Ακόμα στάζουν πετρέλαιο οι βρύσες στη Ζάκυνθο: Κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης ζητεί ο δήμαρχος

Να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος, ζητά ο δήμαρχος του νησιού καθώς οι κάτοικοι δεν έχουν μόνο νερό στις βρύσες τους αλλά και πετρέλαιο.

Πώς έγινε το ατύχημα με το πετρέλαιο 

«Αυτό το θέμα προκλήθηκε από ένα ατύχημα που είχαμε στο δρόμο και το πετρέλαιο πήρε το δρόμο του νερού της βροχής, τα φρεάτια ήταν σπασμένα και από κάτω βρισκόταν σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΖ, όλο το βράδυ έβρεχε, οπότε αν είχαμε 30 λίτρα έγιναν 2.000 και γέμισαν πετρέλαιο όλα τα σπίτια», περιγράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος στο ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 12.01.2024 22:27 Ζάκυνθος: Νερό με πετρέλαιο βγαίνει από τις βρύσες των κατοίκων - Δεν σταμάτησε έγκαιρα η υδροδότηση

Δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο οι κάτοικοι 

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σπίτια των κατοίκων, ο δήμαρχος περιγράφει πως «στο κέντρο της Ζακύνθου ζουν από 3.000 έως 5.000 κάτοικοι, αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Σε κάθε σπίτι έχουμε μικρές δεξαμενές, οι οποίες αποθηκεύουν το νερό και το χρησιμοποιούμε, εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα καθώς το πλαστικό τραβάει τη μυρωδιά του πετρελαίου».

Όπως επισήμανε: «Χθες, Κυριακή ενημερώσαμε την Πολιτική Προστασία για να κηρυχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Όλα τα σχολεία τα έχουμε ελέγξει, αδειάσαμε όλους τους κεντρικούς αγωγούς, τους πλύναμε αλλά υπάρχει θέμα από τα ρολόγια μέχρι τις δεξαμενές των σπιτιών», ανέφερε ακόμη για τις κινήσεις που έχουν γίνει και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο νησί.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Νέος Κόσμος: Πού στρέφονται οι έρευνες για την εκτέλεση του «Ζαμπόν» - «Ξεψαχνίζουν» κάμερες και κινητά

87d6abd5-1220-477b-a024-61796258c016.jpg

«Μ'αρέσει το χωριό, αλλά έχει πολλές στροφές»: Τι λέει στο OPEN ο μαθητής που διανύει 56 χιλιόμετρα για το σχολείο

c4f7b89b-70b5-49eb-afcd-c0266c0fc9b4.jpg

Γνώριζε πολλά κι έπρεπε να πεθάνει - Το οικτρό τέλος του δημοσιογράφου που αποκάλυψε τη γενοκτονία των Ουκρανών

58ff5f4c-1b1b-4b12-817e-0dabdd9d2491.jpg

Εσείς κοιμάστε σωστά; 5 συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να το καταφέρετε

bcf0c8b0-84d5-4e19-ad79-553b9db72292.jpg