“Σοβαροί και επιτακτικοί οι λόγοι να γίνει η δίκη στην Αθήνα”. Τι δηλώνει η συνήγορος παθόντων στην υπόθεση της Αγ. Σκέπης, Μαρία Παπαδάκη

“Σοβαροί και επιτακτικοί οι λόγοι να γίνει η δίκη στην Αθήνα”. Τι δηλώνει η συνήγορος παθόντων στην υπόθεση της Αγ. Σκέπης, Μαρία Παπαδάκη

Απόλυτα θετική με το βούλευμα του Αρείου Πάγου, που φέρνει την διεξαγωγή της δίκης για την υπόθεση της δομής ηλικιωμένων της Αγ. Σκέπης στην Αθήνα, αντί στα Χανιά, δηλώνει η συνήγορος παθόντων, Μαρία Παπαδάκη.

Μεταξύ άλλων, η κα Παπαδάκη τονίζει πως… “οι λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας είναι σοβαροί και επιτακτικοί και απόλυτα δικαιολογούν το βούλευμα του ΑΠ, ο οποίος για 4η φορά παρεμβαίνει στην υπό κρίση υπόθεση, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει“.

Αναλυτικά η δήλωση της κας Παπαδάκη:

Ως η παλαιότερη στην υπόθεση Συνήγορος και παθούσα η ίδια, υπενθυμίζω τη συγκέντρωση πλήθους και τις μεγάλες εντάσεις που είχαν προκληθεί στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων κατά τις απολογίες των κατηγορουμένων της Αγίας Σκέπης, την ταραχή μετά την εκταφή της ηλικιωμένης, τις εντάσεις που προκλήθηκαν στα δικηγορικά γραφεία.

Δεδομένου μάλιστα ότι οι κατηγορούμενοι έχουν μέχρι σήμερα παραδόξως «επιτύχει», προς πλήρη διαπόμπευση των κρατικών θεσμών, να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη λειτουργία της ΜΦΗ ακόμη και μέσα από τη Φυλακή παρά τις κακουργηματικές σε βάρος τους διώξεις, αλλά και να ανακτήσουν άδειες εργασίας στον ευαίσθητο τομέα της υγείας παραπλανώντας με ψευδή στοιχεία τις δικαστικές αρχές, θεωρώ πιθανή – χωρίς φυσικά να επικροτώ – τη σε βάρος τους εκδήλωση της οργής του κόσμου, εάν η δίκη γίνει στην Κρήτη.

Συνεπώς, οι λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας είναι σοβαροί και επιτακτικοί και απόλυτα δικαιολογούν το βούλευμα του ΑΠ, ο οποίος για 4η φορά παρεμβαίνει στην υπό κρίση υπόθεση, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει.

Εξάλλου, οι κατηγορούμενοι της Αγίας Σκέπης, έχοντας οι ίδιοι υποβάλει σωρεία μηνύσεων – απολύτως ανεπιτυχώς – σε Εισαγγελείς, Ανακριτές, προανακριτικούς υπαλλήλους και μάρτυρες κατηγορίας προς ποδηγέτηση και εκφοβισμό της δικαιοσύνης και των παραγόντων της, είναι μάλλον οι τελευταίοι που μπορούν πειστικά να παραπονούνται για «προσβολή της δικαιοσύνης» & για «εξυπηρετούμενες σκοπιμότητες».

Τέλος, η σύνδεση της υπόθεσης αυτής με τον ιερό αγώνα των Δικηγόρων των Χανίων για την περιφρούρηση του Εφετείου Κρήτης – ενός Εφετείου που είναι ήδη εκτός των αλλαγών του Δικαστικού Χάρτη – αποτελεί εξόφθαλμο καιροσκοπισμό και προσβολή της νοημοσύνης μας, και ως τέτοια θέλω να πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστεί από το νομικό κόσμο.