Ο Ρεθυμνιώτης πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης του Olympia Palace

Cpt Νίκος Λιοδάκης. Με καταγωγή από το Ρέθυμνο της Κρήτης, για 23 συνεχόμενα χρόνια, προσφέρει αδιάλειπτα τις  υπηρεσίες στον “Πρίγκηπα” των Μινωικών Γραμμών. Το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ είχε την τύχη, πέρσι τον Νοέμβρη, να τον συναντήσει στο αφιέρωμα που πραγματοποίησε στο OLYMPIA PALACE  και να γνωρίσει τόσο τον αδαμάντινο χαρακτήρα του όσο και τις αρετές και τις γνώσεις που έχει στην πλοιαρχία ενός τέτοιου πλοίου. Αυτή τη φορά επανερχόμαστε και πραγματοποιούμε μία χαλαρή συζήτηση μαζί του για θέματα που αφορούν τον Έλληνα ναυτικό, την ελληνική ακτοπλοία αλλά και την εταιρία που υπηρετεί.
Καπετάν Νίκο πες μας πως ξεκίνησες τη σταδιοδρομία σου?

Ξεκίνησα από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων στις Οινούσσες το 1974 από την οποία απεφοίτησα το 1976. Πρωτομπαρκάτησα στην εταιρία του Μεθενίτη με το φορτηγό ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ, χωρητικότητας 13000 κόρων. Κάθισα στο συγκεκριμένο πλοίο 15 μήνες, 3 μήνες σαν Δόκιμος και 12 σαν Ανθυποπλοίαρχος χωρίς δίπλωμα. Έπειτα πήγα σε ένα πλοίο του Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου. Εκεί αρχιπλοίαρχος ήταν ο καπετάν Βαγγέλης Αρικαλάκης από την Παλαιόχωρα Χανίων, ο οποίος  με υποστήριξε πάρα πολύ. Στην συγκεκριμένη εταιρία έμεινα 10 χρόνια. Συμπληρώνοντας την υπηρεσία μου, τους 18 μήνες που ήταν τότε, πήρα το δίπλωμα μου και πήγα φαντάρος για 2 χρόνια. Επιστρέφοντας ξαναμπαρκάρω με την ίδια εταιρία και κάνω σε πολλά από τα πλοία τους. Εκεί κάθομαι μέχρι το 1987 οπότε κι έρχομαι στις Μινωικές Γραμμές. Αύγουστο του 1987 φεύγουμε για τη παραλαβή του KING MINOS από την Ιαπωνία, το οποίο και το φέρνουμε στην Ελλάδα σαν φορτηγό. Παραμένω  στο πλοίο για τη μετασκευή του και από κει μεταφέρομαι στο παλιό ΑΡΙΑΔΝΗ στη γραμμή των Χανίων, στο οποίο κάθομαι 1 χρόνο ακριβώς. Αφήνοντας το ΑΡΙΑΔΝΗ φεύγω πάλι για την Ιαπωνία για να φέρουμε το ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ. Στο πλοίο κάθομαι 3μιση χρόνια, 1 χρόνο μετασκευή και μετά δρομολόγια από το Πειραιά στο Ηράκλειο. Πολύ ωραίο πλοίο και σύγχρονο για την εποχή του. Στη συνέχεια περνάω από τη ΚΕΣΕΝ από την οποία αποφοιτώ και παίρνω το δίπλωμα του Υποπλοιάρχου. Σειρά έχει το EL GRECO,για 2 χρόνια, με το οποίο κάνουμε ταξίδια Ελλάδα-Ιταλία. Ακολουθεί το MINOAN PRINCE, νυν GOLDEN PRINCE στο οποίο κάθισα 4 σεζόν.

Καπετάνιε, πότε πρωτοανέλαβες Πλοίαρχος και που?

