Ικανοποίηση προκαλεί ο**αριθμός επισκεπτών** που καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γιώργος Πλιάκας, ο Αύγουστος έκλεισε με 566.000 περίπου αφιχθέντες από το εξωτερικό και άλλες 48.500 αφιχθέντες από το εσωτερικό στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”, ποσοστό που καλύπτει το 86% της τουριστικής κίνησης του 2019.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ήδη η κίνηση στο αεροδρόμιο έχει ξεπεράσει τη συνολική κίνηση του 2020 (όλη η περυσινη χρονιά έκλεισε με 2,5 εκατομμύρια επιβάτες), ενώ φέτος μέχρι τα τέλη Αυγούστου το νούμερο ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια περίπου συνολική κίνηση επιβατών.

Στα θετικά για φέτος πρέπει να υπολογιστεί και ένας ακόμα παράγοντας: Παρά το γεγόνός ότι η αγγλική αγορά (δεύτερη σε κινητικότητα για το Ηράκλειο) και η ρώσικη (τρίτη σε κινητικότητα για το Ηράκλειο ) ουσιαστικά μηδενίστηκαν φέτος, εντούτιος καταγράφηκε αύξηση από τη γερμανική, την πολωνικη, την ουκρανική και την αυστριακη αγορά.

Όπως είπε ο κος Πλιάκας, μικρή κάμψη τουριστικής κίνησης παρατηρήθηκε το β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, κάτι που μπορεί να οφείλεται και στο “κόκκινο” που βρίσκεται στον επιδημιολογικό χάρτη το Ηράκλειο.

Ωστόσο τόνισε πως ο Σεπτεμβριος διαφαίνεται να είναι εξίσου καλος με το 2019, ενώ η σεζόν θα κλείσει γύρω στις 20 Νοεμβρίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τι αποφάσισαν οι γιατροί για την έγκυο και το μωρό

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Καρδιωτίσσης

Ηράκλειο: Παράταση του mini lockdown έως τις 10 Σεπτεμβρίου