0000 - ΚΡΗΤΗ

Σήμερα Πέμπτη 21

Σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Καστέλλι, υπεγράφη η Σύμβαση Παραχώρησης του έργου:« Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης καθώς και Μελέτη, Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών Συνδέσεων αυτού» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου εκπροσωπούμενου από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και του Παραχωρησιούχου « ARIADNE AIRPORT GROUP ».

Το Παγκρήτιο εντός των προδιαγραφών της UEFA στις υποδομές για ΑμεΑ

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο Παγκρήτιο Σταδίο, ενόψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου για τα προκριματικά του EURO 2020, στις 8 Ιουνίου κόντρα στην Ιταλία.

Στ Αρναουτακης: Το νέο αεροδρόμιο θα συμβάλλει στην οικονομία και την ανάπτυξη

Στ Αρναουτακης: Το νέο αεροδρόμιο θα συμβάλλει στην οικονομία - αναπτυξη και θα μεταβάλει καθοριστικά τη θέση του νησιού στον παγκόσμιο χάρτη των αερομεταφορών.(βίντεο & φωτο) 


Ομαδικό εργαστήριο Πληροφόρησης αποφοίτων ΤΕΙ Ηρακλείου

Το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Κρήτης, πρόκειται να υλοποιήσει ομαδικό εργαστήριο Πληροφόρησης.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι η πληροφόρηση και η εξοικείωση των συμμετεχόντων, με τη χρήση νέων τεχνολογιών κατά την αναζήτηση εργασίας εστιαζόμενοι στο παράδειγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ.

Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης ΑΕ: Το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Κρήτης

Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης ΑΕ: Έτσι θα ονομάζεται το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης, το οποίο θα κατασκευαστεί στο Καστέλι.

Κρήτη: Πιλοτικό σχέδιο ενεργειακής μετάβασης-Καλή πρακτική για τα μεγάλα νησιά της Ευρώπης

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι από τους βασικούς συμμετέχοντες στην πρόσφατη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καθαρή Ενέργεια στα Ευρωπαϊκά Νησιά. Αυτή η πρωτοβουλία είναι συνέχεια της πολιτικής διακήρυξης 14 Ευρωπαϊκών Κρατών στη Μάλτα το Μάιο του 2017 καθώς και του πρώτου ευρωπαϊκού Συνεδρίου – με το ίδιο θέμα – που έγινε το Σεπτέμβριο του 2018 στα Χανιά.

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το βραβείο «Βιργινία Μανασάκη»

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την απονομή του βραβείου «Βιργινία Μανασάκη» που θεσπίστηκε από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ., στη μνήμη του στελέχους του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και της Περιφέρειας Κρήτης, Βιργινίας Μανασάκη.

Τα έργα των Κορφών στο επίκεντρο συνάντησης με τον Κώστα Μαμουλάκη

Άριστη συνεργασία Δήμου και τοπικών φορέων – Έργα υποδομών και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής κατοίκων και επισκεπτών – Κώστας Μαμουλάκης: Ισόρροπη και πολύπλευρη ανάπτυξη σε κάθε οικισμό μας

Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη οι εγγραφές του 10ου επετειακού Διεθνή Αγώνα Ψηλορείτη Psiloritis Race 2019!

Με τη διαδικασία των εγγραφών ανοίγει, όπως κάθε φορά, εδώ και μια δεκαετία η αυλαία της επιτυχημένης διεθνούς διοργάνωσης Psiloritis Race 2019 η οποία θα διεξαχθεί το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου στην Κρήτη. και στον επιβλητικό και αγέρωχο Ψηλορείτη, που έχει αναγνωρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO
Για άλλη μια χρονιά η διοργάνωση, στοχεύει στην προστασία της φύσης και συμβάλλει στην αθλητική, οικοτουριστική, πολιτισμική ανάδειξη καθώς και στην προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας διεθνώς.