Πλοίαρχος ανέλαβα την 1η Απριλίου του 2008, στο OLYMPIA PALACE. Αυτός που μου παρέδωσε τη πλοιαρχία ήταν ο cpt Κώστας ο Νησιανάκης. Από τότε έχω κάνει Πλοίαρχος σε όλα τα παλάτια. Δεν είχα κάνει μέχρι πριν από λίγους μήνες, στο IKARUS PALACΕ και στο EUROPA PALACE, τα οποία όμως με αξίωσε ο θεός φέτος και τα έκανα. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να καπετανεύσω στα κορεάτικα (ΑΡΙΑΔΝΗ-ΔΑΙΔΑΛΟΣ) στα οποία έκανα σαν Ύπαρχος .Συγκεκριμένα με το ΔΑΙΔΑΛΟΣ ξεκίνησα σαν Ύπαρχος το 1999, με το οποίο έκανα 2 χρόνια στη γραμμή Θεσσαλονίκη –Ηράκλειο και 3 χρόνια στην γραμμή της Βενετίας. Εκεί μ έστειλε ο cpt Αντώνης ο Μανιαδάκης που τότε ήταν Αρχιπλοίαρχος στην εταιρία.

Βλέπουμε ότι για 23 ολόκληρα χρόνια παραμένεις κάτω από τη σκέπη των Μινωικών Γραμμών…….

Από τις 26 Ιουλίου 1987 δεν έφυγα ποτέ από τις Μινωικές Γραμμές. Ήρθα στην εταιρία για να δουλέψω, πιστεύω ότι ήμουν καλός συνάδελφος και πως δεν αδίκησα κανέναν. Μπορεί να υπήρξαν κάποιοι που να δυσαρεστήθηκαν μαζί μου αλλά εγώ πάντα προσπαθούσα να μαι εντάξει απέναντι σε όλους. Από κει και πέρα ο καθένας βλέπει και κρίνει. Οι Μινωικές Γραμμές ήταν το σπίτι μου, εδώ μεγάλωσα τα παιδιά μου, την οικογένεια μου, έζησα όλες τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν σε αυτή την εταιρία. Έχω δηλώσει πως μετά τις Μινωικές Γραμμές θα πάω στο σπίτι μου και αυτό θα κάνω.

Με τον Ιταλό Πρόεδρο στα ηνία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ έχει αλλάξει κάτι μέσα στην εταιρία?

Απολύτως τίποτα. Η εταιρία λειτουργεί όπως λειτουργούσε και παλαιότερα επί λαϊκής βάσης. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε πολύς καλές υπηρεσίες και έτσι θα παραμείνουμε.

Η πώληση του PASIPHAE PALACE σε επηρέασε καθόλου?

Σίγουρα με επηρέασε αλλά το εμπόριο έτσι είναι. Ποιος ξέρει ίσως το μέλλον τη πώληση του PASIPHAE PALACE  να ακολουθήσει μία ακόμη πώληση. Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ φροντίσανε να τακτοποιήσουμε τους ανθρώπους που δούλευαν μέσα σε αυτό , τους τακτοποιήσαμε και αυτό είναι το θετικό. Δεν έμεινε κανένας άνθρωπος χωρίς δουλειά.

Μπορούμε να εντοπίσουμε διαφορές ανάμεσα στα Παλάτια του Αιγαίου και της Αδριατικής?

Τα KNOSSOS και FESTOS PALACE έχουν κατασκευαστεί για τον επιβάτη. Άνετα, ωραία, ευρύχωρα προσφέρουν πολλές δυνατότητες στον επιβάτη. Σε αντίθεση με τα EUROPA και OLYMPIA PALACE που κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Διαφορετική διαμόρφωση χώρων, μεγαλύτερα γκαράζ. Εν τούτοις όλα παραμένουν πολύ αξιόλογα.

Τα σύγχρονα πλοία «πονάνε» κάπου?

Η ταχύτητα που έχουν αυτά τα πλοία δεν βοηθάει όταν έχουν τον καιρό στη μάσκα. Εκεί αναγκάζεσαι και κόβεις ταχύτητα για να μπορέσεις να μην κουράσεις τον επιβάτη.

Βλέπουμε να έχει αυξηθεί ο αριθμός των ταχυπλόων έναντι των συμβατικών πλοίων. Εσύ θα ήθελες κάποια στιγμή να βρεθείς στο τιμόνι ενός τέτοιου ταχύπλοου?

Ναι. Μ αρέσει η ταχύτητα και θα ήθελα να το δοκιμάσω.

Στην χώρα μας τα περισσότερα πλοία είναι κατασκευασμένα είτε στην Ιαπωνία είτε σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Εσύ τι κατασκευής πλοίο προτιμάς?

