Αναβλήθηκε η δίκη για τη γυναικοκτονία στη Σητεία – Δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ο 40χρονος

Αναβλήθηκε η δίκη για τη γυναικοκτονία στη Σητεία – Δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ο 40χρονος

Πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει ένοχο τον 40χρονο άνδρα για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης

Αναβολή έλαβε η δίκη για τη γυναικοκτονία που είχε σημειωθεί στη Σητεία τον Μάρτιο του 2019, όταν ένας 40χρονος - σήμερα - Κρητικός είχε αφαιρέσει τη ζωή της 32χρονης συζύγου του μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών τους.

Η πολύκροτη υπόθεση, που είχε συγκλονίσει πριν από περίπου 4,5 χρόνια το πανελλήνιο, είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, ωστόσο στο δικαστήριο δεν ήρθε ούτε ο κρατούμενος από τη φυλακή όπου κρατείται.

Στο μεταξύ η Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης κρέμασαν ένα πανό έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου γράφοντας: «Στις πόσες νεκρές θα το πείτε γυναικοκτονία. Πες την με το όνομά της Κατερίνα».

gunaikoktonia%20siteia.jpg.webp?itok=H8aULgW5

Υπενθυμίζεται ότι, πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει ένοχο τον 40χρονο άνδρα για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», επιβάλλοντάς του ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το αποτρόπαιο περιστατικό είχε σημειωθεί στις αρχές του Μαρτίου του 2019 στην πόλη της Σητείας. Ο 40χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 32χρονης Κατερίνας είχε μεταβεί στο σπίτι της πεθεράς του, όπου διέμενε εκείνο το διάστημα η κόρη της.

Εκεί φαίνεται ότι άρχισε μια ακόμη λογομαχία μεταξύ του 40χρονου και της άτυχης γυναίκας. Ο άνδρας έπιασε από τον λαιμό την 32χρονη, η οποία λίγο μετά άφησε την τελευταία της πνοή. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που εκτυλισσόταν το περιστατικό στο σπίτι βρίσκονταν και τα δύο μωρά του ανδρόγυνου, ηλικίας - τότε - μόλις 6 και 18 μηνών. Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο 40χρονος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας και παραδόθηκε.

Λίγα 24ωρα αργότερα, μετά την απολογία του, ο 40χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος: Με βλέμμα ανέκφραστο και σκυφτό το κεφάλι, ο συζυγοκτόνος είχε αποχωρήσει τότε, μετά την απολογία του, από το Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης, χωρίς να πει την παραμικρή κουβέντα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έλαβε χώρα τον Μάιο του 2020. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε επιβάλει τότε - ομόφωνα - την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 40χρονο άνδρα. Λίγο νωρίτερα, ο 40χρονος είχε κριθεί - επίσης ομόφωνα - ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ας σημειωθεί ότι η Έδρα είχε απορρίψει ομόφωνα το αίτημα της υπεράσπισης για χορήγηση ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο.

Πηγή : Νέα Κρήτη