Ανακύρηξη της Κρήτης ως « Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026»

Ανακύρηξη της Κρήτης ως « Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026»

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων συνάντηση εργασίας του Δ/ντή Δρ. Γ. Μπαουράκη και στελεχών του Ινστιτούτου με τον Πρόεδρο του Πλοηγού κ. Ροδιτάκη, τον Δ/ντή κ. Γ. Ζερβό και ομάδα συνεργατών του Πλοηγού – Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή στο πλαίσιο ενεργειών για την ένταξη νέων φορέων στην πρωτοβουλία διαπίστευσης- ανακύρηξης της Κρήτης ως « Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026» από το “International Institute of Gastronomy, Culture, Arts & Tourism” (IGCAT).

Το συγκεκριμένο σχέδιο ετοιμάζεται από τον Πλοηγό με πρωτοβουλία και οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η συνεργάτιδα του Πλοηγού κ. Ε. Μακεδόνα αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας μια ομάδας φορέων οι δράσεις των οποίων συνάδουν με την ανακύρηξη της Περιφέρειας Κρήτης ως γαστρονομική περιφέρεια της Ευρώπης. Το ΜΑΙΧ αναμφίβολα μπορεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να υποστηρίξει την πρόταση αυτή μιας και όλες οι δράσεις του, εκπαιδευτικές, ερευνητικές, κλπ είναι συνυφαμένες με την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της γαστρονομίας, τόνισε ο Πρόεδρος του Πλοηγού κ Ροδιτάκης.

Ο Δ/ντής του ΜΑΙΧ δε διαβεβαίωσε ότι το ΜΑΙΧ θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή μιας και πιστεύει ότι αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας ισχυρής ταυτότητας – branding της Περιφέρειας Κρήτης επενδύοντας στα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό.