00017 - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και την επέτειο από την επανάσταση του 1821 γιορτάζουν τα Χανιά

Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και την επέτειο από την επανάσταση του 1821 γιορτάζουν τα Χανιά

Πλήθος κόσμου στην επίσημη τελετή έναρξης για το «έτος Ερωτόκριτου 2019» στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην επίσημη τελετή έναρξης για το «έτος Ερωτόκριτου 2019» το βράδυ της Κυριακής στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
Σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με την Εθνική Λυρική Σκηνή, παρουσιάστηκε η εμβληματική παράσταση «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή που είναι βασισμένη στο πρωτότυπο αναγεννησιακό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως η Δημοτική Χορωδία Μαλεβιζίου

Επίσκεψη και συναυλία στο Πατριαρχείο – Δώρισαν στον Πατριάρχη το λεύκωμα του Μαλεβιζίου – Σήμερα η εμφάνιση μαζί με άλλες δυο χορωδίες από το Ηράκλειο και το μουσικό σύνολο Θύραθεν Vocal

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στα Χανιά

«Εξόριστε ποιητή στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;»

Το Νεώριο Μόρο, ο χώρος πολιτισμού του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, γέμισε από στίχους, νότες και τραγούδια, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019. Γέμισε από τους φίλους της ποίησης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας, και του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Αθλητικό υλικό για το Ειδικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου

Ο Σύλλογος Ο.Κ.Α. Πρέβελη, έχει θέσει ως στόχο σε κάθε αγώνα/διοργάνωση που υλοποιείται, να επιστρέφει τη θετική ενέργεια που εισπράττει από τους συμμετέχοντες, στην ευρύτερη κοινωνία του Ρεθύμνου. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να αφομοιώσουν οι νεαροί μας αθλητές και όχι μόνο, την αξία της αλληλεγγύης, καθώς το κυριότερο στοιχείο του αθλητισμού πέρα από τη σωματική προσπάθεια, είναι η ψυχή…

Τον πολυτάλαντο καλλιτέχνη Σπύρο Χαιρέτη βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου

Τον πολυτάλαντο καλλιτέχνη Σπύρο Χαιρέτη βράβευσε στην αποψινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου.
Πρόκειται για έναν αυτοδίδακτο καλλιτέχνη, ποιητή, γλύπτη και ζωγράφο, με καταγωγή από το Καμάρι, που με τα έργα του εντυπωσιάζει το κοινό σε κάθε έκθεσή του.

Tρίτη συνάντηση εταίρων του έργου ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ στη Ρόδο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Ρόδο, στις 14 και 15 Μαρτίου η τρίτη συνάντηση των εταίρων του έργου με τίτλο: «ΣΥΝεργασία για την εξοικονόμηση ενΕΡΓΕΙας σε δημόσια κτίρια του διασυΝοριακού τόξου Ελλάδας – Κύπρου» και με ακρωνύμιο ΣΥΝ-ΕΡΓΕΙΝ, που οργάνωσε ο Δήμος Ρόδου. Η τρίτη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Δημαρχιακού μεγάρου Ρόδου, στο οποίο εκτελείται ήδη το πιλοτικό έργο του Δήμου Ρόδου .

Επιτυχημένη η εκδήλωση του μουσείου «Θύραθεν» στον Κρουσώνα για τη γυναίκα

Επιτυχημένη η εκδήλωση του μουσείου «Θύραθεν» στον Κρουσώνα για τη γυναίκα.
Tην ημερίδα με θέμα ''Η σύγχρονη γυναίκα, ρόλοι και υπερβάσεις'' διοργάνωσε το μουσείο ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μουσικών οργάνων, έρευνας και τεκμηρίωσης "ΘΥΡΑΘΕΝ".

Διαχρονικά και πάντα επίκαιρα τα διδάγματα του Ελ. Βενιζέλο, ο Περιφερειάρχης στο ετήσιο μνημόσυνο των Βενιζέλων στα Χανιά.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιατρική ενημερωτική εκδηλωση που διοργανώθηκε - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Γιορτή της Γυναίκας - απο το Αθλητικό Σωματείο Γυναικών "Καλλιπάτειρα" παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης

Το Σωματείο "Καλλιπάτειρα", ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔηΤΟΒ για την προσφορά της γυναίκας ως πηγή ζωής Δώρο ζωής για τους συνανθρώπους μας η προσφορά του ομφαλικού αίματος κατά τον τοκετό

Με επιτυχία η ημερίδα για το αστικό πράσινο και την κλιματική αλλαγή στο Ηράκλειο – Οι ενέργειες του Δήμου Ηρακλείου για την αύξηση του πρασίνου στην πόλη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, ημερίδα με θέμα «Αστικό Πράσινο και Κλιματική Αλλαγή», στο πλαίσιο της οποίας έγινε αναφορά των ενεργειών που έχει ήδη υλοποιήσει αλλά και εκείνων που προγραμματίζει ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την αύξηση του αστικού πρασίνου.

