Από ανησυχία και αβεβαιότητα ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, διακατέχεται ο εμπορικός κόσμος στο Πέραμα Μυλοποτάμου, που αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του Ρεθύμνου - Μετά το θετικό αποτύπωμα του καλοκαιριού υποτονική είναι η κίνηση στα εμπορικά

Είναι μία αγορά που δεν στερείται τίποτα συγκριτικά με άλλες, καθώς παρουσιάζει μεγάλη επάρκεια αγαθών σε λογικές τιμές, παρά ταύτα όμως, όλοι μιλούν για ένα δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Ο λόγος για τα εμπορικά καταστήματα του Περάματος, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του Ρεθύμνου μετά από την αγορά της πόλης. Τους θερινούς μήνες το αποτύπωμα της κίνησης ήταν σχετικά ικανοποιητικό για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής, ενώ στην παρούσα φάση η κίνηση χαρακτηρίζεται ως υποτονική αν και σιγά - σιγά εκτιμάται ότι θα αρχίσει η αναθέρμανση, λόγω εορτών.

Και ενώ τα εμπορικά του Περάματος έχουν ήδη αρχίσει να «φορούν» τα γιορτινά τους, η μεγάλη και άνιση «μάχη» με την ακρίβεια, έχει κάνει ακόμα πιο διστακτικό το καταναλωτικό κοινό.

Οι ίδιοι οι έμποροι της περιοχής μιλούν και για τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης που έχει οδηγήσει ακόμα και στην μείωση του προσωπικού σε ορισμένες επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν «ζωντανές».