Στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ ανατίθεται το προσεχές διάστημα το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το πράσινο φως για τη σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ.

Υστερα και απ΄αυτήν την εξέλιξη τις επόμενες ημέρες στην πόλη θα κυκλοφορήσουν 100 νέα λεωφορεία, καλύπτοντας συνολικά 25 γραμμές, όπως επισημαίνει το υπουργείο Μεταφορών.

Συγκεκριμένα:

Η διαδικασία εξοπλισμού των οχημάτων με τηλεματική και με μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίου συμβατά με τις προδιαγραφές του ΟΑΣΘ έχει ήδη ξεκινήσει και προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς, ενώ το υπουργείο υπολογίζει ότι με την υλοποίηση της σύμβασης, το κόστος ανά χιλιόμετρο στα δρομολόγια που εκτελούνται σήμερα από τον ΟΑΣΘ θα μειωθεί από 3,93 ευρώ/χιλιόμετρο σε 1,43 ευρώ, κάτι το οποίο θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση 23.000.000 ευρώ.

«Η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ είναι πλέον πραγματικότητα» σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής προσθέτοντας ωστόσο ότι «τα 100 νέα λεωφορεία δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά θα ανακουφίσουν την κατάσταση. Και είναι διπλά σημαντικό που αυτό θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα, που έχουμε έναν επιπλέον εξαιρετικά σημαντικό λόγο να αποφεύγουμε τον συνωστισμό των πολιτών».

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθώς άλλα 170 με 200 νέα λεωφορεία θα προστεθούν στο στόλο του ΟΑΣΘ μέσω διαγωνισμού μίσθωσης που θα προκηρυχθεί στις αμέσως επόμενες εβδομάδες. «Με αυτόν τον τρόπο, το Σεπτέμβριο του 2020 το υπουργείο θα έχει εξασφαλίσει πάνω από 300 νέα λεωφορεία για την καλύτερη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζοντας ότι τελικός στόχος είναι η πόλη να αποκτήσει πραγματικά τις αστικές συγκοινωνίες που της αξίζουν.