Μετά την επιβεβαίωση των 5 νέων κρουσμάτων δόθηκαν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, προκειμένου οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί να μπουν σε καραντίνα

Πέντε ακόμα ηλικιωμένοι και ένας εργαζόμενος στην επιχείρηση φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργεί στο χωριό Καλογέροι Λασιθίου βρέθηκαν θετικοί, στη μετάλλαξη “Δέλτα” μετά τα μοριακά τεστ που διενήργησε ο ΕΟΔΥ. Όλα τα υπόλοιπα τεστ σε εργαζόμενους αλλά και ηλικιωμένους είναι αρνητικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, Ευγενία Ακαμωτάκη, τόνισε πως και οι 15 εργαζόμενοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το γεγονός ότι υπήρξε κρούσμα δείχνει το πόσο επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση με τη μετάλλαξη “Δέλτα”.

Μετά την επιβεβαίωση των 5 νέων κρουσμάτων δόθηκαν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, προκειμένου οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί να μπουν σε καραντίνα. Η φροντίδα τους γίνεται με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, παράλληλα υπάρχει καθημερινή αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας τους σε συνεργασία με το νοσοκομείο Ιεράπετρας, προκειμένου εφόσον παραστεί ανάγκη να νοσηλευτούν στην κλινική Covid.

Μετά από 15 μέρες και εφόσον είναι καλά, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ με επαναληπτικά τεστ, έως ότου διασφαλιστεί πως έχουν ξεπεράσει τη λοίμωξη.

Πηγή : Cretalive