Στήνεται το προεκλογικό σκηνικό για τις εθνικές εκλογές. Του Κώστα Δερμητζάκη

Μετά τις τελευταίες ομιλίες των επικεφαλείς της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, καθώς και τις κινήσεις εντυπωσιασμού και τις δημόσιες τοποθετήσεις διαφόρων στελεχών και παραγόντων είναι καταφανέστατο ότι μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά.
Το σκηνικό του δικομματισμού στήνεται έντεχνα και τα διλλήματα ξαναμπαίνουν, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους, να θολώσουν τα νερά, να φανατίσουν, να περιχαρακώσουν και τελικά να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού. Σ’ αυτή την προσπάθεια συνεπικουρούν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και τα κρατικά κανάλια που λειτουργούν λες και ευρίσκονται σε απολυταρχικό καθεστώς. Λες και οι δημοσιογράφοι ευρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προπαγανδίζοντας και λιβανίζοντας της Κυβέρνηση. Την ώρα που πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες για πραγματική πλουραλιστική ενημέρωση.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της. Η απόλυτη υποταγή στους δανειστές και η διαχείριση ενός Γ’ Μνημονίου, το οποίο έδωσε και τις χαριστικές βολές στην ελληνική οικονομία και σε μια ήδη φτωχοποιημένη και ισοπεδωμένη κοινωνία από τα κτυπήματα των πρώτων μνημονίων. Αντί για σεμνότητα, αυτοκριτική και χαμηλούς τόνους επαίρεται ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και μοιράζει ψίχουλα, για να δείξει φιλολαϊκό και δήθεν Αριστερό προσωπείο. Όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι έχει παραχωρήσει όλο τον δημόσιο πλούτο, ότι έχει δεσμευτεί για τερατώδη πλεονάσματα, καταληστεύοντας τα λαϊκά στρώματα, με άμεσους και έμμεσους φόρους, με περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, όταν χιλιάδες πλειστηριασμοί ευρίσκονται σε εξέλιξη, έρχεται να χρυσώσει το χάπι, μοιράζοντας ένα ελάχιστο μέρος σε κοινωνικά μερίσματα και 20 ευρώ αύξηση στις συντάξεις.
Στην ουσία η πολιτική της Κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η σκληρή μνημονιακή νεοφιλελεύθερη λιτότητα, το ξεπούλημα των πάντων αντί πινακίου φακής και η περαιτέρω καταρράκωση του κοινωνικού ιστού. Ακόμα και για ετήσια αναβολή των μεγάλων περικοπών των συντάξεων λόγω εκλογών χρειάστηκε να εκλιπαρεί τους δανειστές. Κατά τα άλλα έληξαν τα μνημόνια και τώρα τα ονομάζουν  «αυξημένη εποπτεία».
Η Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι συνυπεύθυνη μαζί με το ΠΑΣΟΚ, γιατί διαχειρίστηκαν τις τύχες της Χώρας, από τη μεταπολίτευση και μετά, την καταχρέωσαν και δημιούργησαν ένα σάπιο κατεστημένο πολιτικών μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεκδοτών, που νέμονται την εξουσία, πλουτίζοντας σε βάρος του λαού, έρχεται τώρα, παριστάνοντας την ανήξερη, να υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια. Δε θα ξεχάσω ποτέ, από την κοινοβουλευτική μου θητεία, τα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά νομοσχέδια που έφερναν στη Βουλή, υποστηρίζοντας με αλαζονεία και φανατισμό του νόμους που ψήφιζαν, τις απίστευτες μεταμεσονύκτιες τροπολογίες, τις τεράστιες περικοπές μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις εργαζομένων, την καταπάτηση και διάλυση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών. Οι Γεραπετρίτες δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ πότε και πώς έφυγαν οι δημόσιες υπηρεσίες και το ΤΕΙ από την πόλη μας και πώς επιχείρησαν να κλείσουν και το Νοσοκομείο της πόλη μας. Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ πρώην ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογοι μπροστά στο λαό.
Εκείνο, όμως, που με θλίβει ειλικρινά είναι που οι πρώην σύντροφοί μου συνταυτίστηκαν με αυτές τις πολιτικές, συμβιβάστηκαν για να κρατήσουν τους μισθούς, τα προνόμια και τις καρέκλες τους, ακολούθησαν και ακολουθούν την ίδια πολιτική, υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα, απογοητεύοντας το λαό που τους πίστεψε, συμπαρατάχθηκε μαζί τους και απάντησε μ’ ένα περήφανο ΟΧΙ στους δανειστές, στο ιστορικό Δημοψήφισμα, παρ’ όλους τους εκβιασμούς.
