Μήνυμα προς την Ελλάδα για το Αιγαίο και τη Μεσόγειο στέλνει μέσω της εφημερίδας «Μιλιέτ» ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Ο Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του εργοστάσιο σφαιρών, εξήρε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας «Μιλιέτ» την ισχύ και τον ρόλο της Τουρκίας στην ανατ. Μεσόγειο, λέγοντας ότι χάρη στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία έχει γίνει ηγέτιδα δύναμη στη διεθνή σκηνή, με αποτέλεσμα τίποτα να μην μπορεί να γίνει στη «γειτονιά της» χωρίς εκείνη.

«Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, και την Κύπρο αν δεν συνεργαστείτε με την Τουρκία, αν δεν συζητήσετε, αν δεν συμβουλευτείτε, αν δεν ανταλλάξετε πληροφορίες με την Τουρκία με κάποιο τρόπο, δεν πρόκειται να βρείτε καμία λύση. Λύση χωρίς την Τουρκία δεν είναι βιώσιμη», προειδοποίησε ο Τούρκος ΥΠΑΜ, επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο και όλοι να το γνωρίζουν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 10.06.2020 16:37Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε την Αγία Σοφία Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε την Αγία Σοφία

«Εμείς δεν είμαστε υπέρ του πολέμου, αλλά της ειρήνης. Είμαστε υπέρ της σταθερότητας και της εκεχειρίας. Εμείς επιθυμούμε οι άνθρωποι να ζουν με ηρεμία, γαλήνη και ειρήνη. Δίνουμε μεγάλη αξία στις σχέσεις καλής γειτονίας», δήλωσε, αν και από την άλλη πλευρά είπε ότι «κάνουμε σε όλους σαφές ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα του έθνους μας, των Κυπρίων και των Λίβυων αδελφών μας. Έχουμε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι μας για αυτό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», τόνισε.

«Παρακολουθούμε τα πάντα στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο»

Η ιστορία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας είναι πραγματικά μια καταπληκτική ιστορία, υπερηφανεύτηκε ο Χουλουσί Ακάρ, δηλώνοντας ότι η αποδοτικότητα των όπλων που κατασκευάζει η Τουρκία έχει αποδειχθεί τόσο στη Μεσόγειο, όσο και στη Συρία και τη Λιβύη.

«Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτήν τη στιγμή. Αντιθέτως, πουλάμε. Αυτό μας γεμίζει υπερηφάνεια. Ό,τι συμβαίνει στα σύνορά μας στο Αιγαίο και στην ανατ. Μεσόγειο τα βλέπουμε όλα. Μακάρι να αυξήσουμε την παρουσία τους σε όλους τους χώρους. Με την εξέλιξη των drones, ανεβήκαμε κατηγορία και γίναμε πιο αποτελεσματικοί».