Πολιτική ΑΡΘΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ



Το άγνωστο καθεστώς Μητσοτάκη για την προστασία της κοινωνίας περιορίζει τις θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο διορισμένος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοϊδης το παραδέχθηκε ξεκάθαρα  κάνοντας λόγο για τον περιορισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων για την προστασία μας στην αντιμετώπιση του ιού Coronavirus.


Από τη στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να εκτραπεί από το Σύνταγμα των Ελλήνων οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό σε ποιο καθεστώς βρισκόμαστε, από πού αντλεί την εξουσία να περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα,  μέχρι ποιο βαθμό σκοπεύει να πειραματίζεται και για πόσο χρόνο.

Με λίγα λόγια οι κατέχοντες την εξουσία σε όλα τα θεσμικά όργανα θεσμικά στην Ελλάδα οφείλουν να απαιτήσουν την περιγραφή του αγνώστου καθεστώτος Μητσοτάκη ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν σε τι Πολίτευμα ζουν και τι Σύνταγμα έχουν.


Η απορία μένει γιατί ο κ.Μητσοτάκης για την προστασία των Ελλήνων δεν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης; Τι καθεστώς επιδιώκει ο ίδιος και αυτοί με τους οποίους κυβερνάει που καθημερινά απειλούν τους πολίτες με αυστηρότερους περιορισμούς που ισοδυναμούν με αναστολή Συντάγματος; Τελικά, τι είναι πιο ισχυρό, ένα άρθρο του Συντάγματος ή μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της εκτελεστικής εξουσίας που τίθενται αραιά και που στην έγκριση της Βουλής;  Τα ερωτήματα σχετικά με τη διακυβέρνηση της χώρας είναι πολλά και αναπάντητα και δεν μπορούν να καλυφθούν από τις δημοσκοπήσεις του θανάτου.