0000 - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 21 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2019»

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 21 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2019» που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΗ και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γιώργο Αντωνάκη.
Η Τελετή Λήξης θα ξεκινήσει στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας με την απονομή των επαίνων συμμετοχής στις θεατρικές ομάδες (20) και τις χορωδίες (25) που έλαβαν μέρος, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αριστέα Τ. Πλεύρη.

Σήμερα Παρασκευή «Πορεία προς το Πάθος» από τον Χορό Ψαλτών «Οι Κρήτες Μαΐστορες» στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου

Εορτάζει ο ιερός ναός του Αγίου και Δικαίου Φίλιου του Χριστού Λαζάρου, ο οποίος βρίσκεται εντός της Μονής Αγίας Τριάδας Αρετίου

 Εορτάζει ο ιερός ναός του Αγίου και Δικαίου Φίλιου του Χριστού Λαζάρου, ο οποίος βρίσκεται εντός της Μονής Αγίας Τριάδας Αρετίου στον δήμο Αγίου Νικολάου.

Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας μνημείων και τοποθεσιών

Τιμώντας τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας μνημείων και τοποθεσιών η Περιφέρεια Κρήτης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και ο Μουσικός Σύλλογος Απόλλων συνδιοργανώνουν τη «2η μουσική τριλογία» που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 21 και 22 Απριλίου 2019 στον Αγ. Πέτρο Δομινικανών με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες και ώρα έναρξης των εκδηλώσεων στις 20:30 το βράδυ. 

Κονσέρτο πιάνου του David Ianni στο Ηράκλειο από την Πρεσβεία του Λουξεμβούργου την Κυριακή, 21 Απριλίου

Η Πρεσβεία του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, παρουσιάζει τον Λουξεμβουργιανό πιανίστα και συνθέτη, David Ianni και σας προσκαλεί για ένα και μοναδικό κονσέρτο πιάνου στο Ηράκλειο Κρήτης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου 2019 και ώρα 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφόρος Νικολάου Πλαστήρα 10, Ηράκλειο 712 01).

Πασχαλιάτικες δράσεις της Άνοιξης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης

«Πασχαλιάτικες δράσεις της Άνοιξης»
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης 
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το φετινό Πάσχα προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να περάσουν μαζί του 4 πρωινά της Μεγάλης Εβδομάδας και 1 πρωινό της επόμενης με δραστηριότητες, αλλιώτικες από τις άλλες και παραδοσιακές!

Ξεκινάνε σήμερα οι Πασχαλινές εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου

Πλήθος Πασχαλινών εκδηλώσεων διοργανώνει η Αντιδημαχία Κοινωνικής Πολιτικής στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου αρχής γενομένης από την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στα κέντρα κοινοτικής φροντίδας ανοικτής φροντίδας προστασίας ηλικιωμένων θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις σε συνεργασία με σχολικές μονάδες.

Ομιλία στην Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγ. Θωμά την Κυριακή 21 Απριλίου με θέμα τον αρχαίο πολιτισμό και τα μυστήρια που αφορούν το χωριό

ΔΙΑΛΕΞΗ: ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ – ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ:
ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ – ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ: Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: ΧΘΟΝΙΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ & Ο ΛΥΚΤΟΣ
ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ – ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019
ΩΡΑ 11:00 (ΠΡΩΙ) ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο "Ζώα συντροφιάς και άνθρωποι: κοινή ζωή - κοινή υγεία" στις 19 και 20 Απριλίου

Ο Δήμος Χερσονήσου και το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, διοργανώνουν διήμερο με τίτλο "Ζώα συντροφιάς και άνθρωποι: κοινή ζωή - κοινή υγεία" (Παρασκευή 19/4 και Σάββατο 20/4/2019) στην αγγλικανική εκκλησία (πρώην αμερικάνικη βάση Γουρνών).

“Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ”: Έκθεση φωτογραφίας από τον Δήμο Χανίων στο Γιαλί Τζαμισί

Έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο: “Λίλιθ, Εύα ή απλώς ΓΥΝΑΙΚΑ” διοργανώνει ο Δήμος Χανίων από τις 15 έως τις 22 Απριλίου στο Γιαλί Τζαμισί. Τέσσερις Χανιώτες φωτογράφοι, ο Γιώργος Αναστασάκης, ο Σπύρος Ζερβουδάκης, ο Σάββας Κόης και ο Μανώλης Παπαδάκης προσπαθούν να εξερευνήσουν τη γυναικεία υπόσταση.

