Κόσμος έρευνα ΑΡΘΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναπρογραμματισμός 1…


Ένα απ’ βασικά για τα οποία λυσσάνε όλοι οι εγκάθετοι του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος (και μαζί τους η μάζα των συνηθισμένων κολαούζων, που ταΐζουν τα υπερτροφικά τους Εγώ με ποζεράτη άγνοια και ιδιοτελή επιθετικότητα) είναι το να μην μάθει κανένας “ανθρωπάκος” το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι βιοτεχνολογικές έρευνες και εφαρμογές σήμερα! Η θεμελειώδης άγνοια είναι στρατηγικό όπλο της κρατικής / καπιταλιστικής κυριαρχίας – και η 4η βιομηχανική επανάσταση στηρίζεται στρατηγικά σ’ αυτήν. Όχι μόνο επειδή επιτρέπει στους “ειδικούς” κάθε είδους να πειραματίζονται ανεξέλεγκτα. Αλλά και επειδή μέσα και χάρη στην άγνοια μπορούν να καλλιεργηθούν μαζικά όλες οι μεταφυσικές, απ’ τον τεχνοφετιχισμό μέχρι το αντίθετό του, την αόριστη και χωρίς κριτική τεχνοφοβία· διευκολύνοντας απεριόριστα την χειραγώγηση, την εμπορευματοποίηση των πάντων και την μηχανική μεσολάβηση / τον έλεγχο παντού.

Το “σκάνδαλο” που έχει προκαλέσει μια απ’ τις αφίσες μας με την υπογραφή “αυτόνομοι”, εκείνη που αναφερόταν σε πλατφόρμες γενετικής τροποποίησης των κυττάρων (κάτι που η ασταμάτητη μηχανή έχει αποδείξει με πολλές επίσημες αναφορές, μελέτες και έρευνες), έγκειται ακριβώς σ’ αυτό: στην αντι-πληροφόρηση που γίνεται με αφίσες ή/και προκηρύξεις, με την τυχαιότητα δηλαδή του φυσικού δημόσιου χώρου, προτείνοντας σε οποιονδήποτε «κοινό» άνθρωπο να ερευνήσει αντί να πιστεύει τους δημαγωγούς και τους «ειδικούς».

Πόσο πιθανό είναι ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί με θέματα που δείχνουν τόσο τεχνικά; Μπορεί να είναι μικρή η πιθανότητα· ωστόσο είναι κρίσιμη, και τα πραγματικά αφεντικά του 21ου αιώνα την φοβούνται! Γιατί πέρα απ’ όλα τα υπόλοιπα εξελίσσεται όλον αυτόν τον καιρό κι αυτός ο αγώνας, αυτός ο πόλεμος: της γνώσης και της τεκμηρίωσης απέναντι στην άγνοια, την ευπιστία και την φοβική μοιρολατρεία! Τα αφεντικά και οι λακέδες τους εκνευρίζονται πολύ μ’ αυτήν την εναντίωση, με την γνωσιακή / αντι-πληροφοριακή αιχμή εκείνου που εδώ ονομάζουμε σύγχρονο εργατικό, ταξικό ανταγωνισμό. Κι αυτό επειδή έχουν έτοιμα «πακέτα» αντιστροφής εννοιών όπως η «ελευθερία» ή η «κοινωνικότητα», δεν είναι όμως σε θέση ακόμα (την συγκεκριμένη ιστορική φάση που ζούμε!) να διαφημίσουν και να επιβάλουν δια της βίας την φτώχια του πνεύματος ως μακαριότητα!

Θα συνεχίσουμε άρα την εργατική αντιπληροφόρηση (και) απο εδώ, ακόμα κι αν αυτό θεωρείται …. «αντιεμπορικό»· ή επικίνδυνο-για-την-δημόσια-τάξη όπως αυτή επαναπροσδιορίζεται απ’ τους κυρίαρχους. Το θέμα μας τώρα είναι και πάλι ο αναπρογραμματισμός των ανθρώπινων κυττάρων (αυτό που ονομάζουμε «χακάρισμα» ή βιοτεχνολογική πειρατεία…) μέσω χρήσης συνθετικού RNA που εισάγεται σ’ αυτά. Πρόκειται για την τεχνολογία που προσπαθούν να επιβάλουν (και οπωσδήποτε να νομιμοποιήσουν) μέσω της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας και των mRNA που πλασσάρουν οι pfizer/biontech, moderna, curevac, και άλλες. (Δεν είναι η μόνη τεχνολογία γενετικής μηχανικής που βρίσκεται σε πλήρη επίθεση…) Εκ των πραγμάτων στην ασταμάτητη μηχανή μόνο λίγα μπορούμε να πούμε· αλλού (cyborg) υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο.

