Αγνοούνται 70 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο απέπλευσε από τη δυτική Λιβύη με προορισμό την Ευρώπη την Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου. ΕΛΛΑΔΑ 15.09.2021 10:01Είναι έγκλημα η διάσωση ανθρώπων που πνίγονται; Είναι έγκλημα η διάσωση ανθρώπων που πνίγονται;

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο Twitter της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Alarm Phone, που διαχειρίζεται τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης για τους μετανάστες που βρίσκονται σε επισφαλή θέση, «έφυγαν από την Χομς και μάς κάλεσαν πολλές φορές».

Ερωτηματικά για τη στάση των ιταλικών και μαλτέζικων αρχών

«Όταν χάσαμε την επαφή, βρίσκονταν στην ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, σε απόσταση 11 μιλίων από τα ιταλικά ύδατα, αλλά δεν υπάρχει ίχνος διάσωσης ή άφιξής τους. Οι αρχές σιωπούν», αναφέρει η οργάνωση.

«Πώς 70 άτομα μπορούν να εξαφανισθούν στην θάλασσα, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την ξηρά; Τι τούς συνέβη; Γιατί οι μαλτέζικες και ιταλικές αρχές αρνήθηκαν αρχικά να τους συνδράμουν και στην συνέχεια να δώσουν πληροφορίες για την τύχη τους;», αναρωτιέται η Alarm Phone.

Σύμφωνα με απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στις αρχές του Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον 1.369 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο στην προσπάθειά του να φθάσουν στην Ευρώπη από τις αρχές του έτους.

Call for help from 70 people in distress in the #CentralMed! While we know thanks to #Seabird @seawatchcrew that they’re okay and on board the Italian supply ship Asso29, a rescue is only complete with disembarkation at a Port of Safety. No more #pushbacks, bring them to #Italy!

— Alarm Phone (@alarm_phone) October 2, 2021

Όλες οι ειδήσεις

Προκαλεί η Τουρκία για να «ακούει» η Γαλλία: Ανακοίνωση - παραλήρημα για Ανατολική Μεσόγειο

Μαύρα μαντάτα φέρνει η απογραφή πληθυσμού: Μείωση έως 500.000 σε μόνιμους κατοίκους

Παπαδόπουλος για σεισμό: Ενεργοποιήθηκε τμήμα ρήγματος στη Θήβα

Σεισμός: Αυτά είναι τα σημαντικότερα ρήγματα στην Ελλάδα

Σπάρταθλο: 39χρονος αστυνομικός από το Αγρίνιο και πρώην πυγμάχος έγραψε ιστορία ως νέος Κούρος

Καταγγελία - σοκ: Βιασμός 31χρονης από ληστές μπροστά στα παιδιά της στο Καματερό