Αλεξανδρούπολη: Ο 59χρονος έστελνε στρατιωτικό υλικό σε άνδρα στη Λιθουανία

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την υπόθεση κατασκοπείας στην Αλεξανδρούπολη, με τον 59χρονο ελαιοχρωματιστή να προφυλακίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 02.05.2025 16:06 Προφυλακίστηκε ο 59χρονος κατηγορούμενος για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη

Ο ομογενής από τη Γεωργία εντοπίστηκε μετά από κοινή επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων. Ο ίδιος ήταν μόνιμος κάτοικος Αλεξανδρούπολης και εμφανιζόταν ως ελαιοχωματιστής. Μάλιστα, παρίστανε ότι έκανε πεζοπορία κοντά σε στρατιωτικές βάσεις, τραβώντας φωτογραφίες και βίντεο από εγκαταστάσεις, αλλά και από μετακινήσεις στρατιωτικών οχημάτων.

Ο 59χρονος για τουλάχιστον έξι μήνες βιντεοσκοπούσε στρατιωτικές μονάδες στην περιοχή του Έβρου για λογαριασμό της GRU, της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών. Ο ομογενής από τη Γεωργία είχε υπηρετήσει στον στρατό της Σοβιετικής Ένωσης και ζούσε στην Αλεξανδρούπολη, εκεί όπου ένας άγνωστος κατάφερε να τον στρατολογήσει για λογαριασμό της Μόσχας.

Το εν λόγω άτομο είναι μέλος του οργανωμένου εγκλήματος που δραστηριοποιείται στη διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και έχει μακρά εμπλοκή σε δολοφονίες.

Ο «Βικέντιος» στο «κάδρο» των ερευνών

Στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και ο «Βικέντιος», ο οποίος είναι Γεωργιανός με ελληνικό διαβατήριο που ζούσε στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης. Ο εν λόγω άνδρας βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών, καθώς θεωρείται από την ΕΛΑΣ εμπλεκόμενος σε παραβατικά κυκλώματα που είχαν σχέση με ναρκωτικά και πληρωμένα συμβόλαια.

Ο «Βικέντιος» κάποια στιγμή ταξίδεψε στη Λιθουανία, με την ΕΛΑΣ να ενημερώνει την αστυνομία της χώρας, ώστε να είναι υπό στενή παρακολούθηση. Μάλιστα, ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη, καθώς φέρεται να ετοίμαζε δολοφονία στη χώρα της βόρειας Ευρώπης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, οι Λιθουανοί αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο κινητό του έφτασαν φωτογραφίες και βίντεο από έναν ελληνικό αριθμό. Αμέσως ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία, με την ΕΥΠ να εντοπίζει τον αριθμό του 59χρονου ελαιοχρωματιστή.

Ο ομογενής από τη Γεωργία τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση και τελικά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μέσα σε πολυκατοικία.

Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στενό συγγενικό πρόσωπο του 59χρονου υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ υπήρξε και ροή χρηματοδότησης, με την ΕΛΑΣ να διαπιστώνει ότι ο συλληφθείς έπαιρνε ποσά από πλατφόρμα διεθνών συναλλαγών σε τακτική βάση το τελευταίο εξάμηνο.

Παράλληλα, ο 59χρονος κίνησε τις υποψίες όταν εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη ως ελαιοχρωματιστής και μέλος συνεργείου σε εργασίες στον φράχτη. Οι Αρχές διενήργησαν ελέγχους και διαπιστώθηκε ότι το όνομά του δεν περιλαμβανόταν στη λίστα των πιστοποιημένων εργατών.

Διαβάστε ακόμη

Ακόμη ένα καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό στο μετρό: Του... χρόνου νέοι συρμοί - Τι γίνεται με την ανανέωση του στόλου στην Αθήνα

8a1456d5-3583-4dd6-9737-6ed2b191bbb5.jpg

Νέα Αριστερά: Οι φήμες για την παραίτηση Χαρίτση, το πολιτικό πρόβλημα των συνεργασιών και οι πιθανοί διάδοχοι

ccdf47df-e379-4b6f-b696-2046e46f782e.jpg

Σοκαριστικά απροετοίμαστη η Κωνσταντινούπολη: Τέσσερα στα 10 σπίτια δεν έχουν ασφάλιση σεισμού

74e7b84a-2f67-41c2-97b1-8fa025a748fa.jpg

Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια - Τι θα συζητηθεί

56d4e28a-0480-45dc-b591-df71c4b1da1b.jpg