Αδράνεια της αστυνομίας καταγγέλλουν γονείς Γαλλίδων που εξαφανίστηκαν στη Σίκινο

Καμία πρόοδο δεν έχει σημειώσει η έρευνα για τον εντοπισμό δύο Γαλλίδων που εξαφανίστηκαν όταν έκαναν πεζοπορία στη Σίκινο τον Ιούνιο του 2024. Οι συγγενείς καταγγέλλουν τις ελληνικές Αρχές για πλήρη αδράνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 07.02.2025 07:12«Δεν έχω οξυγόνο»: Μαθητικές και φοιτητικές συγκεντρώσεις σήμερα σε όλη την Ελλάδα για τα Τέμπη

Οι παραλείψεις στην έρευνα

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Paris Match, επτά μήνες μετά την εξαφάνιση της Francoise Boutteaux, ηλικίας 73 ετών, και της Marie-Pierre Arfel, ηλικίας 64 ετών, τόσο οι ελληνικές όσο και οι γαλλικές Αρχές δεν έπραξαν όλα όσα θα μπορούσαν για να εντοπιστούν οι δύο γυναίκες, με αποτέλεσμα η πορεία των ερευνών να μην έχει σημειώσει καμία απολύτως πρόοδο.

Μάλιστα, σημειώνουν παραλείψεις από τις ελληνικές Αρχές και αδιαφορία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η παρακολούθηση των τηλεφώνων των δύο γυναικών μεταξύ 12 και 14 Ιουνίου θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικές πληροφορίες στους ανακριτές για τις συνθήκες εξαφάνισής τους.

Ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει καμία σχετική διαδικασία, με την προθεσμία διατήρησης των δεδομένων από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα να μην μπορεί να ξεπεράσει τους 24 μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Άσκηση-«προφητεία» του 2017 για σεισμό μεταξύ Σαντορίνης-Αμοργού... ξεχασμένη στο συρτάρι: Τι προέβλεπε, η χρησιμότητα σήμερα

89cee36d-3f4e-4053-9105-e05f028badba.jpg

Διοικητές Νοσοκομείων: Συνεχίζονται οι προσωπικές συνεντεύξεις για τους υποψήφιους της Αθήνας - Πότε θα απολύονται

48b41127-4102-4fae-b803-3ee6d04eb8c6.jpg

Οι Κυβερνήσεις κρύβουν αλήθειες: 14 υποθέσεις που συγκλόνισαν όταν αποκαλύφθηκαν – Και η Ελλάδα στο κάδρο

a129e5a4-e2c2-43e2-99ad-bb0b404d6191.jpg

10 Urban Roof - Ελληνική δημιουργική κουζίνα με την Ακρόπολη «στο πιάτο»

a3bc92bf-cb87-4c96-9fc1-37df5aad9ffa.jpg