Αλκιβιάδης Χήτος: Πέθανε ο επιχειρηματίας - Η διαδρομή του και το αντίο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ
Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο ένας εκ των ιδρυτών της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, Αλκιβιάδης Χήτος.
«Ένας άνθρωπος σπάνιας ποιότητας και οραματισμού, που αφήνει πίσω του μια ανεξίτηλη παρακαταθήκη αξιών, αρχών και επιχειρηματικής κληρονομιάς» σημειώνει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 01.01.2026 12:13Ριφιφί για 500 ευρώ: Άνοιξαν τρύπα σε τοίχο και μπήκαν σε κατάστημα παιχνιδιών στον ΚολωνόΕλλάδα | 01.01.2026 13:16 Τραγωδία στην Κόρινθο: Ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της από φωτιά σε διαμέρισμα
«Ο Άλκης Χήτος γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1937, στο Ασπροχώρι Ιωαννινων. Οραματιστής, χαρισματικός και πρωτοπόρος, ανέλαβε τα ηνία της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ μαζί με τον αδελφό του Κωνσταντίνο το 1984, συνεχίζοντας την επιτυχημένη οικογενειακή παράδοση εμφιάλωσης και εμπορίας ποτών, την οποία είχε ξεκινήσει ο πατέρας τους, Ιωάννης Χήτος, το 1955.
Με απαράμιλλη ακεραιότητα, αφοσίωση και ανεξάντλητη δύναμη, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του. Η παρουσία του καθόρισε τον τρόπο που η εταιρεία λειτουργεί σήμερα, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα που τιμά τόσο τις ανθρώπινες αξίες όσο και την επιχειρηματική αριστεία» τονίζει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και προσθέτει:
«Η κληρονομιά του Άλκη Χήτου δεν περιορίζεται στην ανάπτυξη της εταιρείας, εκφράζεται καθημερινά στις σχέσεις, στη δέσμευση για ποιότητα, στην κοινωνική ευθύνη και στην αίσθηση της κοινότητας που καλλιέργησε σε εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες. Το όραμά του, το ήθος και η ηγετική του παρουσία θα συνεχίσουν να αποτελούν πυξίδα για την εταιρεία και καθοδηγητικό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές».
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Περιβλέπτου, αύριο Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, στις 12.00.
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη
Βίντεο ντοκουμέντο από το Κραν Μοντανά: Η στιγμή που ξεκινάει η φωτιά μέσα στο μπαρ στην Ελβετία

Χιόνια μέχρι και στις παραλίες - Στα λευκά Λήμνος, Τήνος, Νάξος, Θάσος και Σαμοθράκη

Μητσοτάκης στον πρώτο καφέ της χρονιάς με Τασούλα: Ο γιος μου έκανε πρόταση γάμου στη Σάκκαρη - Παντρεύονται το 2027

Η τελευταία αναλογική Πρωτοχρονιά: Από το 1993 και το τηλεφώνημα στο σταθερό, στις ψηφιακές ευχές του 2026