Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για 40 παιδιά που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από σχολεία της Αττικής. Λίγες μόνο ημέρες μετά την είδηση της δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη, το θέμα αποκαλύφθηκε από έγγραφο που εστάλη από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ Αθηνών τη Δευτέρα (14/2) σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση στέλνει ένα τέτοιο έγγραφο. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αυτή τη φορά αγνοούνται 40 παιδιά, που δεν έχουν πάει εδώ και πολύ καιρό στο σχολείο τους, απουσιάζουν συστηματικά και αδικαιολόγητα, ενώ έχει γίνει έρευνα στα σπίτια τους από αστυνομικούς και κοινωνικές υπηρεσίες και δεν κατάφεραν να εντοπιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 17.02.2022 08:31Δικηγόρος 33χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 7χρονου: Απάνθρωπες οι τιμωρίες στον ΑνδρέαΕλλάδα | 15.02.2022 16:37 Προφυλακίστηκαν η μητέρα και ο 33χρονος σύντροφος για τη δολοφονία του 7χρονου Αντρέα στην Κυψέλη

Πρόκειται κυρίως για παιδιά προσφύγων, μεταναστών και από ευάλωτες οικογένειες. Εάν τα σχολεία που έχουν λάβει το συγκεκριμένο έγγραφο δεν απαντήσουν θετικά, η έρευνα θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις με παιδιά «φαντάσματα» καθώς σε μια τέτοια λίστα θα μπορούσε να βρίσκεται και ο μικρός Αντρέας.