Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Μετανάστευσης και Ασφάλειας, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος βρέθηκε στην Άγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», ο Σχοινάς κατά τη συνομιλία του με τον Οκτάι είπε ότι εργάζονται για την αποδέσμευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, ενώ εξέφρασε ότι συμφωνεί απόλυτα με όσα είπε ο Οκτάι για τον εκούσιο επαναπατρισμό κι ότι συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ για τα θέματα αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολιτική | 21.11.2021 23:00Δένδιας: Συνάντηση στο Μπαχρέιν με τον πρωθυπουργό της Περιφέρειας Ιρακινού ΚουρδιστάνΑθλητισμός | 21.11.2021 22:35Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο Θοδωρής ΖαγοράκηςΕλλάδα | 21.11.2021 22:21Νέα μέτρα από Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους: Τι αλλάζει σε εργασία, λιανεμπόριο, εστίαση

Σύμφωνα επίσης με το «Anadolu», ο Μαργαρίτης Σχοινάς φέρεται να συμφώνησε με τον Οκτάι ότι γίνονται παράνομες απωθήσεις μεταναστών/προσφύγων εκ μέρους της Ελλάδας και σημείωσε ότι η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα θα ενισχυθεί περαιτέρω και θα υπάρξουν άμεσα βήματα.

Διαψεύδει ο Μαργαρίτης Σχοινάς τους ισχυρισμούς της Άγκυρας για την απωθήσεις

Το γραφείο του Μαργαρίτη Σχοινά, πάντως, διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς και έχει ζητήσει εξηγήσεις από την τουρκική πλευρά.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαγγέλης Δεμίρης από το γραφείο του κ. Σχοινά: