Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου: “Έφτασε ο εφιάλτης των οφειλετών”

Με ανοιχτή επιστολή προς τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης, τα Επιμελητήρια, τα Εργατικά Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, και τους  Αγροτικούς Φορείς - Οργανώσεις, το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου αναφέρεται στο άνοιγμα των πλειστηριασμών με τον περιορισμό του ορίου των αντικειμενικών αξιών από τις 150.000 στα 100.000 ευρώ τη στιγμή που μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση "προβλέπει ότι θα επιτρέπονται στο εξής οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και της πρώτης κατοικίας, για τα χρέη των πολιτών προς το κράτος" ενώ τίθεται όριο 2.000 πλειστηριασμών μηνιαίως! Όλα αυτά δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση και ένα εφιαλτικό σκηνικό για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Ρεθύμνου ζητά από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων:

"Μην γίνεστε συνυπεύθυνοι με όσους εγκληματούν εις βάρος των πολιτών, αναλάβετε τις ευθύνες σας και όλοι μαζί, ας φροντίσουμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη που απειλεί την κάθε οικογένεια, αλλά και την κοινωνική συνοχή."

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

Τι και αν «βγήκαμε» από τα μνημόνια, όπως μας είπαν και πανηγύρισαν εκείνοι που με προσήλωση τα υπηρέτησαν, η φτωχοποίηση και η αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων, συνεχίζονται ακόμα πιο έντονα και μάλιστα μέσα από διαδικασίες που θα τις ζήλευαν οι χειρότεροι δυνάστες των λαών.

Οι «μεταμνημονιακοί» πλειστηριασμοί μετά και το πέρας του Αυγούστου είναι σίγουρο ότι προκαλούν ΣΟΚ, αφού μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός έχουν μπει στην λίστα 2.500 ακίνητα. Χωρίς καμία προϋπόθεση και έλεγχο, οι αντικειμενικές αξίες, ακόμα και κατοικιών, στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών από τις 150.000 ευρώ έπεσαν στις 100.000 και είναι θέμα χρόνου το πότε θα σπάσει και αυτό το όριο.

Κυβέρνηση, τράπεζες και δανειστές, έχουν συμφωνήσει σε αυτό το πλάνο  και σύμφωνα με την οδηγία από την Φραγκφούρτη, αναμένονται το ελάχιστο 2.000 πλειστηριασμών κάθε μήνα, ώστε μέχρι το τέλος του 2021 να έχουν ξεπουλήσει την πλειοψηφία των κόκκινων δανείων.

Η κυβέρνηση ψήφισε και τώρα την εφαρμόζει μία ακόμη βασική μνημονιακή δέσμευση, που προβλέπει ότι θα επιτρέπονται στο εξής οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και της πρώτης κατοικίας, για τα χρέη των πολιτών προς το κράτος (εφορίες - ασφαλιστικά ταμεία). Με άλλα λόγια το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να βγάζει μαζικά στο σφυρί κινητά και ακίνητα οφειλετών για χρέη από 500 ευρώ και άνω.

Πολύ χειρότερα κάνει  τα πράγματα και ο τρόπος υπολογισμού της τιμής των ακινήτων. Η τιμή της πρώτης προσφοράς θα είναι η εμπορική τους αξία, όπως θα προσδιορίζεται από ιδιώτες εκτιμητές. Στη συνέχεια όμως, αν δύο πλειστηριασμοί κριθούν άγονοι, τα ακίνητα θα μπορούν να εκπλειστηριάζονται και σε τιμή χαμηλότερη της εμπορικής, δηλαδή ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ.

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα  ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες αυξήθηκαν και αγγίζουν το 102 δις ευρώ. Οι οφειλέτες είναι περίπου στα 4 εκατ. δηλαδή το σύνολο σχεδόν των οικογενειών, εκ των οποίων οι μισοί απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και οι άλλοι μισοί με κατασχέσεις.

