Στήνεται το προεκλογικό σκηνικό για τις εθνικές εκλογές. Του Κώστα Δερμητζάκη

Μετά τις τελευταίες ομιλίες των επικεφαλείς της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, καθώς και τις κινήσεις εντυπωσιασμού και τις δημόσιες τοποθετήσεις διαφόρων στελεχών και παραγόντων είναι καταφανέστατο ότι μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά.
Το σκηνικό του δικομματισμού στήνεται έντεχνα και τα διλλήματα ξαναμπαίνουν, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους, να θολώσουν τα νερά, να φανατίσουν, να περιχαρακώσουν και τελικά να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού. Σ’ αυτή την προσπάθεια συνεπικουρούν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και τα κρατικά κανάλια που λειτουργούν λες και ευρίσκονται σε απολυταρχικό καθεστώς. Λες και οι δημοσιογράφοι ευρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προπαγανδίζοντας και λιβανίζοντας της Κυβέρνηση. Την ώρα που πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες για πραγματική πλουραλιστική ενημέρωση.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της. Η απόλυτη υποταγή στους δανειστές και η διαχείριση ενός Γ’ Μνημονίου, το οποίο έδωσε και τις χαριστικές βολές στην ελληνική οικονομία και σε μια ήδη φτωχοποιημένη και ισοπεδωμένη κοινωνία από τα κτυπήματα των πρώτων μνημονίων. Αντί για σεμνότητα, αυτοκριτική και χαμηλούς τόνους επαίρεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και μοιράζει ψίχουλα, για να δείξει φιλολαϊκό και δήθεν Αριστερό προσωπείο. Όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι έχει παραχωρήσει όλο τον δημόσιο πλούτο, ότι έχει δεσμευτεί για τερατώδη πλεονάσματα, καταληστεύοντας τα λαϊκά στρώματα, με άμεσους και έμμεσους φόρους, με περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, όταν χιλιάδες πλειστηριασμοί ευρίσκονται σε εξέλιξη, έρχεται να χρυσώσει το χάπι, μοιράζοντας ένα ελάχιστο μέρος σε κοινωνικά μερίσματα και 20 ευρώ αύξηση στις συντάξεις.
Στην ουσία η πολιτική της Κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η σκληρή μνημονιακή νεοφιλελεύθερη λιτότητα, το ξεπούλημα των πάντων αντί πινακίου φακής και η περαιτέρω καταρράκωση του κοινωνικού ιστού. Ακόμα και για ετήσια αναβολή των μεγάλων περικοπών των συντάξεων λόγω εκλογών χρειάστηκε να εκλιπαρεί τους δανειστές. Κατά τα άλλα έληξαν τα μνημόνια και τώρα τα ονομάζουν  «αυξημένη εποπτεία».
Η Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι συνυπεύθυνη μαζί με το ΠΑΣΟΚ, γιατί διαχειρίστηκαν τις τύχες της Χώρας, από τη μεταπολίτευση και μετά, την καταχρέωσαν και δημιούργησαν ένα σάπιο κατεστημένο πολιτικών μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεκδοτών, που νέμονται την εξουσία, πλουτίζοντας σε βάρος του λαού, έρχεται τώρα, παριστάνοντας την ανήξερη, να υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια. Δε θα ξεχάσω ποτέ, από την κοινοβουλευτική μου θητεία, τα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά νομοσχέδια που έφερναν στη Βουλή, υποστηρίζοντας με αλαζονεία και φανατισμό του νόμους που ψήφιζαν, τις απίστευτες μεταμεσονύκτιες τροπολογίες, τις τεράστιες περικοπές μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις εργαζομένων, την καταπάτηση και διάλυση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών. Οι Γεραπετρίτες δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ πότε και πώς έφυγαν οι δημόσιες υπηρεσίες και το ΤΕΙ από την πόλη μας και πώς επιχείρησαν να κλείσουν και το Νοσοκομείο της πόλη μας. Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ πρώην ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογοι μπροστά στο λαό.
