Συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χουργκάντα, στο ανατολικό τμήμα της Αιγύπτου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολιτική | 20.11.2022 13:18 Τούρκοι αναλυτές και ΜΜΕ: «Η στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα»Κόσμος | 20.11.2022 13:46Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για συνεχείς βομβαρδισμούς στη Ζαπορίζια - Τι λέει αξιωματούχος

Πρόκειται για το δεύτερο φονικό δυστύχημα σε λιγότερο από 10 ημέρες στην Αίγυπτο. Στις 12 Νοεμβρίου, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε σε ένα κανάλι του δέλτα του Νείλου, στον βορρά.

Σήμερα, «δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα στον δρόμο που συνδέει τις πόλεις Ρας Γκαρίμπ και Χουργκάντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε δικαστική πηγή.

Τα συγκοινωνιακά δυστυχήματα είναι συχνά στην Αίγυπτο, όπου οι δρόμοι είναι συχνά κακοσυντηρημένοι και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας σπανίως τηρείται.

Επισήμως, 7.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκοινωνιακά δυστυχήματα το 2021 στην πιο πολυπληθή χώρα του αραβικού κόσμου, με πληθυσμό 104 εκατομμύρια κατοίκους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