Λόγω της επίσκεψης Χρυσοχοΐδη στην Ανατολική Κρήτη

Αναβάλλονται οι κινητοποιήσεις που είχε διοργανώσει για την Τετάρτη η ΕΛΜΕ Ηρακλείου για το νοσοκομείο της Σητείας με αφορμή την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην Ανατολική Κρήτη. Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ τονίζονται τα εξής:

“Αναβάλλεται η κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου της Σητείας που είχε οργανωθεί για την Τετάρτη 15 Νοέμβρη έξω από την 7η ΥΠΕ Ηρακλείου.

Αιτία της αναβολής της κινητοποίησης στο Ηράκλειο είναι η αιφνιδιαστική επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Σητεία το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την παραμονή της κινητοποίησης στην 7η ΥΠΕ, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Σητείας μαθαίνουν ότι ο υπουργός της Υγείας έχει αποφασίσει να επισκεφτεί το νοσοκομείο τους την ημέρα της προγραμματισμένης κινητοποίησης στο Ηράκλειο!

Είναι προφανής ο στόχος του κυρίου Χρυσοχοΐδη: Δεν επιθυμεί τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού και λαϊκού κινήματος. Γι’ αυτό σπεύδει την ημέρα της κινητοποίησης να δημιουργήσει εντυπώσεις και να καλλιεργήσει σύγχυση.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Σητείας και γενικώς οι φορείς που στηρίζουν τον αγώνα τους αποφάσισαν την Τρίτη (14/11)… να υποδεχτούν ! αγωνιστικά τον υπουργό της Υγείας με Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο στη Σητεία.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου της Σητείας και όλων των φορέων ενάντια στην υποβάθμιση – διάλυση του νοσοκομείου.

Τονίζουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους μέχρι την πλήρη δικαίωση τους.

Μπροστά σ’ αυτά τα νέα δεδομένα, η ειλημμένη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (13/11) για στάση εργασίας την Τετάρτη 15/11& ώρα 11-2μ.μ. και συγκέντρωση έξω από την 7η ΥΠΕ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ

Δηλώνουμε όμως ότι θα είμαστε στις επάλξεις, στο πλευρό του υγειονομικού προσωπικού, των ασθενών και των κατοίκων της Σητείας, αλλά και όλων των πόλεων που απειλούνται με κατάργηση των νοσοκομείων τους”.

Πηγή : Cretalive