Στα γιαπωνέζικα πλοία μ αρέσει η ναυπηγική τους γραμμή. Είναι πιο όμορφα εξωτερικά σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά που είναι πιο εμπορικά πιο εκμεταλλεύσιμα.


Μέχρι τώρα στις γραμμές της Αδριατικής είχαμε την ελίτ των πλοίων των ακτοπλοϊκών εταιριών. Βλέπουμε όμως το τελευταίο καιρό τα πλοία αυτά να έρχονται στο Αιγαίο και τη θέση τους να παίρνουν πλοία Ro/Pax.

Η έλλειψη επιβατικής κίνησης στις συγκεκριμένες γραμμές αναγκάζει όλες τις εταιρίες να πάρουν τα μέτρα τους και α αντισταθούν σ αυτήν την οικονομική κρίση. Είναι ασύμφορο ένα τέτοιο πλοίο να πηγαίνει πάνω κάτω και να μην έχει επιβάτες. Όσον αφορά τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ο ερχομός των CRUISE EUROPA  και CRUISE OLYMPIA, πιστεύω ότι ήταν μια καλή κίνηση η οποία βέβαια θα κριθεί στο μέλλον.

Σε όλη αυτή τη πολύχρονη σου παραμονή στις γραμμές της Αδριατικής, πως είδες να αντιμετωπίζουν οι Ιταλικές αρχές τα ελληνικά πλοία?

Εμείς σαν Μινωικές Γραμμές δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ κανένα πρόβλημα. Όσα χρόνια προσεγγίζουμε στα λιμάνια της Ανκόνα και της Βενετίας ποτέ δεν υπήρξε διαπληκτισμός και αντιπαράθεση. Οι Ιταλικές Λιμενικές Αρχές ήταν φίλοι μας και θα παραμείνουν φίλοι μας.

Παρατηρούμε το τελευταίο καιρό ένα έντονο ανταγωνισμό ανάμεσα στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο .Τί έχεις να μας πεις  γι  αυτό?

Ο υγιής και βιώσιμος ανταγωνισμός είναι πάντα καλοδεχούμενος. Από κει και πέρα αυτά είναι επιχειρηματικά σχέδια και δεν θα ήθελα να απαντήσω.

Στη γραμμή του Ηρακλείου πιστεύεις ότι στο μέλλον θα δούμε μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτές που βλέπουμε τώρα από τα παλάτια?

Όχι για η τιμή των καυσίμων δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Αυτή την εποχή σε βρίσκουμε ανάμεσα στην Αδριατική και στο Αιγαίο. Εσύ ποια από τις 2 θάλασσες προτιμάς?

Το Αιγαίο. Το σπίτι μου είναι στο Ηράκλειο  και λογικό είναι να προτιμάω αυτό. Άλλωστε στην Αδριατική είμαι πολλά χρόνια μ εξαίρεση ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών το 2005 που ήμουν εδώ.

Καλές και κακές εμπειρίες που τις θυμάσαι ακόμα?

Καλές πάρα πολλές. Αυτό που θα μου μείνει όμως αξέχαστο ήταν ένα ταξίδι μας στα τέλη Νοέμβρη του 2008, την ημέρα που είχαμε το περιστατικό με το OLYMPIC CHAMPION στο λιμάνι της Πάτρας. Δύσκολος καιρός στο Ιόνιο αφού αναγκαστήκαμε όλοι να πλέουμε με 12 μίλια. Άνεμος γαρμπής με 70-75 κόμβους αέρα. Αλλά αυτά συμβαίνουν…….

Το νέο λιμάνι της Πάτρας θα βοηθήσει?

Θα βοηθήσει αλλά είναι μικρό. Μόνο 4 θέσεις. Βέβαια δεν θα υπάρχει πρόβλημα με το καιρό όπως έχουμε μέχρι τώρα με το παλιό λιμάνι.

Πριν από λίγο καιρό είχαμε την συγχώνευση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ μαζί με άλλα και την μετονομασία του σε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ. Τί γνώμη έχεις γι αυτό?

Το Υ.Ε.Ν. δεν έπρεπε να καταργηθεί. Έπρεπε ν αναβαθμιστεί και όχι να υποβαθμιστεί. Η Ναυτιλία είναι και ο τουρισμός, είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας μας. Μεγάλο λάθος.

Η τεχνολογία βοηθάει τον νέο ναυτικό?

