Πολιτική ΑΡΘΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλο κράτος στην Αθήνα και άλλο στο Αίγιο;

ΑΛΛΟ   ΚΡΑΤΟΣ   ΣΤΗΝ   ΑΘΗΝΑ  ΚΑΙ   ΑΛΛΟ   ΣΤΟ   ΑΙΓΙΟ ;

Νίκος Παπανικολόπουλος, Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)            

    Η αρχή της ισότητας, όπως αποτυπώνεται στο Μέρος Δεύτερο του Συντάγματος, ‘’Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα’’ και συγκεκριμένα στο άρθρο 4 παρ. 1 και 2 : «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις», είναι το βασικό θεμέλιο για την ύπαρξη και τη λειτουργία ενός δημοκρατικού κράτους.


   Η ισότητα των ανθρώπων απέναντι στο νόμο, με τη λέξη - όρο ισονομία χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Ελλάδα από τον Ηρόδοτο και το Θουκυδίδη ενώ ο Αριστοτέλης έγραψε ότι «το μόνο σταθερό κράτος είναι αυτό όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου».

  Όμως, όλα αυτά, στην πράξη δοκιμάζονται, αφού τα περίτρανα λόγια των μεγαλόσχημων πολιτικών μας, περί σεβασμού του Συντάγματος και των νόμων του κράτους, ακούγονται όλο και πιο παράταιρα. Το τι ισχύει σήμερα στον τόπο μας είναι λίγο-πολύ γνωστό. Μόνο για ισονομία και ισοπολιτεία δεν μπορούμε να καυχιόμαστε. Το «Κράτος των Αθηνών» πάντα υπερισχύει.

   Δυο πρόσφατα περιστατικά επαληθεύουν για μια ακόμη φορά τα παραπάνω.

Αίγιο, Παρασκευή  24  Απριλίου  2020

   Η περιφορά με αγροτικό όχημα της θαυματουργής εικόνας της  «Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής της Τρυπητής» πολιούχου της πόλης, στο Αίγιο, με την παρουσία του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ Ιερωνύμου, ήταν παράνομη. Από την Αστυνομία αφαιρέθηκαν οι πινακίδες του αγροτικού γιατί δεν είχε άδεια για μεταφορά…. εικόνων στην καρότσα !!! παρά μόνο αγροτικών προϊόντων ενώ στον οδηγό του και σε δέκα περίπου άτομα επιβλήθηκε  το  διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.

Αθήνα, Σάββατο  25   Απριλίου  2020

      Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η καταξιωμένη ερμηνεύτρια, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων, με σύνθημα «Στον δρόμο με Αγάπη» με μελωδίες έστειλε το δικό της αισιόδοξο μήνυμα στον κόσμο. Ταξίδεψε με τους μουσικούς της πάνω σε ένα φορτηγό όχημα που πέρασε από Νοσοκομεία και γειτονιές της πρωτεύουσας. Στο πλαίσιο αυτό, έκανε μια στάση και στην Ηρώδου Αττικού όπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε από το γραφείο του για να συγχαρεί για την πρωτοβουλία, να την ακούσει και να χειροκροτήσει.
   Προσωπικά,  χειροκροτώ και τις δυο πρωτοβουλίες, τόσο στο Αίγιο όσο και στην Αθήνα. Μπράβο σε όλους.

   Το θέμα όμως, ή μάλλον του ερώτημα που μου γεννιέται, είναι γιατί ενοχλεί κάθε τι που άπτεται της Εκκλησίας και της πίστεως και πέφτει βαρύς ο πέλεκυς ενώ στα άλλα υπάρχει ανεκτικότητα ;

   Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά ; 

   Τί κρύβεται πίσω από αυτά ;  


                                Αλεξανδρούπολη,  Κυριακή του (άπιστου) Θωμά 2020

                                          ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

                                                    Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)


ΠΗΓΗ