1ο Μεσογειακό Επιστημονικό Συνέδριο Χαρουπιάς απο 19 έως 21 Απριλίου

Ένα σημαντικό συνέδριο που θα συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτισμικής αξίας του χαρουπιού αρχίζει σε λίγες ημέρες.
Το 1ο Μεσογειακό Επιστημονικό Συνέδριο “Η Αναγέννηση της Καλλιέργειας της Χαρουπιάς στη Μεσόγειο” θα πραγματοποιηθεί στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου.
Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει στην πόλη του Ηρακλείου, την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 5μ.μ., στην αίθουσα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Εκδήλωση με θέμα Ευρωσκεπτικισμός και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση την Παρασκευή 19 Απριλίου

Εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ευρωσκεπτικισμός και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση», διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα «Ανδρέα & Μαρίας Καλοκαιρινού» του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου

7th Spring Multinational Finance Society απο 19 έως 21 Απριλίου

Στις 19 έως 21 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ακάλι στα Χανιά το 7th Spring Multinational Finance Society. Το συνέδριο εστιάζει σε τρέχοντα ερευνητικά θέματα της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης. 

Μουσική τριλογία στον Αγ. Πέτρο Δομινικανών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών

Τιμώντας τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών η Περιφέρεια Κρήτης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, και ο Μουσικός Σύλλογος Απόλλων συνδιοργανώνουν την «2η Μουσική Τριλογία» που θα πραγματοποιηθεί στις 18, 21 και 22 Απριλίου 2019 στον Αγ. Πέτρο Δομινικανών με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες και ώρα έναρξης των εκδηλώσεων στις 20:30 το βράδυ.

Κυνήγι Πασχαλινου Αβγού το Σάββατο 20 Απριλίου στον Ιππικό όμιλο Ηρακλείου

Η Φρουφρού και η Ωρελια σας προσκαλούν στο πρώτο τους κυνήγι Πασχαλινου Αβγού το Σάββατο 20-4 από τις 10 :30 το πρωί μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι,για παιδιά από 2-102 χρονών! Διασκεδάζουμε παρέα και βοηθάμε το έργο της ΚΊΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης το συνέδριο της ΕΦΝΗ «Ερευνώντας το πολιτιστικό πρόσωπο του μεταπολεμικού Ηρακλείου»

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Μανώλη Συλιγάρδου «Πρόσφυγες».την Τρίτη 16 Απριλίου

Οι εκδόσεις «Πηγή» και ο συγγραφέας, Δ/ντής Δασών Λασιθίου Μανώλης Συλλιγάρδος, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου – Εταίρο της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) Δήμου Ηρακλείου και τους Συλλόγους Μικρασιατών Ηρακλείου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος με τίτλο «Πρόσφυγες».
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβει η κα Μαρία Σεργάκη
(Φυσικός – τ. Προϊσταμένη του Γενικού Αρχείου του Κράτους Ν. Λασιθίου)

Εκδρομή στα Χανιά από την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου

Η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού, οργανώνουν δωρεάν εκδρομή στα Χανιά, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στην πόλη των Χανίων και σε 3 εξαιρετικά μουσεία: το Μουσείο Τυπογραφίας, την οικία Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης.

«Γιατί οι οικονομολόγοι δεν έχουν πάντα δίκιο;» την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 7.00 μ.μ., στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Α.& Μ. Καλοκαιρινού

Ο ιστότοπος «ΡΩΓΜΕΣ» http://rogmeshra.blogspot.com/, -χώρος ιδεών, διαλόγου και δράσης-, προσκαλεί σε ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 7.00 μ.μ., στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Α.& Μ. Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 7, Ηράκλειο, στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης, με θέμα:

Όταν ο πολιτισμός συναντά την αλληλεγγύη

Η ελεύθερη σκέψη λύνει τα δεσμά. Στο ταξίδι αυτό συλλέγουμε αγαπημένα βιβλία που θα προσφέρουμε σε φυλακισμένους. 
Ο Ερωτόκριτος της Σητείας και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής  συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά το μαγικό τους ταξίδι αποφάσισαν να μαζέψουν βιβλία και να τα χαρίσουν σε εκείνους που βρίσκονται σε συνθήκες  περιορισμού. Με αυτό τον τρόπο, οι ατελείωτες ώρες απραξίας  θα  μπορούσαν να γίνουν ταξίδια διαφυγής μακριά από τα κλειδωμένα κελιά, αλλά και ευκαιρία μάθησης και επικοινωνίας .

Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή Νικόλα Σταυρουλάκη την Τετάρτη 17 Απριλίου

Ο Δήμος Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Νικόλα Σταυρουλάκη «Τεκμήρια Μύρων & Μοίρας», την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στις 19.30΄ στην αίθουσα της πρώην αγγλικανικής εκκλησίας στις Γούρνες (εντός της πρώην αμερικάνικης βάσης).

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - 0000 - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