Άγονος ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τον Άγιο Ματθαίο. Δεν κατατέθηκε καμία προσφορά

Άγονος ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για τον Άγιο Ματθαίο. Δεν κατατέθηκε καμία προσφορά

Καμία προσφορά δεν κατατέθηκε τελικά για την εκμίσθωση του οικοτροφείου στον Άγιο Ματθαίο, σύμφωνα με την διακήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Το άνοιγμα των φακέλων θα γινόταν από την επιτροπή που είχε οριστεί για τον διαγωνισμό (χωρίς ποτέ να ανακοινωθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων) σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου στις 2 μ.μ. στα γραφεία της Μητροπόλεως στην Αντωνίου Γιάνναρη 2.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνισμός μετατίθεται σε επόμενο χρόνο, που προφανώς θα πρέπει να ανακοινωθεί διά του Τύπου, όπως δηλαδή έγινε και με την περίληψή του.

Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός της μη κατάθεσης κανενός φακέλου προσφοράς, ούτε από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή τον οποίο άφησαν να εννοηθεί, τόσο ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, κάνοντας λόγο για μετατροπή σε ξενοδοχείο.

Αυτό πάντως δε σημαίνει ότι σε μεταγενέστερο χρόνο που θα γίνει και πάλι ο διαγωνισμός, δεν θα λάβει μέρος ο συγκεκριμένος επενδυτής. Χωρίς όμως να είναι και βέβαιο ότι θα κινηθεί και πάλι η τοπική εκκλησία στη βάση της παρούσας διακήρυξης, ακολουθώντας διαφορετικό δρόμο.

Να σημειωθεί δε, ότι με βάση την διακήρυξη, που έχει ήδη δημοσιεύσει το PARAKRITIKA.GR, δεν προβλέπεται πουθενά κάτι για την περίπτωση που κηρυχθεί άγονος ο πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο προσανατολισμός είναι να διενεργηθεί και πάλι με τους ίδιους όρους, αποκλείοντας εκ νέου κατ’ ουσίαν την όποια συμμετοχή του Δήμου Χανίων.