Μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών για το νοσοκομείο της Ιεράπτερας

Δύο γυναίκες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ανοιχτά θέματα και ζητήματα του νοσκοκομείου της Ιεράπετρας, αλλά και την «σιωπηρή» άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει στην ουσία τους τα προβλήματα που έχουν δηλώσει επανειλημμένως δημοσίως γιατροί και νοσηλευτές, δέθηκαν με αλυσίδες στα κάγκελα της πύλης του νοσοκομείου της Ιεράπετρας, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, κατά το πάνδημο, δυναμικό και με παλμό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε για την Υγεία στο Λασίθι και με αιχμή του δόρατος το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι έξω από το νοσοκομείο, δημιουργώντας μια νοητή αλυσίδα και ασπίδα προστασίας.

Χιλιάδες Ιεραπετρίτες που συμμετείχαν στην μεγάλη κινητοποίηση, ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην υποστελέχωση και υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.

Καταστήματα, σχολεία και υπηρεσίες του δήμου δεν λειτούργησαν σε ένδειξη συμπαράστασης. Ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας Γιάννης Πετράκης σε χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην υγεία και την αρρώστια είμαστε όλοι ίσοι».

Στο συλλαλητήριο έδωσαν «παρών» και οι γιατροί του Δήμου Βιάννου, Σητείας και του Ρεθύμνου, ενώ προβληματισμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η παραίτηση αλλά και η πρόθεση αποχώρησης κι άλλων γιατρών από το νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία, υπολογίζεται ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 10.000 πολίτες.

syllalithrio7.jpgH συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τις 11 το πρωί της πέμπτης 2 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Ηρώων της μεγαλύτερης πόλης του νομού Λασιθίου.

syllalithrio.jpgsyllalithrio1.jpgsyllalithrio2.jpgsyllalithrio3.jpgsyllalithrio4.jpgsyllalithrio5.jpgsyllalithrio6.jpgsyllalithrio7.jpg

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λασιθίου εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια προς τους ιθύνοντες που χειρίζονται τη Δημόσια Υγεία στη χώρα μας και έχουν σκοπό να πλήξουν την ύπαρξη του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, καταργώντας τις κλινικές που σήμερα υπάρχουν και λειτουργούν και μετατρέποντάς το σε «ίδρυμα χρονίως πασχόντων».

syllalithrio8.jpgsyllalithrio9.jpg