συζητήσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη
Οι παίδες του Σητειακού ηττήθηκαν από την Πεδιάδα
ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