Αμπελόκηποι: Ετοίμαζαν εκρηκτικό μηχανισμό πριν την έκρηξη που διέλυσε το διαμέρισμα; Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική
Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις γύρω από την έκρηξη σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Αρκαδίας στους Αμπελόκηπους που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με απολογισμό έναν νεκρό και μία πολύ σοβαρά τραυματία. Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική, με το σενάριο της τρομοκρατίας πια να είναι το πιθανότερο, αφού από τις πρώτες κι όλας φάσεις της έρευνας αποκλείστηκε το σενάριο διαρροής αερίου ως αιτία της έκρηξης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 31.10.2024 21:00 Χανιά: Μυστήριο με 75χρονη που εξαφανίστηκε το 2022: Το σενάριο δολοφονίας και η απάντηση των εμπλεκόμενωνΕλλάδα | 31.10.2024 21:26 Έφοδος των ΜΑΤ στο υπ. Πολιτικής Προστασίας: Δακρυγόνα και ξύλο σε εποχικούς πυροσβέστες – Ένας τραυματίας
Βρέθηκε όπλο και κινητό τηλέφωνο
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές κατά την έρευνα που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών στο διαμέρισμα του 3 ορόφου, εντοπίστηκε ένα όπλο, το οποίο εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο επίσης εξετάζεται. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η γυναίκα που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται με βαριά τραύματα στον Ευαγγελισμό φέρεται να είναι γνωστή στις Αρχές. Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ του MEGA, η γυναίκα φέρεται να έχει σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί πως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τα άτομα που έμπαιναν και έβγαιναν στο διαμέρισμα ήταν και αυτοί γνώριμοι των αρχών.
Το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι αρχές
Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές είναι ο άνδρας να επεξεργαζόταν κάποιο είδος εκρηκτικού μηχανισμού ή κάποια εκρηκτική ύλη που εξερράγη για άγνωστο λόγο. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, ούτε και φιάλη υγραερίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.
Παράλληλα η Αστυνομία εντόπισε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος δήλωσε ότι έχει παραχωρήσει το διαμέρισμα στο γιο του, που βρίσκεται στην Ολλανδία, και δεν γνωρίζει αν ο γιός του το είχε νοικιάσει και σε ποιους.
Σοκαριστικές εικόνες
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν σκηνές τρόμου και κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά δυνατή έκρηξηπου συντάραξε όλη τη γειτονιά. Ενδεικτική του μεγέθους της καταστροφής είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύει το ethnos.gr και δείχνει το διαμέρισμα να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
Η έκρηξη πιθανολογείται πως ροκλήθηκε από φιάλη υγραερίου. Επίσης ακολούθησε φωτιά. Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ένα κλιμακοφόρο όχημα. Σπεύδει, επίσης, κυνοφιλική ομάδας έρευνας και διάσωσης της 1ης ΕΜΑΚ.
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη
Δραματική αύξηση νεκρών από τις βιβλικές πλημμύρες στην Ισπανία: Τουλάχιστον 158 θύματα - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη: «Ήρθε η ώρα για λύση του Κυπριακού» - Τι είπαν οι δύο ηγέτες

Ευλογιά των προβάτων: Σε ποιες περιφέρειες απαγορεύονται οι μετακινήσεις για σφαγή

Ο Κρίστοφερ Λι επιστρέφει ως Σάρουμαν στο νέο animation του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