Το παρακάτω είναι απόσπασμα από άρθρο του «ινστιτούτου βλαστοκυττάρων» του πανεπιστήμιου του Harvard (φωτογραφία επάνω – του 2010…):

… Ένα τέταρτο εύρημα [σ.σ.: εννοεί της συγκεκριμένης έρευνας] έχει συνέπειες πολύ μακρύτερα απ’ την επιστήμη των βλαστοκυττάρων. Η ομάδα του Rossi ανέφερε ότι βρήκε έναν τρόπο να ξεπεράσει την φυσική κυτταρική ανοσία κατά την εισαγωγή ξένου RNA.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν είμαστε το μόνο εργαστήριο που είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει το RNA για τον κυτταρικό αναπρογραμματισμό» είπε ο Rossi. «Το πρόβλημα είναι πως όταν εισάγεις RNA σε ένα κύτταρο, το κύτταρο θεωρεί ότι έχει μολυνθεί από έναν ιό RNA και απαντά με την παραγωγή μιας μαζικής αντίδρασης ιντερφερόνης που διακόπτει αποτελεσματικά την λειτουργία του κυττάρου και μπορεί να οδηγήσει το κύτταρο ακόμα και σε ηρωϊκή αυτοκτονία στην προσπάθεια να σταματήσει τον «ιό» απ’ το να αναπαραχθεί στο εσωτερικό του. Για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το RNA για τον κυτταρικό αναπρογραμματισμό, ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα» είπε. «Η προσέγγισή μας ήταν να τροποποιήσουμε το RNA ώστε να μην προκαλεί πια αντι-ική αντίδραση απ’ τα κύτταρα την ώρα που το εισάγουμε σ’ αυτό. Το τροποποιημένο mRNA μας επιτρέπει να προκαλέσουμε αποτελεσματικά την παραγωγή πρωτεϊνών απ’ τα κύτταρα επί μέρες και εβδομάδες χωρίς να προκαλείται παρενέργεια απ’ τα κύτταρα».

«Παρότι εμείς αναπτύξαμε την τεχνολογία κυτταρικού αναπρογραμματισμού, πρακτικά έχει πολύ ευρύτερη χρησιμότητα» είπε ο Rossi, που έχει πατεντάρει την τεχνολογία και φτιάχνει μια εταιρεία για να την αναπτύξει. «Βασικά η τεχνολογία μας παρέχει ένα μέσο για την παροδική παραγωγή οποιασδήποτε πρωτεΐνης από ένα κύτταρο χωρίς να προκαλούμε τους μηχανισμούς της κυτταρικής ανοσοποίησης. Αυτό μπορεί να έχει εν δυνάμει θεραπευτικό όφελος σε ασθενείς που υποφέρουν από πρωτεϊνική ανεπάρκεια»….

Πράγματι είναι μεγάλο καμάρι και θεωρείται μεγάλη επιτυχία μεταξύ των γενετιστών, των βιοτεχνολόγων αλλά και των εταιρειών που τους χρηματοδοτούν το ότι μπορεί να γίνει μετάλλαξη των κυττάρων χωρίς άμεση «χειρουργική» παρέμβαση στο dna τους· πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα δηλαδή. Και δεν παραλείπουν να κοκορεύονται ότι «δεν παρεμβαίνουμε στο dna» ελπίζοντας ότι έτσι θα τυφλώσουν και θα φιμώσουν την κριτική για τις μεταλλάξεις που προκαλούν· μια κριτική που στα ‘80s εστίαζε στις παρεμβάσεις στο dna. Συνεπώς, εκτός απ’ το βιολογικό πρόβλημα του να «τυφλωθεί» το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς γίνεται η εισβολή του συνθετικού, τεχνητού RNA (αυτήν που τώρα πουλιέται σαν «εμβόλια / σωτήρες»…) έχουν και το πολιτικό πρόβλημα να «τυφλώσουν» την γνώση και την κριτική για το τι κάνουν!!!

