00017 - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η Περιφέρεια Κρήτης στην ευρωπαϊκή μέρα της θάλασσας με επίκεντρο τη Γαλάζια ανάπτυξη στο πλαίσιο του προγράμματος MISTRAL

Νίκος Ηγουμενίδης: Η Μάχη της Κρήτης στέλνει σε όλη την Ευρώπη μήνυμα ενάντια στις σύγχρονες σκοτεινές δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού

Με αφορμή όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί για την Μάχη της Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σχεδόν 8 δεκαετίες μετά, απ’ άκρη σ’ άκρη της Κρήτης, τιμούμε την ιστορική Μάχη της Κρήτης. Μάχη με την δική της συμβολή, με το δικό της λιθαράκι στην εποποιΐα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο εορτασμός της 78ης επετείου της Μάχης του Κοψά

Με ξεχωριστή λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της «Μάχης του Κοψά» (Μάχη της Κρήτης, Μάϊος 1941) στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Ανώπολη (ύψωμα Κοψάς). Ο Δήμος Χερσονήσου και η Ενορία Ταξιαρχών Ανώπολης σε συνεργασία με φορείς της περιοχής πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εκδήλωση μνήμης και απόδοση φόρου τιμής για την 78η επέτειο της «Μάχης του Κοψά», παρουσία πλήθους κόσμου και με ευρεία συμμετοχή των πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Εκδήλωση απονομής Τίτλων Σπουδών σε εκπαιδευόμενους των Προγραμμάτων Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας του ΚΕΚΑΠΕΡ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Με την απονομή 34 απολυτηρίων Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου σε ισάριθμους ξενόγλωσσους κατοίκους του Ρεθύμνου, εκπαιδευόμενους του Προγράμματος Εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, που υλοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ολοκληρώθηκαν φέτος τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας. Τα μαθήματα διήρκεσαν περίπου έξι μήνες, από τον Δεκέμβριο 2018 έως τον Μάιο 2019 και υλοποιήθηκαν στην κεντρική δομή του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, καθώς και στο 5ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου – Αρσάνιο Γυμνάσιο.

Απονομή βραβείου για την Καλύτερη Δημόσια Πιστοποιημένη Αειφόρα Παραλία στην παραλία Ποταμός

Η παραλία «Ποταμός» στα Μάλια βραβεύτηκε ως η καλύτερη δημόσια πιστοποιημένη παραλία Costa Nostrum – Sustainable Beach, για το έτος 2018.

«Εξερευνώντας διαδρομές του Γεωπάρκου Σητείας» με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία

«Εξερευνώντας διαδρομές του Γεωπάρκου Σητείας»
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία επιλέξαμε να ασχοληθούμε, στο πλαίσιο της δεύτερης διαθεματικής εργασίας, με το Γεωπάρκο Σητείας. 

Πλήθος κόσμου παρά τη βροχή στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Περδικάρη

 Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής της ιστορική μορφής της πολιτικής και των γραμμάτων – Η βροχή δεν πτόησε τους παρευρισκόμενους – Κώστας Μαμουλάκης: Είμαι πολύ ευτυχής που η σημερινή απόδοση τιμών συμπίπτει με τη συμπλήρωση 110 χρόνων από το θάνατο του Ιωάννη Περδικάρη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα για τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα για τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση» που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Με επιτυχία η δωρεάν ξενάγηση στην αρχαία Απτέρα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 η ξενάγηση στην αρχαία Απτέρα από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ιωάννη Χαιρετάκη. Η ξενάγηση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του Δήμου Χανίων “ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΜΑΣ”, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τις πολιτιστικές διαδρομές.

Διδυμοποίηση μεταξύ των σχολείων της Παλιάς Ακαδημίας Ηρακλείου, 53ο και 54ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, και του Β´ Δημοτικού Σχολείου Πέρα Χωρίου και Νήσου της Κύπρου.


Εγκαινιάστηκε το κτίριο του Λαογραφικού Μουσείου της Μονής

Ένας ακόμα χώρος ανάδειξης του πολιτισμού και της παράδοσης στο Μαλεβίζι – 267.000 ευρώ ο προϋπολογισμός των εργασιών – Εγκαινιάστηκε και η πρώτη έκθεση υφαντών – Κώστας Μαμουλάκης: Μια σημαντική ημέρα για τη Μονή και ολόκληρο το Δήμο μας, κατά την οποία εγκαινιάζουμε ένα σημαντικό πολιτιστικό έργο του δήμου Μαλεβιζίου, ένα ολοκαίνουργιο λαογραφικό μας μουσείο

Η Περιφέρεια Κρήτης στους «37» που αξιολογούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία

Η Περιφέρεια Κρήτης στους «37» που αξιολογούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία
Γ.Αλεξάκης: Σημείο εστίασης οι προμήθειες στο Δημόσιο Τομέα

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις για τις Φιλικές προς το Περιβάλλον Λύσεις ου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ThinkNature.

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις για τις Φιλικές προς το Περιβάλλον Λύσεις ή Λύσεις με Βάση τη Φύση (Nature Based Solutions), που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ThinkNature.

Βραβείο Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας στη Creta-Xenia του ΓΕΛ Μοχού

Στην κατάμεστη αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέ-φρι Πάιατ, της υφυπουργού Παιδείας, Μερόπης Τζούφη και εξεχουσών προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019, η απονομή του Βραβείου Ανάδειξης Τοπικής Κοινωνίας στην Εικονική Μα-θητική Επιχείρηση Creta Xenia Αuthentic Εxperiences του Γενικού Λυκείου Μοχού.

Τιμητική διάκριση στην Ιερά Μονή Τοπλού από την Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου «ΒΙΟΝΑΝΟΤΟΧ 2019»


Δράσεις ευαισθητοποίησης & ενημέρωσης των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα “Αλκοόλ & Νέοι” από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕΡ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Ρεθύμνης, συμμετέχει και φέτος ως συνεργαζόμενος φορέας στο δίκτυο επαγγελματιών υγείας της 7ης ΥΠΕ, στην υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό στην θεματική ενότητα ΄΄Αλκοόλ και Νέοι΄΄.

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση στο νέο πάρκο της Αμπεριάς – Το διασκέδασαν με την... ψυχή τους μικροί και μεγάλοι!

Παρά τα “τερτίπια” του καιρού, η εκδήλωση που διοργάνωσαν το πρωί της Κυριακής(5/5) στο νέο πάρκο της Αμπεριάς, ο Δήμος Χανίων και η ομάδα “η Γειτονιά μας-Λενταριανά” στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού πλήθος κόσμου, γείτονες και μη τουπανέμορφου πάρκου, διασκέδασαν, ψυχαγωγήθηκαν και πέρασαν ένα ξένοιαστο πρωινό.Εκείνα που φυσικά το διασκέδασαν περισσότερο ήταν τα ίδια τα παιδιά...

Τιμή και δόξα στους ήρωες του Αποκόρωνα από Περιφέρεια- φορείς παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τίμησαν τους αγωνιστές που από τον Αποκόρωνα το 1895 και το 1896 επαναστατημένοι και αποφασισμένοι διακήρυξαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, ανέφερε σε δήλωση-μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας σήμερα στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στον Βάμο Αποκορώνου όπου και υποδέχθηκε έξω από το Ναό μαζί με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπή Παυλόπουλο. 

Σημαντικές διακρίσεις για τις χορωδίες του Δήμου Ηρακλείου σε Διεθνή διαγωνισμό στην Ιταλία

Με σημαντικές διακρίσεις επιστρέφουν τα μέλη της Παιδικής και Νεανικής χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου από το Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής "voices for peace" (φωνές για την Ειρήνη) που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 5 Μαΐου στις πόλεις Ασίζη και Περούντζια της Ιταλίας.

Επισκεψη-Προσκύνημα στην Κρήτη του Πατριάρχη των απανταχού Αρμενίων. Θερμή η υποδοχή απο τους εκπροσώπους της Εκκλησίας,των Αρχων στο Αεροδρόμιο.


Ολοκληρώθηκαν πρίν απο λίγο τα εγκαίνια της γέφυρας του Χαμεζίου στον δήμο Σητείας.

Ολοκληρώθηκαν πρίν απο λίγο τα εγκαίνια της γέφυρας του Χαμεζίου στον δήμο Σητείας.
Μετά απο 15 χρόνια καθυστερήσεων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί παρουσία φορέων της περιοχής και του νησιού εγκαινίασε ένα έργο που δυστυχώς δεν θα δώσει την απαραίτητη πνοή που χρειάζεται η Σητεία για την περαιτέρω ανάπτυξη της αλλά δεν παύει να είναι ένα έργο υποδομής που επιτέλους αποδόθηκε στους πολίτες.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - 00017 - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