Ωστόσο τα ερώτημα παραμένουν:

- Γιατί δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απολύτως πρόβλεψη για εκείνους που αδυνατούν πραγματικά να αποπληρώσουν τα δάνεια τους;

- Σε ποια χέρια (ντόπια ή ξένα…) θα καταλήξει όλη αυτή περιουσία και γιατί δεν διαφυλάσσετε ακόμα και το εθνικό συμφέρον;

- Σε αυτές τις απαράδεκτες, απάνθρωπες, αντισυνταγματικές και με ανεξέλεγκτες συνέπειες διαδικασίες, δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος φορέας να υπερασπιστεί τον πολίτη; Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι & Περιφέρειες), Συλλογικότητες όπως τα Επιμελητήρια, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και κάθε μορφή Οργανώσεως, ποια η θέση σας, τι θα πράξετε, θα αντιδράσετε; Θα σταθείτε δίπλα στον πολίτη που καθημερινά τον συναντάτε και τον αφουγκράζεστε; Θα ακολουθήσετε στον κατήφορο τους πολιτικούς απατεώνες, που υπηρετούν μόνο τα ντόπια και ξένα συμφέροντα και θυμούνται τον πολίτη κάθε 4 χρόνια, ή θα κοιτάξετε ντόμπρα και πρόθυμα στα μάτια τα μέλη σας και ψηφοφόρους σας;

Έχετε όλοι πρωτίστως ανθρώπινη-ηθική υποχρέωση και δευτερευόντως πολιτική, συναδελφική και κοινωνική, αψηφώντας τις απειλές και τους εκφοβισμούς, όχι μόνο να συμπαρασταθείτε στους αδύναμους πολίτες, αλλά και να αναλάβετε πρωτοβουλίες τέτοιες ώστε να μην επιτρέψετε να βιώσουμε ως έθνος καταστάσεις περασμένων δεκαετιών και να απαιτήσετε από τους κυβερνόντες να μην υλοποιήσουν αυτό το εθνοκτόνο σχέδιο.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, πρέπει όλοι σας άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση να συναποφασίσετε και να ενημερώσετε δημόσια για τις θέσεις, τις προθέσεις και τις ενέργειες σας προς αυτή την κατεύθυνση. Αν επιτρέψετε να ολοκληρωθεί αυτός ο αρμαγεδώνας λεηλασίας της περιουσίας των Ελλήνων, αναλογιστείτε το πως θα είναι αύριο οι τοπικές κοινωνίες, τι προβλήματα θα ανακύψουν και τι όγκος αναγκών θα δημιουργηθεί, ποιος και πως θα τις αντιμετωπίσει;

Μην γίνεστε συνυπεύθυνοι με όσους εγκληματούν εις βάρος των πολιτών, αναλάβετε τις ευθύνες σας και όλοι μαζί, ας φροντίσουμε να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό τον εφιάλτη που απειλεί την κάθε οικογένεια, αλλά και την κοινωνική συνοχή.

Με τέτοιους πολιτικούς και τέτοιες πολιτικές, το αύριο ΟΛΩΝ μας είναι αβέβαιο και μόνο με την αλληλοβοήθεια και τη συστράτευση στο δίκαιο και στο λογικό μπορούμε να συνεχίζουμε να ελπίζουμε στον άνθρωπο, στην οικογένεια και στην πατρίδα.

To άρθρο Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου: “Έφτασε ο εφιάλτης των οφειλετών” εμφανίστηκε στον Αγώνας της Κρήτης.

Κατηγορίες: 

Άφησε το σχόλιο σου:

