Εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές σε οικίες στην Αμαλιάδα - Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο δραστών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές - Ένας από τους δράστες είναι προφυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας - Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις παράνομες πράξεις τους ανέρχεται περίπου στις 19.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, σύμφωνα με το Hλείαlive, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, πέντε κλοπές, που διαπράχθηκαν το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του έτους 2019, σε οικίες στην Αμαλιάδα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος δυο αλλοδαπών ανδρών, ηλικίας 31 και 44 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και ενός ακόμα άγνωστου συνεργού τους.

Ειδικότερα, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, από την 27/11/2019 έως και την 23/12/2019, στην Αμαλιάδα, είχαν διαπράξει πέντε κλοπές σε οικίες, από όπου είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ και κοσμήματα αξίας (12.000) ευρώ περίπου, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Επισημαίνεται, ως προς την μεθοδολογία των δραστών, ότι δρούσαν κυρίως πρωινές ώρες, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν από τις οικίες τους, ενώ με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν τους ομφαλούς των κλειδαριών από τις πόρτες των οικιών.

Οι δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα και πιο συγκεκριμένα:

Σε βάρος του 44χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών και αναζητείται για να συλληφθεί για διακεκριμένες κλοπές, ληστεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,

Ο 31χρονος, είχε συλληφθεί την 10-01-2020 στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, για διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών, και έχει προφυλακιστεί σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.