Ο σπαρακτικός επικήδειος λόγος του λυράρης Γιάννη Βάρδα στην κηδεία του Κώστα και της Ροδάνθης στον Κρούστα Λασιθίου

Σπαρακτικός ήταν ο επικήδειος λόγος που εκφώνησε στην κηδεία του Κώστα και της Ροδάνθης στον Κρούστα Λασιθίου, ο γνωστός λυράρης Γιάννης Βάρδας (Λυραρογιάννης).

Ο Γιάννης Βάρδας είναι από τους πιο σημαντικούς εν ζωή λυράρηδες της παλιάς γενιάς της Κρήτης. Είναι ξάδερφος του πατέρα του Κωστή Γιαννακάκη, Μανώλη και ανέλαβε να εκφωνήσει τον επικήδειο των παιδιών σε μορφή μαντινάδας. 

έο έργο για την Τ.Κ. Χριστού- του δήμου Ιεράπετρας - Αποκαθίσταται ο δρόμος στο Σελάκανο

Μετά από μία σειρά ενεργειών της παρούσας Δημοτικής Αρχής χρηματοδοτήθηκε από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Κρήτης το έργο «Βελτίωση Πρόσβασης στο Σελάκανο» συνολικού προϋπολογισμού 225.000€.
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Χριστού κ. Αιμίλιο Πετσαγγουράκη τόνισε:

Έφτασε στην Κρήτη το πρώτο οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο των Μινωικών Γραμμών

Οι Μινωικές Γραμμές καλωσόρισαν στην Κρήτη το “Mykonos Palace”, το πρώτο πλοίο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, στο οποίο τοποθετήθηκε το νέο σύστημα καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers).

Σε εξέλιξη οι εργασίες συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου για τον καθαρισμό δρόμων από χώματα και πέτρες λόγω κατολισθήσεων

Από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι συνεργεία της υπηρεσίας εργάζονται για την απομάκρυνση χωμάτων από την οδό Ήρωνος (κάθετη της οδού Ούλωφ Πάλμε) ώστε να ανοίξει ο δρόμος.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας για την προετοιμασία του Ηρακλείου ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν

Με διευρυμένη σύνθεση συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού και Επικοινωνίας κ. Gian Andrea Garancini.
H σημερινή συνεδρίαση είναι η πρώτη για το 2019 και πραγματοποιήθηκε με θέμα την καλύτερη προετοιμασία της νέας τουριστικής σεζόν που ήδη έχει ξεκινήσει για το Ηράκλειο.

«Από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και οι επιχειρήσεις της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Σε συνέχεια της πρόσφατης ενημέρωσης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό προς τους βουλευτές της Κρήτης, με επίσημο απαντητικό έγγραφο το Υπουργείο ενημερώνει ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα ενταχθούν και οι επιχειρήσεις της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Η Τελετή έναρξης “ΧΑΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ” σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στην πλατεία Σούδας

Ξεκινά με την εντυπωσιακή τελετή έναρξης το “ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ”, σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 18.00, στην Πλατεία της Σούδας. Τη μεγάλη γιορτή θα πλαισιώσει το πολύ γνωστό ελληνικό συγκρότημα: “KINGS”.

Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου ο Νίκος Σπυριδάκης

Ο Νίκος Σπυριδάκης αναλαμβάνει νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου. Ο Νίκος Σπυριδάκης, ήδη υπηρετούσε ως διευθυντής στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, καθώς είχε μετακινηθεί στην θέση αυτή προ μηνών από τη θέση του Βοηθού της Γενικής Αστυνομικής Περιφερειακής Κρήτης.

