Αγρότες Την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε ο ΥΠΑΑΤ - "Τσεκούρι" στις επιδοτήσεις

Αγρότες  Την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε ο ΥΠΑΑΤ - "Τσεκούρι" στις επιδοτήσεις

Κι όμως...Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις  περισσότερες των περιπτώσεων η προκαταβολή της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου δεν ήταν αρκετή να καλύψει ούτε τις εισφορές του ΕΛΓΑ, ενώ αρκετές ήταν και οι φορές που τα χρήματα ήταν τα μισά της ασφαλιστικής εισφοράς

"Και τώρα μπορείτε να...παραιτηθείτε"...Αυτό - σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές - λένε τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού τέτοια "σφαγή" επιδοτήσεων, όπως τη φετινή, δεν έχει προηγούμενο!

Ο Ευάγγελος Σημανδράκος, πάντως, ως πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν φαίνεται διατεθειμμένος να υποβάλλει την παραίτηση του...Αντιθέτως, μάλιστα, όπως το συνηθίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, έδωσε στη δημοσιότητα και μια ανακοίνωση, στην οποία παρουσιάζει τις πληρωμές της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες, αλλά και το μετέπειτα χρονοδιάγραμμα, ως μια διαδικασία που εξελίσσεται..."ομαλά"!

Κι όμως...Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις  περισσότερες των περιπτώσεων η προκαταβολή της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου δεν ήταν αρκετή να καλύψει ούτε τις εισφορές του ΕΛΓΑ, ενώ αρκετές ήταν και οι φορές που τα χρήματα ήταν τα μισά της ασφαλιστικής εισφοράς.

Παρά το γεγονός ότι η πληρωμή έγινε αργά την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, ξημερώματα Σαββάτου, υπάρχουν ήδη πολλές φωνές διαμαρτυρίας.  

Η προκαταβολή φαίνεται πως ήταν μία κατά προσέγγιση πίστωση του 70% της βασικής ενίσχυσης με διαίρεση ενός ποσού 488 εκατ. ευρώ δια του αριθμού των φετινών δικαιούχων, στη βάση όμως του τι είχαν δηλώσει σε επίπεδο εκμετάλλευσης το 2022 (και όχι το 2023).

Πηγή : Νέα Κρήτη