Να αποφύγουν τα μαθήματα ήθελαν τέσσερις ανήλικοι μαθητές ενός σχολείου στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας και κατέφυγαν στο εδώ και χρόνια γνωστό κόλπο της ρίψης… ναφθαλίνης στους χώρους και τις αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος!

Οι δράστες έκλεψαν το πρωί της Τρίτης τα κλειδιά του σχολείου από ένα γραφείο και το ίδιο βράδυ έριξαν σημαντική ποσότητα ναφθαλίνης στους χώρους διδασκαλίας, χωρίς να σκεφτούν ότι αυτό θα είχε επιπτώσεις στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Το αποτέλεσμα ήταν δύο κορίτσια και ένα αγόρι να νιώσουν έντονη δυσφορία και να διακομιστούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το σχολείο δεν λειτούργησε και ο διευθυντής ειδοποίησε αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι ξεκίνησαν έρευνες και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν άμεσα τους δολιοφθορείς ηλικίας 17, 17, 17 και 16 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν το ίδιο μεσημέρι και ομολόγησαν την πράξη τους.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου με κατηγορίες για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και απλή σωματική βλάβη, ενώ θα αντιμετωπίσουν επιπτώσεις από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.