Δυστυχώς, αντιγράφοντας όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς υπηρέτες, ακολουθούν την πεπατημένη, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, πλασάρουν ένα ανύπαρκτο “success story” και κατάντησαν πολιτικάντηδες, για να ξεγελάσουν το Λαό μας.
Η πραγματικότητα, όμως, τους διαψεύδει. Η καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι είναι πλέον τραγική, ολοένα και περισσότεροι δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τους φόρους, τους λογαριασμούς, τα έξοδα σπουδών των παιδιών τους και αρκετοί αγωνίζονται για την επιβίωση των οικογενειών τους.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει αυτή την πολιτική. Δεν υπάρχει καμία προοπτική, κανένα μέλλον όσο αυτά συνεχίζονται. Μη σας ξεγελούν ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Η Χώρα έχει μεταβληθεί σε αποικία.
Οι σημερινοί κυβερνώντες δεν έχουν το δικαίωμα να αποκαλούνται Αριστεροί. Πρόδωσαν τις ιδέες της Αριστεράς, συμβιβάστηκαν και ακολουθούν καθαρά Νεοφιλελεύθερη ρότα. Τρίζουν τα κόκκαλα των αγωνιστών και των μαρτύρων των αγώνων μπροστά στο κατάντημά τους.
Η Ριζοσπαστική Αριστερά, αυτοί που δεν υποταχθήκαμε, παραμένουμε ζωντανοί και θα είμαστε μπροστά. Οι σημαίες μας είναι ο πατριωτισμός, η αλληλεγγύη, η αγάπη στο συνάνθρωπο, η θέλησή μας ν’ αγωνιστούμε για την Πραγματική Δημοκρατία, την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, την κοινωνική δικαιοσύνη. Μ’ αυτά τα πιστεύω θ’ αγωνιστούμε. Υπάρχει κι άλλος δρόμος, από τη δουλοπρέπεια και την υποταγή, ο δρόμος της Αξιοπρέπειας και της Τιμής.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, στην οποία συσπειρώνονται όλοι οι Δημοκράτες Αριστεροί Πατριώτες, που αρνηθήκαμε να προσδώσουμε τις ιδέες μας και να συμβιβαστούμε, θα αποτελέσει τον πυρήναενός πατριωτικού μετώπου, που με ρεαλιστικές προτάσεις και αποφασιστικότητα δείχνει αυτό το δρόμο. Μας πολεμούν με κάθε τρόπο, με στημένες δημοσκοπήσεις, με την εξαφάνισή μας από τα κανάλια και στις ειδήσεις δεν ακούγεται μιλιά. Δεν προφέρουν ούτε καν το όνομα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κι ας είναι κάθε μέρα μπροστά στους αγώνες εναντίον των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, όταν κόβουν το ρεύμα σε άπορους και αναξιοπαθείς συνανθρώπους μας, στις εργασιακές  και κοινωνικές διεκδικήσεις, αντιμετωπίζοντας διωγμούς, δικογραφίες και συκοφαντίες.
Δε θα κάμψουν το φρόνημά μας, θα σταθούμε όρθιοι, θα είμαστε μέσα στη Βουλή, για να υπάρξει μία αποφασιστική μαχητική αντιπολίτευση, αλλά και για να κρατήσουμε την πραγματική, αληθινή ΑΡΙΣΤΕΡΑ ψηλά στη συνείδηση του λαού μας, καταλύτη στις εξελίξεις και εμπόδιο στην Ακροδεξιά που καιροφυλακτεί.
*Ο Κώστας Δερμιτζάκης είναι πρώην βουλευτής νομού Λασιθίου
iskra.gr

Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

Ο Δίκταμος, ένα σπουδαίο βότανο της Κρήτης
Προβληματισμός από την αστάθεια στην τιμή του ελαιολάδου - Επηρεάζουν καιρός και ασθένειες
Ιεράπετρα - Μετά από 28 ώρες βρέθηκε κρεβάτι σε ΜΕΘ για τον 43χρονο που «πνίγηκε» με τροφή
Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη
Σητεία – Δυνατός σεισμός ανατολικά της Κρήτης!