Σ’ αυτό το δεύτερο εντοπίζεται η «κολάσιμη» εργατική αναίδειά μας!!!

Αναπρογραμματισμός 2…

Πέμπτη 4 Φλεβάρη. Το τεχνικό ζήτημα του πως θα εισαχθεί στον ανθρώπινο (και οποιονδήποτε άλλο) οργανισμό ένα ξένο σώμα, ένα κομμάτι συνθετικού RNA, χωρίς να καταλάβει όλο το πολύπλοκο και πολυεπίπεδο ανοσοποιητικό σύστημα ότι γίνεται εχθρική εισβολή, «λύθηκε» έκτοτε (απ’ το 2010 που είναι η χρονολογία του πιο πάνω άρθρου) με παραπάνω από έναν τρόπους. Οι φαρμακο-μαφίες pfizer/biontech, για παράδειγμα, «τυλίγουν» το mRNA (την «πλατφόρμα» μαζί με το συνθετικό RNA) με μια ουσία που λέγεται πολυαιθυλενική γλυκόλη (polyethylene glycol / PEG). Πρόκειται για ένα πολυμερές μόριο, παράγωγο του πετρελαίου, που χρησιμοποιείται σε μεγάλη γκάμα, από τα καλλυντικά μέχρι την πληροφορική και τα καύσιμα των διηπειρωτικών πυραύλων trident (!!!). Είναι γνωστό ότι προκαλεί αλλεργίες, και είναι μία απ’ τις πιθανές αιτίες των αλλεργικών παρενέργειων που προκαλεί άμεσα στο πλατφομάρισμα. Υποτίθεται ότι αυτό το πολυμερές συστατικό της «πλατφόρμας», όπως και όλα τα υπόλοιπα, «διαλύονται» χωρίς συνέπειες μέσα στα κύτταρα· αλλά αυτό είναι ο ισχυρισμός των βιοτεχνολόγων που κατασκευάζουν και πουλάνε τα συγκεκριμένα εμπόρευματα / τεχνολογία… Συνεπώς δεν θα πρέπει να το θεωρεί οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος σαν εγγύηση.

Ωστόσο υπάρχει ένα διαφορετικό ζήτημα, που έχει δραματική επικαιρότητα. Η «σύλληψη» της χρήσης των mRNA πλατφορμών σαν αντιϊκών «εμβολίων» είναι δύο επιπέδων: πρώτα πρέπει να τυφλωθεί το ανοσοποιητικό· και, στη συνέχεια, να εκβιαστεί μετατρέποντας κύτταρα του οργανισμού σε ατζέντηδες / απομιμήσεις του ιού. Υπάρχει εδώ μια λογική αντινομία και, επιπλέον, μια βιολογική αυθαιρεσία (για να μην πούμε κάτι χειρότερο).

Είναι κοινή γνώση ότι ο οργανισμός αντιδρά απέναντι σε οποιαδήποτε εισβολή ξένου σώματος, και όχι μόνο των ιών και των μικροβίων, ανάλογα με την «εχθρικότητα» ή/και την επικινδυνότητα που τους αναγνωρίζει. (Θυμηθείτε τι συμβαίνει στο χέρι σας αν μπει μια μικρή σκλήθρα). Συνεπώς η αναγνώριση της εισβολής είναι βασικό, λειτουργικό στοιχείο του ανοσοποιητικού· εκτός απ’ τα λεγόμενα αυτο-άνοσα νοσήματα, όπου δεν έχει εντοπιστεί κάποιος εξωτερικός παράγοντας που να κινητοποιεί το ανοσοποιητικό ενάντια στον ίδιο τον οργανισμό του. Τι μπορεί να συμβαίνει αν η σκόπιμη, βιοτεχνολογική εισβολή του συνθετικού dna «τυφλώνει» το ανοσοποιητικό; Κι ακόμα περισσότερο: τι συμβαίνει αν αυτό το «τυφλωμένο» (σε σχέση με την εισβολή ξένου σώματος) ανοσοποιητικό αντιληφθεί την παραγωγή άγνωστων πρωτεϊνών από δικά του κύτταρα;

