Αγρότες: Έσπασαν μπλόκο της ΕΛΑΣ στην Εγνατία - Έκλεισαν την Εθνική

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, διαμηνύοντας ότι δεν θα κάνουν πίσω, εάν τα αιτήματα τους δεν ικανοποιηθούν.  Σήμερα Τετάρτη, αγρότες από την περιφέρεια Αλμυρού Βόλου, παρατάσσοντας τα τρακτέρ του, απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 07.02.2024 14:27 Οι αγρότες ζητούν απαντήσεις από Μητσοτάκη, ειδάλλως θα σκληρύνουν τη στάση τους - Τα μπλόκα σήμερα

αγρότες

Την ίδια ώρα συνάδελφοι τους από τα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου.

Μετά τους συμβολικούς αποκλεισμούς που έγιναν το μεσημέρι σε Ήπειρο, Μάλγαρα και Πελοπόννησο, οι αγρότες πραγματοποίησαν νέο μπλόκο στην Εθνική Οδό στην Αταλάντη, στον Πλατύκαμπο Λάρισας, αλλά και την Καρδίτσα, στον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Έσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας στην Εγνατία Οδό 

Νωρίς το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Θεσπρωτία πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της Ηγουμένισσας και στο λιμένα εξωτερικού. 

Μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία να τους επιτραπεί η είσοδος στην Εγνατία Οδό, κατάφεραν να σπάσουν το μπλόκο που είχε στηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο, στην έξοδο του λιμανιού.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου και αντιπροσωπεία του Δήμου Φιλιατών, όπως και αντιπροσωπείες κομμάτων.

Ζητούν απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό 

Οι αγρότες πλέον ζητούν απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς τα όσα έχουν εξαγγείλει οι υπουργοί δεν τους καλύπτουν.  Ξεκαθαρίζουν ότι πλέον θέλουν να τους παρουσιάσουν λύσεις κι όχι απλά να τους καλέσουν ξανά σε διάλογο. 


Είναι διατεθειμένοι να τηρήσουν στάση αναμονής έως το βράδυ της Πέμπτης, το αργότερο το πρωί της Παρασκευής κι αν τα αιτήματα τους δεν ικανοποιηθούν θα σκλρύνουν τη στάση τους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. 

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Καταδίκη της Ελλάδας από την Ευρωβουλή: Ανησυχίες για Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου

0e8c338a-ee30-4b93-8dd8-dfb4421bc700.jpg

Για εμπορία ανθρώπων διώκεται ο Youtuber - Λέει ότι «συμμετείχαν με τη θέλησή τους»

b7c01695-8b20-46d6-8974-0eda4643db91.jpg

Από τον Σεπτέμβριο του 2025 τα πρώτα μη κρατικά ΑΕΙ στην Ελλάδα: Πώς θα γίνεται η εγγραφή

a2f7506c-f781-41be-b7c1-d51ac41ef687.jpg

Θλίψη στη Λαμία: Νεκρό 8χρονο παιδί από πρόβλημα στα νεφρά

3375c3f2-7284-49cd-857e-0d0624d148a7.jpg