Αγαθονήσι: Τι λέει το Λιμενικό για το επεισόδιο με πυροβολισμούς - Τουρκικό αλιευτικό επιχείρησε εμβολισμό
Σοβαρό επεισόδιο με χρήση προειδοποιητικών πυρών από στελέχη του Λιμενικού, σημειώθηκε το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου στο Αγαθονήσι. Συγκεκριμένα τουρκικό αλιευτικό εισήλθε εντός των χωρικών μας υδάτων και επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 20.11.2025 16:11 Νέο δημοτικό πάρκινγκ 500 θέσεων στην Αθήνα: Πού θα χτιστεί και πότε θα ανοίξει
Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στο σημείο έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προς αναγνώριση των τουρκικών αλιευτικών σκαφών. Μετά από επανειλημμένες οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις προς τα τουρκικά σκάφη για άμεση αποχώρηση, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Παρά τις συστάσεις, τουρκικό αλιευτικό εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με κίνδυνο εμβολισμού ενός εκ των τριών περιπολικών σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Κατόπιν τούτου, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής. Ακολούθως, τα τουρκικά σκάφη αποχώρησαν από τα Ε.Χ.Υ.
Τι αναφέρουν τα τουρκικά MME
Επεισόδιο στο Αιγαίοεπικαλούνται τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν ότι δυνάμεις της ελληνικής ακτοφυλακής πυροβόλησαν 5 φορές το τουρκικό αλιευτικό σκάφος «Hasip Reis 3», το οποίο αλίευε στα ανοικτά των Διδύμων. Μετά την επίθεση, το σκάφος υπέστη υλικές ζημιές. Όπως αναφέρθηκε οι ελληνικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν γρήγορα, όταν κατευθύνθηκαν προς την περιοχή κλιμάκια της τουρκικής ακτοφυλακής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 20.11.2025 09:12Θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν αποκαλύπτει «παραμορφωμένη ανατομία» - «Το πέος του είχε σχήμα λεμονιού»
Το αλιευτικό σκάφος, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι Τασμπουρούν στο κέντρο της περιοχής Διδύμων του Αϊδινίου τη νύχτα της 18ης Νοεμβρίου, βρέθηκε αντιμέτωπο με την παρέμβαση των ελληνικών μονάδων, καθώς ψάρευε στα ανοικτά των Διδύμων. Όπως αναφέρθηκε, το ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής που έφτασε στην περιοχή τα μεσάνυχτα πυροβόλησε 5 φορές το τουρκικό αλιευτικό σκάφος.
Αναφέρθηκε ότι τα πυρά πέρασαν κοντά από το σκάφος και προκάλεσαν ορατές ζημιές στο σκάφος.
Οι αλιείς ενημέρωσαν την ακτοφυλακή για την κατάσταση
Οι Τούρκοι αλιείς που βρίσκονταν στο σκάφος κατά τη στιγμή της επίθεσης ενημέρωσαν αμέσως την Τουρκική Ακτοφυλακή για το περιστατικό. Μετά την καταγγελία, στάλθηκαν άμεσα μονάδες στην περιοχή.
Μετά την έλευση της τουρκικής ακτοφυλακής, το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε γρήγορα από την περιοχή.
Προέκυψαν υλικές ζημιές στο σκάφος
Το αλιευτικό σκάφος «Hasip Reis 3» μεταφέρθηκε εκ νέου στο λιμάνι υπό τη συνοδεία των μονάδων της τουρκικής ακτοφυλακής. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε υποστεί ζημιές από πυροβολισμούς.
Όπως έγινε γνωστό, μετά το περιστατικό ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη
«Είμαστε φίλοι με τον Φραπέ» - Όλα όσα κατέθεσε ο «Χασάπης» στην Εξεταστική για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη Δικαιοσύνη οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΕΙΝΑΠ για τα ράντζα στο Αττικόν - Τι ζητούν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Το τελευταίο «αντίο» στον Αλέκο Φλαμπουράρη - Οι συγκινητικοί επικήδειοι

Κομήτης 3I/Atlas: Εντυπωσιακές εικόνες από τον διαστρικό «επισκέπτη» του γαλαξία μας