Στο έγκλημα οδήγησαν οι κτηματικές διαφορές
Στο έγκλημα οδήγησαν οι κτηματικές διαφορές
Γιατί πρέπει να γελάμε με τους χάρτες της …”τουρκικής Κρήτης”! Βίντεο
Η ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ – ΔΕΗ για τη γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη
23 Χανιώτικες επιχειρήσεις στην 3η FoodExpo
Σύμβαση με το ΙΤΕ για το διαδίκτυο υπογράφει ο δήμος Ηρακλείου
Σύμβαση με το ΙΤΕ για το διαδίκτυο υπογράφει ο δήμος Ηρακλείου
Έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα - Μπλακ άουτ στην Κρήτη
Ικανοποίηση στη Μονή Τοπλού για το Προεδρικό Διάταγμα για την επένδυση
Το λάδι της Κριτσάς εντυπωσίασε στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης
Οδικά έργα προϋπολογισμού 550.000 ευρώ στους δήμους Αποκορώνου και Αμαρίου
Η παραίσθηση που κράτησε ζωντανό τον Νορβηγό που χάθηκε στα Λευκά Όρη
Υψηλός ανταγωνισμός στον 2ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου- Τα προϊόντα που διακρίθηκαν
Άμεσα στο νέο ΕΣΠΑ οι κόμβοι Αρκαλοχωρίου και Κουνάβων!
Οδικά έργα προϋπολογισμού 550.000 ευρώ στους δήμους Αποκορώνου και Αμαρίου
Άμεσα στο νέο ΕΣΠΑ οι κόμβοι Αρκαλοχωρίου και Κουνάβων!
Ποια είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται για τους πρόσφυγες
Έρχεται στην Κρήτη σκόνη από την Αφρική- Πώς θα προφυλαχθείτε
Έρχεται στην Κρήτη σκόνη από την Αφρική- Πώς θα προφυλαχθείτε
Nέα αναβολή στη δίκη των δώδεκα για τη νέα παραλιακή στη Νέα Αλικαρνασσό
«Ο ρόλος της Κρήτης στο προσφυγικό»- Τι είπαν οι Δήμαρχοι με τον Γιάννη Μουζάλα
«Ο ρόλος της Κρήτης στο προσφυγικό»- Τι είπαν οι Δήμαρχοι με τον Γιάννη Μουζάλα
Ο Δήμος Σητείας καλεί τους δημότες να στηρίξουν οικονομικά το 8 μηνών κοριτσάκι του αδικοχαμένου Κ. Γιαννακάκη
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον δρόμο της Μεσαράς - Έως 13 Απριλίου η γέφυρα στο Χαμέζι
Οι 51 πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης (Video)
Στη Σητεία το 44ο Προσυνέδριο των Πολιτιστικών Κέντρων ΟΤΕ Κρήτης και Νήσων
Σοκάρει η επιστολή που έγραψε ο 17χρονος μαθητής πριν αυτοκτονήσει – “Λυπάμαι γι’ αυτό που πρόκειται να κάνω αλλά…”
Σοκάρει η επιστολή που έγραψε ο 17χρονος μαθητής πριν αυτοκτονήσει – “Λυπάμαι γι’ αυτό που πρόκειται να κάνω αλλά…”
Οι στοιχειωμένοι θησαυροί της Κρήτης…
Αντιδρά η Τουρκία στην εγκατάσταση ραντάρ στην Κρήτη
Εφαρμόζουν το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα» οι Τούρκοι: Κομάντος SAS άπλωσαν την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας
Εφαρμόζουν το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα» οι Τούρκοι: Κομάντος SAS άπλωσαν την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας
Τον Μάρτιο του... 2020 η δίκη για τον Μινωικό Κούρο αξίας 1,3 εκ. €
Μαθήτρια από τη Σητεία βραβεύθηκε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
Πατέρας ζητά τη βοήθεια των κρητικών, για το παιδί του (Video)
Οι ελιγμοί του τρόμου σε δρόμους «κόλαση» στην Κρήτη (Video)
Μεγάλο καλώδιο Κρήτης: Στην αντεπίθεση πέρασε η EuroAsia Interconnector
Ελπίδες για την τσικουδιά - Ανάμικτα αισθήματα για τους καζανάρηδες
Επιτυχίες του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σητείας στο Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Τένις Ε3