Εκείνο, όμως, που με θλίβει ειλικρινά είναι που οι πρώην σύντροφοί μου συνταυτίστηκαν με αυτές τις πολιτικές, συμβιβάστηκαν για να κρατήσουν τους μισθούς, τα προνόμια και τις καρέκλες τους, ακολούθησαν και ακολουθούν την ίδια πολιτική, υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα, απογοητεύοντας το λαό που τους πίστεψε, συμπαρατάχθηκε μαζί τους και απάντησε μ’ ένα περήφανο ΟΧΙ στους δανειστές, στο ιστορικό Δημοψήφισμα, παρ’ όλους τους εκβιασμούς.
Δυστυχώς, αντιγράφοντας όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς υπηρέτες, ακολουθούν την πεπατημένη, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, πλασάρουν ένα ανύπαρκτο “success story” και κατάντησαν πολιτικάντηδες, για να ξεγελάσουν το Λαό μας.
Η πραγματικότητα, όμως, τους διαψεύδει. Η καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι είναι πλέον τραγική, ολοένα και περισσότεροι δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τους φόρους, τους λογαριασμούς, τα έξοδα σπουδών των παιδιών τους και αρκετοί αγωνίζονται για την επιβίωση των οικογενειών τους.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει αυτή την πολιτική. Δεν υπάρχει καμία προοπτική, κανένα μέλλον όσο αυτά συνεχίζονται. Μη σας ξεγελούν ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Η Χώρα έχει μεταβληθεί σε αποικία.
Οι σημερινοί κυβερνώντες δεν έχουν το δικαίωμα να αποκαλούνται Αριστεροί. Πρόδωσαν τις ιδέες της Αριστεράς, συμβιβάστηκαν και ακολουθούν καθαρά Νεοφιλελεύθερη ρότα. Τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών και των μαρτύρων των αγώνων μπροστά στο κατάντημά τους.
Η Ριζοσπαστική Αριστερά, αυτοί που δεν υποταχθήκαμε, παραμένουμε ζωντανοί και θα είμαστε μπροστά. Οι σημαίες μας είναι ο πατριωτισμός, η αλληλεγγύη, η αγάπη στο συνάνθρωπο, η θέλησή μας ν’ αγωνιστούμε για την Πραγματική Δημοκρατία, την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, την κοινωνική δικαιοσύνη. Μ’ αυτά τα πιστεύω θ’ αγωνιστούμε. Υπάρχει κι άλλος δρόμος, από τη δουλοπρέπεια και την υποταγή, ο δρόμος της Αξιοπρέπειας και της Τιμής.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, στην οποία συσπειρώνονται όλοι οι Δημοκράτες Αριστεροί Πατριώτες, που αρνηθήκαμε να προσδώσουμε τις ιδέες μας και να συμβιβαστούμε, θα αποτελέσει τον πυρήναενός πατριωτικού μετώπου, που με ρεαλιστικές προτάσεις και αποφασιστικότητα δείχνει αυτό το δρόμο. Μας πολεμούν με κάθε τρόπο, με στημένες δημοσκοπήσεις, με την εξαφάνισή μας από τα κανάλια και στις ειδήσεις δεν ακούγεται μιλιά. Δεν προφέρουν ούτε καν το όνομα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κι ας είναι κάθε μέρα μπροστά στους αγώνες εναντίον των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, όταν κόβουν το ρεύμα σε άπορους και αναξιοπαθείς συνανθρώπους μας, στις εργασιακές  και κοινωνικές διεκδικήσεις, αντιμετωπίζοντας διωγμούς, δικογραφίες και συκοφαντίες.
Δε θα κάμψουν το φρόνημά μας, θα σταθούμε όρθιοι, θα είμαστε μέσα στη Βουλή, για να υπάρξει μία αποφασιστική μαχητική αντιπολίτευση, αλλά και για να κρατήσουμε την πραγματική, αληθινή ΑΡΙΣΤΕΡΑ ψηλά στη συνείδηση του λαού μας, καταλύτη στις εξελίξεις και εμπόδιο στην Ακροδεξιά που καιροφυλακτεί.
*Ο Κώστας Δερμιτζάκης είναι πρώην βουλευτής νομού Λασιθίου
iskra.gr

Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΖΙ! ΜΗΝΥΜΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΗΤΙΚΑΡΟ! ΒΙΝΤΕΟ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!
