Πάνω από 7,5 εκατομμύρια τσιγάρα και 10 τόνους καπνού εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία την Δευτέρα, 1 Μαρτίου σε παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στο Aγρίνιο. Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης στο παράνομο εργοστάσιο συνελήφθησαν 5 Έλληνες οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών.

Στην αποθήκη, την οποία οι συλληφθέντες είχαν μετατρέψει σε εργοστάσιο τσιγάρων, και ύστερα από έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια και σε ένα βενζινάδικο, οι Αρχές εντόπισαν πάνω από 10 τόνους καπνού και πάνω από 7,5 εκατομμύρια τσιγάρα.

Διαβάστε επίσης: ΣΤΑΣΥ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες προσληπτέων

Ακόμα βρέθηκε μία πλήρως εξοπλισμένη γραμμή επεξεργασίας καπνού, πλήθος μηχανημάτων και υλικών για την παρασκευή και την συσκευασία των τσιγάρων, οχήματα, όπλο και πάνω από 6.000 ευρώ μετρητά.

Παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στο Αγρίνιο - φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ / Διεύθυνση Οικονομικής ΑστυνομίαςΠαράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στο Αγρίνιο - φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ / Διεύθυνση Οικονομικής ΑστυνομίαςΠαράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στο Αγρίνιο - φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ / Διεύθυνση Οικονομικής ΑστυνομίαςΠαράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στο Αγρίνιο - φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ / Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τις ποσότητες τσιγάρων και καπνού που κατασχέθηκαν υπολογίζονται σε τουλάχιστον 3.823.259 ευρώ.

Εφτιαξαν μέχρι και εστιατόριο για το προσωπικό

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν στήσει ακόμα και εστιατόριο μέσα στο παράνομο εργοστάσιο ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτό να μη μετακινούνται συχνά και κινήσουν υποψίες.

Για τους 12 εργαζομένους στην αποθήκη του Αγρινίου, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Βούλγαροι και Ρουμάνοι, έχει σχηματιστεί επίσης δικογραφία, χωρίς όμως να έχουν συλληφθεί. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε επίσης: Vodafone: Χωρίς ίντερνετ αρκετοί συνδρομητές - Τι απαντά η εταιρεία