Τελευταία νέα Κρήτης

ΤΩΡΑ: Άγριο πιστολίδι σε χωριό του Δήμου Κισσάμου – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.
Ημερίδα «Δικαίωμα και Ευθύνη για το Περιβάλλον»
Ανάβουν και πάλι τα «κόκκινα φανάρια» στο Ρέθυμνο
Ανοιξιάτικος ο καιρός στην Κρήτη
Έφυγε από τη ζωή ο Αχιλλέας Κεφαλογιάννης
Εκοιμήθη ο παπα «ΓΑΛΕΖΟΣ» Χιωτάκης απο τα Νομικιανά Σφακίων
Ο έμπιστος του Βενιζέλου Ρεθυμνιώτης οπλαρχηγός Στυλιανός Γαλερός
Έρευνα: Aυτά είναι τα επικίνδυνα περάσματα του Γεροπόταμου στην κάτω Μεσαρά
Ισόβια στη χήρα και τον εραστή για τη δολοφονία του καρδιολόγου
Μια «μεγάλη συγγνώμη» για τον χαμό της οικογένειας στον Γεροπόταμο - ΦΩΤΟ
Φρικτός θάνατος ηλικιωμένου στα Χανιά
Βρήκαν ποιοι έκλεψαν το λάδι
Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του καρδιολόγου από τη Σητεία
Αρτεμισία: Αυτό το κρητικό βότανο καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα!
ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ
Τραγικός επίλογος στην Κρήτη: Νεκροί εντοπίστηκαν και οι τέσσερις αγνοούμενοι
Και ξαφνικά στο δρόμο μια...ελιά!
Αυτή είναι η τετραμελής οικογένεια που αγνοείται στην Κρήτη – Με αμείωτη ένταση παρά το σκοτάδι οι έρευνες για τους 4 αγνοούμενους (pics, vids)
Ὁ ἥρωας πού ἔκανε τό κορμί του κοντάρι γιά τήν σημαία
Συνελήφθη εκπαιδευτικός στην Ιεράπετρα, για ασέλγεια σε μαθήτριες!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρέθηκε εξάρτημα ΙΧ – Ελέγχεται αν ανήκει στο όχημα με τους 4 αγνοούμενους στη Κρήτη (pics)
Με ναρκωτικά πιάστηκε 57χρονος
Με ηρωίνη συνελήφθη ένας 32χρονος
Θλίψη: Νεκρή πρίν απο λίγο η σπουδαία Ελληνίδα Βικτώρια Θεοδώρου
Εξπρές διαδικασίες για το νέο ΒΟΑΚ - Το Μάρτιο τα καλά νέα
Δύο Ι.Χ έπεσαν σε ανοιχτό φρεάτιο στο δρόμο Μοίρες-Τυμπάκι
Παίρνουν μέτρα για να μην εξαφανιστούν οι ασκορδουλάκοι
Η Χειρουργική Κλινική επέστρεψε στο δεύτερο όροφο
Συνάντηση στη Σητεία για την προστασία των Οικοσυστημάτων
Τροποποίησαν τα δρομολόγιά τους τα πλοία
ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΛΥΚΤΟΣ, ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ & ΚΡΗΤΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ
Συνάντηση Νίκου Καραμανωλάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης
Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου - Δεν αναχώρησαν τελικά τα πλοία
Πότε και πώς θα παραχωρηθεί γη σε ανέργους και φτωχούς αγρότες
Συνάντηση για την ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε)
Η προτεινόμενη διάρθρωση του νέου πανεπιστημίου Κρήτης
Έρχονται 940 προσλήψεις για τη δακοκτονία
Ζημιές σε ελαιοκαλλιέργεια της Π.Ε. Ηρακλείου από μειωμένη παραγωγή- ακαρπία, λόγω ανομβρίας, απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου
Για 9η χρονιά «The Crete Trip 2019» για την ανάδειξη της κουλτούρας της Κρήτης
Στο εδώλιο το ζευγάρι των εραστών για τη δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία
Κατηγορούμενος στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη (vid)
Κατηγορούμενος στο εδώλιο του κατηγορούμενου ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη (vid)
«Ευθύνεστε για την αποτυχία της δακοκτονίας και οφείλετε να εξασφαλίσετε αποζημίωση στους ελαιοπαραγωγούς για το χαμένο εισόδημα»
«Έπεσαν έξω» οι εκτιμήσεις για την παραγωγή λαδιού
Εγκρίθηκε ο κανονισμός για τη διαχείριση του νερού άρδευσης