Και βέβαια τον βοηθάει αρκεί να προσέχει και ο ίδιος. Γιατί τα πλοία είναι μεγάλα, τα λιμάνια, ειδικά η Πάτρα, έχουν πολλά προβλήματα και ο κίνδυνος παραμονεύει.

Το AIS έχει επηρεάσει αρνητικά η θετικά τη δουλειά του καπετάνιου?

Εμένα προσωπικά δεν με έχει ενοχλήσει αλλά πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να είναι στη διάθεση του απλού χρήστη του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Διότι μετά βγαίνουν στα forum, κρίνουν και γίνονται καπετάνιοι όλοι., χωρίς να είναι γνώστες.Είσαι μανουβραδόρος?

Μου αρέσει η καλή και γρήγορη μανούβρα!!!

Στο αφιέρωμα μας στο OLYMPIA PALACE, το περασμένο Νοέμβριο διακρίναμε μία ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα για τους νέους ανθρώπους που αποτελούσαν το πλήρωμα σου. Το ίδιο αισθανθήκαμε να νοιώθουν και αυτοί για σένα. Πες μας 2 λόγια.

Δεν είδα ποτέ τους υφιστάμενους μου κατώτερους. Εγώ πάντα τους βλέπω συναδέλφους. Άσχετα εάν βρίσκομαι σε αυτή τη θέση τώρα, εγώ πέρασα από εκεί και ξέρω τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ο καθένας. Όταν βλέπεις ο άλλος πως είναι σοβαρός, προσπαθεί να μάθει, δεν θα τον βοηθήσεις? Οι Μινωικές Γραμμές φροντίζουν να επανδρώνουν τα πλοία τους πάντα με καλούς και συνεπείς αξιωματικούς.

Με τη Μηχανή του πλοίου υπάρχει κόντρα?

Όχι ποτέ. Εδώ στις Μινωικές Γραμμές δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Όλα αυτά τα χρόνια πως ήταν μακριά από την οικογένεια?

Οικογένεια και θάλασσα δεν μπορείς να τα παντρέψεις. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν μόνα τους, δυστυχώς. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν θέλησα και κάποιο από τα παιδιά μου ν ακολουθήσει το ναυτικό επάγγελμα.

Όταν με το καλό πάρεις τη σύνταξη σου, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου?

Θ ασχοληθώ με τη περιουσία μου, με τα αμπέλια μου και με τις ελιές μου.

Εάν αύριο ξεκίναγες πάλι από την αρχή θα ξαναγινόσουν καπετάνιος?

Ναι. Το μόνο που λείπει σε εμάς τους ναυτικούς είναι το σπίτι μας. Εργασιακά είμαστε μια χαρά. Γνωρίζουμε κόσμο, αναπτύσσουμε φιλίες και κοινωνικές σχέσεις αλλά αυτό που μας λείπει είναι η οικογένεια μας.

Η άποψη σου για τα ναυτιλιακά forum και site που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο?

Μ αρέσει η ενημέρωση. Είμαι υποστηρικτής της σωστής ενημέρωσης και όχι της λανθασμένης πληροφόρησης. Υπάρχουν αρνητικά στοιχεία στην ναυτική οικογένεια αλλά δεν θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε συνέχεια σε αυτά.

Κλείνοντας να μας πεις 2 λόγια για το site μας.

Εύχομαι να συνεχίσετε έτσι και να παραμείνετε στο πλευρό του έλληνα ναυτικού. Το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ προσπαθεί να είναι αντικειμενικό απέναντι σ όλες τις εταιρίες και να μην κρατάει εμπάθεια απέναντι σε καμία. Συνεχίστε έτσι ενημερώνοντας πάντα με καλές ειδήσεις το ναυτικό κόσμο και όχι μόνο. 


Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

Ανιχνευτής μετάλλων εντόπισε πανάρχαιο Μινωικό μενταγιόν στο Cleveland της Β. Αμερικής
Οι περιοχές με τα περισσότερα δηλητηριασμένα δολώματα
ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. – Ο.Φ.Η 2 (παίδες) ΤΕΛΙΚΟ : 53-36
Μ.Θραψανιώτης - «Με την ολοκλήρωση της στρατηγικής μελέτης θα σχεδιαστεί και το τμήμα από Άγιο Νικόλαο έως Σητεία»
Στους πρώτους των πρώτων το ΤΕΙ Κρήτης, σε επιστημονικό έργο
«Όργιο» ληγμένων φυτοφαρμάκων - Πως αναγνωρίζονται τα παράνομα;
Καλό «ταξίδι» Σταύρο
Μονόδρομος η ένωση για τους παραγωγούς βιολογικού ελαιολάδου
«Οι καθυστερήσεις για το καλώδιο μας κόστισαν 5 δισ. ευρώ»
Διάθεση δασικών φυτών
"Χέρι χέρι" για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Κρήτη
Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ από 22 Οκτωβρίου
Κακά μαντάτα για το λάδι - Στα βιβλιάρια των αγροτών μπαίνουν οι επιδοτήσεις
Ποιες οι επιπτώσεις από τα φυτοφάρμακα στην υγεία και το περιβάλλον
"Μάχη" σήμερα για τον ΒΟΑΚ!
Πτήση για Σητεία... προσγείωση στο Ηράκλειο! - Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες
Ένα ακατοίκητο σπίτι, εδώ και 100 χρόνια, έκρυβε έναν θησαυρό… (pics)
Παρασκευή ή Δευτέρα η πληρωμή των επιδοτήσεων !
O Ο.Α Σητείας στο παγκρήτιο πρωτάθλημα τένις πράσινης μπάλας
Επιτυχής συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Σητείας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλό
«Xαρίζονται» χωράφια στην Κρήτη - 2.000 στρέμματα διαθέσιμα στο Ηράκλειο
Κρήτη: Από ψηλά, ο οικισμός, στη μέση του πουθενά, με τη "σκοτεινή" ιστορία
Sos για την Κρήτη – Σε 100 χρόνια ανέβηκε η θερμοκρασία στο νησί
Έρχονται επιδοτήσεις - Πάνω από 70 εκατ. ευρώ στους Κρητικούς αγρότες
Μεγάλη προσοχή με τα ρακοκάζανα. Μην το παίζετε ξερόλες αν δεν έχετε εμπειρία. Παραλίγο μακελειό στην Φαιστό.
Ένας διπλούς πέλεκυς 3500 χρόνων από την Κρήτη αποδεικνύει ότι μιλάμε ακόμη την γλώσσα εκείνης της εποχής!!! Ευρίσκεται στο Μουσείο της Βοστώνης – πότε θα τον ζητήσει πίσω το υπ. Πολιτισμού της Ελλάδος;
Απίστευτο περιστατικό νωρίτερα – Επιδειξίας στο Ηράκλειο τρομοκράτησε γιαγιά και εγγονή
Βρέθηκε η χρυσή τομή για το καλώδιο της Κρήτης!
Έγκλημα στα Δειλινά: Τι έκανε πριν την δολοφονία ο 60χρονος δράστης; (pics)
Οι όροι του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για τις έρευνες υδρογονανθράκων
Ηράκλειο: Μητέρα εστεμμένης καλλονής η γυναίκα που δολοφονήθηκε σε καφετέρια – Ο πρώην κουνιάδος την κατακρεούργησε (vid, pics)
Μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ σε ελληνικό χώρο, θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη
Σε συμφωνία για την προκήρυξη του διαγωνισμού και την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής
Σήμερα θα ηχήσουν οι σειρήνες
Τέλος και από την Κρήτη οι «λευκές περιοχές» στην τηλεοπτική κάλυψη
Το «κλειδί» για να αποφύγουμε τις διακυμάνσεις στο λάδι
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ Σ.4 ΕΠ.4 1.4 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΑΞΙΑΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (VIDEO)
Οι τρεις προτάσεις για να γλιτώσουμε το μπλακ-άουτ
Υπερτροφή η «ξανθιά» κρητική σταφίδα
Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για όχληση από κουνούπια
Μίνωας Καλοκαιρινός – Ο αδικημένος πρώτος ανασκαφέας της Κνωσού
Συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου Impreco στη Σητεία και στο Ηράκλειο
