Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε προσφυγή του Αγοραστού για την τραγωδία των Τεμπών

Απέρριψε την προσφυγή του Κώστα Αγοραστού, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας. Ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζητούσε να μην συσχετιστεί με την κύρια υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για τις χωματουργικές εργασίες και το μπάζωμα που πραγματοποιήθηκε στο σημείο του δυστυχήματος, λίγες ώρες μετά τη μοιραία σύγκρουση.

Τι ζητούσε ο Αγοραστός

Ο τέως περιφερειάρχης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα απολογηθεί στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και αναμένεται να δικαστεί μαζί με όλους τους κατηγορούμενους στην μεγάλη δίκη που προβλέπεται να ξεκινήσει στη Λάρισα το ερχόμενο Φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 19.04.2024 16:50 Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για κακοποιήσεις ανήλικων παιδιών σε βάρος του αρχαιοφύλακα

Χθες, Πέμπτη, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, η οποία εξέδωσε απορριπτική διάταξη ως προς τη μηνυτήρια αναφορά συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα των Τεμπώνκατά του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός Γεωργία Αδειλίνη ζητά από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών να διερευνηθεί «τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκόμενους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Στην εν λόγω εισαγγελική διάταξη αναφερόταν: «Επειδή, δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

«Εμείς δεν είμαστε ναζί»: Οι δύο φωτογραφίες που έδειξε ο Νετανιάχου στην Μπέρμποκ προκαλώντας μίνι διπλωματικό επεισόδιο

ab12df3b-e4d1-42fa-9b40-2e04950dfde9.jpg

Γκανάς για Σάμο: «Περιμένουμε κάποιες ώρες - Έσπασε κομμάτι ρήγματος που δεν είχε σπάσει»

7d1c5670-36bd-4c1a-8d4a-f2239cc8b5ad.jpg

Δράμα: Βρήκε κομμένα τα φρένα της από ανθρώπινο χέρι - Κινδύνεψαν και τα παιδιά της

6b51f0b1-e671-46c5-88f6-06deacc0e2d5.jpg

Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

948fbc27-bb56-48a8-b3ec-a9bd93a887e2.jpg