Ερώτηση στη Βουλή του Νίκου Ηγουμενίδη για τα κτίρια του ΙΚΑ «Αγίου Μηνά» και «Χερσονήσου»

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου σχετικά με την παραχώρηση των δύο κτιρίων του ΙΚΑ «Αγίου Μηνά» και «Χερσονήσου» με στόχο την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τα έργα στο Φόδελε, προϋπολογισμού άνω του 1.400.000 ευρώ, στο επίκεντρο συνάντησης

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Φόδελε Γιάννη Φακουκάκη, στελέχη της Δημοτικής Αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας είχε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Κεραμέ , 60.000 Ευρώ, από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, Ρεθύμνης επισκέφτηκε σήμερα το προεδρείο του ΔΣ του Εκπολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Κεραμέ Αγαλιανού προκειμένου να εκφράσουν από κοντά τις ευχαριστίες του Συλλόγου για τη διάθεση ποσού ύψους 60.000 Ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης προκειμένου να γίνουν εργασίες αποκατάστασης στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμέ.

Σήμερα Τρίτη σε Αρχάνες και Καλό χωριό το τελευταίο αντίο των 4 αγνοούμενων στα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.

Σήμερα Τρίτη θα παιχθεί η τελευταία πράξη του δράματος της τραγικής κατάληξης με τους θανάτους των 4 αγνοούμενων επί 2 ημέρες στα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.

Θα διεκδικηθεί η ανάπτυξη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι

Θα συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Με το τρίτο πανεπιστήμιο πρωτεύον είναι να ενισχυθεί το Λασίθι», τόνισε ο Περιφερειάρχης 


Σε μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συζητηθεί το θέμα της ανάπτυξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, όπως δεσμεύθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ανταποκρινόμενος στο σχετικό αίτημα των εκπροσώπων του Λασιθίου. 

Πραγματοποιήθηκε η ομιλία του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευσις στο Μοχό

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17/02/2019 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΣΤΟΝ ΜΟΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΧΕΡΗΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΑΥΔΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. 

Υπεγράφη η σύμβαση για τα αλεξικέραυνα των σχολείων του Ηρακλείου

Υπεγράφη, σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου η σύμβαση για την «Προμήθεια Εξαρτημάτων Αντικεραυνικής Προστασίας (Αλεξικέραυνα)». Την σύμβαση υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 24.612,11 € (με ΦΠΑ 24%) και προβλέπει την προμήθεια εξαρτημάτων Αντικεραυνικής Προστασίας (Αλεξικέραυνα) σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Ηρακλείου.

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της Χαλέπας για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στην περιοχή

Με ιδιοκτήτες της έκτασης της Χαλέπας στο Τσαλικάκι, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τον στόχο της Δημοτικής Αρχής να δημιουργηθεί ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο στην περιοχή.

Με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Viking Jupiter» στο λιμάνι της Σούδας ανοίγει η «αυλαία» της τουριστικής περιόδου

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο «Viking Jupiter», μήκους 230 μέτρων με συνολική χωρητικότητα επιβατών 950 άτομα με 490 άτομα πλήρωμα, που ανήκει στην εταιρία VIKING, αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα Δευτέρα 18-2-2019 και ώρα 7:30, στο λιμάνι της Σούδας, ανοίγοντας τη φετινή τουριστική περίοδο κρουαζιέρας, της οποίας η κίνηση υπολογίζεται αρκετά αυξημένη σε σχέση με το 2018.

Ολονύχτια μάχη των σωστικών συνεργείων για τους 4 αγνοουμένους

Παρά τις ολονύχτιες έρευνες στην Κρήτη, η αγωνία για την τύχη των τεσσάρων αγνοουμένων, μελών οικογενείας παρατείνεται.
Οι τέσσερις αγνοούμενοι τους είχαν μεταβεί στη Μεσαρά καλεσμένοι σε γαμήλια εκδήλωση συγγενικού τους προσώπου και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.

Μια επιπλέον Πρόταση για την Σητεία - του Μιχάλη Περάκη

Εναλλακτικός Αθλητισμός
(προβλήματα – συμπεράσματα και μια άλλη πρόταση)

Παρευρέθηκα στην συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με εκπροσώπους των αθλητικών φορέων του Δήμου Σητείας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε σκοπό την επιτόπια επόπτευση της κατάστασης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και εν γένει των αθλητικών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σητείας.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - 0000 - ΚΡΗΤΗ