Ένα νέο είδος εισβολέα σκαθαριού εντόπισαν οι ερευνητές στην Κρήτη
Εμμανουήλ Τσουδερός -«Οραματίζομαι την Ελλάδα… μεγαλυτέραν και υπερήφανον, περιλαμβάνουσα και την Βόρειον ΄Ηπειρον, την Μακεδονίαν, την Θράκην, την Δωδεκάνησο και την Κύπρον»
Κρήτη: Θείος και ανηψιός τσακώθηκαν με αποτέλεσμα να πέσουν πιστολιές
Αποζημιώσεις για κακοκαιρία - λειψυδρία - 120.000 ευρώ σε δήμο της Κρήτης
Η συζήτηση
"Τελεσίγραφο" στους δήμους να στείλουν τα αποθεματικά τους στην ΤτΕ
Μεγάλη υστέρηση στις βροχοπτώσεις στην ανατολική σε σχέση με τη δυτική Κρήτη
Ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου σχετικά με τις εξελίξεις στο ΤΕΙ Κρήτης
Νίκος Ξυλούρης -Ο «Αρχάγγελος» της ελληνικής μουσικής (βίντεο)
Στην Σητεία ο Στέλιος Παρλιάρος
Κατακόρυφα έπεσαν τα έσοδα από το λάδι, σημαντικό μέρος του προβλήματος οφείλεται στη δακοκτονία
Το ΤΕΙ να μείνει στην Σητεία
ΤΕΙ Σητείας- παίζουμε με τη φωτιά
Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Κουρουπάκης συμμετείχε σε ημεριδα της περιφέρειας Κρήτης προκειμένου νά ενημερωθεί γιά τά νέα προγράμματα πού αφορούν τήν διαχείρηση τών απορριμάτων από τούς Δήμους
Πιο κοντά στην υλοποίηση των υδατοδρομίων -Τι θα γίνει στην Κρήτη
Δήμαρχος Σητείας: «Πέφτει στο κενό η ευκαιρία να ενισχυθεί ο Ν. Λασιθίου»
Πως ... γεμίζει το Φράγμα Αποσελέμη - Εντυπωσιακό βίντεο!
Σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες του Λασιθίου, γίνεται πράξη το μεταφορικό ισοδύναμο για την Κρήτη
Ένοχος ερήμην ο 46χρονος που έκαψε με... οξύ 6 εργάτες στο Λασίθι
Το πόρισμα της επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την ανάπτυξη του ΤΕΙ Κρήτης
Σάλος στα Χανιά: Επιχείρηση έκανε… “προξενιά” σε ηλικιωμένους και τους έτρωγε λεφτά
Ζαρός, ένα πανέμορφο και γραφικό κεφαλοχώρι του Ηρακλείου (pics)
Θρήνος για τον χαμό της 6χρονης στην Κρήτη – Τι είπε ο συντετριμμένος πατέρας της
Θρήνος για τον χαμό της 6χρονης στην Κρήτη – Τι είπε ο συντετριμμένος πατέρας της
Σε κλοιό της αφρικανικής σκόνης και πάλι η Κρήτη - Ποια θα είναι η πιο δύσκολη μέρα;
Πλήθος προσκυνητών στον Αγιο Ισίδωρο (Video)
Τελικά, πόσους τουρίστες θέλουμε; Τα προβλήματα & οι λύσεις για την Κρήτη
Διπλώματα Οδήγησης: Απέχουν οι Εξεταστές, σε απόγνωση οι Εκπαιδευτές(βιντεο-φωτο)
Δεύτερος γύρος ερευνών για τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης
Απίστευτες εικόνες! Πήρε παραμάζωμα τραπέζια και καρέκλες στα Χανιά (pics)
Απίστευτες εικόνες! Πήρε παραμάζωμα τραπέζια και καρέκλες στα Χανιά (pics)
Νέος αέρας ανανέωσης στην τοπική αυτοδιοίκηση της ΝΔ!
Φεβρουάριος 2019: Καλό Μήνα!
Αμπάς: O καταρράκτης που προκαλεί δέος! (βίντεο)
Μ. Χαιρέτης: Το σχέδιο της ΝΔ οδηγεί τον πρωτογενή τομέα σε μια κουλτούρα επιχειρηματικότητας
Στα βιβλιάρια οι αποζημιώσεις για τους αγρότες - Ποιοι δεν θα πάρουν χρήματα
Κώστας Μουντάκης -Ό,τι άγγιζε του ‘δινε νέα πνοή κι ας είχε πίσω του παράδοση αιώνων
Μαρτυρία σοκ: Από τη σχιζοφρένεια στη μαύρη μαγεία και τους εξορκισμούς (vid)
Γιατί πουλάμε φθηνά το κρητικό ελαιόλαδο
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ... Καταλαμβάνουν Σχολεία για την Μακεδόνία...!!! 5 Σχολεία στα χέρια Ελλήνων Μαθητών...!
Χανιά: Αυτοθυσία ενός Λιμενικού – Έπεσε στα παγωμένα νερά για να σώσει έναν 71χρονο
Χανιά: Αυτοθυσία ενός Λιμενικού – Έπεσε στα παγωμένα νερά για να σώσει έναν 71χρονο