Ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, Yu Zenggang, ανέλαβε με την πλήρη στήριξη της κεντρικής διοίκησης της Cosco για να χαράξει νέα γραμμή - Υπό «αμφισβήτηση» ο διαγωνισμός για τα έργα κρουαζιέρας

Καινούργια σελίδα γυρίζει η ΟΛΠ ΑΕ υπό την ηγεσία του νέου της προέδρου Yu Zenggang ο οποίος διαδέχθηκε τον Captain Fu.

Όπως επισημαίνουν στο ΝΜ κύκλοι του λιμανιού που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις «ο νέος πρόεδρος ήρθε για να γράψει μία νέα σελίδα. Την…αντι-Fu σελίδα. Έχει έρθει με την πλήρη στήριξη της κεντρικής διοίκησης της Cosco και με ύφος να χαράξει νέα γραμμή ακυρώνοντας την παλαιά».

Captain Fu

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΜ, ο Yu Zenggang σε συζητήσεις του στα γραφεία του Οργανισμού έχει ακουστεί να λέει ότι «θα τα δούμε όλα από μηδενική βάση.» Σε άλλη συζήτηση με συνεργάτες του φέρεται να είπε ότι «το Master Plan έπρεπε να είχε γίνει αλλιώς» και αναρωτήθηκε; «Μήπως έπρεπε να προβλέψουμε λιγότερα ξενοδοχεία;»

Στο στόχαστρο του νέου προέδρου φαίνεται να έχει μπει και ο διαγωνισμός για την κατασκευή της προβλήτας για την κρουαζιέρα. Φέρεται να πιστεύει ότι ο διαγωνισμός δεν έγινε «όπως έπρεπε». Βέβαια ο αντίλογος κάνει λόγο για έναν διαγωνισμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε όπως προβλέπουν οι διαδικασίες ενώ τονίζουν ότι και οι προσφυγές που κατατέθηκαν στο Σ.τ.Ε. για την ακύρωσή του απερρίφθησαν.

Βέβαια το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο ΔΣ ούτε έχει ληφθεί απόφαση για το μέλλον του διαγωνισμού.

Η Cosco σχεδίαζε να ξεκινήσεις τις επενδύσεις στον ΟΛΠ από τις αρχές του 2020 με την κρουαζιέρα. Αφορούν προβλήτα που θα μπορεί να υποδέχεται 2-4 κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς και το mall των 22.000 τετραγωνικών μέτρων.

«Εμβληματικά» χαρακτήρισαν τα έργα αυτά κύκλοι της Cosco θέλοντας να τονίσουν τη σημασία που δίνουν για το συγκεκριμένο project.

Στο πίσω μέρος του μυαλού τους, βέβαια, έχουν την περαιτέρω ενίσχυση του εμπορικού λιμανιού με την κατασκευή και τέταρτης προβλήτας.

Όπως δήλωσε και η πρέσβειρα της Κίνας στην Αθήνα στόχος είναι το λιμάνι του Πειραιά να εισέλθει σταθερά στα 30 μεγαλύτερα του κόσμου. Ήδη είναι πρώτο στη Μεσόγειο και μέσα στην 5άδα της Ευρώπης.