Οι γενετιστές δηλώνουν ευχαριστημένοι επειδή (υποστηρίζουν ότι) διαπιστώνουν την παραγωγή αντισωμάτων, όπως προβλέπει η θεωρία τους… Ωστόσο αυτή η διπλή διαδικασία, πρώτα τύφλωμα / εξαπάτηση και στη συνέχεια πειρατεία / εκβιασμός του ανοσοποιητικού παρεμβαίνει σε σωματικές λειτουργίες πολύ σύνθετες, και άγνωστες στους «ειδικούς». Η μηχανική «ιδέα» / αναπαράσταση του πράκτορα / προβοκάτορα που έχει μπει σε μια διαδήλωση για να προκαλέσει την επίθεση της αστυνομίας είναι επιεικώς ηλίθια σαν θεραπευτική συνταγή· και οι γενετιστές θα έπρεπε να κάνουν πολύ μεγάλες προσπάθειες για να πείσουν λογικούς (και όχι τσατσορούφιανους) ότι έχουν κάποιο δίκιο.

Η ασταμάτητη μηχανή δεν σκοπεύει να παραστήσει την ερασιτέχνη γενετίστρια! Τα πιο πάνω ερωτήματα όμως, και άλλα παρόμοια, θα ήταν λογικά για οποιονδήποτε ήξερε τι είναι οι mRNA πλατφόρμες… Κι ακριβώς γι’ αυτό ΔΕΝ πρέπει να ξέρει! Οποιαδήποτε αμφιβολία κι ακόμα περισσότερο αμφισβήτηση των βιοτεχνολογικών θεωρημάτων και παραδοχών είναι πράξη επικίνδυνη· αντικαθεστωτική πλέον!

Το έχουμε καταλάβει.

Αναπρογραμματισμός 3…


Πέμπτη 4 Φλεβάρη. Την ίδια ώρα που “μακάριες οι πτωχές τω πνεύματι μάζες” για τις τεχνολογικές (και πολιτικές!) εξελίξεις που μορφοποιούν την 4η βιομηχανική επανάσταση (ακόμα κι όταν αυτή τρυπάει τα μπράτσα τους…) ο αμερικανικός στρατός χρηματοδοτεί και αυτές τις έρευνες, για αναπρογραμματισμό των κυττάρων…. Το κάνει, λέει, για καλό σκοπό. Θέλει να φτιαχτεί κάτι σαν «σπρέι mRNA» που να ψεκάζεται στις πληγές των πεζοναυτών ώστε να αναπρογραμματίζονται τα υπάρχοντα κύτταρα και να τις επουλώνουν γρήγορα.

Πολύ ανθρωπιστικό ακούγεται… Αλλά η τεχνολογία αναπρογραμματισμού δεν αφορά και ούτε θα μπορούσε να περιοριστεί στα σωματικά κύτταρα. Το ακόμα μεγαλύτερο κόλπο αφορά τα νευρικά και τα εγκεφαλικά. Αν μπορούν να αναπρογραμματιστούν αυτά τα τελευταία, για παράδειγμα, για να παράγουν «μόνα τους» τις ντόπες που χορηγούνται στους πεζοναύτες απ’ το στόμα, δεν θα ήταν τέλεια; Θα ήταν…

Και, φυσικά, θα αναπτυσσόταν μια εξαιρετική αγορά τέτοιου είδους «διορθώσεων» ή «συμπληρώσεων» και για μη πεζοναύτες… Το τεχνολογικά «ενισχυμένο» σώμα (: human plus…) είναι τεράστια μπίζνα από κάθε άποψη. Και οι πελάτες δεν θα πρέπει να έχουν αμφιβολίες· αν, δε, είναι επιστρατευμένοι δεν θα πρέπει να έχουν ούτε αντιρρήσεις.

Να γιατί η υγιεινιστική τρομοεκστρατεία ξεδιπλώνεται όπως ξέρουμε: σαν κλωτσιές στο κεφάλι… Σ’ αυτό τον “πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού” η βία που υφιστάμεθα ανήκει στην προληπτική φάση του… Αν περάσει, θα σπρωχτούμε στο κυρίως πεδίο μάχης…


ΠΗΓΗ