Παρουσιάστηκε η εφαρμογή του Δήμου Ηρακλείου για τα σχολεία

Μια πρωτοποριακή ειδική εφαρμογή για τη σωστή διαχείριση και την άμεση ενημέρωση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας στην ΕΡΤ και στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για νέα προγράμματα στα σχολεία του Ηρακλείου

Ευχαριστήριο απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, με αφορμή την εκδήλωση της παράταξής του «Το Μαλεβίζι Μπορεί», με τίτλο «Γυναίκες στο προσκήνιο: Ιστορίες που εμπνέουν

Ευχαριστήριο απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, με αφορμή την εκδήλωση της παράταξής του «Το Μαλεβίζι Μπορεί», με τίτλο «Γυναίκες στο προσκήνιο: Ιστορίες που εμπνέουν!».  Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, με ομιλήτριες γνωστές γυναίκες που είτε ζουν, είτε κατάγονται, είτε δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Μαλεβίζι, αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα προσφοράς στον τόπο.

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την «Πράσινη Ομάδα» του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. στα σχολεία

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία σε σχολεία, συλλόγους και φορείς, από την «Πράσινη Ομάδα» του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Εντυπωσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έκθεση του Ιστορικού Μουσείου με την στήριξη της Περιφέρειας.

Εντυπωσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με τίτλο «Κρήτη και Ευρώπη: Ταραγμένοι Αιώνες». 

Μια σημαντική διοργάνωση με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γ. Γραμματικάκη και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης η οποία ανέδειξε το διαχρονικό ρόλο του νησιού ως «πολιτιστική και ιστορική ναυαρχίδα στη Μεσόγειο». 

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου «Ηράκλειο … Η Πόλη που Μαθαίνει, Συνέργειες για την προώθηση της Διά Βίου Μάθησης».


Η κομποστοποίηση… πάει στο σχολείο

Γέμισε από εκπαιδευτικούς η αίθουσα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου στην Νέα Αλικαρνασσό, στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για το νέο του πρόγραμμα τοποθέτησης 192 κομποστοποιητών σε σχολεία.

Ξεκίνησαν το πρωί

Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 2 Μαρτίου οι εργασίες του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου «Ηράκλειο, η πόλη που μαθαίνει – Συνέργειες για την προώθηση της Διά Βίου Μάθησης», που διοργανώνεται στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου.

Από την Κρήτη ξεκίνησε το παγκόσμιο δίκτυο “GREENING THE ISLANDS - Πρασινίζοντας τα Νησιά”.

Με μεγάλη επιτυχία το διήμερο συνέδριο στο Ηράκλειο που καθιστά το νησί σημείο αναφοράς στο Μεσογειακό χώρο για την κυκλική οικονομία. Η Κρήτη αποτελεί σημείο αναφοράς στο Μεσογειακό χώρο για την ανάπτυξη των νέων βιώσιμων μορφών οικονομίας, όπως η κυκλική οικονομία και η διαχείριση που κάνει στους φυσικούς πόρους. 

Γερμανοί επιχειρηματίας και δημοσιογράφοι γνωρίζουν από κοντά τα ΚΡΗΤΙΚΑ ποιοτικά προϊόντα.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC», φιλοξένησε Γερμανούς επιχειρηματίες και δημοσιογράφους στην Κρήτη. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας των κρητικών προϊόντων, με έμφαση στα εμβληματικά τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή Βιολογικά.

A2UFood πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε στις 25 και 26 Φεβρουαρίου, σε διήμερη τεχνική συνάντηση εργασίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ως Επικεφαλής Εταίρος, στο πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας με τίτλο «Αποφευκτέα και Μη Τροφικά Υπολείμματα: Μια Ολιστική Προσέγγιση Διαχείρισης για Αστικές Περιοχές» και ακρωνύμιο «A2UFood».

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - 00017 - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