«Δώρο» 65 χιλ. ευρώ πρόσφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Δελτίο τύπου εκδήλωσης του Γεωπάρκου Σητείας : «Τα σπήλαια και τα υπόγεια ποτάμια του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO της Σητείας»
Η Σύμβαση της Χαλέπας
Προσλήψεις στην Κρήτη πραγματοποιεί το Δημόσιο
ΒΟΑΚ: «Ουρά» οι... μνηστήρες για το μεγάλο έργο
Σητεία «Πόλη του ελαιόλαδου»
Ραγδαίες εξελίξεις στο Δήμο Ιεράπετρας: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αργ. Πανταζής
Ενδείξεις για νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη
Φουγάρα της ΔΕΗ στην Κρήτη θα κατεβάσουν ρολά - Όλα εξαρτώνται από την Κομισιόν
Όσα πρέπει να ξέρετε για τα ΤΟΜΥ απο τον Διευθυντή Γενικής Ιατρικής-Συντονιστή ΤΟΜΥ κ.Αργύρη Συμεωνάκη(βιντεο)
Έβενος ο κρητικός (αρχοντόξυλο)
Στο ρυθμό του »Ζορμπά» οι σέρφερ στην Κρήτη
Σταφίδα: Μας «έφαγαν» οι Τούρκοι στην ευρωπαϊκή αγορά
Από το Ν. Λασιθίου ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων
Μ. Λέκκας: Πολύ πιο ήπιες, τελικά, οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη
Γιατί έπεσαν οι τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο;
Δελτίο Τύπου για την ελιά της Γόρτυνας του φωτογράφου Μανόλη Τσαντάκη
Χαμηλή η παραγωγή και κίνδυνοι για την ποιότητα του λαδιού στην Κρήτη
Συντήρηση σχολικών κτηρίων από τον «ΦιλόΔημος ΙΙ» στο Λασίθι
Έρχεται ο κυκλώνας: Στο «μάτι» και η Κρήτη - Η πορεία του «Ζορμπά»
Η γεωπολιτική αξία της Κρήτης
Λανθασμένες οι πληροφορίες που μετέφερε ο Δήμαρχος Σητείας στον κ. Αρναουτάκη
Συνάντηση για το IMPRECO. Περιλαμβάνει επισκέψεις στις περιοχές natura 2000 της Σητείας
Ξεκινούν οι εργασίες για το καλώδιο διασύνδεσης ανάμεσα σε Κρήτη – Πελοπόννησο
Mελέτη και χρηματοδότηση για το έργο στον οδικό άξονα Σητεία - Μακρύ Γιαλός
Η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει τον Βιολογικό Καθαρισμό Μακρύ Γιαλού
Με 9 Μποφόρ... χειροτερεύει ο καιρός - Πού και πότε θα «χτυπήσει» βαρομετρικό χαμηλό την Κρήτη
Ένα έργο τέχνης στον Περιφερειάρχη... «για να θυμάται την Σητεία και την ελιά!»
Πρωινό «ξύπνημα» με σεισμό στην Κρήτη
Η Σητεία τιμά τον Ελβετό φιλέλληνα γιατρό Julien Grivel
Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Σητείας
Τα… νοθευμένα λάδια ρίχνουν τις τιμές
Αλλάγή δρομολογίων Πρέβελης
Συνελήφθησαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών στους Αερολιμένες Ηρακλείου, Χανίων και Σητείας
Αυγενάκης : Η Κυβέρνηση υλοποιεί πρόγραμμα δακοκτονίας ή … δακοτροφίας;
Μην ξεγελιέστε από τον ήλιο... έρχεται κακοκαιρία
Ξεκινούν την Δευτέρα οι αιτήσεις ανέργων για το πρόγραμμα κατάρτισης και ενεργοποίησης που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης
Εδώ θα κοιμηθούν οι φοιτητές στην Κρήτη μετά τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο
Ο Κρητικός που έγινε Πάπας της Ρώμης – Η πορεία του Πέτρου Φιλάργη από την ενετοκρατούμενη Κρήτη στον παπικό θρόνο
Τα μοναστήρια της Κρήτης (βίντεο)
Η «Donna Αvventura» στο Νομό Λασιθίου. Μια δημοφιλής ιταλική τηλεοπτική σειρά θα γυριστεί στον τόπο μας
Ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα καλωδιακά τμήματα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου
To KKE για την εκχώρηση μνημείων της Κρήτης στο Υπερταμείο
Πρωτοφανής καταστροφή: ο δάκος «έφαγε» το 50% του λαδιού
Αυτά είναι τα 15 Μεταπτυχιακά προγράμματα στο ΤΕΙ Κρήτης