«Τσίμπησε» το λάδι – Χάος με τα ιστορικά δικαιώματα
Χανιά: Ζουν με τον κίνδυνο να φύγει η γη κάτω από τα πόδια τους (vid, pics)
Αίσιο τέλος η περιπέτεια των δύο τεχνικών στο Οροπέδιο Λασιθίου – Απεγκλωβίστηκαν από υψόμετρο 1.587 μέτρων (vid, pics)
Προσλήψεις στην Κρήτη: Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2019
Αλλαγή δρομολογίων του Πρέβελης λόγω κακοκαιρίας
Οι χοχλιοί της Κρήτης
Επιδείνωση καιρού
Συνεχίζεται η «κοκορομαχία» για το καλώδιο της Κρήτης
Πρωτιά της Κρήτης στα ύψη βροχής - Πού έβρεξε περισσότερο
Ο καταξιωμένος δεξιοτέχνης λυράρης Κωστής Παπουτσάκης στην Σητεία (video)
Πρεμιέρα για τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Επιδείνωση του καιρού - Στα 600 μέτρα χιόνια στην Κρήτη
Είσαι γεννημένος το 2001; Για πέρασε από την Στρατολογία
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κρήτη
4,6 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας
Τα δίκτυα φυσικού αερίου δε θα έρθουν στην Κρήτη
Παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης
Αλλαγή δρομολογίων πλοίου Πρέβελης
Έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία» από την Τετάρτη
Το ΤΕΙ Κρήτης γίνεται Πανεπιστήμιο
Κατάρτιση συνδυασμών εκλογής δημάρχου και δημοτικών συμβούλων
«Φεύγει» ο χιονιάς - Αλλάζει ο καιρός στην Κρήτη
Φρικτό τροχαίο δυστύχημα στην Ιεράπετρα με νεκρό και τραυματίες (pic)
Ηράκλειο - Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων: «Κανένας "ντελιβεράς" στο δρόμο με κακοκαιρία»
Το έστρωσε στο Οροπέδιο Λασιθίου με 30 πόντους χιόνι - Ολονύκτια κινητοποίηση (Video)
Επιδοτήσεις: Στο ειδικό καθεστώς οι αγρότες με ποσό κάτω των 5.000 €
Χωρίς το Λασίθι ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε τους πρώτους υποψηφίους Δημάρχους
"Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ" στην Σητεία
Κακοκαιρία: Πότε και που θα χτυπήσει την Κρήτη με χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο
Κοπή πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου
Προσοχή στα αιγοπρόβατα λόγω κακοκαιρίας
Για Σητεία πετούσαν... στο Ηράκλειο προσγειώθηκαν!
Όχι άλλες μπαλοθιές - Το «έθιμο»που σκοτώνει στην Κρήτη
Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Πρέβελης
Συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Συνέλευσης της ΝΟΔΕ Λασιθίου, παρουσία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης
Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων στο νομό Λασιθίου
Η Κρήτη ξεδίψασε με το νερό που έπεσε
«Πληγή» για την Κρήτη οι μπαλωθιές και οι «αδέσποτες» σφαίρες
Αλλαγή δρομολογίων του "Πρέβελης" λόγω κακών καιρικών συνθηκών
Κακοκαιρία: Καταιγίδες και πολλά μποφόρ στην Κρήτη
Κρήτη - Ολόκληρο τμήμα από βουνό έπεσε στον ΒΟΑΚ
Κοριτσάκια τα πρώτα μωρά για το 2019 στην Κρήτη
Ηράκλειο: Πήγαινε στο αυτοκίνητό του και σφηνώθηκε σφαίρα στον ώμο του
Κρήτη: Ψάρι καταβροχθίζει μέταλλο – Σε απόγνωση οι ψαράδες (vid)
Κλείνει μια κακή χρονιά για το λάδι της Κρήτης
Στα δόντια του λαγοκέφαλου – Βίντεο με το ψάρι να καταβροχθίζει μέταλλο
Ανομίας συνέχεια: Έκοψαν τις ελιές, πήραν και τα ξύλα!