Σήμερα η δίκη για τον μινωικό κούρο του 1,3 εκατ. ευρώ
Καζάνι που βράζει η Κρήτη - "Εξαφανίζεται" η ρακή
Χτύπησε τον γιο του επειδή δεν ήπιε την… κούπα
«Εξαφανίζουν» τη ρακή – Αφαιρούν τη λέξη τσικουδιά
Οπλοκατοχή στην Κρήτη – Η εκπομπή “360°” συναντούν στα χωριά της Κρήτης ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν με τα όπλα (vid)
Οπλοκατοχή στην Κρήτη – Η εκπομπή “360°” συναντούν στα χωριά της Κρήτης ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν με τα όπλα (vid)
Ο 25χρονος Μάριος από το Ηράκλειο Κρήτης χρειάζεται την βοήθεια όλων μας
Ο 25χρονος Μάριος από το Ηράκλειο Κρήτης χρειάζεται την βοήθεια όλων μας
Κρητικοπούλα τραγουδά «Ερωτόκριτο» στο Ευρωκοινοβούλιο (βίντεο)
Λάδι: Μειωμένη η παραγωγή στην Κρήτη - «Σαρώνει» η Ισπανία
Νέα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων – Τους ζητούν μεγάλα ποσά για δήθεν τροχαία
Ο καιρός στην Κρήτη - Επιτέλους... άνοιξη
Αυτό είναι το σχέδιο για την ενεργειακή απεξάρτηση της Κρήτης
Αλλαγές στο ανάγλυφο της Κρήτης προκάλεσαν οι βροχές
Παράταση για τις δηλώσεις ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στο νομό Λασιθίου
Υπόμνημα ΣΕΔΗΚ για ριζική λύση του προβλήματος της Δακοκτονίας
Θα είναι μια δύσκολη χρονιά από άποψη πυρκαγιών το 2019 για το νομό Λασιθίου
Κεφαλή Μινώταυρου 7.000 χρόνων βρέθηκε στην Σερβία! Η «λατρεία των βουκρανίων» από την Κρήτη και την Θράκη στα κεντρικά Βαλκάνια
Νεαρή ΑμΕΑ “τιμώρησε” οδηγό που της απέκλεισε την πρόσβαση στο πεζοδρόμιο!
Ο εμβολιασμός στα φαρμακεία «άναψε φωτιές» μεταξύ γιατρών & φαρμακοποιών Κρήτης
“Πάτωσε η Περιφέρεια Κρήτης στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ”
Αυτός είναι ο 48χρονος παιδόφιλος της Κρήτης – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Αυτός είναι ο 48χρονος παιδόφιλος της Κρήτης – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Το Brexit «χτυπά» την Κρήτη: Οι συνέπειες σε προϊόντα και τουρισμό
Τα κρητικά προϊόντα στα ξενοδοχεία του νησιού
Πρόγραμμα για αειφόρο τουρισμό στην Κρήτη
Σοκαριστικό τροχαίο στην Κρήτη: Χαροπαλεύει η μητέρα – Τραυματισμένα δυο παιδιά (pic)
200.000 τόνους σταφίδας με... κλήματα από την Κρήτη έβγαλαν οι Κινέζοι
Διαδοχικές αλλαγές στο σκηνικό του καιρού αυτή την εβδομάδα
Σεισμός με το καλημέρα στην Κρήτη
Θα πωλούν την τσικουδιά τους χωρίς μεσάζοντες οι Κρητικοί
Προσοχή στους δρόμους το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας -Στήνει μπλόκα η ΕΛ.ΑΣ
Έγκλημα Σητεία: Αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες ο φερόμενος συζυγοκτόνος
Τέσσερις Ιεραπετρίτισες εξηγούν γιατί είναι... απίθανο πλάσμα η γυναίκα
Απολογείται σήμερα ο 36χρονος Σητειακός
Γέφυρα με τη Γερμανία τα κρητικά προϊόντα
‘Πονοκέφαλο’ προκαλεί το Κτηματολόγιο – Τρίμηνη παράταση
Το Εμιράτο της Κρήτης -Η απελευθέρωση από τους Άραβες
Εμημέρωση και προληπτικός έλεγχος για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Επιδότηση ενοικίου: Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τους δικαιούχους
Τσέχοι στην Κρήτη - Μια νέα αγορά για τον κρητικό τουρισμό
Σπαρακτική μαρτυρία της αδερφής της Κατερίνας: «Την απειλούσε με μαχαίρια»
Στα 200 εκατ. € οι ζημιές από την πρωτόγνωρη θεομηνία που «χτύπησε» την Κρήτη!