Η 6η Ιουνίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από τον καρκίνο. Με αυτή την ευκαιρία ο Σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο “Ευ Ζω με τον καρκίνο” εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων υπενθυμίζει σε αυτούς που βιώνουν τη νόσο και τις οικογένειές τους, ότι σ’αυτή τη μάχη, δεν είναι μόνοι.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Είναι μια μέρα χαράς και γιορτής για όλους όσοι επιβίωσαν, χωρίς κανείς να ξεχνάει αυτούς που δεν τα κατάφεραν. Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» την θεωρεί ημέρα χαρμολύπης.

Η χαρά μας στηρίζεται στα ολοένα εξελισσόμενα επιστημονικά δεδομένα. Με την πρόληψη, την πρώιμη διάγνωση, την αλματώδη εξέλιξη των αντικαρκινικών θεραπειών και την ανάπτυξη θεραπευτικών δημοσίων δομών στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, η αντιμετώπιση του καρκίνου είναι σήμερα πιο εύκολη και προσιτή για τον καθένα μας. Άρα ο αριθμός των επιβιωσάντων αυξάνεται συνεχώς.

Στο νου και την καρδιά μας όμως είναι πάντα και όλους εκείνους που έδωσαν τη μάχη, αλλά νικήθηκαν. Δεν τους ξεχνάμε ποτέ. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια της επιστήμης, των ανθρώπων που την υπηρετούν και την προσωπική ευθύνη που έχουμε απέναντι στον εαυτό μας και τις οικογένειές μας, σιγά-σιγά ο καρκίνος θα μετατραπεί σε μια χρόνια νόσο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μέχρι τότε τα μηνύματά μας προς κάθε άνθρωπο είναι ότι «Η πρόληψη είναι στο χέρι σου», «Η πρώιμη διάγνωση σώζει ζωές», «Σεβάσου και άκου το σώμα σου» και «Μην παραμελείς τις απαραίτητες εξετάσεις σου».

Σε αυτούς που βιώνουν τη νόσο και τις οικογένειές τους, θα θέλαμε να πούμε ότι σ’αυτή τη μάχη, δεν είναι μόνοι.

Είμαστε εδώ για να τους υποδεχτούμε και να τους βοηθήσουμε να μάθουν, να μιλήσουν αλλά και να ακούσουν. Κάθε ασθενής και κάθε φροντιστής μπορεί να κλείσει προσωπικό ραντεβού στο χώρο του συλλόγου ή διαδικτυακά. Τους προτρέπουμε να ενταχθούν σε ομάδα στήριξης ασθενών ή σε ομάδα στήριξης φροντιστών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε άνθρωπος που ζει την εμπειρία του καρκίνου, μπορεί να έχει ποιότητα ζωής στο παρόν και ρεαλιστική ελπίδα για το μέλλον. Εμείς στηρίζουμε τον ασθενή και την οικογένειά του με αγάπη και σεβασμό.

Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» Τηλ.2810287895-6955254301 www.efzo.gr, efzokriti@otenet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Μειώστε τον κίνδυνο τρώγοντας αυτό δυο φορές την εβδομάδα

Με ποια σημάδια «χτυπάει» ο καρκίνος του μαστού τους άνδρες