Κόσμος ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναφέρεται απόπειρα δολοφονίας του τ. Πρωθυπουργού Λιβάνου του Saad Hariri..


H τηλεόραση του Al Hadath αναφέρει πως ένας πύραυλος εκρήχθηκε στα 500μ από το convoi του τ. Πρωθυπουργού του Λιβάνου του Saad Hariri κατά τη διάρκεια μετακίνησής του μέσα στην Κοιλάδα της Békaa.Η τηλεόραση του Λιβάνου η MTV Lebanon αναφέρει πως πρόκειται για μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας του.Σημειώνεται πως έγινε πριν 10 μέρες…Οι μυστικές υπηρεσίες του στρατού επιβεβαίωσαν την είδηση στο L’Orient-Le Jour χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες. Ο Saad Hariri επέστρεφε στη Βηρυτό μετά από περιοδεία στην Békaa σύμφωνα με al-Hadath.Οι υπηρεσίες ασφαλείας άνοιξαν μια έρευνα. Περιοδεία έκανε στην Kefraya…..

Ο Saad Hariri γιος του δολοφονηθέντα από τρομοκρατική ενέργεια του επίσης τ. Πρωθυπουργού Λιβάνου Rafik Hariri είναι Σαουδαραβικών συμφερόντων και παραιτήθηκε μετά από μεγάλες διαδηλώσεις τον Οκτώβρη του 2019. Η Κοιλάδα Békaa όπου συνέβη το αναφερόμενο συμβάν είναι το οχυρό της σιίτικης Hezbollah. Δυνάμεις από το εξωτερικό επιχειρούν να δυναμιτίσουν το κλίμα στο Λίβανο σε δια-ομολογιακές διαμάχες και εμφύλιο και γενική αποσταθεροποίηση..Kάποιοι αναλυτές αναρωτιούνται ποιά η σκοπιμότητα αυτών των διαρροών από το ίδιο κανάλι σαουδαραβικών συμφερόντων το al Hadath όπου έδωσε την συνέντευξη η Αμερικανίδα Πρέσβειρα και εισέπραξε απαγόρευση ετήσια σ΄επαφή με ΜΜΕ από δικαστή της Τύρου….Ο Λίβανος βιώνει πρωτοφανή οικονομική κρίση ενώ είναι σε φάση οξυμένης έντασης με Ισραήλ….

dimpenews.com

Δείτε επίσης:

H Τουρκία αποσταθεροποιεί και το Λίβανο.Χρηματοδοτεί ομάδες ”αγανακτισμένων”…..

Φωτιά παίρνει η Μεσόγειος.Έρχεται πόλεμος και Ισραήλ-Λιβάνου αφότου το Ισραήλ ενέκρινε γεωτρήσεις σε θαλάσσιο μπλοκ που διεκδικεί ο Λίβανος…