Τελευταία νέα από την Κρήτη

Έκκληση για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε φοιτητές Πανεπιστημίου Κρήτης

Το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί τόσο την πρυτανεία του Πανεπιστημίου όσο και τους φορείς του Ηρακλείου είναι τι θα γίνει με την στέγαση των φοιτητών, οι οποίοι εξαιτίας της καταστροφικής φωτιάς έμειναν χωρίς στέγη.

Οι φοιτητές αυτή την ώρα βρίσκονται στο Κλειστό Γυμναστήριο των Βουτών όπου τους παρέχονται όλες οι βοήθειες, ενώ δίπλα τους βρίσκονται και ψυχολόγοι.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκιαδάκη το θέμα της σίτισης έχει εξασφαλισθεί και γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για τη στέγαση τους με πρώτη κίνηση τη μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων.

Μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα μετά τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης

Ειδικό κλιμάκιο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα ελέγξει τα επίπεδα των συγκεντρώσεων αιωρουμένων σωματιδίων και συγκεκριμένα τις όποιες επιπτώσεις από την καύση ινών αμιάντου

Έκκληση για βοήθεια στους φοιτητές του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στο κτίριο του πανεπιστημίου Κρήτης στην Λ. Κνωσού είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν οι φοιτητές χωρίς φοιτητική στέγη. Με απόφαση του Συντονιστικού οργάνου οι φοιτητές προσωρινά θα μείνουν στο κλειστό Γυμναστήριο των Βουτών όπου τους παρέχονται όλες οι βοήθειες, ενώ δίπλα τους βρίσκονται και ψυχολόγοι. Ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να πάρουν μαζί τους τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Τσαντάκιας με τέσσερις αρπαγές συνελήφθη στο Ηράκλειο

Στην προανάκριση προέκυψε ότι από τις 22 Αυγούστου, ο νεαρός είχε διαπράξει άλλες τρεις αρπαγές κλέβοντας τσάντες οι οποίες περιείχαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα

Εσπερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο

Η εθελοντική εταιρεία νόσου Αλτσχαιμερ και συναφών διαταραχών Νομού Ρεθύμνου «Συμπαράσταση» σας προσκαλεί στην εσπερίδα που διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 στο Σπίτι του Πολιτισμού (Εμμανουήλ Βερνάρδου 12, πλησίον Ωδείου) και ώρα 19.00-21.00.

Λαφαζάνης: Βιομηχανία μακάβριων διώξεων που παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ κάνει λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες» ενάντιο στον ίδιο και στο μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κλειστά τα σχολεία της περιοχής την Δευτέρα

Τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα, είναι: το 51ο, το 72ο και το 78ο νηπιαγωγείο και το 20ο και 56ο δημοτικό σχολείο

Το πρώτο Χημείο της Ελλάδας στα Χανιά το έτος 1895

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
Πριν ακριβώς 120 χρόνια ιδρύθηκε το πρώτο Αγορανομικό Χημείο στα Χανιά, ενώ υπήρχε ακόμα Τουρκική Διοίκηση στην Κρήτη. Την εποχή εκείνη το λιμάνι των Χανίων αποτελούσε μεγάλο διαμετακομιστικό και εμπορικό κέντρο από όπου γίνονταν οι περισσότερες εισαγωγές τροφίμων, αλλά και γενικότερα εισαγωγές εμπορευμάτων για τις ανάγκες της Μεγαλονήσου.

Κλειστά αύριο, Δευτέρα τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά στο δήμο Ηρακλείου για προληπτικούς λόγους

Με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Βλαχάκη, αύριο Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν κλειστά τα :51ο, 72ο και 78ο Νηπιαγωγεία Ηρακλείου καθώς και τα 20ο και 56ο Δημοτικά Σχολεία λόγω της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Λ. Κνωσού. 

“Αναζητώντας τον Καζαντζάκη” – Η Περιφέρεια Κρήτης στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Η Κρήτη του πολιτισμού και της διανόησης ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων θεατών κατά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη» στην Αθήνα. Η προβολή του ντοκιμαντέρ που είναι γεμάτο Κρήτη με μεγάλο μέρος των γυρισμάτων να έχει γίνει στο νησί άνοιξε το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Πυκνοί καπνοί στην περιοχή - Στην περιοχή επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς

Συναγερμός στην Κρήτη! Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στην Κρήτη. Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (23.09.2018) στον χώρο του Πανεπιστημίου στην Κνωσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 08:00 στα κτίρια του Πανεπιστημίου στην περιοχή της Λ. Κνωσού, στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στην Κρήτη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του ΕΚΑΒ.

Η αμηχανία των οικονομολόγων για μισθούς και ημερομίσθια

Οι οικονομολόγοι βρίσκονται σε αμηχανία επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν και να εξηγήσουν γιατί δεν ανεβαίνουν οι μισθοί και τα ημερομίσθια στις ανεπτυγμένες χώρες.

Μεγάλη εστία Φωτιάς στο χώρο του Πανεπιστημίου Ηρακλείου

Μεγάλη πύρινη εστία έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιου, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο την περιοχή της λεωφόρου Κνωσού.

Μεγάλη εστία Φωτιάς στην περιοχή του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Μεγάλη πύρινη εστία έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιου, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο την περιοχή της λεωφόρου Κνωσού.

Φωτιά στην περιοχή του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου

Μεγάλη πύρινη εστία έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιου, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο την περιοχή της λεωφόρου Κνωσού.
Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στο μέτωπο αναμένονται να μεταβούν και άλλες δυνάμεις για να συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους.

Σελίδες