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
2018: Η χρονιά της ξηρασίας - Σε απόγνωση οι Κρητικοί παραγωγοί
Ποδαρικό με βροχές, χιόνια στα ορεινά και βοριάδες θα κάνει στην Κρήτη το 2019!
Και δήμοι της Κρήτης στη λίστα όσων χρηματοδοτούνται για τα αδέσποτα ζώα
Από το «Ξα μου» στο ... όφου!
Εξισωτική αποζημίωση: Από 10 Ιανουαρίου ξεκινούν οι ενστάσεις
Οι αμαζόνες της Κρήτης που ρίχτηκαν στον αγώνα των Κρητών και πάλεψαν για την απελευθέρωση
Κρήτη - Του έκοψαν πάνω από 100 ρίζες ελιές - Εικόνες που προκαλούν θλίψη!
Καταγγελία: Φορτώνουν στο δάκο όλες τις καταστροφές στις ελιές
Δίχως τέλος οι τραγωδίες: Έδωσε τέλος στη ζωή του πριν λίγο ανήμερα των Χριστουγέννων
Νέο φρικτό τροχαίο στην Κρήτη: Ένας στην εντατική και άλλοι τρεις τραυματίες μετά από εγκλωβισμό
Ψάχνουν την επιδότηση για τον θρυμματιστή λιόκλαδων
Παραδίδεται το έργο Γούρνες - Χερσόνησος
Ζερβάκης Γιώργος: Ερώτηση προς τον Κο Περιφερειάρχη Κρήτης για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών στο Γούδουρα.
Ο Κήπος των αληθινών ευχών στη Σητεία κάνει τη μεγαλύτερη του ευχή. »Να γίνει καλά ο Γιώργος και να γυρίσει στην οικογένεια του»
Οι ΔΟΥ στις 2,3 και 4 Ιανουαρίου δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό
Επιδοτήσεις: Τι ισχύει με το ακατάσχετο;
Ευχές από το Τμήμα Αιμοδοσίας ΠΑΓΝΗ
Αλ. Μαρκογιαννάκης: Γιατί εξαιρείται η Κρήτη από το μεταφορικό ισοδύναμο
Μόνο στην Κρήτη: Άγιος Βασίλης σε αγροτικό 4×4 «ντυμένο» με Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια!
Απίστευτο! Εργοδότης πήγε στο σπίτι εργαζόμενης και πήρε πίσω το «δώρο»
Μπαίνουν οι επιδοτήσεις με... ακατάσχετο για τους αγρότες
Ύστατη προσπάθεια στην Κρήτη για τον καθορισμό του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων
Μανούσος Κούνδουρος -Εμπνευστής της ιδέας της πλήρους αυτονόμησης της Κρήτης
Κοιτάσματα-«μαμούθ» στην Κρήτη: «200 δισ. ευρώ η αξία» – «Μυρίζονται» χρήμα & θέλουν να βάλουν χέρι οι Τούρκοι – Ηχητικό
Αναβλήθηκε η δίκη των «4» για τον μινωικό κούρο αξίας... 1,3 εκατ. ευρώ
Σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου
Κρήτη: «Φρενάρει» ο τουρισμός για το 2019 μετά τα απανωτά ρεκόρ
Παραλίγο τραγωδία στη Κρήτη: Βράχια προκάλεσαν τροχαίο 2 αυτοκινήτων (pics)
Ηλ. Κονοφάγος: Η στόχευση της Τουρκίας με τους χάρτες «ιδιοκτησίας» των ¾ της Κρήτης
Τα αγριόχορτα της Κρήτης και η διατροφική τους αξία
Συνέχεια στο «πόκερ» γύρω από το καλώδιο
4 στο εδώλιο για την αρχαιοκαπηλία του αμύθητης αξίας μινωικού κούρου
Ευθύμιος Καούδης -Ένας Κρητίκαρος Μακεδονομάχος
Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στο νομό Λασιθίου
Πώς βγήκε η φράση «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου;» Τι σχέση έχει με την Ενετοκρατία στην Κρήτη
Διακοπή στη δίκη για την αρχαιοκαπηλία του μινωικού κούρου αξίας 1,3 εκατ. ευρώ
Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του έργου «ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ – GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS».
Λαδοκουραμπιέδες -Νηστίσιμοι κρητικοί κουραμπιέδες!