Κλειδί για τις αυξήσεις στην τσέπη το ύψος της προσωπικής διαφοράς - 10.800 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν καθαρές αυξήσεις στην τσέπη μεσοσταθμικά 74 ευρώ

Από χθες το απόγευμα μαζί με τις συντάξεις του Ιουλίου άρχισαν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των νέων συνταξιούχων του Δημοσίου (που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016) οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις.

Σημειώνουμε ότι οι πληρωμές αφορούν μόνο τις αυξήσεις και όχι τα αναδρομικά τα οποία πιθανότατα θα καταβληθούν τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις του Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, 10.800 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν καθαρές αυξήσεις στην τσέπη μεσοσταθμικά 74 ευρώ.

Ωστόσο σε επιμέρους κατηγορίες ειδικών μισθολογίων (π.χ. δικαστικοί) οι αυξήσεις φτάνουν τα 451 ευρώ, ενώ οι ένστολοι θα δουν αυξήσεις έως και 192 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο του 2021 οι συντάξεις του Δημοσίου του e-ΕΦΚΑ, για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1/10/2019, απονέμονται με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του ν.4670/2020.

Οι παραπάνω συνταξιούχοι πληρώνονται ήδη με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης από τον Μάρτιο 2021 ενώ τον Απρίλιο 2021 καταβλήθηκαν και τα οφειλόμενα αναδρομικά τους.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

Coca-Cola HBC: Πήρε το 30% σε ιταλική εταιρεία καφέ

Πλακιωτάκης: Η δήλωση υγείας είναι υποχρεωτική – Στο 85% η πληρότητα των πλοίων

Γεωργιάδης: Μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας σε όσους έχουν εμβολιαστεί (vid)