Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Γαλλία ζητά CROTALE από την Ελλάδα για να ενισχύσει την άμυνα του Παρισίου

Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ενισχύσει τη Γαλλία με την αντιαεροπορική συστοιχία CROTALE, βρίσκεται στο προσκήνιο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του εναέριου χώρου του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Εφόσον ζητηθεί από τους συμμάχους μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εν προκειμένω, των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποια συγκεκριμένη συνδρομή η οποία δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την αμυντική ικανότητα της χώρας, αυτό θα γίνει, αλλά πάντοτε κατόπιν συντονισμού και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλά μιλάμε πάντα, το ξεκαθαρίζω, για περιορισμένο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όταν υπάρχει κάτι περισσότερο, προφανώς θα ενημερωθείτε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑθλητισμός | 03.02.2024 12:15Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εγχώρια και διεθνή πολιτικά προβλήματα «απειλούν» τη διοργάνωση στο ΠαρίσιΚόσμος | 13.02.2024 16:11Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ανησυχία για τα... μπαλκόνια στον Σηκουάνα που θα πλημμυρίσουν από κόσμο

Αίτημα για μεταφορά των συστημάτων

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, οι γαλλικές Αρχές έχουν καταθέσει αίτημα για τη μεταφορά συστοιχίας κινητών αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς τύπου CROTALE της Πολεμικής Αεροπορίας, με αιτιολογία τη χρησιμοποίησή της για το χρονικό διάστημα τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Η γαλλική πλευρά υπαινίσσεται ότι εφόσον το Παρίσι προτίθεται να παραχωρήσει αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, χρειάζεται τη συμμαχική συνδρομή προκειμένου να εξασφαλίσει την αεράμυνα κρίσιμων υποδομών εντός της πρωτεύουσας που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι γνωρίζουμε για τα CROTALE

Το σύστημα CROTALE NG/GR είναι Γαλλικής κατασκευής και εντάχθηκε στην ΠΑ το 2003. Είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς (SHORAD), παντός καιρού. Το σύστημα ενσωματώνει σε ένα κλωβό τα RADAR έρευνας και εγκλωβισμού, το σύστημα FLIR, το σύστημα ελέγχου πυρός καθώς και τον εκτοξευτή βλημάτων.

Αποστολή του συστήματος είναι η παροχή Α/Α προστασίας τακτικών και στρατηγικών στόχων από απειλές αέρος με ικανότητα αντιμετώπισης αφων και βλημάτων σε χαμηλά και μεσαία ύψη.

Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενο όχημα και διαθέτει RADAR έρευνας, εμβέλειας 20 χλμ, RADAR/FLIR εγκλωβισμού με εμβέλεια 20 χλμ και εκτοξευτή με δύο φορείς των (4) τεσσάρων βλημάτων έκαστος.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Ελεύθερος ο Φλώρος μετά τις γροθιές σε Γραμμένο: Ο όρος πού του επιβλήθηκε - Δηλώνει τώρα μετανιωμένος

ebd4436c-6d5f-4cb9-adc5-90f696f643d2.jpg

Πέντε χρόνια φυλάκισης σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

abdec3bf-fe0e-41de-8e06-0348eaab8377.jpg

Βόμβα: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανέτρεψε την καταδίκη του Γουάινστιν για βιασμούς

a347e116-97b9-4554-8ef4-f04ca027d27f.jpg

Μητροπολίτης Δημητριάδος κατά Βελόπουλου: Είναι προκλητικός και απαράδεκτος

53714416-cb1b-48c2-97cd-f3b2e4ad1bfd.jpg